"Cesaret" deyince aklınıza ne geliyor?
Bir insanın 'cesur' olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir?
Bir insanın 'cesur' olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir?
Nedense cesur olmak deyince akla ilk gelen erkekler oluyor. Sanki kadınlar cesur olamazmış gibi😅konuyu bulandırmak değil amacım ama işte akla ilk gelen şey yazılmalı önce , samimiyet bunu gerektirir. E cesaret deyince çoğu kişinin yapamayağı şeyi yapabilmektir genel olarak. Risk almaktır hayata dair. Böyle Kişilerin burnu değil başı havada olur, gözleri emin bakar.
Resmen Tanım yaptığımı ispatlayacaksın 😄
Bende çok az olan ve nadiren ortaya çıkan bir özellik olduğu aklıma geliyor.
bu kelimeyi duyunca aklıma hep şu replik gelir :
Bilbo Baggins: “Ben... Ben hayatımda hiç bir zaman bir kılıç kullanmadım.”
Gandalf: “Umarım hiç kullanmazsın. Ama eğer kullanırsan, unutma: gerçek cesaret ne zaman bir can alacağını bilmek değil, ne zaman birinin canını kurtaracağını bilmektir.”
Cesaretin kelime anlamı korkusuzluk ve yüreklilik demektir. Bence bir insanın bir konuda cesur olabilmesi için, inandığı şeyleri kafasında doğru olarak kodlaması ve onlar için çabalamayı da göze alaması gerekiyor
Cevap
48Cevap
Kesinlikle cesur olduğumu düşünüyorum.
Cesaret deyince aklıma iki şey geliyor birincisi meydanda herhangi bir kişiyi çevirip seni seviyorum diyebilirim, ikincisi uçaktan paraşütsüz atlayabilirim ;)
Cesaret 😍 0:12de başlıyor
Hiç düşünmeden boğaz köprüsünden denize atlayabilecek birisiyse, çok cesurdur. Bu adam hiçbir şeyden korkmaz. Ötesi yok...
Şeytan geliyor, sonsuz güç sahibine karşı çıkıp ata eşeğe tecavüz eden bir türe secde etmiyor. Bunu yapmak büyük cesaret ister.
kendi olsun, haksızlık karşısında durabilsin , gerçeği söyleyebilsin cesur budur.
sen aslansın yaparsın, seni kesseler acımaz manyakmısın sen, - cem yılmaz
Başkasının iyilik ve mutluluğu için hareket edip fedakarlıklar alabilen insan geliyor aklıma..
Bize bu vatanı emanet eden atalarım, büyüklerim geliyor..
Şehitlerim geliyor..
Sevdigi kiza direk pat diye yuzune seni seviyorum demesi cesaret diyince aklima ilk bu gelir
Aklından geçince acaba bisey olurmu kötü olurmu diye düşünmeden yapan biri 😂
Hiç cesaretim özgüvenim yok malesef korkağın tekiyim bilmiyorum aklıma gelmiyo hiçbir şey
Yok artıkkkkkk yaSoruyu şerefsiz deyince aklınıza ne geliyor diye okudum demek ki benim cesaret deyince şerefsiz geliyor aklıma 😀😀
Cesaret artık çok farklı algılanıyor. Şimdiki insanlar deliliği cesaret sanıyor.
gözü kara olmalı..
canından korkmamalı..
ve en önemlisi, kaybedecek bir şeyi olmamalı..
Çay bardağını silme doldurup, mutfaktan salona dökmeden getirmeyi göze almak
Herşeye herkese rağmen istediğin yapabilmek :D bir nevi özgürlük
Cesaret korkmana rağmen üzerine gidebilmektir diye bir söz okumuştum en güzel tanımı bu :)
Cesaret deyince aklıma :
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gelir.
Esrarengız olaylar gelıyor aklıma , mesela terkedılmış bır malikhaneye tek başına gıtmek gıbı
Cesaret deyince aklıma cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıyı öleceğini bilerek dışarıya çıkıp Tankın önünde uzananlar geliyor...
Hiç kimseye hiçbir zaman hiçbir lafını esirgememektir bence. Sonrasında doğacak sorunları görmemek
Kimsenin yapamadığı bir şeyi yapmasi ya da kimsenin gidemediği bir yere gitmesi
Kalbini dinleyebilmesi
Biraz deli olması sonunu düşünmemesi gerek
Courage is knowing what not to fear.
Gerekirse Canından vazgeçe bilmek?
Aşkını herkese ilan edecek kadar deli olmak
“Yürek mi yedin" atasözü
Cesaret, kanimizda dolanan adrenalin hucresidir...
Klozete kafanı sokup suya dil atmak
Korku hissinin yokluğu.
Cesaret sadece ileri vites değildir.
Kaybedecek hiç bir şeyi olmaması gerekir
Fatih Sultan mehmet, hz. Ömer, hz. Hamza 👍
helikopterden atlarken şarjor değiştirmek
yasıyoruz ya bızden cesaretlısı yok
Kaybedecek birseylerinin olmaması lazım
Cesaret denince aklima iyi şeyler geliyor
Mermiye kafa atmasi lazim benim gibi 😀
Doğruluk mu cesaret mi oyunu.
şu an cemattekiler geliyor sadece
doğruluk.)
Hirs gerekir
Şişe çevirme oyunu
Çıplak olarak güneşe koşabilmektir.
korku
Korkaklık :D
Türk😄
Deli olması gerek.
şişe
Aşk pes etmemek
gelmedi hic bisey
bangi camping
Cesaretsizliğim :))
tayyareme dokunanlar
Tabanca
Doğruluk
Ben olması
köprüden atlamkkk
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar