Sizce erkek nedir?

Az önce Youtube'ta ''Nedir?'' sayfasında gezinirken ''Kadın nedir?'' konulu videoyu izliyordum ve Büllur ablamızın ,''neden kadın nedir diye soru soruyoruz?'' cümlesinden sonra böyle bir soru sormayı düşündüm. Aşağıda ilgili videoyu koyacağım. Ama benim sorum sizce erkek nedir?

Erkek nedir sorusuna verilen birkaç cevabı paylaşayım ilk öncelikle ; Sözlükte ''insan, hayvan ve bitkilerin dişiyi dölleyecek cinsten olan.'' olarak tanımlanmıştır. Bir sitede gördüğüm üzere ''bizlerin, karşı cinsin en çok özveri gösterdiği; çocuk sahibi olma durumunun sadece en zevkli kısmına katılan organizma.'' şeklinde tanımlandırılmıştır. Bazıları bayağı atarlanıp ''kafası lüzumsuz dayatmalar, töreler ve erkeklik değerleriyle dolu olmaktan, yüreğine bakıp oradaki güzellikleri görmeye fırsat bulamamış insan türü.'' şeklinde tanımlarken bazıları ise ''kadın olmayan.'' şeklinde daha kısa tanım yapmıştır. Bazıları ise basit bir soruya edebiyat ile karşılık verip döktürmüşler.

Kendi tanımımı yapıp sözü size bırakacağım. Bence erkek ; toplumsal olarak ev geçindirme yükü yüklenmiş , ağlamaya veya duygusal olmaya hakkı olmadığı savunulan , dışarı çıkmayınca 'asosyal' hep dışarı çıkarsa 'çok sosyal' denilebilen, yeri geldiğinde 'baba' yeri geldiğinde de 'adam' olarak sınıflandırılabilen , genelde kız tribi çekip bunu eleştirirken bazen kendisinin de tripli olabildiği insan türüdür.

Peki, sizce erkek nedir?
Güncellemeler
+1 yıl
Yalnız , 'kadın nedir?' diye soru sorsam hepiniz edebiyatçıydınız uleeeyn !!!
Güncellemeler
+1 yıl
Cevapları yardırın uleeyn!!
Sizce erkek nedir?