Üvey Anne ve Babalar niçin zalim olurlar? Sizce bunun mantıklı açıklaması var mı?

Üvey Anne ve Babalar niçin zalim olur? İnsanı neden kışkırtmaya çalışırlar yeri geldiğinde ezmek isterler ve sözleriyle idam ederler? Sevgi vermezler, birşey katmazlar size ama aynı zamanda size soğuk, kırıcı davranırlar altan altan laf sokarlar iyi olmanızı istemezler hep piskolojik baskı uygularlar bunun sebebini bilen varmı? Herşeye müdahale etmek isterler hep dışa dönük biz mükemmellizi sergilerler ama o üvey cocuğun burnundan getirirler. Babaya ağzını açamıyan üvey Anne cocuğundan çıkarıyor ve üvey baba'da icinde yaşadığı olumsuzlukları üvey cocuğundan. Bu soruyu yıllardır merak etmişimdir bu neden oluyor? Cocuk hep iyi oldukça tepelerine çıkıyorlar. Ben eskinden o cocukların eksik olduguna inanıyordum hep ama insan içinde oldukça yakından görüp duydukca daha iyi analiz edebiliyor. Kendi dünyalarından belki iyi olan iki çift üvey çocuklarına neden iyi olamazlar? Herşey bir yana ve neden kıskançlık olur kimyalarında? Tanıdığım bir çok üvey aileler hep bu yönde ama bir türlü anlamıyorum bunun nedenlerini ve sebeplerini. Herkes fikrini yazabilir
Üvey Anne ve Babalar niçin zalim olurlar? Sizce bunun mantıklı açıklaması var mı?