karakterden, ruhtan ya da ne bileyim mayadan gelen bir özellik. misal ne kadar pisliklere bulanmış olursa olsun, bir çiçeğin güzelliğini hiç bir şey alıp götüremez. çünkü güzelliği renginde, kokusunda, zerafetinde değil, çiçek oluşundadır. o rengi, kokuyu, zerafeti haketmesindedir. ne kadar kirletilirse kirletilsin, çiçek olduğu gerçeğini hiç bir şey değiştiremez. "bir zamanlar çiçekti, ama mahvoldu artık" da diyemeyiz. güzel olmak için yaratılmıştır ve ne kadar uğraşırsak uğraşalım ruhumuza dokunacak bir koku mutlaka kalır üzerinde. belki biraz acı olur o koku ama ruhunu korumaya devam eder, hep kalır.
bu söze biraz katiliyorum yani marka giyen bir insan parasi var diye tercih edilebiliyor, tabiki insan kendine yakisani giymeli ama dokuzu don oldugunu sanmiyorum ben lisedeyken öyle pek güzel giyinmezdim ama yinede pek birsey degismiyordu yani cirkin insanlar icin gecerli güzel elbiseler onlari süslü gösterir makyaj gibi birsey elbise marka oldugundada parali oldugunu gösteriyor paraya tapanlar biraz paranin kokusunu alir birde lüks araba filan varsa aninda kokusunu alirlar
İblisin el sürmediği doğal güzellik benim için güzelligin ta kendisi. Pavyonlarda çalışan konsomatris bayanları ele alalım, onlar da güzel görünmek için türlü bakımlar yapıyorlar, ama yüzlerine içlerindeki şeytanın şerri öyle bir vuruyor ki zerre çekici gelmiyor, Oysa bir Türkan şorayın gençliği insana cennet bahçesi gibi huzur veriyor.
Güzellik boş bir şeydir ya. Manken gibi kız olup, iki çift laf edemiyorsak; işe yaramaz. Yani beyni olması öncelik. Güzel konuşması lazım. İyi konuşuyorsa, zekice davranıyorsa; tamamdır. Ne kadar çirkin olabilir ki böyle birisi? Konuşması büyüler zaten...
ben şahsen güzel diye yüzü güzel olana derim. kızın isterse baseni olsun. isterse hafif toplu olsun. çok şişman olmadıktan sonra yüzü güzelse güzeldir bence
Hayatta güzel olan bir şey yoktur yeri gelince hepsi karşılığını isteyecektir. Güzel olan bir şey varsa zamanı gelince o güzellikten eser kalmayacaktır.
hayatta güzel ve cirkin vardir, güzel olan iyidir iyilik karsiliksiz yapilir güzel olan insanin icinden gelir, güzel olan sey hep güzel olan insanladir güzel olan insanin özündedir güzel insan gittigi yeri nurlastirir aydinlatir parlatir cennet ayaklarinin altina serilir ordada mükafatini alir ama bu bir karsilik deildir sadece bir lütuf bir takdirdir
kusursuzluk mükemmel olmaktir deilmi mükemmelikte rabbe aittir, güzel olan birsey kusursuzda olabilir yani ama güzel vardir ve cok güzel vardir kafam karisti ya :)
En İyi Cevaplar