Öncelikle, Yaşım 18 nasıl bir insanım bende bilmiyorum fakat 4 yıldır evden sadece 3 defa çıktım geçen oturuyodum, düşündüm sadece 4 yılda 3 defa dışarı cıkmışım, okuyodum lise 1'de okulu bıraktım açık ögretimden okuyorum bıraktım açık ögretim'ide Ailem bakırköy ruh ve sinir hastalıklarından randevu aldı gittim, ilaç verdi sonra kullandım 1 ay sonra 1 gün yattım orda, sonra çıktım kalmak istemedim,
Aslında Arkadaş çevrem yok degil, kimseye güvenemiyorum en ufak bişiyde aglıyan insanım, bu huyumdan'da sıkıldım en ufak bir şey'de mutllu olan bir insanım aslında,
Üst komşumun kızlar'ı geliyor (Erkek)'im , 2 gündür evden çıkmadım vay anasını satiyim gibi şeyler söylüyor 4 yıl çıkmadım özgüvenim hiç yok kendimi aşırı tipsiz buluyorum, çevremdekiler yakışıklısın demesine rahmen,
İstanbul'da yaşıyorum bu şehir'den nefret ediyorum nefret ediyorum nefret nefret nefret..
Dışarı cıkınca sanki birisi arkamdan gelip öldürücekmiş gibi hissediyorum, yolda 5-6 tane insan göriyim bir korkma bir yavaşlama gözüm gidiyor kayıyor resmen hemen eve gidesim geliyor gidiyorum'da,
4 senedir abartısız 3 defa tek dışarı çıktım evde sürekli Bilgisayar'la meşgulum, Bilgisayar'da zaman geçiriyorum Bilgisayar bagımlısı degilim.
Psikoloji bölümü felan okuyan varsa neden böyleyim?
Atarax ve cipralex ilaclarını kullanıyorum, en ufak bir üzüntülü şarkı dinleyince bile aglıyan insanım,
Pek konuştugum insan'da yok sürekli yanlızım.
Artık cidden napıcagımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Bunun bir sorun oldugunu farketmissin, normalde insanlarin boyle yasamadigini da biliyorsun. Kimseye bisey olmuyorsa sana neden olsun bunu dusun. tek cikmadigina gore seni koruyacak birsey istiyorsun. Ben ilk trafige cikarken kaza yapmaktan korkardim ama ayetel kursunun koruyacagina inanip 7tane okurdum. Koruyorda bence.
Cipralex ve atarax durumuna çok hafif gelir ben anti sosyalizm zannediyordm yazıyı okumadan önce hedefim senin gibi olmak diyeceğim ama imkansız okuyorum çünkü Allah yardımcı olsun
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cipralex ve atarax dışında önerebilceginiz bir ilaç?
Doktor'a gidicem zaten bayramdan önce, ne diyim? ne dersem net anlar?
Hepsini anlat panik atağın var büyük bir ihtimal tedavi olursan düzelirsin inancın olsun bende de depersonalizasyon var psikolojik ilaç hakkında pek bilgim yok doktor onayında kullansan daha iyi ama muhakkak durumunu kabullen ve doktora git
#GizliSoruyuSoran Kardesim tipki bu sorunlari bende yasamistim ve hergecen yil ilerliyordu ve herseyine engel oluyordu. Psikiyatriste gittm , psikiyatri bunun yasanmis veya hic yasanamamis duygularin etkisiyle olusacagini veya normaldede var olan ozguvensizligin yasanmis yasanmamis duygularin etkisiyle dahada buyuk artis gosterdigini, butun insanlarla olan iletisimini etkiledigini soyledi. Bu yuzden bana gecmisle ilgili duygu anlaminda ne hissedip hissetmedigimi sordu. Mesela kardesim senin dogdugundan beri dusundugunde cocuklukta veya bugune kadar hic platonik veya normal sekilde sevdigin biri oldu mu veya olmadi mi? Yalnz platonik veya normal hoslantiyi sormuyorum 'sevdigin' diyorum yani hoslantidan biraz fazla aska yakin sadece biraz ufak bir duygu? Bu soru cok onemli cozum yolunun dogru sekilde bulunabilmesi icin. Eger benim gibiyse aynilarini sanada anlaticam bundan kurtulma yontemlerini. Ama iyi dusun emin ol yoksa hicbir ise yaramaz bu yontem
Çekindiğin şeyler tip mi sadece eğer tipse anlamsız çünkü kimse kimsenin tipine bakmıyor ki. Hem baksalar ne olcak be abicim. Herkesmi yakışıklıda sen tipsizsin diyelim. Hem erkeğin tipsizi olmaz be abicim. Korkun varsa bir evcil hayvan edin. Onun dostlugunu gör ne bileyim. Bu kadar yalnız kalma kendin gibi birileri varsa cık dısarıya onları ara onlarla konuş. Çünkü seni anlayabilecek insanlar onlar. Ben anlayamam ne kadar uğraşsamda hasta değilsin sakın yanlış anlama sadece özgüvenin yok bir de korkuyorsun. Korkma be kardeşim
Abi bak herşeyden korkuyorum tek bundan degil herşeyden, İstanbul'da yaşıyorum bu şehirden nefret ediyorum ve mahaleye cıkınca dışarı bakınca bile çok kötü oluyorum sürekli içime kapanık bir insanım tipten yana keşke bende öyle düşünsem.
Okumuyorsun memlekete gidip kalmayı düşündün mü? ya da ne bileyim. Küçük kasabalar köy ilçe bu tarz yerlerde kalmayı dene. Yavaş yavaş insanlara olan güvenin gelir belki. Neyden korkuyorsun ki insanlar senin gibi zararsız birine ne yapabilirler ki. Hiç birşey yapamazlar. Ya çirkinsen bile çirkinsin ne olacak ki. Tip elimizde olmayan birşey genetik Annen baban nasılsa sende öyle oluyorsun. Bunun için özgüvenini kırmaya değer mi? Yapabilirsin bence kardeşim daha yeni sayılır. 3 yıl bunda birşey yok. Kendini daha fazla hapsetme eve. Hastalık yokken kendini hasta etme. İstanbulu bende sevmiyorum. Ama hiç kimse bana birşey yapmadı şimdiye kadar. Çünkü insanlara bir zararım yok. Kimsenin tavuğuna kış demem. İşime giderim işten gelirim eve dinlenirim budur yani. Sende böyle yapcaksın kimse seni korkutamaz ki. Şimdi sen birileriyle çık göreceksin. Sonra yavaş yavaş tek başına cıkmayada başlarsın. Bir köpek alırsın onu gezdirmek için cıkarsın hem kafan dağılır onla oyalanırken?
Bende 2 senedir evden hic çıkmadım galiba 3 sene hiç çıkmayacam çünkü yks de hazırlanmam gerek ve psikolojim berbat oldu evde durmak istemiyorum sevgili yapmak istiyorum arkadaş yapmak istiyorum eğlenmek istiyorum küçük çekmeceye yeni taşındık kimseyi tanımıyorum aslında taşınalı 1 sene olucak hiç çıkmadığım için yeni gibi geliyor heralde neyse bende senin gibi yanlızlıktan muzdaribim napcaz ya mahvoldum keske biri yardım etse soran kimsemde yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yazdıkların hiç inandırıcı gelmedi.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
inandırmak için napabilirim? yalan söylicek bir insan neden böyle bir konu paylaşsın?
En İyi Cevaplar