İnsanlarla konuşamıyorum sanırım, hiç bir tartışmam sonuç bulmuyor neredeyse :(

ya kafayı yicem, insanlarla tartışamıyorum(kavga etmek değil, bir konu hakkında müzakereden bahsediyorum):( şimdi neden tartışmak istiyorsun ki diyebilirsiniz. tabikide istemiyorum, ama bazen birşey oluyor, hata yapılıyor, yanlış anlaşılıyor vs vs, ve o konunun konuşulması gerekiyor, doğal olarak her iki tarafta alıngan, ve korumacı olduğu için konuşma hafif bir tartışmaya dönüyor. ama işte orda kalıyor, çünkü ne kadar sakin konuşsamda, ne kadar yapıcı olmaya çalışsamda ( ben ole düşünüyorum), karşımdaki insanla uzlaşamıyorum. aslında haklı çıkmaya çalışan biri değilim, sadece biraz ayrıntıcıyım. ama karşımda ki hemen çok güzel konuşuyorsun, herşeyi konuşmanla örtbas edemezsin, kelime oyunu yapma, konuşma yeteneğinle üste çıkamazsın vs gibi cümleler kuruyorlar. hele ki erkek arkadaşlarımla, tartışırken konuşma tarzıma sınır oluyorlar, ve beni konuşma yeteneğinle konuya hakim olmaya çalışmakla suçluyorlar. yani sadece açıklama yapmak istiyorum., haklı ve haksız bulmaya değil, konuyu açıklığa kavuşturmaya ve yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalışıyoum her iki taraf içinde. ama ne zaman bunu söylesem, laf cambazlığı yapıyosun evet evet hem sen haklısın diyorlar. bir ya da iki kişi değil, bir kaç kişiden (özelliklede sevgililerimden) bunu çok duydum. demek ki bir yerde hata yapıyorum, ama nerde. en ufak tartışmalar bile inanılmaz noktalara gelebiliyor, hayır hiç konuyu açmasam mı diyorum,ama bir yere kadar bazı şeyler hasır altı edilebiliyor, neticede insanlar konuşa konuşa anlaşmalı, ve ortada bişi varsa ancak konuşularak çözülür. ne yapıcam bilmiyorum :(
İnsanlarla konuşamıyorum sanırım, hiç bir tartışmam sonuç bulmuyor neredeyse :(