Ailemle yemek yerken zorlanıyorum napıcam?

ben yemek konusunda fazla titiz biriyim ve mesela salata gibi elin çok dahil olduğu gıdaları normalde yemem. Kendim hazırlarsam yerim. Ailem halen beni yadırgıyor. Annem arada ben senin annenim diyerek bazı şeyleri kabul ettirmeye çalışıyor. Hatta bazen sırf benimle inatlaşmak için bir şeyler yapabiliyorlar bile. Normalde benim yaşadığım bu sorun kafamdan uydurduğum bir şey değil benim gibi olan insanlar var. Ancak ailem halen anlamakta zorluk çekiyor. Babamda dışarda yemek yerken çok dikkatli ve özenli davranıyor ancak eve geldiğimizde yemek yerken bir yandanda konuşmaya çalışıyor. Bana bir şey söylediğinde kafamı önümden ayırmasam olmayacak. Mecbur kafamı kaldırırsamda hem yemeğini yemeye hemde konuşmaya çalışan birini görüyorum. Zaten yemek konusunda hassasım bu başıma gelince kalkıp gidesim geliyor. Babamı uyarmaya çalıştım baba önce ağzındaki ye sonra konuşsan olmaz mı... ama babam evdeyiz böyle rahat ediyorum, söyleyeceklerimi untuyorum gibi şeyler söylüyor. Bugün yine aynısını yaptı ve gerçekten zorda kalıyorum.
Ailemle yemek yerken zorlanıyorum napıcam?