Kadınları çok konuşur derler ama erkeklerde tam tersi konuşmaz.
Neden konuşmaz bu erkekler?
Neden konuşmaz bu erkekler?
Konuştukça konuşası gelen bir kadın ve suskunluğa gömüldükçe gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde.
Kadın - erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.
Bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken (ki hiç fena bir rakam değil!), erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar, tabii eğer avukat değilse... Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının kabul edilmesi gereken bir parçası olarak bakmaya başlasanız iyi olur.
Zamanlamaları farklı
İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden biraz vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder. Bu durumda kadının yapabileceği en iyi şey, duyarlılığını kullanarak, ne zaman karşısındaki erkeğin üzerine gidip onu konuşmaya zorlamasının, ne zaman onu bir müddet rahat bırakmasının daha doğru olacağını kestirmektir.
Konuşmayan erkek baştan kaybetmiş erkektir. Konuşamayan erkek doğru kelimeleri seçmeyi bekler ama hiç bir zaman bulamaz, bulduğu zaman da çok geç olabilir.
erkekler kadınlarla konuşmaz.iki erkek bir araya gelince bir geçer.bayanların yanında niye konuşmaz,azından bişi kaçıracak diye korkar.malum herşeyi yanlış anlıyoruz.her lafın altında bişi arıyoruz:):)erkekler konuşmaz diye birşey yok.erkekler kadınlarla neden konuşmaz diye bişi var...
Bazı kadınlar çok konuştuğu için erkekleri az konuşuyor olarak görüyorsundur belkide.Benim rastladığım erkekler yerli yerinde konuşan insanlar.Ki hatta çok konuşan erkeklerde baş ağrısından başka bir işe yaramıyorum.
Cevap
56Cevap
yok aslında senin yanında konuş(a)mayan erkek kanımca ya sana aşıktırda "saçma saçma konuşmayayım bari de kı benim hakkımda ne salak bu adam diye düşünmesin"diye konuşmuyor olabilir yada senin muhabbetin adamı sarmıyordur bir an önce oradan uzaklaşmak için konuşmaz..
ama olayın aslı sen o konuşmayan adamı al doğal ortamına sok bak bakalım nasıl değişiyor.
benden tavsiye biraz daha yakın davranmal böle adamlara...
Konuşmayız çünkü bizi anlayacak biri olmadığını düşünürüz, içimizde hep o küçük küskün çocuk yatar.
Konuşmayız çünkü karşımızdaki bizim için her şeydir tüm dünyanın en değerli varlığı orada oturmaktayken konuşup değersizliğimiz ortaya koymak bizi mahcup hissettirir.
Konuşmayız çünkü sürekli tekrar eden hayatımızın rutin işlerinden sıkılmış ve soluk almak gibi sıradan olan şeyleri anlatmak sıkıcı gelir.
Konuşmayız çünkü kadınımız güçlü erkek ister, kendine güvenen erkek, sahiplenen erkek, sırtını yaslayabileceği erkek v.s ama bir erkeğinde insan olduğu burada unutulur tam olarak bir erkekte kadınından gizliden gizliye bunları ister teşvik edilen motive edilen tüm erkekler bol bol konuşur, bütün sağlıklı erkekler sağlıklı bir kadının çocuklarıdır. Yani bizi kadınlar susturur yada konuştururlar.
Ne kadar büyüsek de;
içimizde hep o küçük küskün çocuk yatar.
Çok neden var. Bazen sıra erkeğe gelmez, Bazen dinlemekten yorgun düşeriz ve konu bir an önce kapansın isteriz. Bazen konuştuklarımızın boşa gittiğini fark eder, patinaj çekmek istemeyiz. Ama bir gerçek var ki sizin kadar konuşabilmeye gayret göstermeye kalkarsak sizden daha fazla yoruluruz.:)
tam bir genelleme yapamayız bu kişiden kişiye değişir bazıları toplum içinde ağır görünmek ve saygı görmek için fazla konuşmak istemez bazıları karateristik özelliği olaraktan pek konuşma ihtiyacı duymaz bu bi noktadada sosyalfobisi olan kişilerdede görülme olasılığı çoktur az konuşmanın.
Bugün evime uzun süredir hiç görmediğim bir misafir geldi... TV'i açacaktım haberlere bakmak için verdiği tepki şu oldu.
"Açma TV'i felan ne güzel sohbet ediyoruz."
Bence erkeklerin de çok konuşanı var.
insanlar konuştumu düşünceler susar
insanlar sustumu düşünceler konuşur
belkide düşünüyor içten bir iyilikle nasıl daha mutlu bir gelecek ve ayrıntıları olur diye
erkeğin cok konusanına genelde yalaka denir yada farklı cumleler kullanılır..adam gibi adam diyorsan niye cok konusmak sevdiği kişilerle cok mutlu konusur rahat etmediği yerde konusma gereği duymaz
Kişiden kişiye değişir öyle erkekler tanıdımki ben 100 tane kadın bir araya gelse o kadar gevezelik yapamaz.
Karşımda pir papağan varsa işte buyüzden konuşmam.Bu erkekten erkeğe değişir.Çok kız tanıdım soru sormadan konuşmazdı.O dediklerin ağır abiler ondandır.
bayanların bir bölümü konuşurken susmadığı için erkeğe sıra gelmiyor ona bakarsanız bayanlar çok utanıyor konuşamıyor kaçmaya başlıyor
erkekler konuşmaz mı?öyle erkekler var ki artık bi sussa yeter yaa diyor insan.hatta dedikoducu olanları bile var.onları görünce insanın sessizleri daha iyi diyesi geliyo.
Gizli soruyor ama gizli cevabı kabul etmiyor. Bakire değilim ama bakire isterim olayı gibi olmuş.
Sıkıntı yok..
çünkü bütün enerjilerini hem cinsleriyle harcarlar bize gelince pil biter
konusmaz degıl konusurlar ama onların konusmaları bıze hıç konusmuyormus gıbı gelır cunku bız cok konusuyoruz
Gereksiz laf salatalari yapmak sadece erkeklerin degil,kendini bilen her egitimli kadinin da kacmasi gereken bir sey.
bayanlarin iyice agzina girip lak luk yapan erkek hic sevmem
ama sevgilisini üzdüyse aciklamsini yapmak icin konusamyan erkekte
delirtiyo
aslında erkkeklerin savunma mekanizmasıdır konuşsa herkes girecek hayatının içne,sonra edecek çıkacak bir erkek konuşmak istediği kişiyle konuşur ben böyleyim şahsen
Her erkek değil ama bazıları gerektiğindede konuşmayınca bende sinir oluyorum.
Erkek konuşmaya konuşur da onu konuşturacak bir sebep lazım boşuna konuşmaz yani :)
Bunun aksini kanıtlayabilcek bir erkek arkadaşa sahibim. Adam susmuyor yahu!
çünkü onlar öyleler, o kadar duygusal değiller, ıncık cıncık dusunmezler, ayrıntılı dusunmezler.
Bende fazla konuşmam konuşunca ağzımdan çıkan cümleler karşımdaki insan'ın beyninde asılı kalır göreceli bir kavram kime göre çok konuşmak?
kim ney konuşmaz. ne nasıl olamaz asla. erkek kadın konuşmaz offf ne saçma bi soru erkek neden konuşmasın. konuşsun yahu
Al hotdog az mı konuşuyor ?
kim demiş bunu erkeklerde konuşuyor .
demek sen çarpı ıkı konuşuyorsun sana az konuşkan gelıyordur.
başına geleceği önceden sezinler akıllı bıdık .yoksa hatun saniyede 10 cümle kurcak felan ne konuşsun.
Konuşup derdimizi anlatabiliyoruz..
Neden konuşmaz erkekler genellemenizde doğru degil.
Erkekler konuşmasaydı ksde yorum yapıyor olmazdık.
Sıkıldığı zaman konuşmaz.Futbol muhabbeti aç.Bak bakalım susuyor mu?
Erkekler konuşur, hemde çok konuşur, gerektiği yerde ve zamanda..
çok yanlış önerme, ağız ishali arkadaşlarım var ordan biliyorum.
söyledikleri sözlerin ilerde aleyhlerine delil olarak kullanılacağını düşündüklerinden konuşmuyorlar..az söz az hata kuralını uyguluyorlar.
ne erkekler tanıyorum onlardan bana sıra gelmiyor :)
çenesi düşükler hariç her zaman konuşulacak diye bir kaide yok. yeri gelir konuşulur put gibi duracak halimiz yok ya.
Bir dakika susmam :))) eğer erkek konusmuyorsa ben neyim :D
fırsat vermiyorsunuz ki! kesinlikle erkekte konuşmalı kılıçlar kuşanmalı:)
yani genel bir amaçları yoktur...sadece canları öyle ister...
çünkü biz herşeyi anlatırız sırf muhabbet olsun diye onlar gerektiği zaman konuşurlar
çok önemli bir sebepten değil...anatomimiz böyle...
bir erkek konuşması gerektiği yerde konuşup susması gereken yerde susabiliyorsa daha ne isticeksin..
hayvanlık var ruhlarında konuşarak anlaşamıyorlar direk kavga ediyorlar ama bence en güzelini yapıyorlar
Gizli kullanıcı gizliyi kapayınca cevaplayasım kaçıyor.
Konuşmayan erkek ya suçludur yada alttan aldığı için susar.
Fırsat bulamazlar.
Sizin konuşmanızla ilgili birşeyler söylemek için düşünmeleri gerekir.
Aslında konuşurlar ama dinlenmezler.
erkekler gerektiği zaman gerektiği yerde konuşurlar. bunun sebebi de rasyonel mantıkla işleyen bir düşünme tarzına sahip oldukları içindir.
erkek arkadaşım başta konuşmuyodu şimdi susturabilene aşk olsun!
aslında en çok susulan zaman en çok konuşmak istenılen zamandır...
erkekler dinlerken yorulurlar konuşcak hal kalmazda ondan:P
Doğru kelimeleri kullanamamaktan korkar zaten ondan da bir cacık olmaz.Erkek kendine güvenmeli.
Çok mal haramsız, Çok söz yalansız Olmaz
Kim demiş erkekler konuşmaz diye ?
bizde tam tersi ben daha az konuşurum
Çok ve boş konuşmayı sevmiyorum .
kim demis az konustuklarini :D
zıt kutuplar biribirini çeksin diye :)
:) yanlıs anlasıldıgım ıcındır
konuşan varsa niye konuşayım.. :)
a-b-c ... aaa bak konusabiliyoruz biz erkekler de!
Konuşturmasını bilmeli.
şaka yapıyor olmalısınn ...
Henuz beni tanimadin ;-)
fazla düşünür, az konuşurlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar