Öpmek , öpüşmek çok ilginç değil mi ? Sevdiğimizi hep öpme ihtiyacı duyarız , sevgilimizi , çocuğumuzu , ana babayı olsun , değişik bir mutluluk verir.
Sizce sebebi nedir bunun ? Neden öpüşürüz?
Sizce sebebi nedir bunun ? Neden öpüşürüz?
Her şeyden önce karşımızdaki kişiyi dokunarak hissetme ihtiyacı duyarız. Bu kimi zaman parmaklarımızla, kimi zaman bedenimizle olur. Neden en çok dudaklarımızla dokunmak eğilimindeyiz derseniz, nöronların yani sinir hücrelerimizin vücudumuzda en yoğun ve hassas algıladığı bölgedir dudaklarımız.. Bu yüzden öpüşürüz derinden hissederiz ve mutlu oluruz..
Bilimsel bir açıklama bekliyordum , teşekkür ederim :) . Çok ilginç bir şey aslında.
öpmek ve sarılmak doğal ağrı kesicilerdir.
ben çok severim sevdiğim insanı delirtene kadar öperim öpülmeyi zaman zaman sevmem ama öpmek benim için vazgeçilmez birşeydir şimdi hepinizi tek tek öpüyorum :**********
hep filimlerde başladı böyle şeyler tv nin cok etkisi var çokkkk millet görmese izlemese bilmycek öpmek nedr sevişmek nedir hatta aşk nedir. Hep görüp özeniyolar:D
Cevap
4Cevap
samimiyeti ve sevgiyi hissetmek ve hissettirmek için yapıyoruz bence :)
Ama neden öpücük ? Samimiyet ve sevgi farklı şekilde de hissettirilebilirdi , bunu neden dudaklarımızla yapıyoruz anlamış değilim.
bu insanın mizacında olan bişey bence.öpüşmek,sarılmak,kol kola girmek,bacak bacak üstüne atmak,ağlamak bu gibi şeylerden daha birsürü var. bunların hepsi yemek yemek gibi insanın ihtiyacıdır.sonradan öğrenilmemiştir insanın içindem-n gelerek davranmasıyla ortaya çıkmıştır bana göre
dudak antremanı .bazen duygu içinde bazen hüzün içinde bazen sevinç içinde bazende gem vuramadığımız hislerimiz itiveriyor o duyguların içine.ne kadarda güzeldir öpüşmek
gençlerın öpmesını veya öpülmesını severızde .. neden yaşlı teyzelerın nınelerın bızı öpmesınden rahatsızlık duyarız şimdi bol bol öpüşelım yaşlanınca öptüğümüzde kıymetlı olmayacak :D
içten gelir.İçimizdeki sevgini yüceliğini gösterir.İhtiyaçtan ziyade bir istek karşı konulamayan bir istek
Sevdiğini göstermenin en güzel ve masum yoludur öpmek.
öpüşmek bir sevgi göstergesidir ve öpen kişinin öpülen kişiye olan sevgisini gösterme şeklidir
Dudak kuru kalip catlamasin diye opusuyoruz sevdimizden degil yani:)
öpüşmeyi sevmiyorum. sarılmak daha güzel.
içdürtüsel sanırım
iç güdüler... iç güdüler...
İçten gelen birşey.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar