Yazıyı kim yazmışsa ellerinden öpeyim.
Örf adet giriyor tabi işin içine arap ülkesi olsaydık belki bu maddelerin 3 ü 5 i silinecektir ama yetmeyecektir.
Din artık yozlaşma aşamasında. Son kurtuluş dinini hristiyan gibi yahudilik gibi hale sokmak istiyorlar. Bu son din ve insanlık bu çağrıya yeteri cevap alamazsa. Ve sayıları azaldıkça işte kıyametin habercisidir buda.
Maalesef bir düzen var müslümanın dini em güzeli en iyiyi emrediyor ama em tembel hayat sürüyor müslümanlar.
Aksi takdirde hristiyanlık ve yahudilik artık uydurma olarak kitap haline gelmiş günah Çıkart cennettem arsa al gibi uygulamalara tapanlar var. Ama bir bakıyorsun avrupaya insanı çalışıyor. Ve bu evet zorbalar zalimler. Sömürdüler milyonlarca kişiye işkence zulüm ettiler. Ama dua etmek yetmez.
Bak ne amşatacağım kıssadan hissedir bu.
Firavun musaya madem peygamberin diyorsun şu nehri tersine akit diyor. Musada peygamber ya rahat tabi. Günler geçiyor musa yatıyor sadece, ama firavun kendi tanrısına günlerce dua ediyor çalışıyor. Ve musa nehri oynatamazken, firavun tersine çeviriyor. Musa allaha soruyor; neden böyle oldu? Allah: ey musa sen sadece yattın ama o kulum ne kadar günahkar olsa da çalıştı çabaladı istedi ve bende verdim diyor.
Yanı müslüöan yattığı yerden dua ederek iş yapamaz. Etsin tabi duasını ama harekete geçmeden zalimlerin boyunduruğu altında mahkum kalmak bir senaryodur. Er ya da geç de gerçekleşecektir.
Saygılar05 Yorumla
Soran+1 yılYazıyı ben yazdım. Yorum için ayrıca teşekkürler. Aslında Kur'an zamanın şartlarıyla bir tarih kitabı gibi okunsa, aynı zamanda sorgulansa da inanılacaksa öyle inanılsa her şey yerine oturacak ama yapılamıyor işte, maalesef.
- +1 yıl
Dünyadaki en büyük sorunumuz da bu işte. Okumak.
Kuramın ilk 3 ayeti, oku oku oku.
Ne olursan ol ateist ol hristiyan budist farketmez. Bilginin kötüsü olmaz. Ama her kaynağa açık olmak lazım. Hristiyanların rastgele kuran okuyup müslüman oluyorlar. Ben dinine düşkün biriyim. Öyle namazımı aksatıyorum yanlış ama yapıyorum evet. Fakat bir incile bir tevrata bakarım. Sonra ateistler i anlamaya çalışırım ve bazen bende şüphe ederim peki ufak bir ihtimal öyle ise diye, ama sonra araştırır ve cevabı bulurum.
Yani insanlığa deva okumak sadece. Elime sağlık bu arada
Soran+1 yılKatılıyorum okumanın önemine. Teşekkür ederim:)
Soran+1 yılCanercikk'le aynı kişisiniz.
En İyi Cevaplar
+1 yılYazıyı kim yazmışsa ellerinden öpeyim.
Örf adet giriyor tabi işin içine arap ülkesi olsaydık belki bu maddelerin 3 ü 5 i silinecektir ama yetmeyecektir.
Din artık yozlaşma aşamasında. Son kurtuluş dinini hristiyan gibi yahudilik gibi hale sokmak istiyorlar. Bu son din ve insanlık bu çağrıya yeteri cevap alamazsa. Ve sayıları azaldıkça işte kıyametin habercisidir buda.
Maalesef bir düzen var müslümanın dini em güzeli en iyiyi emrediyor ama em tembel hayat sürüyor müslümanlar.
Aksi takdirde hristiyanlık ve yahudilik artık uydurma olarak kitap haline gelmiş günah Çıkart cennettem arsa al gibi uygulamalara tapanlar var. Ama bir bakıyorsun avrupaya insanı çalışıyor. Ve bu evet zorbalar zalimler. Sömürdüler milyonlarca kişiye işkence zulüm ettiler. Ama dua etmek yetmez.
Bak ne amşatacağım kıssadan hissedir bu.
Firavun musaya madem peygamberin diyorsun şu nehri tersine akit diyor. Musada peygamber ya rahat tabi. Günler geçiyor musa yatıyor sadece, ama firavun kendi tanrısına günlerce dua ediyor çalışıyor. Ve musa nehri oynatamazken, firavun tersine çeviriyor. Musa allaha soruyor; neden böyle oldu? Allah: ey musa sen sadece yattın ama o kulum ne kadar günahkar olsa da çalıştı çabaladı istedi ve bende verdim diyor.
Yanı müslüöan yattığı yerden dua ederek iş yapamaz. Etsin tabi duasını ama harekete geçmeden zalimlerin boyunduruğu altında mahkum kalmak bir senaryodur. Er ya da geç de gerçekleşecektir.
Saygılar15 Yorumla
Soran+1 yılThrust'la aynı kişisiniz.
- +1 yıl
Eeeee yani?
Soran+1 yılŞikayet edildin sanırım.
- +1 yıl
Ya bir git işine hadi
Soran+1 yılHaberin olsun da.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende muslumanim☝☝ kimseyi kıyafetine ya da görünüşüne gore yargilamadim. Yaraticim nasıl ortunmemi istiyorsa öyle örtündüm kimseye yalan soylemedim ve zina hatasina dusmedim. Zinanin sadece cinsel birleşmeden ibaret olmadığının bilincinde olduğumdan dolayi elele tutuşmak ya da öpmek de buna dahildir. Elbette hatalarım var ama bunun hesabını Allahtan başka kimseye vermem.
"Inandiginiz gibi yasamazsaniz, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız." Malesef yazılanları çok görüyoruz çevremizde, Allah herkese düzgün karakter nasip etsin👐14 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum. Ben dinsizim ama yine de katılıyorum. Yazılanları yapanlar dinin adını kötüye çıkarıyor, yetmezmiş gibi hem kendilerine hem inandıklarına ikiyüzlülük yapıyor ama farkında değiller. İşlerine geldiği gibi.
Cevap sahibi+1 yılÖyle tabi ama iki yuzluluk kişilik bozuklugudur bunu bir hristiyan da yapabilir bir yahudi de yapabilir bir müslüman da yapabilir. Allah iyiliklerin sebebiyle ıslami nasip etsin sana 😊
Soran+1 yılYapabilir ama benim etrafımda çoğunlukla Müslümanlar var, ben onları eleştiriyorum o yüzden. Yukarıda geçen Müslüman kelimeleri yerine başka bir dini de koyabilirsin, üstüne alınan alınıp kendini sorgulayabilir.
İslam'ı istemiyorum, esasen herhangi bir din istemiyorum, zaten dinsizim demiştim. Ben sana nasıl ki dinsizliği tavsiye etmiyor ya da dinsizlik nasip olsun demiyorsam lütfen sen de aynısını yapma, gerçekten hoş değil. Yine de teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılBen uzerime düşeni yaptım rica ederim
+1 yılBen müslümanım. İslam mükemmel, ama ben değilim. Eğer bir hata yaparsam beni suçla dinimi değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılDini suçlamıyorum, dini kötü gösteren insanları suçluyorum. Eğer sen de Müslüman'ım diyorsan, Kur'an'ı okuduysan (ki Müslüman olmak için şart / her din için neye inandığını bilmek şart) ama yine de yukarıdakileri yapıyorsan, işte o noktada seni suçlarım, dini değil.
- +1 yıl
haklısın bişey demiyorum. herkes dört dörtlük değil her insan dört dörtlük olmadığı gibi her müslümanda dört dörtlük değil. Aslında müslümanlarında böyle hatalar yapmasında ki sebep bence birbirlerinden etkilenmesi. Açıp Kuranı kerim okuyup doğrusunu öğrenmek yerine. Aaa bak o da müslüman o da yapıyor bende yapsam bişey olmaz düşüncesi bence. Toplum gittikçe kötüleşiyor. Tabi ki bu herşeye yansıdığı gibi müslümanlarada yansıyor.
Soran+1 yılToplumun kötüleşmesi Müslümanlara yansımıyor, ben buna katılmıyorum. Etrafımda gerçekten Müslüman diyebileceğim bazı insanlar var, ki bu insanlar ne bir şeyden etkileniyor ne de bir kötülükleri oluyor. Kur'an'ı okumak için Arapça öğrenmiş insanlardan bahsediyorum. Hem Türkçesini hem Arapçasını okumuş insanlardan bahsediyorum. Yani ''toplum kötü o yüzden biz böyleyiz'' demeye hakkı yok kimsenin. Ben de toplumun içinde yaşıyorum, ben dinsizim, neden kötü etkilenmiyorum? Yani her şeyi kendinde aramalı insan. Başkalarının suçlarında değil.
- +1 yıl
Tabiki öyle toplum kötü bende böyleyim demek bahane ama bozulmaya meyilli olan insan yapar herşeyi. Bazen öyle müslüman insanlar görüyorum ki çocuklara tecavuz eden. Hergün haberlerde duyuyoruz. Hacı hoca denilen insanların neler yaptığını gerçekten tiksiniyorum. O kadar güzel insanlar var ki cidden dini ne olursa olsun yüreği çok temiz insanlar var. Ama müslümanların yaptığı hatalarla da müslümanlıktan soğumamak lazım.
Soran+1 yılKatılıyorum. Zaten yukarıda dediğim gibi, hem Müslüman olduğunu iddia eden hem de kötülük yapanlardan ötürü din kötü tanıtılıyor. Burada dini kötü tanımak yerine inananı kötü tanımak gerek, inancının gereklerini yerine getirmeyip dini kullanıyorsa, ki bu da din sömürüsüdür.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılÇünkü dinler bunun için mevcuttur. En büyük yolsuzluklar, en büyük şerefsizlikler din kılıfına sokulup sorgulanamaz hale getirilir. İslamiyette onlarca mezhep ve yüzlerce cemaat vardır. Tek kaynak kur'an olmasına rağmen insanlar neden tek bir çatı altında toplanamaz? Çünkü arapça bilmekten başka bir halta yaramayan cemaat liderlerinin çıkarları birbirine ters düşer.
08 Yorumla
Soran+1 yılİslamiyet'te mezhep yoktur yalnız. Bilgi yanlışın var.
- +1 yıl
Sunnilik, şiilik vs. Bunların hepsi mezheptir. Hepside peygamberin ölümünden sonra dinin farklı yorumlanmasıyla ortaya çıkmıştır.
Soran+1 yılOnların mezhep olduğunu biliyorum herhalde. Dediğimi dikkatli oku. ''İslamiyet'te mezhep yoktur'' dedim. Zaten hiçbir dinde mezhep yoktur. Farkındaysan sen de aynı şeyi diyorsun.
- +1 yıl
Sanırım yazılanları sen doğru okumuyorsun. Dinin kendisi mezheptir zaten. Her coğrafyada farklı dinin olması, farklı kutsal kitap olması, aynı tanrıya farklı yollardan ibadet edilmesi. Tanriyı farklı yoldan algılamaktır. Yani mezhepseldir. Konumuz insanların dini istediği gibi kullanmasıydı bende ona göre yazdım. "İslamiyette mezhep yoktur" farklı bir konu. Oraya girdin mi çıkamazsın.
Soran+1 yılBen yazılanları doğru okuyorum da sen anlamadın bir türlü. Sen diyorsun ki mezhepleri insanlar uydurdu, ben diyorum ki dinde mezhep yoktur. Yani senin dediğine göre dinde mezhep yoktur, mezhep insanların uydurduğu bir şeydir; ben de diyorum ki dinde mezhep yoktur. Yani aynı şeyi diyoruz, anladın?
Dinin kendisinin mezhep olması konusuna gelirsek. Dinlerde geçen bir söz vardır: ''Aranızda ayrışmayın'' Bu kural geneldir. Yaratıcı, insanların ayrışmasını istemez. Bu yüzden mezhepler zaten dinin dedikleriyle bu konuda örtüşmüyor. Yaratıcı buna karşıyken ve din göndermişken kendisi nasıl ayrımcılık yapsın? Dinleri güncelleme gibi düşün, birbirinden bağımsız düşünme. Hepsi birbirinin tamamlayıcısı ve bir öncekinin güncel halidir. Bu konu da anlaşıldı sanırım.- +1 yıl
En sondan başa doğru gideyim. Tek tanrılı dinlerin temelinde bilirsin ki çok tanrılı dinler vardır. Güneş tanrısı, ay tanrısı, şimşek tanrısı, zart tanrısı, zurt tanrısı. ( Araplarda ay tanrısına taparlardı. Arap mitolojisinde geçer. İslamın sembolünün hilal olması tesadüfmüdür bilinmez ) Bütün bunlar senin deyiminle güncellenerek herşeyin tek hakimi olan yaratıcı kavramı oluşmuştur. Yani güncellenen tek şey din değilmiş. Korkular ve tanrılarda güncellenebiliyormuş.
- +1 yıl
Kendi aranızda ayrışmayın diyen tanrı her coğrafyaya içerik olarak birbirinden farklı 4 kitapla, farklı dinler yollamıştır. Yani kendi aranızda ayrışmayın demiş ama insanları müslüman, hristiyan, musevi vb. diye ayırmıştır.. Bana ulaşmanın, ibadet etmenin, kulluk etmenin türlü türlü yolları vardır demiş. Tesadüfe bak ki aynı amaçları aynı din çatısı altında da farklı yollardan yapabiliyorsun. Burdan yola çıkıldığında !! Ben sana mezhepleri insanlar uydurdu demiyorum. Dinler zaten mezheptir diyorum. İnsanlarda bunu almış kendi çıkarı için baştan yorumlamıştır. Yani aynı şeyi demiyoruz. Sanırım artık anlarsın? Her ne kadar sorgulamayı ve farklı senaryoları saçma da olsa dinlemeyi sevsemde, kullandığın kıştırcı ve aşağılayıcı üsluptan dolayı sana bir daha cevap yazmayacağım. Basitçe açıklamaya, çok detaya girmemeye özen gösterdim. Umarım anlaşılmıştır.
Soran+1 yılAnlamamak için gösterdiğin ısrarından ve aynı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp tekrar etmenden ötürü sıkıldım. Bir şeyi kaç farklı yolla farklı şekilde söyleyebileceğinin deneyini burada yorum olarak yapma lütfen;) Bir de cevabımı okurken kendine cevap hazırlamak yerine bir dahakine anlamayı dene;)
Dinler mezheptir demişsin, herhangi bir dinin kitabını yerine zamanına göre okumadığın o kadar belli ki.
Yorum kışkırtıcıysa şikayet edersin, basit:)
+1 yılİçleri o kadar rahat ki anlatılmaz yaşanır o derece ayrıca dinde hoşgörü yok kuranda da Yahudi Hıristiyanları dost edinmeyinngibi ayetler ile diğer dindeki insanlara nefret saklanmaktadır kuranda gayrimüslimlere hakaretler de mevcuttur
08 Yorumla
Soran+1 yılBundan da bahsediyorum işte. Senin yaptığın da yanlış. Kur'an'ı o zamanın şartlarıyla okuman gerek. Birçok ayette geçen Yahudiler mesela, o zamanlarda kötü işler yapmış Yahudiler. Ama bunu çalışmayan beyinler ''Bütün Yahudiler'' gibi algılıyor ve algılatıyor.
Bir zamanlar kötülük yapmış bir Yahudi için ayet iniyor ve ''O Yahudi'yi dost edinmeyin.'' diyor mesela. Bazıları da bunu ''Oo Yahudi dedi, hadi Yahudilere hakaret edelim.'' gibi algılıyor. Bu yanlış.- +1 yıl
Bak şimdi herkesin kendine göre tefsiri vardır ancak doğru tefsir Muhammed nasıl uyguladiysa odur o zaman soruyorum Muhammedin Yahudi Hıristiyan dostu bankası var miydi
- +1 yıl
Kankasi
- +1 yıl
Müşrikler pisliktir vb. Ayetleri atlamamak gerek
Soran+1 yılVardı elbette. Düşmanları bile emanetlerini ona verirdi. Her şeyi geçtim, o dinleri indiren yine Muhammed'in tanrısı. Yani ban inanmayan biri olarak bana dini savundurtacaksın ama doğruya doğru demek gerekiyor. Sorun Kur'an'da yazılanlarda değil, tarihle okunduğunda ve ayetlerin hangi şahıs için indiğini bildiğinde sorun yok, her şey açık. Ama diyorum ya işlerine geldiği gibi yorumlayıp Yahudilere dinsiz falan diyorlar, eşcinsellere saldırıyorlar vs. Oysa Kur'an okuyan insan bunu yapmaz. Eleştirim dine falan değil, işine geldiği gibi davrananlara.
Soran+1 yılLütfen bana ayet vereceksen, o ayetin hangi yılda, hangi olay üstüne ve hangi şahıs için indirildiğini de göster. Yoksa yapılan ayet cımbızlamak oluyor ve ben buna tamamen karşıyım.
- +1 yıl
Aynen İslam o kadar da kötü bir din sayılmaz şeriat bile su an yaşadığımız düzenden daha iyi :D
Soran+1 yılİslam'ı eleştirmiyorum, ayet cımbızlamasını ve ikiyüzlülüğü eleştiriyorum, belirttiğim gibi. Yorum için teşekkürler:)
+1 yılDin filan yalan, inanmayın artık böyle şeylere ya. Kafanızı biraz çalışırsanız anlayacaksınız hepsinin saçma sapan şeyler olduğunu. Yeter ulan.
17 Yorumla
Soran+1 yılSelam. Dini sorgulamak değil amacım, zaten dinsiz olduğumu belirttim. Sorum çok başka:)
- +1 yıl
Ben genel konuştum. Senin için değil. Saçma sapan şeylere babadan kalan miras edasıyla sahiplenip inanıyorlar ya. İstemiyorum ben böyle insanları mk. Delirdim sonunda
Soran+1 yılSorgulamak ya da en azından inandığı kitabı okumak zor geliyor bazılarına işte. Keşke neye inandıklarını bilseler de en azından öyle inansalar.
- +1 yıl
Kafaları çalışmıyor abi başka açıklaması olamaz. Birazcık sorgulayan insanlar anında çelişkiye düşüyor. Sorgulamayan insan mı olur mk ya?
Soran+1 yılMaalesef haklısın.
Soran+1 yılSorgulayıp, kitabı okuyup dindar olmuş insanlara da saygım sonsuz. Ama sorgulanmaması ya da okunmaması konusunda diyorum ki, maalesef haklısın.
- +1 yıl
Şu an delirdim sanırım. Cama çıkıp "alayınızın ammınakoyim ulan" diye bağırmak istiyorum ciddi ciddi
Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. eee insanoğlu bu çünkü ;
tabi ki de işine geldiği gibi yorumlucak..
yoksa insan denilen birşey olmaz ki ,
düşünsene din bile insan için var..10 YorumlaBunlar doğru da sen niye gizli üyesin kardeşim merak ettim doğrusu..
04 Yorumla
Soran+1 yılSaldırılardan korunmak için. Teşekkür ederim:)
Soran+1 yılHiç uğraşamam. Zaten şu sıralar çok yoğunum, bir de saçma sapan mesajlara bakıp sinirlerimi yıpratamam gerçekten:)
Sacma paylasim dinin insan hayatini kisitladiginin resmi
01 Yorumla
Soran+1 yılPaylaşımın nesi saçma? Dindarım diyorlar, dinin gerektirdiği hiçbir şeyi yapmayıp işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Bunu eleştiriyorum. Dinin kısıtlamasını değil. Ben dinsizim her şeyden önce. Tepkim ikiyüzlülüğe benim.
+1 yılİslamiyet dünya üzerinde tutmayacak ve sonunda cenabı hak kıyamet gününde yer yüzünü alemden silecek zaten tutsa niye kıyamet kopsun durum bu o yüzden halimize şaşırmaya gerek yok
00 YorumlaBahanelerin bittiği yerde din başlar.
20 Yorumla
+1 yılİşlerine geldiği için
20 YorumlaGüzel paylaşım teşekkürler.
Hak veriyorum.10 YorumlaZaten cehennemliğiz kasmayın bu kadar :D
00 Yorumla
+1 yıldünya menfaat dünyası işte
00 Yorumla
+1 yılDini falan yorumlamiyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılDindar mısın peki?
- +1 yıl
Hayır degilim
Soran+1 yılO zaman sorunun senle ilgisi olmadığını da anlamalıydın:)
- Kişilik & Karakter konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılDine falan inanmıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir, ben de inanmıyorum ama bahsettiğim konu çok başka:)
Siz derken kime demiş bu tırrek shsjsj
01 Yorumla
Soran+1 yılYapanlara. Okuduğunu anlamıyor musun gerçekten?
Tespite gel..
01 Yorumla
Soran+1 yılİşine mi gelmedi? Şaşırmadım ahah.
kurallara uyarsan herşeyden zevk alırsın...
05 Yorumla
Soran+1 yılUymazsan da alırsın. Onu tartışmıyoruz.
Soran+1 yılAHAHAHAHA sen öyle zannet:D Çok geride kalmışsın anlaşılan:D
Soran+1 yılBelli ahah:D
+1 yılBoyle yapmiyorum (!)
11 Yorumla
Soran+1 yıl(!) ? Yani yapıyorsun.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih