Arkadaşlar sizce birinin dışlanma sebepleri neler olabilir ?
Hangi davranışlar sizi o kişiden uzaklaştırır?
Hangi davranışlar sizi o kişiden uzaklaştırır?
zayıf tarafı ezen insanlar: eger karsımdaki insan güçsüzse ve arkadaşım onu ezmeye çalışıyorsa arkadaşımdan ışık hızında sogurum.
insanların dış görünüşleri ile dalga geçen insanlar: eger arkadaşım fiziksel olarak iyi olmayan veya kekemelik gibi elinde olmadan digerlerinden farklı olan bir insan ile dalga geçiliyorsa arkadaşımdan ışık hızında sogurum
yüksek sesle konuşan insanlar: eger arkadaşım toplum içerisinde kulagımın dibinde ben burdayım edası ile bagıra bagıra konuşuyorsa ondan sogurum
küfür eden insanlar : eger arkadaşım yanımda küfür ediyorsa heleki arkadaşım bayansa ondan ışık hızında sogurum
en temel nedenler bunlar :)
konuşurken sözünü kesip konuşan, senin fikrine beyenmeyip alaycı tavır alan, kendini hep ön plana çıkarıp gösterişi sevenler hoşuma gitmiyo0..bu gibiler arkadaşımsa uzaklaşmasamda bir mesafe koymaya çalışırım... :)
Cevap
8Cevap
kurallara uymayan bu anayasa kuralları değil ha büyük büyük koca koca ninelerin koyduğu eğer farklıysan ve sürüye uymayıp sorgulayıp kendi yolunu çizersen dışlanırsın ;) :)
Anayasa kurallarını uygularsan da dışlanıyorsun. bir keresinde kaldığım yurtta sigara içildiği için polis çağırmıştım. Ama önce güzellikle söyledim. Kimse dinlemedi. Orası da benim o zamanlar evimdi. Neden kendimi ezdireyim?
peki o zaman eğitim sisteminde neden sorgulayan bireylerden söz ediliyor ?
sürekli kendii beğenene birileri itici oluyo ve sürekli ben diyen ynai bencil olanlar harbiden la.
çok itici oluyolar
Kaba davranması,oturup kalkmayı yemeyi içmeyi bilmemesi.
oturup kalkmayı bilmek derken ?
ben bişeye yapmaya kalkışacağım zaman brinin cesaretimi kıracak sözler söylemesi
gereksiz yere fazla cekingen olması ve sürekli olumsuz bişi söylemesi
Fazla çekingenlik ? Bu nasıl bir etki oluşturur sence açar mısın
hani utanılacak bişi yokken kızarmak fazla kasmak rahatsız edici
ayıp bişi olur utanırsın amenna
Anladım ancak yaşadıklarım sonucunda bu hale geldim. Bu hikaye ilk başladığında kendini bilmiş ukala biri olarak bilinirdim. Zamanla sustum. Zamanla insanların benim hakkımda düşündüklerine inandım. Şimdileri ise emin olduğum bir konuda bile titrek bir sesle konuşuyorum. Yüzüm donuk ve çoğu zaman mimiksiz. İnsanlar ya bir şey bilmediğimi ya da yalan söylediğimi düşünüyorlar
boktan hayatın boktan insanları seni de kişilik bunalımına sokmus abi
mesela herkes gibi olmazsan...
düşüncelerin onlara mantıksız gelirse gerçi hiç dışlanmadım ama kendimi soyutladığım icin biliyorum.
ben de soyutluyorum kendimi insanlar bana başka başkasına başka konuştukları için.
Herkes gibi olursam o zaman beni diğerlerinden farklı kılan bir şey olmaz ki... Hem herkes gibi olmayı bir türlü beceremedim. Mesela o meşhur erkeklerin "geçenlerde bir kız gördüm üffff be" muhabbeti.. Anlattığın kişiler bilmiyor ki o kızı somut değil) ya da futbol muhabbeti... (maç olmuş bitmiş neyini tartışıyorsunuz)
Mühendis olup da teknik konuşunca garipsenmek mesela...
kafirlik fasıklık münafıklık
sürekli olumsuz bişi söyleme
toplum içinde burun karıştırmak gaz çıkartmak.
arkadaşça kız ve erkegin aynı evde kalması
bencilce tavırlar
Yalakalık
sigara içilmesi
ağız bozukluğu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?