Bir tür saplantı haline gelmesi söz konusu olabilir. Kaçan kovalanır sözü burada biraz klişe gibi gözükecek ama durum aslında bunda ibaret. İnsanlar her zaman hedefleri uğruna yaşarlar. iyi işlerde çalışmak, iyi paralar kazanmak, yüksek mevkilere gelmek gibi ulaşılması için çaba gerektiren hedefleri seçerler. bu da onlardan biridir. Reddedilmek, bir nokta da ulaşılmazı görmek, kadınlar ve erkekler için her zaman daha cazip olmuştur. Burada şansı zorlama kısmı biraz değişken. Kişinin hırs ve inadına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Bunun dışında reddedilmeyi kabullenememe de çok sık rastlanılan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Egosu yüksek kişilerde ortaya çıkan bu durum, kişiyi elde etmeyi saplantı haline getirmeye kadar varıyor. bu gibi vakalarda kişi istediğini elde ettiyse, yüksek oranda bundan vazgeçiyor. Zira istediğini elde etmiş, ulaşması gereken hedefe ulaşmıştır. Bundan sonrası çok anlamlı olmayacaktır.
İki durumda da kişilerin destek alması gerektiğini düşünüyorum. saplantı haline gelme durumu, kimi zaman çok ciddi boyutlara varabilmekte, kişinin ruhi ve fiziki sağlığına da etki etmektedir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMantıklı bir noktaya kadar zorlardım, bir yerden sonra olmuyorsa olmuyor zaten. Mantıklı nokta da kızın beni polise şikayet ettiği nokta falan değil tabii. 2-3 kere "şuraya gidelim mi, bir şeyler içelim mi, şunu yapalım mı" diye sorarım, hiçbiri olmazsa en son bir umut "tamam o zaman sevişelim mi" diye sorarım, o da olmazsa bırakırım.
35 Yorumla- +1 yıl
Kaybedecek neyimiz var.
- +1 yıl
iyi güldüm.
Aile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı. Bunların hepsi egolarımız yüzünden! Egomuzu tatmin etmek için peşinde kalıyoruz..
Beni istemediği apaçık net olan bir insanı zorlamam, zorlayamam. Kendimi de zorlamam.
En fazla içimde yaşarım, karşımdakine hissettirmem bile. Bazıları var, napıosun nerdesin nolur mesaj at öleceğim filan diye dadanıyorlar insanın başına kızlı erkekli.. böyle bir insan olamadım hiç. bir de içimde tutamam erkek gelirmiş filan diye. gider itiraf edeirm ben seni seviyorum olm diye :D eğer red edilirsem.. ki edildim.. bir daha da bulasmam :D doğrusu da bu olmalı.20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBunların altında tek yatan sebep , yerlerde sürünen egoları; aşk meşk değil.
Karşında ki kolunu kırmış, halen gelsin o iyileştirsin yalvarışı...
Sevgilimle kavga ederim hatalıysam ısrar ederim o ayrı, bilirim ki kırgınlığını geçirmem bana vazife..
foto süper beğendim :)02 Yorumla- +1 yıl
rica şekerim..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kişisel olarak buluttan karakter tahlili yapan insanların, birisinin apaçık söylediği şeyi 'acaba şunu mu, bunu mu demek istedi' diye ikirciklenerek parçalara bölüp ayrı ayrı değerlendirip, bir samalığa sürüklenmesi bana garip gelmiyor.
221 Yorumlaaşkımı sevgimi hakeden insanı arayıp bulmak için ben şansımı zorlarım , beni sallamayan biri için ancak tınlarım , ama seven için kapısını sonuna kadar zorlarım
43 Yorumlakimi zaman mücadele etmek gerektiğini düşünürüm, ama çoğu zaman istemeyen biri için diretmek boşuna vakit kaybı gibi gelir. birini saplantı haline getirip "banane ben onu istiyom" zihniyetinden ırak olmakta fayda var, çocukça.
31 Yorumlaistemiyorsa cehennemin dibine kadar yolu var aslında o gözdeki perde kalkınca anlıyor insan çünkü insan aşık olduğunda ne yaptığını bilmiyor gerçekten seversen karşılık bulamadıysan her şeyin hayırlısını Allahtan iste ne olursa olsun hoşunuza giden bir şey sizin kötülüğünüzedir , kötülüğünüze giden bir şey sizin iyiliğinizedir siz bilmezseniz allah bilir ayeti kerimeyi de unutmayın zorlamayacaksın bırakın bu kuru aşk laflarını
60 YorumlaBelirli bir süre üzerine giderim. Çünkü duygularımdan emin olmadığım düşüncesine kapılıp bana soğuk davranabilir diye düşünürüm. Baktım olmadı, hayatında çıkar ve rahatsız etmem..
24 Yorumla- +1 yıl
İnsan psikolojisi diyelim, şu an etrafında onunla ilgilenen insanlar mevcutsa eğer seni aramayacaktır. Çevresindeki insanlar onun egolarını tatmin ediyordur ve o bir tatminkardır. Fakat yanlız kaldığında ona verdiğin değer onun aklına gelecek ve senin üzerine düşmeye başlıyacaktır..
zorlamam. zorunlu iliskilere karsiyim. tipis tipis geliyorsa gelsin (:
618 Yorumla- +1 yıl
Sevvvv beniii zorlaaa:D
- +1 yıl
Oysaki beni seviyorsun sanmıştım.Ondan değil miydi bize gel demeler?
- +1 yıl
Müzik de benden dıp tıs dıp tıs cıstak cıstak:)
- +1 yıl
Bi' de kendimi getiyorum yetmez mi:)
Öyle bir ihtimal yok!
Ama olsaydı pek zorlamazdım, önümüzde ki maçlara bakardık. Elbette skoru bol galibiyetler alırdık.24 YorumlaBeni istemeyeni ben de istemem. Benim istemediğimi ne kdar zorlarsa zorlasın kabul etmem. Huysuz şirin gibi hissettim kendimi bir an. :P
21 Yorumla
+1 yılZorla güzelliğin olmadığını anladığım zaman vazgeçerim.
46 Yorumla- +1 yıl
Eğer gerçekten aşıksa insan, mücadele şart diyorum.Mücadele etmiyorsa zaten yeterince sevmiyor demektir.Ama aşk işte bencillik.Beni sev beni sev diyor insan.Karşıdaki seni sevmiyorum desene.Hayır seveceksin zorlaaa sev beni diyor.Zaman geçince anlıyor insan işte zorla olmayacağını ,)
- +1 yıl
Eğitimsiz sev beni:)
- +1 yıl
Bu eksiyi veren sanırım karşıdakini o kadar zorlamış ki zoruna gitti bu soru:)Ya da gizliye kapattın diye ya da seni eksileyen hayranın bu:)
Bu konuda hiç sabrım yok,İyi bir cevabımda yok,aslında ben eksi almaya geldim.
23 YorumlaBaşkasının çıkarları keyfi menfaati veya onları mutlu etmek için verdiğimiz ödünlerin harcanan bunca emeğin sonucudur reddedilmek.bu yüzden ilgini belli ettikten sonra gerisi ona kalmış uzak dur artık başka birşey yapma gerisi birşekilde gelir iyi kötü.aman kuyruk sallayanlara dikkat et sözlere inanma davranışlara bak.
00 Yorumlasonuna kadar go go go! ya benimsin ya kara toprağın ulenn!
59 Yorumla
+1 yılbu karşımdakine göre değişir eğer gerçekten hayatımın aşkını bulmuşsam (veya sanıyorsam) bütün varlığımla zorlardım.. ama yok "herkes gibiyse" bir farklılığı yoksa beni bağlayan o zaman zorlamam direkt uzaklaşırım..
10 Yorumla
+1 yılyok arkadaş hiç tavsiye etmem zorlamayı sonu daha beter olabilir. ama aslında birazda o dalga geçese bile yeter demek obsessife bağlamaktır buda pek sağlıklı değildir bunun sonraki aşaması ya benimsin yada kara toprağın evresi gelir.
10 YorumlaSu zamana kadar hic kimseyi zorlamadim.
Hep kendi rizalariyla oldu:D517 Yorumla- +1 yıl
Abandım artının üstüne:D
- +1 yıl
Çaktırmayın eksileyene inat abanmalarım:D
- +1 yıl
ben sana artı vericem ama...
Zorlamak işe yaramaz. Ama tatlı ısrar ederim, karşımdakini rahatsız etmeden yaparım. Hayatta ısrar, kıskançlık ve aşk olmasa zaten tadı çıkmaz bu yaşamın.
10 YorumlaZorlamam. Unutmaya da çalışırım ayrıca. Gurur denen bişe var.
38 Yorumla- +1 yıl
Gururunu yesinler senin hıh.
+1 yılhiiiiiiiiç zorlamamalıyız..zorla yatan şaşı kalkar.
12 Yorumla- +1 yıl
bu ilişkinin sonucunda herşey beklenir.kabakulak bile olabilir.
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. belki naz yapıyodur falan die biraz ısrar ederim o kadar..
sonuçta kimse bulunmaz hint kumaşı degildir..10 Yorumlaonun beni istemediğin anladığım anda itibaren, artık onu rıhatsız edemem;zorlama, ki eğer zorlasam o zaman ''hasta '' olduğumu anlamalıyım;ki eğer anlamsam o zaman tamtamına 10 üzerinde 10 almış bir adet geri zekalıyım
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı. Eskiden inadım inat lanet gibi yapışırdım
https://www.youtube.com/watch?v=7GPJ9oDiDG4buna benzer bişey.Lakin yaş ilerleyince yoruldum gerek yok olcağı varsa olur olmazsa olmaz yahu
15 YorumlaDünyada erkekte çok kadında.Kimseye zorla kendinizi sevdiremezsiniz. Israr gereksiz eziklik diye düşünüyorum...O sevmiyorsa, istemiyorsa başkaları çok..
20 YorumlaBen istenmediğimi anladığım an noktalarım. Zorla güzellik olmadığına inananlardanım.
21 YorumlaDemekki bir ışık görüyor ondan zorluyor.Ama ben ışıkda görsem zorlamam
11 YorumlaBirincisi Öyle bir Hatun kişi yok.." Ne demek yaa beni istemeyecekmiş..!."
Zorla güzellik olmaz..zaten beni istemeyen, beğenmeyen birini ben neden isteyeyim kii, bu nasıl bir zihniyet yahuu...00 Yorumlahiç zorlamamk en mantklısıdır..tabi bunu anlayana kadar kızlarımızın biraz tecrübe kazanması gerekicek bu tür ilişkilerde ;)
20 Yorumla
+1 yılİlla ama illa aklıma koydum mu sınır tanımam... Genelde doğaçlama davranırım... Lakin elde etim mi soğuyorum... Benim de böyle bir sorunum var...
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman kim bu gözlerindeki yabancı diyoruz... Geçmişin intikamını alıyoruz..
- Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılbenim derdim tam tersi aslında istemediğim halde üstüme gelinmesi ve istesem de arkasından gidememek...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bazı insanlar gerçekleri görmek istemiyor bence hepsi bu.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBeni istemeyeni bende istemem çünkü benimde istemediğim insanlar var açıkçası onları üzmeden yana değilim olmadım asla da
00 Yorumla önce bir kaç kez şansımı denerim sonre nedenlerini araştırırım eğer hiç birşey çıkmazsa ee der bulunmaz hint kumaşı olmadığına göre hem maddiyatım hem maneviyatım senden iyi der ve yol veririm
00 Yorumlasevgilisi olana dek:)
14 Yorumla- +1 yıl
ayrıldığında ilk aklıma o gelir benim yani sevgilisi olmuştur. mutlu ise yol bile veririm. beni düşünme derim.
O eksi verenin yaşamak zoruna gidiyor herhalde :D
11 Yorumla
+1 yılkaybedecek hiç bişeyim yok o zaman onu unutana kadar kalbimden sevgisini çıkarana kadar zorlarım
00 YorumlaÖyle birşey olmadı, ve lanet olası öyle birşey içinde hiç çabalamam çokta tın yani
00 Yorumla
+1 yılbi sebebi varsa sormam buyur git bile derim. beni sevmeyene kollarını bağlayamam canım. zorlamadım zorlamam da.
00 Yorumla
+1 yılo saydığın durumları biliyorsam ,bırak zorlamayı yanından geçmem pentii
00 Yorumla
+1 yılaslında sonuna kadar gitmeli ama ben yapamam gururuma yediremem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Zorlamam.
33 Yorumlane zorluyacagım arkamdan kosturturum onu
21 Yorumlakarsı tarafı hıc kasmam olmadıgını anlar cekılırım ordan. tam emın olmam yeter...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzorlamam. hiç hem de.
28 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcık.
Cevap sahibi+1 yılbalkon teyzesi olalım beraber. gelene geçene laf atarız.
Cevap sahibi+1 yılsinsityum sen de gel.
Yanıtım çok net: 0 saniye :)
00 Yorumla2 sene zorlicak kadar.
10 Yorumla
+1 yılhiç zorlamam hiiiiiççç.
00 Yorumla
+1 yılHiç zorlamam...
213 Yorumla- +1 yıl
canın sagolsun kardeşim :)
- +1 yıl
Elleri kırılsın onların :D
- +1 yıl
ROsa mı verdi eksileri?
- +1 yıl
o yaptıysa daha kötü... Rosaaaaaa ayıp..
- +1 yıl
senin gidişat iyi değil cidden biraz ara ver bence :S
- +1 yıl
Allah iyilik versin taamam
+1 yılHiiiç.
13 Yorumla- +1 yıl
Gururdan değil. Beni istemediği apaçık belli birini zorlasan ne zorlamasan ne. Hani ufak minik bir ihtimal, bir acaba varsa kafada gider yüzleşirim o ihtimalle sonra otururum kıçımın üstüne.
Sen de cvb ver bakalım hanımefendi. Asıl sen ne yaparsın?
hic zorlamamayi ogrendim ben bu hayatta
10 YorumlaZorlamam , kız mı yok dünyada
10 Yorumlabence kalp akılın önünde gitmemeli :))
10 YorumlaHiç Bir Zaman...
00 Yorumlakimsenin peşinden koşamam.
00 Yorumla
+1 yılgaliba hiç zorlamam
00 Yorumlacanım sıkılana kadar
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem