Bazen öyle sıkılırsın ki canın hiçbir şey istemez, yaptığın hiçbir şey sana zevk vermez bu ruh halinden nasıl kurtuluruz?
Cevabın nedir?
+1 yılBazen oluyorsa bu, bu ruh halinden kurtulmana gerek yok. Bırak ruhuna müsade et bunlarıda yaşasın. Tıpkı karnımız açıkınca hemen birşeyler yeriz bazen sağlıksız gıdalar bizi rahatsız eder hatta bağırsaklarımızı bozar, zehirleniriz, bazen çok sevdiğimiz bir çikolatalı pasta bizi mutlu eder ama kreması bozuktur mutluluğumuz kursağımızda kalır, mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeliyiz güzel yiyecekler yemeliyiz ama abartmadan yemeliyiz. Ruh'ta böyledir. Ruhunu güzel şeylerle besleyeceksin ama bazen güzel sandığın kötü çıkabilir seni mutsuz edebilir bu yüzden dikkatli olacaksın. Ara sıra junk food yapabilirsin. Ruhun zaten tıpkı karnın açıkınca sana nasıl söylüyorsa söyler şunu yapmak istemiyorum diye , o zaman yapmayacaksın, yani ruhunu dinleyeceksin. Burada birde mantık devreye girer seni yönlendirmek için karnın açken işim var bir saat sonra, iş görüşmem var öğleden sonra diye karnını ihmal edersen bir yerde açlıktan bayılırsın o yüzden
117 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun aslında da böyle olmamın hiç zamanı değil :/
- +1 yıl
ruhunu ihmal etmeyeceksin , ruhunu zorlayacaksın aktivitelere katılacaksın bu yüzden hoşuna giden şeyleri keşfet ve onları yapmaya çalış gerekirse zorla süreci uzatma.
- +1 yıl
hoşuma giden şeyler de şu an hoşuma gitmiyorsa :/ zorla mı yapayım o şeyleri?
- +1 yıl
zorlaman gerekiyor ama şu şekilde; bir hedef koyacaksın, bir şeyler ile uğraşacaksın. Ben kendimden örnek vereyim. Hafif kilolu biriydim. Kız arkadaşımdan ayrılmıştım evden dışarı çıkmıyordum. Hiç bir şey yapmak istemiyordum. Sonra çeşitli yazılar okudum beni etkiledi. Çok iyi bir spor salonuna yazıldım, sevdiğim müzikleri yükledim mp3 çalarıma, bir eğitmenle sürekli spor yapmaya müzik dinlemeye başladım. Spor öncelikle vücut hormonlarını değiştirdiği için kendimi zinde ve enerjik hissediyordum, sevdiğim müzikleri dinlemekte kendimi çok daha iyi hissetmemi sağladı, neşeli , eğlenceli vücudu kaslı biri olmuştum, zaten hemen bir kız arkadaşla tanıştım:)) daha da iyi hissetmeye başladım... bazen zorlamak gerek ama hedefsiz değil.
- +1 yıl
benim öyle bir derdim yok açıkçası derdim yok o. O sanırım rahat batıyor :) ve evet hedeflerim uzun zaman alan şeyler o yüzden zamanın gelmesini bekliyorum ve bu süre içinde başka hedeflerim yok sanırım ondan kaynaklanıyor ama neyi hedefleyeceğimi de bilmiyorum :I
- +1 yıl
ben sadece örnek verdim fikir olsun diye. durumunu bilmediğim için genel olarak bu örneği verdim. Bir araba almak'ta hedef, yurtdışına gitmek, iş kurmakta. Seni mutlu eden ve edebilecek şeyler nelerdir onları bulmaya çalış ona göre hedef koy.
- +1 yıl
işte onları yapabilmem için önce mezun olmam lazım :)
- +1 yıl
yurtdışında master fena olmaz mesela:)
- +1 yıl
onların hepsi mezun olduktan sonra bana şimdi bir çözüm lazım :)
- +1 yıl
eğlenmelisin, eğlenmelisin, heyecanlı ve canlı bir konsere git ama tek başına değil, iyi bir tiyatro oyununa gidebilirsin, dansa yazılabilirsin, grup etkinliklerine katıl v. s. okadar çok yapılacak şey var ki... sevgili yap kendine
- +1 yıl
gezmeyi dolaşmayı severim aslında ama onu bile istemiyorum :/
- +1 yıl
bak bence sen istiyorsun, sadece kendine haksızlık yapıyorsun, bu enerji ve potansiyel fazlasıyla var sende, şurada bana yazman bile bunun ispatı. Belki yazmayı seviyorsun bir blog yapabilirsin, sende her şey mevcut dostum tostum, kendine haksızlık etme.
- +1 yıl
yazmaktan çok konuşmayı severim :I geveze pandayım ben :I keşke burası sesli cevap vermeli bir platform olsa hep demişimdir :I diyorsun ki umut var teşekkürler yorumların için gerçekten faydalı oldu benim için :)
- +1 yıl
umudum fazlasıyla var, eğer bir şey yapmak içinden gelmiyorsa bir süre yapmayabilirsin, bu aksine faydalı bir şey. Ruhunu serbest bırak bazen kendi üzerine gelme ama sende enerji bolca var yapman gereken bunu doğru kullanıp yönlendirebilmen. Sadece enerjini boş yere tüketme.
- +1 yıl
tamam o zaman biraz daha tembellik yapayım ben :) teşekkür ederim güzel yorumların için :)
- +1 yıl
rica ederim. kendine iyi bak gerçekten iyi bak, kendine haksızlık etme, barışık ol, tembellik yapman gerekiyorsa da yap. Hoşcakal:))
- +1 yıl
Sen de kendine iyi bak :) zaten bakıyorsundur gerçi hoşçakal :)
En İyi Cevaplar
+1 yılDipteyim, sondayim, depresyondayiiim :D dönem dönem hepimiz depresyona girebiliyoruz. Bu aralar yaşadığın bir şeyse bahar depresyonudur büyük ihtimalle. Bende de oluyor genelde uyuyorum ama uyumak işi daha da kötü bir hale sokuyor. Böyle dönemlerimizde günlük ya da haftalık programlar yapabiliriz. Mesela yarın uyandiktan sonra şunu şunu yapacağım sonra arkadaşlarımla cafeye gideceğim eve gelince de şunu şunu yapacağım gibi.
13 Yorumla- +1 yıl
severim öyle şeyler de hiç yapasım yok :I
- +1 yıl
İşte sorun da burda başlıyor :)
- +1 yıl
İç karartacak hüzünlü vs şarkılardan uzak durmaya çalış hatta mümkünse motive etmeye yarayacak, canlı parçalar dinleyebilirsin. (Şuana kadar söylediklerimin hiçbirini yapmadım) :D
- Kişilik & Karakter konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılMesela ben bu müzikleri dinleyerek kurtuluyorum bu ruh halinden;
https://www.youtube.com/watch?v=lOKdZbwEMFY&list=LL2tRpH3mC8YhWpblKD_KIsQ12 Yorumla- +1 yıl
hmm değişikmiş :) bunu kaç kere dinleyince dans etmeye başlıyoruz :)
- +1 yıl
Orasını bilmiyorum dans etmedim hiç dinlerken :o
+1 yılEpi yi arayarak tabikii😘😏😏😏
15 Yorumla- +1 yıl
Yaaa epiiiiğ <3
- +1 yıl
Kütahya'ya gidiyorum. Britommm😘😘Az kaldı İstanbul'A he😂😂😂
- +1 yıl
Benim yerime de gez :D Tavşanlı da arkadaş var benim :D
- +1 yıl
Öyle bir yerde mi varmis😂😂bak ya yeni yeni seyler duyuyorum😄
- +1 yıl
ben de hiç gitmedim de memleketi orası ordan biliyorum arada gider leblebi getirir falan :D
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
35Cevap
+1 yılBöyle durumlarda genellikle çoğu insanımız dediği gibi dışarı çıkmak hava almak iyi gelir. Fakat dışarı çıkıp birilerine yardım ederse insan kendini mutlu eder. Eğer bunları yapamam diyorsan. Kitap okumaya kendini ikna et bir süre sonra moralin düzelir veya bunuda yapmam diyorsan bir 15 dk kestir beynimiz moralini düzeltecektir. Bunuda yapmam diyorsan motivasyon videolarını izle bunuda yapamam diyorsan otur ağla buda iyi gelir. Çözümlerim bu kadar :)
18 Yorumla- +1 yıl
var mı bildiğin motivasyon videosu :)
- +1 yıl
Burdan yazsam sıkıntı olur mu? Yoksa mesaj olarakta atabilirim?
- +1 yıl
yazabilirsin burdan :)
- +1 yıl
Peki yazıyorum 5 dk sonra kontrol edelim. Altyazıları açmayıda unutmayalım :)
- +1 yıl
ingilizceyse altyazısız bulursan da atabilirsin :)
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=EzO7E0Qg57w (Hayat)
https://www.youtube.com/watch?v=WThafIW5Ksc (Ortalama İnsanlar)
https://www.youtube.com/watch?v=NRCACwjwT1Q (Kalbinizi koruyun)
https://www.youtube.com/watch?v=LYRP28mStEE (Geçmiş ve Gelecek)
https://www.youtube.com/watch?v=z-AGEFSlG0E (İz Bırak)
https://www.youtube.com/watch?v=ZoWks7HYMFo (Potansiyelini öldürme)
https://www.youtube.com/watch?v=GyLRFBxRc_c (Özgürlük elinde)
https://www.youtube.com/watch?v=QFxEOfl9K6Y (Zamanımızın paradoksu)
Hepsi aynı kanaldan oldu ama beğeniyorum özellikle zamanımızın paradoksunu izlemeni tavsiye ederim. Diğerlerini hangi konuda daha çok sıkıntı yaşıyorsan o şekilde ama tavsiyem hepsini izle elbet yüreğinde bir yerlere dokunacaktır. - +1 yıl
belli bir kanal varsa onu da paylaşabilirsin :)
- +1 yıl
Onlarıda paylaşayım.
www.youtube.com/channel/UC5n9q2gPzkyo_YYeS06zrdg
www.youtube.com/channel/UCRbs27MjMEv9mRduP-hV4Dw
www.youtube.com/channel/UCGHBw_I0FDVXoPFykfNXeyw
www.youtube.com/channel/UCv6jcPwFujuTIwFQ11jt1Yw (Bu motivasyon kanalı değil fakat kitap, teknoloji bilgi olsun kaliteli paylaşım yapıyor.)
+1 yılCanınız birşey yapmak istememsnizin sebebi aşamadığınız bir sorununuz var demektir. O sorunu kafanızdan sileceksiniz ya da o sorununuzu çözeceksiniz. Bu ikisinden birini yapmadıkça isteksiz halinizden kurtulamazsınız. Nereye dönseniz o sorun sizi sorgular çünkü.
12 Yorumla- +1 yıl
benim tek sorunum herhangi bir sorunumun olmaması dostum :I
- +1 yıl
o zaman kendinize hedefler koymadınız ya da bir meşguliyetiniz yok.
+1 yılherşeye karşı isteksiz değilsindir aslında,
Sadece önünde gerçekleştireceğin ciddi bir hedefin yoktur.
Kendine hedef belirle ve bunun üzeirne çalış,
bu çalışma sonucunda hem kendini daha "işe yarıyor" hissedeceksin hem de can sıkıntın geçmiş olacak , hemde kendine inancın geri gelecek :)32 Yorumla- +1 yıl
hmm bunu düşünücem teşekkürler :)
- +1 yıl
En azından düşünce gücünü kullan :)
+1 yılBence her şeyin ilacı müziktir... sen hiç horon çalarken yerinde duran Karadenizli gördün mü göremezsin...
Müzik çok iyidir hem ruhu dinlendirir hemde kulakları şenlendirir12 Yorumla- +1 yıl
neşeli müzikler açıyorum zeki mürene nasıl geliyor o anlamıyorum :D
- +1 yıl
Bilmem ki artık sen bilirsin
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sizin içiniz kurumuş bence. Aslanın ceylan avında , rol seçmeniz lazım. Hayatta Aslan mı yoksa Ceylan mı olmak istiyorsunuz? Ona göre hareket edin.
14 Yorumla- +1 yıl
ben o avı bambu yiyerek izleyen pandayım :I
- +1 yıl
Ahahha, şöyle diyim insnalar bazen hayatlarının bir döneminde durgunluk yaşar. Bir nevi rolanti dönemi. Bir ivmeleri yoktur. Uzun sürmemesi lazım, sürerse kötü sonuçları olur. Yeni yeni böyle olduysanız bırakın izleyin biraz, izlerkende kendininizle ilgilenin. Sonra ivmelenirsiniz.
- +1 yıl
yeni yeni oldu :I uzun sürmesin ya hiç sırası değil :I
- +1 yıl
Şuradaki videoları izle motive verir.)
https://www.youtube.com/user/TheMiro0r/videos
+1 yılBende öyleyim bir çok şey yapmak istiyorken aslında hiç bir şey yapmamak istiyorum. Çözemedim bende 😕😕
22 Yorumla- +1 yıl
nolcak bizim bu halimiz :/
- +1 yıl
valla bilmiyorum😕😕
+1 yılGuzel havalarda seni üzen canını sıkan hiçbir şeye izin verme ve buna neden olan insanları da asla affetme. Hava çok güzel bak hiç depresyona girmelik havalar yok insanın içi açılıyor cıvıl cıvıl
12 Yorumla- +1 yıl
canımı sıkan bir şey yok aslında rahat mı battı acaba :I tam uyunacak hava :I
- +1 yıl
Hayır hayır uyunacak değil tam dışarı çıkıp dondurma yemelik havaa
Yalnızlık hissi buna sebep olabiliyor. Dert ortağı edinebilirsin veya aklına gelen her kötü düşüncenin iyi tarafınıda düşün, olumlu düşünce seni bu histen çekip çıkaracak tek şeydir.
Mutluluğu içinde tekrar yakalamaya çalış.10 YorumlaÇok fazla şeyapmamak lazım. Yapman gereken ne varsa öncelik sırasına koy ve yap bitir sadece sonra yeni hedefler koy önüne. Sonunu çok düşünmeden yani.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Enerji veren besinler tüket, muz çikolata hiç olmadı redbull powerade :D
12 Yorumla- +1 yıl
içimde bir şey var bütün enerjiyi çekiyor sanırım kara delik oluşturdum kendime :O
- Kişilik & Karakter konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılDepresif moddasın şuanda 2 ay önce bende o moddaydım. Spora basladım Yazı deli dolu geçiricem bunu düşünerek çıktım o moddan
10 Yorumla
+1 yılGüzelce süslen en sevdiğin kıyaftlerini giy at kedini dışarı nereye gidecem diye düşünme sadece çık. Bak nasıl açılacaksın
10 Yorumla
+1 yılbir süre dinlenmek lazım kendini zorlamak daha büyük sorunlara neden oluyo
10 YorumlaYaşın genç kurtulursun, asıl benim yaşımda sorunlar büyük oluyor ve kurtulamıyorsun.
10 YorumlaZaman ile kurtuluyorum ben. Hiç geçirmeye çalışmadım ama etrafımdakilere eziyet tabii. :/
10 Yorumla
+1 yılhahaha , ben şekerli yoğurt yapıp çilekle beraber yerim bandıra bandıra
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yıldepresyondan o, önce depresyondan çıkmak lazım, ağırsa ilaçlar vs
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDepresiflik. Zaman ve uğraş ister. Hobilerinle uğraş. Sosyalleş
10 Yorumla
+1 yılBu durum tamamen psikolojik... Bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim... İyi günler
10 Yorumla
+1 yılAyni durum bendede var uyu en iyisi...😂
21 Yorumla- +1 yıl
uyu uyu geçmiyor :I
+1 yılbilmem hiç öyle hissetmedim
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel :)
seni yeniden canlandıracak biri lazım sana
istersen bul birisini istersen bana takıl
hayatı yeniden keşfedelim00 Yorumla
+1 yılbir pskiyatra görünerek.
12 Yorumla- +1 yıl
psikiyatra gitmiştim adam resmen kısaca üzülme geçer dediydi
- +1 yıl
laç alıcaksın öyle geçer. cipralex verirler en hafifinden
Çözüm bulursan bana da söyle brito😕
17 Yorumla- +1 yıl
tamam söylerim :I
- +1 yıl
hedeflerin olsun diyorlar var mı kız senin hedefin :)
- +1 yıl
he sen o aşamada kalmışsın :D icraat neden yok :D o kadar çok istemiyor musun :)
- +1 yıl
kalk o zaman icraat yap :D
Biraz Boşvermek Lazım Bence :D
14 Yorumla- +1 yıl
boşvererek bu haldeyiz belki de :I
- +1 yıl
vardır diye soruyorum :)
+1 yılHobi sahibi olmalısın
#YaşamlaÖlümArası10 Yorumla
+1 yılYapılacak bir şey yok. Zamanla geçiyor.
10 Yorumla
+1 yılÇözüm varsa bana da söyleyin
10 Yorumla
+1 yılyatip uyicaksin baska caresi yok.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılduşa gir cık kendine gel.
10 Yorumla Vitamin eksikliğin olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltuz eksiğin vardır. sodyum magnezyum gibi.
10 Yorumla
+1 yılZamana bırakman gerek.
10 Yorumla
+1 yılbana yönel cınımmm :)
00 Yorumlaantidepresanla
12 Yorumla- +1 yıl
zaten benim bünyem doğal antidepresan :D beni harekete geçirecek şeyler lazım :)
istemediğim şeyleri daha çok düşünerek
10 YorumlaHavalardandir. Gecer.
10 YorumlaOturup geçmesini beklerim
10 Yorumla
+1 yılYemin le Şu an kı ruh Halim
10 Yorumla
+1 yılYeni kişiler al hayatına.
10 Yorumla
+1 yılsporla
10 Yorumla
+1 yılBence kurtupamazsun
10 Yorumla
+1 yılDua ibadet
10 Yorumla
+1 yılEnerjini yükselt
10 Yorumla
+1 yılKotu bir durumdasin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUyuyorum ben.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakin olmak
10 Yorumla
Devamını Gör(36)
4 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem