İnsanlarla diyalog kuramıyorum yardım edin?

Ben 23 yaşındayım, üniversite son sınıf öğrencisiyim bu yaşıma kadar hep bu sorunları yaşadım, insanlarla diyalog kuramadım. Herhangi biryere ziyarete gittiğimde, kalabalık ortamlarda, hocaların, büyüklerin ve karşı cinsin olduğu birçok yerde sıkıntılar yaşıyorum. Sosyal fobim var. Bazen korkularımın üstesinden gelip üzerine gidiyorum, ortamlara giriyorum ama korkum geçse bile insanlarla konuşacak hiçbir konu bylamıyorum. Aklıma gelmiyor. Sessiz kalınca panikliyorum ve eyvah kötü duruma düşeceğim gibi bir endişe oluyor. Karşı cinse karşı geçmişte kimden hoşlandıysam hep teddedildim. Ben bu yüzden olduğunu da düşünüyorum. Kendimi çözümleyemiyorum sanki herkesle konuşmak zorundaymışım, diğer insanlar gibi olmak zorundaymışım gibi hissediyorum ve değişemiyorum. Öğretmenlik okuyorum ve gelecektede iş bulamama, evlenememe kaygılarım var. Bazen ölmek istiyorum. Sanki bunlar hiç düzelmeyecekmiş gibi hissediyorum. Bazen değişmeye çalışıp kendime güvenmeye çalışıp hayata yeniden başlayım diyorum ama insanlarla konuşacak şeyler aklıma gelmeyince panikliyorum ve psikolojim bozuluyor. Hep kısır döngü içindeyim. Spor salonuna, saz kursuna gitmeme karşın oradaydı insanlarla diyalog kuramıyorum. Daha önce çok psikoloğa gittim ama hep ilaç verip baştan savdı ve ilgilenmediler. Düzelemiyorum bana yardım edin evdedir annemle kardeşimle hep kavga ediyorum. Beni kimse anlamıyor ne yapmalıyım?
İnsanlarla diyalog kuramıyorum yardım edin?