kadınlara böyle söylenmesinin altında ne yatıyor ?
At gibi hatun ?
Taş gibi hatun ?
neden böyle sylerler anlamam.
At gibi hatun ?
Taş gibi hatun ?
neden böyle sylerler anlamam.
Erkeklerin ne kadar sanat ve doğa aşığı olduğunu gösteren ifadelerdir bunlar.
Biz erkekler sanata aşığız. Güzel gözüken her şeye aşığız. Güzel bir kadını gördüğümüzde, adeta Venüs heykel'ini görmüş gibi kitleniriz. İçimizden tıpkı Venüs heykeli gibi demek geçer, bazılarımız taş gibidir der.
Yahut at gibi değimine gelelim, atlar ki doğanın harikaları. Tırıs giderken o kasları,sağlığın,gücün ve zerafetin göstergesi. Ayrıca atalarımızdan da gelen bir yeri var atların. Kültürümüzde önemli. At,avrat,slah gibi. Bizler de zarif bir kadın gördüğümüzde bu duygularımızı dışa "at gibi kadın" diyerek tezahür ettiriyoruz.
Hep doğa ve sanat sevgisinden...
sanat aşkı evet..
@qtrantino misal ben 7. sanat sinemaya olan aşkımdan konulu/konusuz demeden izleyebildiğim kadar film izliyorum.
Hep bu sanat aşkı.
link işte bu dememk
boyu uzun kalıplı kadınlara at gibi derler. böyle fit hiçbiyeri sallanmayan eti sert ve belli bir albenisi olan kadınlara da taş gibi derler :D mesela ben 1.63 üm bu yüzden at gibi değilim ama taş diyenler var mesela canım öyle sanırım bildiklerimi söyledim ne kadar doğru bilemem
:p yanılıyorsun. ayrıca taş gibi deyilsin.
uzun boylu poslu iri kadinlara denir at gibi diye ve tas gibi hatunda yasina ragmen hala guzelligini koruyan bayandir, yillanmis sarap gibi :)
Cevap
19Cevap
At gibi hatun demek:ister cinsel olsun ister olmasın her türlü yaşam fantazisini yükleyip hayalinizde dört nala şahlandırabileceğiniz bir kız türüdür..
bu sözü kullandıktan sonra arkasından söyler bir laf gelmesi muhtemeldir;
-binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı.:):):)
O bir iltifattır zaten. Taş, aradan yıllar geçse de kolay bozulmaz ve şekli sağlamdır. Özellikle de fazla sallanıp oynamayan vücutlara söylenir. Taş gibi bir vücut, jöleyi andıran vücut gibi sallanmaz. Atlar güzel hayvanlardır. Uzun boylu ve keskin hatlara sahip bayanlara genelde at gibi derler.
Dinç fiziği güzel,demek anlamında ama alışılmış ve klişeleşmiş tabirler,güzel kadın görünce söyleniyor,aslında çok güzel demek yeterli,argo kullanmamak lazım,
sağlam bir vücuda sahip oldugunu belirten hiç hoş karşılamadıgım hayvansal ve nesneye yönelik benzetmeler
Cinsel dürtünün başka dürtüşlere yaptığı yolun ilk durağının adıdır bunlar.
hönkk
Bana yazmayın bu dediğimin külfetini, tespitte bulundum temennide değil :)
çok afedersin sıçrama manasında, taş gibi de nefesini keser manasında anla ışte.
nerde sıçrıcak çekirgemiyiz hop hop
kadının çok çeşidi var esmer bombası var sarışın bombası var
kumraldan bomba olmaz olsa olsa çatapat olur
hem ne demişler sarışının adı esmerin tadı
kumral hakkında ne var hiçç
sen yinede iyiye yor
sebebini bende bilmiyorum ama
basenlerde az biraz fazlalık olmalarından kaynaklanıyor .Ama bu durum onlara kilolu bir görüntü değil sexy bir hava katıyor bkz: kim kardashian
kim kardashian güzel mi?
''taş hatun'' dönüp tekrar baktıran fiziğe sahip olan hatun kişidir.
Sık kalçalar , dolgun göğüsler , fit bir vücud. Al sana taş ..
Bana gore boyumda ve fızıkı durumu ıyı formda olan kadın tas gbı veya at gıbıdır.)
boylu poslu etli butlu kadinlara soylenir gelellikle
fiziği 4 4lük hatun gibi bişi
guzel kadına hatun tas gıbı derız.
taş kalpliyse öyle deriz :)))
çoookk :))
"hükümet gibi kadın" var bir de..
Manken gibi nin argosu:D
İltifat etmek için :)
elliyorum heryerim yumuşak neremiz taşmış
onların taş yerlerine karşılık olması lazım :D
yani çok güzel demek ,
çekici gelen bayan demek
Meteor,kaya da diyenler var :))))
Ama itici olduklarının farkında değiller buda bir gerçek.
Tuvalette ekmek yemiş hatunlara denir.
kadın dedin değirmen taşı gibidir :p
bi de hükümet var
En İyi Cevaplar