Alemlerin Rabbinin Var Oluşu Açık Şekilde Kur'an ,Tevrat,Zebur Ve İncilde Bulunmaktadır,Eskiden İnanmayan Bir Berduştum TaaKi Kur'an ın Türkçe Mealini Okuyana Kadar! Birde Üniversitede Fitoloji Denen Bir Derste Herhangi Bir Bitkinin Tüm Besin Maddelerini ,Tedavi Edici Maddeleri ,Su ve Şekeri,Karbonhidratları 20 Atmosfer Basıncı İle Tepe Noktasına Aklı Fikri Olmayan Hücreler Kolonileriyle Nasıl Başarabildiklerini Düşünerek Açıldı Kalp Gözüm ve O günden Sonra Sadece Yaradandan İstedim Herşey verdi Bana,Allah(cc) Kur'an da Açık Bir Şekilde''Biz İnsana Doğruyu Yanlıştan Ayıracak Kadar Bir Ömür verdik''demekte,Bakara Suresınde de .İnsanın Tüm Özellikleri Sıfatları Anlatılmakradır,Yasin Suresinde İnsan Asıl Olarak Bir Hücreden Yaratıldı ve Şimdi Bize Düşman Kesiliyor Demekte,Hümeze Suresinde de İnsanın Cimriliğinin Ahirette Başına Neler Açacağını Bildiriyor,Kısacası Allah(cc) Nin Varlığını : Eğer Anne veya Baba Olursanız(Herkeze Nasip Olsun) Bizim Hangi Aşamalarda Yaratıldığımızı Gözlemlemiş Olursunuz,Ayrıca Kur'anda Yerin ve Yeryüzünün Katmanları Açık Bir Şekilde O Tarihlerde Yazılmıştır..Her İnsan Günün Birinde Toprağın Altına Girdiğinde Rabbinin Varlığını Öğrenecek fakat Allah(cc) Biz İnsanlara Nice Deliller Verdik Hala Düşünüp Ders almayacaklarmı Diye Uyarıdada Bulunmaktadır...İnsan Gerçektende Çok Güzel Bir Şekilde Yaratılmıştır,Doğruyu Yanlıştan Ayıracak Bir Beyin Şefkatıni Esirgemeyeceği Bir Gönlü Vardır Fakat Etten ve Kemikten Yaratılmıştır Baki Değildir,Bakii Olan Sadece Odur Ki,Asırlar Boyunca İnsan Oğlu Şüpheleriyle Yaşamış Çoğu Kaybetmiş ,Azı Kazanmıştır! Ben Baktığım Herşeyde Allah(cc) ı Görürüm,Gökyüzünde ,Yeryüzünde ,Düşündüğümde,Elime Baktığımda,Vücudumu İncelerken Bu Benim Vücudum Değil Bu Vücutta Bana Emanet Bu Vücudu Temiz Tutmalıyım,Haramlar Bulaştırmamalıyım, sonuçta bana bu vücudu ve herşeyi verene birgün hesap vereceğim... Yani Yaradanı Görebilmek Onun Yarattıklarını Gözlemlemek Sadece Kalbinde İman Duygusu Olanların Görebilecekleri Şeylerdir,Onun Mucizeleri İlk Önce Senin Yaratılmandan Başlar Şimdi Çık Dışarı ve Gökyüzünde Santim Oynamayan Yörüngeleri Şaşmayan Gezegenlerin Nasıl Asılı Durduklarını Gözlemleyerek Başla İlk Dersine ! ve Daha Sonra Gözlerine Bak Aynanın Karşısında...Sadece Bakma Ama ! O Gördüğünün saniyede 700 Bin km Hızla Beynine Yönlendirildiğini Düşün,ve Yaradanına Şükret...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Adamin biri berbere gitti...Berberle guzel bir sohbete basladilar...Birden Allah ile ilgili konu acildi...
Berber: " Bak adamim, ben senin soyledigin gibi Allah-in varligina inanmiyorum."
Adam:" Peki neden boyle diyorsun?"
Berber: " Bunu aciklamak cok kolay...Bunu gormek icin disariya cikmalisin..Lutfen bana soyler misin, eger Allah var olsaydi, bu kadar cok sorunlu, dertli, hasta insan olur muydu, terk edilmis cocuklar olur muydu? Allah olsaydi, kimseye aci cektirmez, Kimseye birbirini uzdurmezdi. Allah olsaydi,bunlarin olmasina izin verecegini sanmiyorum..."
Adam bir an durdu ve dusundu, ama gereksiz bir tartismaya girmek istemedigi icin cevap vermedi. Berber isini bitirdikten sonra adam disariya cikti. Tam o anda caddede uzun sacli ve sakalli bir adam gordu. Adam hemen berberin dukkanina geri dondu.
Adam: " Biliyor musun , bence berber diye bir sey yok"
Berber: " Bu nasil olabilir ki? Ben buradayim ve bir berberim.
Adam: " Hayir, yok. olsaydi, caddede yuruyen uzun sacli ve sakalli boyle adamlar olmazdi."
Berber:" Himmm...Berber diye bir sey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim Adam: " Kesinlikle dogru! ...Puf noktasi zaten bu!
Allah var,
ve insanlar ona gitmiyorsa,
bu gitmeyenlerin tercihi.237 Yorumla- +1 yıl
çok güzel kardeşim yazdım kenara bunu
- +1 yıl
Yanlız şu eksi verenler kim onu anlamadım :) neyine eksi veriyorsunuz . tartışmayı kestirip atan bir cevap olmasına mı ? yoksa okuyunca polemik yaratılamayacak olmasına mı ? zaten konuda eksi artı verme konusu değil din görece bir şey ve herkesin kendine kalması gereken bir olgu . örnekleme cevabımda herkes neye inanmak istiyorsa ona inansın işte yok diyende paşa keyfi bilir var diyende paşa keyfi bilir ama siz yok dediniz diye bir şey yok olmaz ...
- +1 yıl
harika çok güzel bi hikaye
Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. Allah akılla bilinir.
Hem haşa inanıyorum demişsin hem de var mı diye sormuşsun.Ya sizin aklınız nerede?
Ya insan etrafına bakar, dönüp kendine bakar yine anlar kendi kendine olmadığını bir yaratıcı olduğunu aklınızı kullanın , onunla hareket edin.Ölümü düşünün, dünyada o kadar değişik birbirine benzemeyen farklı karakterde, yapıda,renkte , farklı dil konuşan insan var . Bunların tek başına olması mümkün mü kardeş.
Sen hem haşa deyip hem böyle var mı diye sorduğuna göre Allah'ı tanımıyorsun.
İnsanların birçoğu Allah'a inandıklarını söylerler. Ancak gerçekte Allah'ı gereği gibi tanıyıp takdir edemezler. Çünkü bunun için "akıl sahibi" olmak gerekir.
Akıl sahibi müminler Allah'ın varlığının ve yaratışının delillerini akılları ile görür ve sonsuz kudret sahibi olan Allah'tan içleri titreyerek korku duyarlar.
İnsanların çoğu ise bu gerçekten kaçarak yaşarlar. Oysa bu gerçeği kavrayabilecek mantığa sahiptirler. Bir manzara resmini gördüklerinde, ilk önce onun kimin tarafından yapıldığını öğrenmek isterler. Daha sonra da, sanatçıyı ortaya çıkardığı eserden dolayı uzun uzun takdir ederler. Fakat başlarını çevirdikleri her yerde o resmin sayısız gerçeğiyle karşılaştıkları halde, tüm bu güzelliklerin tek sahibi olan Allah'ın apaçık varlığını göz ardı ederler. Oysa Rabbimiz'in varlığını anlamak için uzun bir araştırmaya gerek yoktur. Öyle ki, insan doğduğu andan itibaren tek bir odada bile yaşasa, sadece o odada var olan sayısız delil Allah'ın varlığını kavramak için yeterlidir161 Yorumla
yaşamımız süresince herşeyi görebiliyor muyuz? tabiki hayır. sevebiliyoruz, üzülebiliyoruz ... içimizden birşeyler kopuyor sanki bunları hissedince ama göremiyoruz. beynimizide göremiyoruz ama onun var olduğunu biliyoruz neden çünkü kadavralarda incelendi. ama hangi bilim duygularımızı gösterebilecek kadar mükemmel ya da mümkün? tabiki hiçbiri. hangi kadavranın yaşadığı duyguları bilim tespit etti? hiçbiri. RABBİMİZİ göremiyoruz ama hissediyoruz. ki kaldıki sadece hissetmiyoruz RABBİMİZİN VALIĞINA DAİR İŞARETLER VAR. en küçük örnekleri doğa şu an görebildiğimiz ya da göremediğimiz bilimsel olarak ispatlanan herşey. örnek olarak kendimize bakabiliriz biz nasıl bu dünyaya geldik ya da bu dünya nasıl oluştu elbette YARATICI tarafından. hayatta hiçbirşey tesadüfen olmaz. RABBİMİZ ol der ve olur. bunlar dışında bilimden bahsetmişken hayvanların üstünde yazılı olan ALLAH isimlerini haberlerde izledik. balıkta, yaprakta... vs. RABBİMİZE SECDE EDEN varlıklarıda haberlerde izledik, internette gördük. düşünsenize ya hayvanları geçin artık bitkiler secde ediyor. link bunuda mı görmüyorsunuz. link ya da şu devenin nasıl secde ettiğini görmemek ve düşünmemek mümkün mü? bir arkadaşında dediği gibi namaz kılarken içinizde oluşan ferahlığa ne demeli. bu kadar şey varken RABBİMİZİN varlığına inanamamak mümkün mü ? aslağa. BİZİ YARADAN TEK BİR YARADAN VARDIR. BUNUN EN BÜYÜK KANITIDA ŞU ANKİ OLAN BÜTÜN HERŞEYİ DAHA ÖNCEDEN BİZE AÇIKLAYAN, IŞIK TUTAN OLAN KURAN'I KERİMDİR...
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
kurAN da (rum/30)Allah bizleri tek tanrı inancı üzerine yarattığını söylüyor. eğer allah olmasaydı onu düşünmezdik bile en azından düşündüğümüz herşeyin varolma ihtimali vardır. descartesin dediği gibi düşünüyorum öyleyse varım. Allah ı düşünüyorsan vardır düşünmek istemiyorsan senin için yoktur. bütün canlılarla ortak noktalarımız olmasına rağmen bizi ayıran şey akıl,zeka,kıl,tüy falan değil allah inancıdır. ibadet eden ibadethanesi olan bir arayış içerisinde olan tek canlı insandır ve cinler. gene materyalist evrimciler bunu da doğal olarak evrime bağlıyorlar insanı da allah ı da evrim yarattı şeklinde bu kardeşler zaten allah yerine evrimi koymuşlar insanı allahı evreni evrim yarattı derler peki evrimi kim yarattı dediğinde o hep vardı derler bi yerden tanıdık geldi mi bu sözler. r.dawkins e bir röportaj da soruyorlar bir tanrı olabilir mi diye cevap olarak' bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum 'diyor peki canlılık nasıl başladı sorusuna ise ya tesadüfen ya da uzaylılar dünyaya gelip tohumlarını bıraktılar diyor.tesadüf olayının saçmalık olduğunun onlarda farkında zaten dünyayı yonlendiren ve herkesin kendilerine boyun eğmesini isteyen güçler materyalist felsefeye bağlı bilim insanlarını ve teknolojiyi kullanarak insanları buna inandıracaklar yakında uzaylılar dünyamızı ziyarat edebilir şaşırmayın.nedense uzaylılar da gelmek için teknolojinin insanları manupile edecek gözlerini boyayacak oyunlar çevirebileceği kadar gelişmesini beklemişler. şimdi dicen sen bilime inanmıyor musun diye bilime inanılmaz bilimin doğru kabul ettiği şeyler vardır ki hiçbir zaman %100 böyledir demez gerçek bilim adamları. 1930lu 40lı yıllarda tıp dergilerinde sigara çok faydalı bol bol için diyorlardı şimdi ise sakın içmeyin bilim yanılabilir ya da çıkar amaçlı kullanılabilir tıpkı inançların kullanıldığı gibi ya da fizikte en son ışıktan hızlı parçacık buldular einstein işık hızı geçilemez demişti o da yanıldı ama bilim budur deneme ve yanılma üzerine kurulu. islam la bilimin kesiştiği yerde benim için Allah ın sözleri geçerlidir ki çelişen bi yer göremedim her şeyi allah yarattı ama nasıl yarattığından bahsetmiyor. bilimle çeliştiği tek nokta ateist bilim insanlarının tesadüf demesi ki onlarda yakında uzaylılara bağlayacaklar mevzuyu allah ın insanla aynı amaçla yarattığı fakat isyankar cinleri uzaylı diye yutturacaklar Allah imanımız dan şüpheye düşürmesin. sadece iyi amaçlar için bilimle uğraşmayı nasip etsin zengin ve güçlülerin ego tatminleri için değil
41 Yorumla(Hemen aşağıdaki yorumumun 8. maddeden devamı:)
8-) O halde Allah gerçek anlamda vardır.
Mükemmel varlık olgusunun çıkış noktası tam olarak anlaşılmamış olabilir.Ama evrenin var olması ve mükemmel bir tasarım ve düzene sahip olması bu fikri zihinde uyandırıyor.Hem Norman Malcolm’un da dediği gibi”Eğer Tanrı var değilse O’nun varlığı mantıken imkansızdır.” Yani ortada bir Tanrı kavramı olduğuna göre bu kavramın varlık vasfına da sahip olduğu gerçektir.Eğer Allah var olmasaydı, herkesin zihninde var olan yaratıcı kavramının oluşması da imkan dahilinde olmazdı.Ama Ateistlerin Allah’ın varlığını yoklamaya çalışmaları bile Allah’ın Ontolojik Ispatına destek oluyor.Çünkü Ateistler, yoklamaya çalıştıkları varlığın vasıflarını eksiltmek veya sonuçları sebepsizliğe dayandırmaktan başka bir eleştiri geliştiremiyorlar.Hatta Ateistler zihinlerinde bir mükemmel varlık düşüncesinin oluşmadığını da iddia edemezler.Çünkü bunu iddia ederlerse Allah’ın varlığı veya yokluğu hakkında hiçbir şey söyleyemezler.Söylerlerse bu fikrin akıllarında oluştuğu gerçeği ortaya çıkar.Eğer bu ıspatı anlarsanız Allah’ın varlığının tartışılmasının bile abes olduğunu çok iyi anlarsınız.
Şimdi Descartes’in bu ıspatla ilgili düşüncelerini alalım:
“Tanrı’nın yokluğunu düşünmek mantıki bir çelişkidir, çünkü O2nun varlığı zaruridir.Descartes’e göre ben, Tanrı’yı düşündüğüm için o var değildir.O var olduğu için benim O’nu düşünmem mümkündür.Başka bir deyişle ben O’nun varlığını buluyorum.Tanrı’nın varlığını buluyorum.”Tanrı’nın varlığını düşünüyorum; o halde Tanrı vardır.” diyemeyiz.”Tanrı vardı, bundan dolayı O’nu düşünüyorum” demek gerekir.Biz Tanrı’yı düşünmesek de O vardır.Tıpkı hakkında düşünmediğimiz halde üçgenin iç açılarının toplamının iki dik açıya eşit olduğu gerçeğinin varlığı gibi.
Eğer Tanrı’nın varlığı bu kadar açık ve seçik ise, niçin her zaman tartışma konusu olmaktadır? Bazı hakikatler, diyor Descartes, herkesin anlayabileceği ölçüde açık ve seçiktir.Bazıları ise, ciddi bir düşünmeyi gerekli kılar.Eğer aklımızın gücü sınırsız olsaydı her şey -Tanrı dahil- açık ve seçik olarak bilinecekti.Ama aklımızın gücü sınırlıdır; bu yüzden üstün olanı anlamak için derin düşünce gerekli olmaktadır.Pisagor teoremi de açı ve seçiktir ama, onu bilmek dikkatli düşünmeyi icab ettirmektedir.”19 Yorumla- +1 yıl
şimdi bu 8. maddeye göre bir yerlerde 9 sayısı varlık vasfına sahip. işte 9 sayısına 9 simgesini verip kullanıyoruz ama hiç onunla karşılaşmadım ama demek ki bir yerlerde var.
veya insanların kafasında bir çok tanrı fikri var. özellikleri başka başka. demek ki o tanrıların hepsi var. yoksa insan nasıl düşünür onları. bunda bir saçmalık görmüyor musun. ben görüyorum da. - +1 yıl
veya biri ben tanrıyım ve dünyada ancak bu şekilde var olabiliyorum dese nasıl olur. bunu düşünen bunu düşünebildiğine göre bir yerlerde tanrı olması lazım. yoksa nasıl düşünebilir. aslında eğlenceli bir konu. insan kendini kaptırsa bu doğru dese buna inanabilir ve daha neler neler uydurur.
- +1 yıl
allah var olmasaydı, zihinlerde yaratıcı kavramı olmazdı yazmışsın. yani zihinlerde bu kavramın olması allahın var olduğunu gösterir demişsin. bunu genelleştirince ortaya çıkan saçmalığı göstermeye çalıştım. şu yazdıklarınızı önemseyip yorum yazmam hataydı sanırım. ben anladım ve anladığımı yazdım. anlamamışsın demek de neyin nesi.
- +1 yıl
peki. engellersen sevinirim. unutkanım biraz. tekrar yazıp canını sıkmam istemem.
Allah'ın varlığını isbat eden birçok eser bulunabilir. Bunlardan biri Descartes'in "DÜŞÜNCELER" İsimli kitabıdır. Orada mantık çerçevesinde Allah'ın varlığını isbatlar. Kitabın tamamını okuyabilirsin. Aşağıdaki yazıyı bu kitaptandır.
ALLAH'IN VARLIĞINA ISPAT-DESCARTES'İN ONTOLOJİK DELİLİ
Descartes’ın Ontolojik Delili Allah’ın varlığının zorunlu olduğunu gösteriyor.Tezler ve açıklamalarla ilerleyelim.(Bu tezler Descartes’in Meditions (Düşünceler) adlı kitabının Beşinci Düşünceler kısmında yer alıyor.)
1) Ben Allah fikrini, yani en üstün vasıflara sahip varlık fikrini zihnimde taşıyorum.
Burada Allah kavramını oturtmak için ilk adımı atıyor Descartes.Allah’ın varlığı fikri evrenin varlığı, düzenli işleyişi, tasarımı gibi sayılamayacak kadar çok sonucun sebebini sorgulama noktasında ortaya çıkar.Bilimin gelişimi ve evren hakkında bilinenlerin artmasıyla evrenin kompleks tasarımı ve işleyiş sistemi daha iyi anlaşılmaktadır.Bu bulgular bu mükemmel düzenin bir kurucusu olması gerekliliğini ve bu düzeni sıfırdan var eden ve bu kadar mükemmel yaratanın da mükemmel olması gerekliliğini zihinde uyandırır.
2) Mükemmellik vasıflarının birinden mahrum olan bir varlık, en yüce derecede vasıflara sahip olamaz.
Allah’ın tanımını oturtmak adına bu maddeyi öne sürüyor.
Öyle ise;
3-) Allah’ın, yani en yüce derecede vasıflara sahip olan bir varlığın mükemmelik vasıflarının birinden mahrum olduğunu düşünmek çelişki doğurur.
Her şeyi yoktan ve mükemmel var eden hatta beyindeki mükemmellik düşüncesini dahi var eden bir varlıkta eksik vasıflar olduğunu düşünmek çelişkidir.Descartes Allah kavramının mükemmel olduğunu tartışma götürmez bir olgu olduğunu ıspatlıyor.
4-) Varlık, bir yetkinlik vasfıdır.
Öyle ise;
5-) Varlıktan mahrum olmak mükemmellikten mahrum olmak demektir.
“Varlık” da mükemmel olmak için şarttır.Varlığı olmayan bir kavramın mükemmel olduğundan bahsetmek abestir.
Öyle ise;
6-) En mükemmel varlık olan Allah’ın varlıktan mahrum olacağını düşünmek çelişki doğurur.
7-) Allah’ın varolması, Allah kavramının ayrılmaz bir parçasıdır.
Öyle olmak zorunda yoksa Allah kavramı yanlış anlaşılmış olur ve eksik vasıf verilerek çelişkiye düşülmüş olur. -Alıntıdır-
(8. madde yukarıdaki yorumda)10 Yorumla
+1 yılİşte delillerden birkaçı :
İmkân Delili: İmkân, birşeyin olması ile olmamasının eşit ihtimale sahip olması demektir. Günlük konuşmalarımızda da mümkün derken olabilir de olmayabilir de manasını kast ederiz. Yaratılmış olan her varlık bize şu gerçeği haykırır: Benim olmamla olmamam eşit idi. Şu an ben varsam, var olmamı yoklukta kalmama tercih eden biri var demektir. O ise ancak Allahtır
Hikmet ve gaye delili: Her varlıkta kendisine mahsus bir gaye, bir maksat, bir fayda takip edildiği göze çarpmakta ve hiçbir şeyde gayesizlik, manasızlık ve israf sayılacak herhangi bir durum müşahede edilmemektedir. Hâlbuki, ne madde aleminde, ne bitki ve hayvanat dünyasında, ne de eşya ve hadiselerde şuur ve idrak mevcut değildir ki, bu gayeler silsilesi takip edilebilsin. Öyle ise, kainattaki bu şuurlu işleyişi ve bu hikmet ve gayeleri ancak Allaha isnat etmekle makul bir yol tutmuş olabiliriz.
Kur'an: Kur'an-ı Kerim'in Kelamullah olduğunu ispat eden bütün deliller, aynı zamanda Cenab-ı Hakk'ın varlığını da ispat eder durumdadır. Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair yüzlerce delil vardır.
1500 sene evvel tıp astronmi vs bilimler yeterince gelişmediği halde Kuranda insanın yaratılışı safhaları çok net anlatılmışdır (alak suresi ).. rahman suresindeki tatlı tuzlu su ayeti , yine Kurandaki tesadüf olamayacak kadar çok sayıda rakamsal mucizeler ve yine bir ayette biz Kuranı sizler için kolaylaşdırdık diyor ..dikkat ederseniz kurandan ezberledimiz sureleri kolay kolay unutmayız hatta 10 yaşlarında sayısız hafız var bu ülkede verin bakalım başka 600 sayfalık bir kitap kaç kişi ezberlicek ..
Sonuç olarak bu konuda sayısız delil bulunur fakat inanmak istemeyene bu deliller çokda bişe ifade etmez..Allahın izni ile Hz isa ölüleri diriltmedimi Hz musa denizleri yarmadımı Hz Muhammed ay ı bölmedimi ..bunlara canlı şahit olanların çoğu yine Allaha inanmadı.. Selametle..00 Yorumla
+1 yılBu soruyu ben de sormuştum hatta keşke sormasaydım dediğim bi' soru oldu sonradan. link
https://www.youtube.com/watch?v=EeXbzibsntM
Cevap ve yorumlara şöyle bi' göz attım ve bazıları 'haşa bu sorgulanır mı' demiş.'Al işte saçma bi' insan daha' var diyen var.'Bunu hangi mantıkla soran var diyen' var vs
Sanırım senin böyle bi' soru sorarak inançsız olduğunu söyleyip ve ortalığı karıştırmak istediğini düşünüyorlar.Bu soruyu ben de sordum ve inançsız değilim.Ortalığı karıştırmak gibi bi' amacım da yoktu soruyu sorarken ama sizin kuruntularınız sayesinde ortalık karıştı.Eğer inancınız tam anlamıyla da olsa eğer Allah'ın varlığını sorgulamadan inandıysanız bana göre tam anlamıyla inanç olmaz.'Haşa Allah'ın varlığı sorgulanır mı' gibi bi' tepki cehaletin körü körüne inancın ta kendisidir.İspat denilince akla somut şeyler geliyor ama burdaki ispat farklı.Evet Allah'ı göremeyiz ama onun varlığını görebeliceğimiz çok şey var evrende.Bi' insanın ana rahmindeki yolculuğu bile Allah'ın varlığına delildir.Binlerce spermden yalnızca birinin ana rahmine yerleşmesi tesadüf eseri olabilir mi sizce? Tüm bu düzeni sağlayan Yaratıcının işinden başka kimin olabilir? Şu vidyoyu izleyin tavsiyemdir:01 YorumlaKuran-i Kerim en buyuk delil ve ispattir..
İnsanlar aciz bir sekilde yaratilmis, kendi ihtiyaclarini bile zor karsiliyor.kucucuk bir viruse yenik düsecek kadar aciz ve yetersiz.Bu kainat vee butun varliklar kendi kendine olusamayacagindan tabi bunlari yaratan Yüce Rabbimiz var.
Dogada gerceklesen olaylar herseyin mukemmel bir duzen icinde gerceklesmesi.. Mevsimlerin siralanisi bile yaraticinin varligina kanit. havalarin birden buz kestigini dusunebiliyormusunuz? Yada kisin ortasinda aniden gunes acip 40 derece sicaklik oldugunu?
Kucucuk ,en ufak bir degisiklik bile butun dengeyi alt ust eder. Herseyin bu kadar mukemmel ilerlemesi bir yaraticinin olduguna ve kontrolun sade ve sadece O'nun elinde olduguna ispat degil midir?
Dünya daki HERŞEY Yaradanin varligina ispattir.
Hicbirsey kendiliginden olmaz, olamaz..51 Yorumla- +1 yıl
Kutluyorum seni benim gibisin
Hepimizin var oluşu Allah'ın varlığından kaynaklanır. Allah varlığıyla bizi çepeçevre kuşatmıştır. Bu kuşatma nasıl bir kuşatmadır ki Allah bizim niyetimizi düşüncelerimizi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı bizden daha iyi bilmektedir. Sadece bizim mi ? Bütün evrenin ve varsa ki var olduğu neredeyse ispatlanacak diğer evrenlerin zerresine kadar bilmektedir.
Allahın varlıgının bütün ispatı Kuran-ı Kerimdedir.Neden o kutsal kitaba bakmak yerine bize soruyosun ki.O insana sunulabilecek en büyük ispattır.30 YorumlaArkadaslar sorgulamak sormak... Neden kotu olsunki belkide aklini kurcaliyan birsey var ve merak ediyorr... Her insan inancli bir ortamda olmuyor her musluman bilmior... Sorgulamasi sormasi gerekiorki inancini bulsun... Cogu insan Allah varmi sorusundan yola cikaraktan cok inancli oluyor veya olmuyor... Ama cogu insan inancini boyle buluyor. Eger biz muslumansak bilerek uygulamamiz gerekior atalarimizdan duydugumuz gibi degil atalarimiz icin degil anne babamiz musluman diye degil kendimiz Islami veya inancli olmayi tercih ettigimiz icin... Gercekten alay etmek.icin degilde fitne salmak icin sormuyorsa bi insan.. Sormak arastirmak en guzeli bi inancta... Kor gozle sadece oyle dogduk diye degil arastirarak inancli olmak iman etmek en guzeli...
30 Yorumla“Göklerin ve yerin yaratılışı ile dillerinizin ve renklerinizin farklılığı da yine O’nun ayetlerindendir. İlim sahipleri için elbette bunda deliller vardır.” (Rum Suresi, 30/22).
“Üstlerindeki göğe bakmazlar mı, onu nasıl bina edip süsledik...” (Kaf Suresi, 50/6)
“Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, aziz ve alim olan Allah’ın takdiridir.” (Yasin Suresi, 36/38).(güneşin döndüğü 20.yy keşfedildi)
“Yoksa onlar bir yaratıcı olmaksızın mı yaratıldılar? Veya kendi kendilerini mi yaratıyorlar?” (Tur Suresi, 52/35).
VE SON AYET:
Biz onlara melekleri de indirseydik, kendileriyle ölüler de konuşsaydı ve her şeyi karşılarında (hakikatın şahidleri olarak) toplasaydık, Allah dilemedikçe yine de iman edecek değillerdi. Fakat onların çoğu bilmiyorlar. enam /111
YANİ AÇ KURANI OKU ALLAH İSPATLIYOR KENDİ VARLIĞINI.AMA SENİN GİBİLER İÇİNDE SON AYETİ İNDİRMİŞ ALLAH. BURDA KİM NEDERSE DESİN BOŞ. ALLAH DİLEMEDİKÇE GÜNEŞİ ELİNİZEDE VERSEK İNANMAZSINIZ.
30 Yorumla
+1 yılşimdi sana sadece şunu söleyim..
sobayı kim icat eder_?
işçilik olarak insanlar değil mi_?
peki insanı kim yaratır ALLAH ...bundada bir şüphemiz yok ..
peki bi soru daha sorayım soba bizi tanıyormu _? görüyormu_?
biz onu işçilikle meydana getirdik...
ALLAH TA bizi yarattı ve biz onu görmüyoruz şuan belki ama onun bizi yarattığını biliyoruz...çünkü biz insanız ..belki soba bi canlı değil aklı yok ..ama bizim aklımız var aklımızla onun varlığına inanırız..
kainattaki bütün deliller onun göstergesi değil mi_?
bi tohumdan ağaç ..bitki olması...
gece gündüzün olması..
anne karnındaki çocuğun oluşması ...70 YorumlaÖyle bir çabaya girmem. Hayatını bu uğurda bir arpa boyu yol almadan sonlandıran insanların hikayeleriyle dolu tarih. Allahın varlığını ya da yokluğunu sorgulamadan yaşamayı tercih edenlerdenim. Ben var desem de yok desem de Tanrı gerçekliğini hiçbir şekilde değiştiremeyeceğim. Felsefi yönden doğruluk vardır ama gerçeklik değiştirilemez. Bilinemez. Agnostik de yaklaşmıyorum ama daha çok spiritüelim. Bu arada, kitabın sonuna gelmeden olay nasıl çözülmezse, Tanrı gerçekliğinin de ölümle birlikte açığa çıktığını düşünüyorum. Ölene kadar bekleyelim.
21 Yorumla
+1 yılbütün kitaplarda az çok çelişki vardır ama kuranda bitane bulamazsın çünkü kuran allahın kitabıdır diğerleri beşer kitaplardır işte bu kainat delil değilmidir okadar güzel bir sistemle işliyorki gece gündüze kavuşuyor hiç yağmur yağmadını düşüm susuzluktan ölürüz biraz sicak olsa sicaktan patlarız herşey dengede mükemmel bunları bir insan yapamıcana göre tabiki allah vardır ve heryerdedir inanmayanlarada şu ayaet vardır leküm dini küm veliye din sizin dininiz size benim dinim banadır islamıyetten önce kız çocuklarını diri diri gömerken islam geldi kurtardım kadına okadar değer verdiki cenneti anaların ayaklarına serdi analara okadar değer verdiki onlara of bile demeyin dedi anaya babaya bakın onlarısevin hatta bir tebbessüm bile sevap sayılıyor arkadaş ben bu dine inanmayımda napiyim aklı başında olan herkes inanır elhamdulillah müslümanım
10 Yorumla
+1 yılGeçen gün yolda yürüyorum. Birden yağmur bastırdı sel oldu yolumun üstünü sular bastı. Geçebileceğim hiçbiryer kalmadı. Sonra ağaçlar köklerinde sökülüp havada uçuşa uçuşa önümde dizilmeye başladılar. Sonra uzun uzun halatlar gelip ağaçları birbirine muntazam şekilde bağladılar. Sonra rüzgar bir yerden bir sürü çivi getirdi ve çiviler ağaçları birbirine iyice sabitlediler. Çok muntazam bir sal oluştu birden bire. Öyleki kendimi onun üzerine attım ve selden kurtuldum.
Bu anlattıklarıma inanan var mı içiniz de?11 Yorumla- +1 yıl
Eğer bu yukarıda anlattıklarıma İnanmıyorsanız.. Yani ufacık bir salın bile kendi kendine yapılamayacağını biliyorsanız. Şu muntazam kainatın nasıl bir Yaradanı olmaz ki?
Diğer arkadaşların söyledikleri çok mantıklı ama ben kendi tespitimi söylicem.Bende bir zamanlar acaba allah varmıdır gerçekten diye merak ediyordum.Ramazan ayındaydık kadir gecesinde ellerimi açıp dua etmeye başladım (bak bunu kimseye söylemedim) Allahım nolursun eski arkadaşım ...'yı göreyim biliyorum imkansız ama ben onu çok özledim eski günleri özledim falan filan.. 1 ay sonra birden bu arkadaş yahooda başka bir arkadaşın aracılığyla benim adresimi bulup mesaj atmazmı o gün bu gündür tekrar samimi arkadaşız.Bu sadece bir örnekti daha çok dualarım kabul oldu böyle ;) allah tabiikide var.
10 Yorumla
+1 yılşu seks muhabbetleri var ya. biraz ayıp olacak ama ordan yola cıkacağım
bilirsin insan oğlu doğar, bir anne ve babadan. ilk başta yumurta ve sperm hücreleri birleşir ve zigotu oluşturur. aynı sıcaklığı oluştur anne rahmi gibi benzer rahmi oluştur o zigot oluşmaz. benzer şekilde inek sütünde de vardır.
yahut gezegene bak hiç sapmadan güneş etrafında geziyor. bu tek başına olanaklı olabilir mi bunu kontrol eden birisi olmalı. hiçbir zaman 1 mm bile sapmıyor yörüngesinden
hiç delil kalmasa bi mikrobun hayatı bile yeter.00 Yorumlafelsefi olarak insan tanrıyı yarattı..bilimselsel olarak tarihi gözlemlediğimizde tanrının sürekli evrim geçirerek günümüzde yer edindiğini ve bilinçlerimize işlediğini görebiliyoruz aslında yok ..her türlü tartışırım size sadece şu öneride bulunabilirim çünkü çok derin bir mevzu konuş konuş bitmez ...diyalektik düşünün yani bir şeyin oluşumundan varacağı son noktaya kadar olan sürecini araştırın duğruyu bulacaksınız..sorunuzun cevabı şu :atomdan daha küçük parçacıklarda var göremiyoruz ama belli araçlar vasutası ile kanıtlıyabiliyoruz tanrıda bir tarih uzantısı olduğu için tarihe bakmalısınız...korku seni araştırmadan caydırmasın benim 7 yılımı aldı bu soru ve vardığım en etkılı sonuç insanın tanrıyı yarattığı oldu son nokta...
00 Yorumla-Kur’an bu gerçeği şöyle dile getirir: “Kesin olarak inananlara, yeryüzünde ve kendi içinizde Allah’ın varlığının nice delilleri vardır; görmez misiniz?” (Zariyat suresi, 20-21)
-Kur’an, bir yaratıcının varlığının şüphe edilmeyecek kadar açık olduğunu şöyle ifade etmektedir: “Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var?” (İbrahim suresi, 10)
-“Allah, gökleri ve yeri yaratan ve gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü ürünler çıkarandır... Güneşi ve Ay'ı hareketlerinde sürekli emrinize amade kılan, geceyi ve gündüzü de emrinize amade kılandır. Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür.” (İbrahim Suresi, 32-34)00 Yorumla
+1 yılEğer Tanrı sonsuz ve sınırsız ise, o zaman O bütünüyle her şeydir. Bizlerden ayrı olamaz. Sınırı olmayanın sınırı dışında olmamız mümkün değildir. Bu Tanrı, hem kötülük hem iyiliktir. Biz onun parçalarıyız. Her şey, en pis ve en iğrenç ve en kötü şey bile Tanrı'nın bir parçasıdır. Bunlara saygı duymak Tanrıya saygı duymaktır. Bunları sevmek Tanrıyı sevmektir. Bunlara acı vermek Tanrı'nın canını yakmaktır. Bunlara hakaret etmek Tanrıya hakaret etmektir. Ölümünüz Tanrı'nın bir parçasının ölümüdür. Tanrı ona inanmayanın aklında bile vardır, yani Tanrı'nın bir parçası kendi varlığına inanmamaktadır. Ama anlatılan Tanrı böyle değildir. Anlatılan Tanrı Mükemmeldir. Oysa etrafımızdaki hiçbir şey Mükemmel değildir. Öyleyse Tanrı bizden ayrı ise o zaman mükemmeldir fakat biz değiliz, bu şekilde Tanrı her yerde değildir, ama her yerde değilse o zaman Tanrı sonsuz ve sınırsız değildir. Sonsuz ve Sınırsız değilse tekrar Mükemmel olmadığı görülür. Kısacası Tanrı Yoktur.
20 Yorumla
+1 yılsorunu sevdim :))
ben onu çok ananlardanım
akılda görünmez birşeydir ama vardır :))
şuan sana sadece gülümsüyorum umarım onu bulursun sadece ama sadece aynanın
karşısına geç o aynaya iyi bak kendini sorgula onun heryerde imzası vardır eline bile kazınmıştır
hiç kimsenin fikirlerine inanma ve bir kran-ı kerim tefsiri oku emin ol şuan senin sorunu
CERN de de aradılar şoktalar :))
ateist yada agnostik düşüncelerin yanıltıcı etkisine girmeden tarafsızca dinleri incele
mesajlarda varlığını bildirmiştir ama onu yari yaradanı yaratılmış organlarımız ve 5 duyularımız
ile algılamak zor olsada kalp i bize vermiş :)) zamanla yakalarsın inşalah .))00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=gFr27bAJf2c
"İçinizde işaret arayanlar için size zaten yeteri kadar göstermedik mi?"
"Etrafınıza bakın, Güneş'e, Ay'a suya bakın, bunlar ilim insanları için işaretlerdir."
(Bakara)
Bu ıspat gerektıren bırsey değildir çünkü herşey O'nu söyler anne karnındaki bebekten rengarenk çiçeğe kadar herşey O'ndan (C.C.) bahseder O'nun varlığı aşikardır aynaya bakman yeter ...40 Yorumla hz.ali ve putperest bedevinin diyaloğu ile açıklanabilecek durum:
hz.ali:sen bana allah yoksa ne olur diyorsun
bedevi:evet
hz.ali: hiç bir şey olmaz. namaz kılarım,oruç tutarım, iyilik yaparım vs.vs. allah olmasa bile bunların dünyevi olarak da faydasını görürüm.bir şey kaybetmiş olmam. peki ya ben haklıysam, yani allah varsa, o zaman sen ne yapacaksın?50 YorumlaHerkesin kendince doğruları var. Ortalıkta bir bilgi yığını dolaşıyor ve bunun kaynağı insanın ruhu, hissettiği, görmek istediği vs...
Aynaya bak, gökyüzüne bak, kağıt helvaya bak, karıncaya bak... Bunlar da yeterli cevaplar değil. Birbirinden farklı yüzlerce din var ve hepsine inanan milyarlarca insan var. İnanaçlarıyla ya da inanaçsızlıklarıyla yaşayıp ölmüşler de cabası.. Sadece tanrıya inanmayanların sayısı bile bugün bir milyarın üzerinde. Dolayısıyla kim doğru söylüyor? Sen mi, ben mi...? İnsanlığın bir doğrusu olmalı, o da insanca yaşamak. Gerisi pek ilgilendirmiyor beni..00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 899 cevap paylaştı. link
linkteki dengeyi kuran insandan daha kudretli biri olmalı diye düşünüyorum.
Sence bunlar Allah'ın varlığının en basit ispatı değil mi?30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılKuran zaten en büyük ispatimiz degil mi.. bir inceleyin Kuranin ayetlerini surelerini, bakin bakalim kac yüz seneler önce hangi icatlarin cikacagi dünya ne hale gelecegi belirlenmis.. bunlar zaten ispat olarak tamamen yeterlidir..
41 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yaşadığınız yerlere bakın , elinize ayağınıza bakın , annenize , babanıza bakın , 30cm boyunda kucağınıza gelen ama şimdi 1,90 boyunda olan kardeşinize yeğeninize bakın .
Hala kanıt mı istiyorsunuz , size Allah'ın varlığını ispat eden o kadar çok şey verilmişken , gözleriniz size bağışlanmış iken hala neyi varlığını sorguluyorsunuz .
Hiçbirisi yeterli gelmiyor ise açın Kuran-ı kerimi okuyun , orada sorularınızın tüm cevapları .21 Yorumla
+1 yılsanırım duymak istediğin bir cevabı arıyorsun.
birkaç arkadaş sana cevabı vermiş ispat edilemeyeceğini bunun tamamen maneviyatla ilgili olduğunu bu cevabı senin de bildiğini var sayıyorum. bunlardan başka ne ile açıklanabilir ki ... açıklanamaz tabi ki de... maneviyat... maneviyat... manevi boşluğu doldurma çabası... belki duymak istediklerine biraz yakınlık gösterir.12 Yorumla- +1 yıl
dini genelde insan sorgulayarak yada araştırarak kabul etmez . insan ne için başka bir kişiyi sevip maneviyatına yerleştiriyorsa. din de aynı sebepten kabul ediyor.yalnız kalmama,umut,sevgi gösterme/görme, inanma , güçlünün(uygun kelime olmadı,uygun kelimeyi bulamadım) yanında kendini güvende hissetme, en önemlisi içindeki o manevi boşluğu doldurma. aklına ne geliyorsa çözümsüz soruların cevabın onda bulmak. falan işte bunun için vardır yada yoktur diyemeyiz.
bu dunyadakı hersey Allahın warlığının ıspatıdır çay gıbı dusunun ıcınde olan şekerı goremezsınız fakat tadından bılırsınız kı içinde şeker wardır onun..goremesek de dunya nımeetlerının tadına wardıgımız herseyın sahıbı we yaratıcısı Allahtır..
72 Yorumla- +1 yıl
güzel cevap
- +1 yıl
Bilimle dini ayırt edemeyecek kadar geri kafalisinız
-Aklın varmı?
-Evet var
-İspatlasana
-...
Bazı şeylerin ispatı gerekmez. Ben içimde hissediyorsam, bunun inancı ile yaşıyorsam gerisi önemli değil.
Allaha inanmayanlar! Ahiret günü geldiğinde inanmadığınız Allah'a yalvaracaksınız.102 Yorumla- +1 yıl
ahiret günü geldiğinde inanmadığınız ALLAHA yalvaracaksınız.
- +1 yıl
+1
ispat edilmesi edilmemesi önemli değildir
önemli olan kişinin kendi tercihi neye inanmak istedğidir
ha ben inanıyorum çünkü bunca gerçeklik bu büyük düzen başka türlü açıklanamaz
ben tanrı'nın varlığını sana kanıtlayamam, sen de yokluğunu..
diyerek bitiriyorum
saçma sapan dinsel sömürgesel sorular da sormayınız lütfen
inançları da xper puanlarına alet ettiniz ben ne diyeyim
reklam kokan hareketler bunlar.10 Yorumla
+1 yılO beğenmenilen Flash Tv'yi aç , genelde dini bilgiler veren bir porgram oluyor. O programları takip et , Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle günlük olayları anlatıyor. İşte onları izlersen eğer , Allah'ın varlığının çok kolay kanıtını görürsün.
En basiti , vücudunun çalışma prensibi? Seni kim yarattı? Doktorlar mı? Doktorlar yaratabiliyorsa eğer niye şu anda yaratamıyorlar bir başka insan?10 Yorumlaaklın var mı var diyeceksin gökyüzü var ay var güneş var elementler var ve karşı cins var herkes ölüyor niye ölüyor nerde kalıyor diye sordunmu düşünsenez ne savaşlar olmuş islam adına ne cihatlar yapılmış allah olmasa sen olurmuydun sen bir kızı seversin aslında yanılırsın allahın gönderdiği kula aşık olduğunu bilirsin allah aşıksındır onu seversin
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAslında doğada madde dediğimiz kavramların bütünü soyuttan türemiştir.Allahı her yerde görmek mümkün herşeyde O var ama bunu görebilme isteği yoksa zaten ispatlansa bile bunu inkar etmek olasıdır.Böyle düşünen çok insan gelip geçmiştir.Netice mi bir avuç toprağa bıraktılar yerlerini..
20 Yorumla
+1 yılölüme (yani sonrasına) dair cevaplar tatminkar gelmiyor. yani, ölüm, yokluk var.
varlık olmasaydı yokluk da olmazdı diyorum. savaş ve barış gibi. savaş olmasaydı "barış" da olmazdı.
hiçlik, bu dünyanın boşluğu hissiyle mukabil.
yokluk... bunun içi varlıkla dolu olmak zorunda, diye düşünerek ispatlıyorum kendime.02 Yorumla- +1 yıl
"hiçbir şey olmuyor" cevabı mesela. bana yetmiyor. bu bir yokluksa varlık da olmalı gibi.
öte yandan reenkarnasyon. fantastik bir kurgu gibi bu da... eğlenceli, ama sarılınacak bir şey değil.
aklıma ilk gelen bunlardı.
bi ara aklıma takılırdı ALLAH neden bizi var edip sonra ona dönene kadar bizi sınava neden tutuyor diye,araştır araştır baktıp olmuyor kendimden,dinimden şüphe etmeye ikileme düşmeye üzereydim ki bu yüzden yaradanı artık sorgulamayı bıraktım,hem ispata gerek yok herşey ortada
00 YorumlaKuyu'ya ! taş ! 40 ! atmış ! akıllı ! bir !deli ! çıkartamamış !
İnsanı farklı kılan en önemli özelliği Akıl sahibi olmasıdır.
"Yaratan Rabb'inin adıyla oku. O, insanı ‘alak'tan (aşılanmış yumurtadan) yarattı. Oku, kalemle (yazmayı) öğreten, insana bilmediğini belleten Rabb'in sonsuz kerem sahibidir." (Alak Sûresi, 1-5).
Yani oku ki öğren neyin doğru neyin yanlış olduğu !
Hem mantık hem dini hemde bilim buyurun.
Saygılar...00 Yorumlabir şeyin rastgele rastlantı sonucu kusursuz mukemmelliği yakalaması olanaklıysa allah yoktur bir sınav olursun 100 soru vardır her soruda 5 şık ve bir dogru cevap vardır rastgele hepsini dogru yapma olasılıgı milyonda 1 ihtimal dünyada 3 milyar insan ve hepsinin siması farklı simalar rastgele olusursa çehre metre kare bakımından dar olduğu için gerekli hesaplamalar yapıldıgında her 10 bin insanın birbirinin kopyası olması gerekir ama her insan tektir bu sistemi sağlayan bir etki olmazsa olmaz
00 YorumlaŞöyle düşünülebir bence bir insan görmediği bir boyut hakkında düşünemez.Diyelimki bir duvarın karşısındayız sadece enini ve boyunu görebiliyoruz.Duvarın kalınlığı hakkında yorum yapmamız imkansızdır.Bir şeyin insanın aklına gelmesi için onu görmesi ya da onun mikro-makro düzeylerdeki en az bir benzerini görerek bu benzeri abartması ya da küçülmesi gerekir.Allah kavramının öznünde bekayet,ebediyet gibi birçok benzersiz düşünce insanın aklına gelebildiğne göre Allah vardır.
00 Yorumla
+1 yılTanrı insanoğlunun vijdanın ürünüdür.eski zamanlarda anlam veremedikleri olayları içlerinde yarattıkları vijdanla çözdüler.modern zamanlarda ise insan çözümü tanrı ve dogmadan beklemeyi bırakıp kendi çözümü buldu.skolastik dönem en iyi örneğidir bunun.
00 Yorumlaöncelikle para ve imanın kimde olduğu belli olmaz.sonrasına gelince insanın içinde olan birşeydir inanç.herkes neye inanmak isterse inanır.ama allah a inanmak başkadır.mantıklı olana inanmaktır allah a inanmak.bence kuran-ı kerim in mealini oku.kendini bilimsel bir kitap okuyormuş gibi hissedeceksin...kuranda mantık dışı birşey yoktur ve bilimsel açıklaması olmayan çok az şey vardır.
10 Yorumlasenin içindeki sorunun cevabını sana kimse gösteremez.
Arayış her zaman vardır. Ölene kadarda devam eder. Allah arayışın adıdır. Her bulduğun seni ona yaklaştırır.
Kal u bela denmeden, Kadimde bile idik
Biz bir uçar kuş idik , vücut can budağıdır
Yunus beşaret sana, gel derler dosttan yana
Ol kimseye ol ana KULLUN YERCİ aslıdır20 Yorumla
+1 yılVarolup olmamasını değil.. Ne kadar inanabildiğini düşünmelisin.
https://www.youtube.com/watch?v=itVpZkuQgmY
İnanmayan birine delil de sunsak inanmamaya devam eder.
Kalbin mühürlüyse inanmak bile içinden gelmez.. Nefsine yenik düşersin.
Gözleri açıp etrafına bakman bile yeterli.
Varlığını sorgulaman onu Yaratan birisi oldugunu sorgulamanın sebebi değil mi?
20 YorumlaNe varlığı,nede yokluğu kesin bir şekilde ispatlanamaz.Şayet Tanrı kendisi istemezse,bizim duyu organlarımız Tanrı yı algılamaya yetmez.Benim şahsi görüşüm varlığı yönünde,yani olma ihtimali çok yüksek ama benden bunun ispatını bekleyenler yanıt alamaz.Çünkü ben ispatlayamam olduğunu.
00 Yorumlane kadar cok mkişi yorumalmıs bu soruyu yaa.. dmeekki damara basılan soru ve basılmayan sorular varr... bu damar olmus aferin :)- ispat banada bisey katmaz inanada katmaz... herseyi czumleyemeyiz ama insan oglu herseyi cozmek ister.. cozemedigi icinde yuce olan biseyi kabul eder... icinde cok sey var cookk...
00 Yorumla
+1 yılacıyı hüznü sevinci mutluluğu ruhu düşünceyi bir çok somut şeyi kanıtlayamak ama var olduğunu bilmek bilinen bi gerçektir, işine gelmeyipte kanıt aranmaması gereken sorular üzerine sorular sorup cevap aramak ,kanıt isteyip insanların dinini eleştirmek butun bunları yaparkende kanıtlayamadıgın varlıgını ispatlayamadıgın düşünceleri savunup Allahın varlıgının kanıtlanmasını istemek biraz tuah değilmi azizim ?
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılKuran'da Tanrı'ya inanmıyorsan elinin başparmağına bak der. bilimsel olarak insanların her koşulda yaşamasının birinci sebebi de başparmağının hareketidir. çünkü bir tek insanda başparmak diğer dört parmağa döner ve tam karşısına gelir.
53 Yorumla- +1 yıl
bunu pek anlayamadım...
- +1 yıl
o :)) evet çok anlamlı:))))
- +1 yıl
başparmağın bu hareketi insanın tutmasını, kavramasını, atmasını, yakalamasını sağlar ki bu insanın hayatta kalmak için gösterebileceği becerilere olanak sağlar. eğer Allah olmasaydı bizim ve çevremiz biçim ve işlevlerni açıklayabilmemiz ancak tesadüfi oldu derdik; ancak iyice bakılacak oulrsak tesadüfi olamayacak kadar ince düşünülmüş ve ayrıntılı bir yapıya sahibiz.
İnanmayan derki : ALLAH yoktur, neden,çünkü görünmüyor.
İnanan da derki : Bende sizin beyninizi göremiyorum acaba siz beyinsiz misiniz ?!67 Yorumla- +1 yıl
süper cevap :)
- +1 yıl
Daha önce eminim beyin fotoğrafı görmüşsündür, beyin her insanda bulunur. Herkes neyi seçeceğine herkes kendi özgür iradesi ile belirleyebilirler. Allahı daha once kac kere gördün?
Hayatda hiç birşey başı boş degildir, unutma bu soruyu sorman bile, herseyin nedeni vardır.
Şöyle bir evrene bak bütün yıldızlar neden birbirine çarpmıyor havada asılı gibi duruyor,
link00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 356 cevap paylaştı. Yazı yazılırken eli görmeyen kişi, yazı kalemin oynamasıyla yazılıyor sanır...
İnanç iman meselesidir, ispat meselesi değil. (nokta)50 Yorumlaya usutdunmu ne ya alaah vardir tekdir birdir seriki yoxdur bole soruda sorub gunaha girme sadce inaamk lazim biz hepimiz onun kullariyiz nasil isbat edceyizki
60 Yorumla
+1 yılyoğurt neden yapılır? sütten. güzel, sen yoğurdun içindeki süt'ü göster bende sana ALLAH'ı göstereyim. mükemmel olan gerçekler görülmez. tıpkı önemli insanları tvde görüp gerçekte heran ona ulaşamadığın gibi, her an ona ulaşamadığın onların olmadıkları anlamına gelmez, şimdi bir adımk daha öteye gidelim evreni yaratana... ne istedi,ğinde onu görebilirsin nede ulaşabilirsin ama o isterse sana ulaşır ve bulur nokta
00 Yorumlabunun ispatları kuranda var bunu başkası ispatlayamaz ama mantıklı bir düşünceyle yola çıkarsalar eğer varlığına inanabilirler... inançsızlık inkar etmekten başka birşey değil elinde hiç bir delil bulunmadan inkar etmek ne kadar ahmakça
10 Yorumlaben dini soruların sorulmasını pek hoş karşılamıyorum. çünkü herkesin en kutsalı ve eleştirme kabul etmiyorlar bu konuda. neye inanırsan inan yada inanma sana kalmış buna da diğerlerinin saygı duyması gerekir...
10 YorumlaBu konu hakkında polemiğe bile girmem her koyun kendi bacağından asılacak ben yürekten inanıyorum Yaradanımın varlığına.. Elhamdülillah..
84 Yorumla- +1 yıl
çaktım +1 i
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Allah vardır diyenin ispata,
Allah yoktur diyenin vicdana zaten ihtiyacı yok. Dogmatik seçenekler tartışmaya karşı kapalılık özelliği yaşır. Doğru ya da yanlış diyemezsin. Çünkü senin %100 haklılığın kariındakini %100 haksız yapar.00 YorumlaAllah askina birileri soruyu günun sorusundan cikartsin artik sinirlerim alt üst oluyor bu soruyu karsimda gördukce:)
KIyamet gününu yasadigin zaman "ALLAH varmis diceksin"..40 Yorumla000000000000000000000000000000000000 burdaki onca sıfırın karşılığı nedir ? 0
Insanda tek başına yan yana gelmiş sıfırlar kadar dır. başına koyulacak 1, onları bu sıfırların anlam kazanması gibi anlamlı kılar. işte 1 olan allahtır.10 Yorumlabirini sevdiğini kanıtlarla ispat edebilir misin hem zaten biz Allah'a inanmak için ispat istemiyoruz illede bi ispat istiyosan git aynaya bak sonrada dünyadakii hangi teknolojinin bu kadar güzel bir varlık yarattığını araştır :)
30 YorumlaAteistlerin bile dilinden Allah(C.C) Lafzı çıkıyorken. Sence yok mu? Ben inanıyorum var. Rabbime'de şükürler olsun ki bizi doğru yolda olanlardan eylemiş.
20 Yorumla
+1 yılİnanan birisi olarak bunu bir yerde okumuştum ve aklımı çok karıştırdı birisi açıklama yapabilir mi? Mantıklı geldi.
Biz zeki varlıklarız bunu böyle değerlendiriyoruz ama kendimizi bir noktada kandırıyoruz. o nokta şudur: insan dediğimiz varlığın kendiliğinden oluşacağına inanmıyoruz, fakat nedense allah denilen çok yüce varlığın kendiliğinden oluştuğuna inanıyoruz.00 Yorumla- 01 Yorumla
- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat