Erkekler üzülnce ne yaparlar, susar mi, aglar mi, söyler mi üzüldügünü, asabilešip belli etmemeye mi çališir? Üzüldügünüzü nasil anlamaliyis?
tešekkürler 😊
tešekkürler 😊
Çocuktum köyden bir çift beyaz kumru getirmiş yaz tatilimle onların yemi suyuyla ilgilenip zaman geçiriyor akşam saatlerindede uçurup, gökyüzünde ahenkle dans edişlerini izlerdim. Mahallenin çocuklarıyla birlikte kumruları aramıza arkadaş kabul etmiştik. Kumrularımın sevgisi komşu çocuklarındada çığ gibi büyümüştü. Anne ve babalarından güvercin beslemek için izinleri koparmış hep beraber, bedenimizi tartmakta zorlanan bacaklarımızla kuş pazarına gidip, ceplerimizdeki harçlıklarımızla paranın yettiği ölçüde güvercin arıyordık.
-AMCA BU ÇİZGİLİ ÇİFT NE KADAR?
Elli liraya veririm size.
-AMCA PARAMIZ 20 LİRA
Şu çillileri vereyim 20 lira olur.
-AMCA 20 LİRAYA BEYAZ YOKMU?
Beyaz paçalım var. Kabak istersen takla atmaz.
-HANGİSİ AMCA ONLAR?
Şu ilerki bisküvü kutusunda. Bekleyin göstereyim.
20 liraya beyaz güvercini duyunca gözgöze geldik çocuklarla. Takla atmasada olur 20 liraya beyaz hemde paçalı alalım bunları dergibi başlarımızla birbirimizi onayladık.
Aradan iki ay geçmiş tüm zamanımızı kuşlara ayırıyor onlarla ilgili muhabbetler ediyorduk. Hayatımızın parçası olmuşlardı. Akşamın serinliği çöktüğünde ıslıklar eşğinde, gökyüzündeli dans seramonisini başlatır hayran kalan gözlerimizle dans eden kuşları izlerdik.
Ogün içimde bir huzursuzluk vardı. kuşlardan ayrılmak istemiyor gece olmasına rağmen onlarla birlikte DAM da olmak istiyordum. Annemin tehditkar çağrışlarına dayanamayıp eve inmiş geceyi geçirmiştim. O gecenin hayatımın dönüm noktalarından biri olucağını sabah uyandığımda öğrendim. Yuvanın kapısını açtığımda ikisininde sere serpe yere uzandıklarını gördüğümde içimi hüzün kaplamıştı. Olan biteni kendime itiraf edemesemde, sansar tarafından boğuldukları gözümdeki damla kadar gerçekti. Bıraktım kendimi. Avucuma aldığımda başınım sağa aşağı sallandığını hiç unutmuyorum. Kuşlarımı gördüğümde göğüs kafesime çarpan kalbim, bu sabah ritmini hissettirmiyordu.
Gözlerim ağlamaklı olan biteni anlamaya çalışıyordum. Yuvanın etrafını çimento ile sıvayıp delikleri kapatsaydım kumrularım ölmeyecekti. Kendimi suçladım affetmedim.
Onlar için mezar hazırlayıp kendi ellerimle gömüp duslarını ettim. Küçücük yaşımda ölümün aslında sevdiklerimizden ayrılmak olduğunu o gün anladım. Gözlerimin yaşı uzunca bir müddet aksada gerçekliği kavramam uzun zaman almış. Ölümün soğuk yüzünü serçe kadar küçük olan kalbim yaşamış hissetmişti. O gün anladımki Rüyacı üzüldüğünxe sadece ağlıyor gözyaşı döküyordu. Yollar birbirini kovalasada hüznün gözyaşına sirayet ediş şekli hiç değişmedi. O ağlayan bir adamdı.
Offf ruyacidan bir guzel hikaye daha. Hošgeldin sevgili ruyaci 😊
Ama bu hikaye degilmiydi, gercekdi. 😞
Hoş gördüm 😊
sus pus olma durumu.. yüzün düşüyor birden... sigara içiyorsa eğer arka arkaya yakma durumu.. affedersin parmak atsan biyerine umurunda olmaz.. kafa takık daima oraya çünkü...
Peki, tesekkurler 😊
rica ederim..
Susarlar. Trip atmazlar ama susarlar sadece. Uzaklaşırlar
Cevap
28Cevap
Genel bir cevabı yok bunun herkesin farklıdır o saydıklarının hepsini de içerebilir ama ben üzüldüğüm zaman genel de daha çok çalışmayı tercih ederim kafamı başka şeylerle meşgul etme gibi... / bir duyguya takılıp kalmayı sevmem !
Erkekler tobottur ;)) yapını suyunu ver aylık bakımınınyap hiç bişi olmaz onlara ;)))
😆 ay sende yaa. ayda bir bakim yetiyorsa iyiymiš 😊
Hehehehe
ben genelde suratımı asarım ve hiç konuşmam. ya sen?
Yüzüm düšer, belli etmemeye çališirim, yalniz kalinca da aglarkm tabi 😁
:D ağlar mısın gerçekten. o zaman çok içerlendiğin bişey olduğu için mi ağlarsın yani
Bogazim dügünleniyor üzüldügümde, hemen dikktimi baska biseylere cevirmezsem yandim 😁😢
ben eğer çok kötüysem arkadaşlarla dışarıya çıkarım mutlaka :D
O da bir yontem tabi. :)
Öneririm sana da iyi geliyo cidden 😊
Bazılarının yzünden belli olur zaten. Bazılarını anlayamazsın.
ben genrlde susduyorsam s
anlarlar bide cok gulen biri oldugum icin gulmeyince var bir halt sende diyorlar
Evet, bende oyle. :)
ben üzgünken herkes direk anlıyor
''yüzünden düşen bin parça '' diyorlar noldu diyorlar.
"Hayırdır, moralin bozuk gibi?" klişe cümleler...
erkekse belli etmez :) üzüntüsünü kendi içinde yaşar, tabi kız gibi olanlar da var onlar başka
Ben dayanamam hemen ağlarım çabuk duygulanırım.
:) ne guzel ište. Ben de askeriye çalisanlarinin duygularini aciga vurmayan, genelde asabi insanlar oldugunu sanirdim😁
Aslında askerlik tam anlamı ile duygusallık isteyen bir meslek.. Çünkü emrinde olanların ruh hallerini anlayarak onlar ile bütünleşirseniz tüm verdiğiniz emekleri aynen başarı ile toplarsınız.. ABD ile tatbikatta son gecemizde ABD helikopterleri gece yarısı gelip bizim çadırların üstüne iniyordu.. çadırlar uçtu gitti.. Bir anda tüm bölük benim etrafımı çevreledi ve hepsi yukarıya taş atmaya başladı.. Şöförüm bağırıyordu Üsteğmeni koruyun onu kaçırmaya geldiler diye.. Kim söyledi ise onlara ABD liler subayları kaçırıyorlar diye.. Helikopterler gittiğinde biz bir arı oğulu gibi idik ortada ben tüm askerler ile bir birine sarılı.. Bu duygusallıktır işte.. Çünkü onlar komutanlarının duygusallığını yüreğinde ki sevgisini anlamış olduklarının göstergesi idi..
😳😢 gerçekten de duygusal bir ani olmuš. Šaširdim dogrusu. Aslinda šahsen tanidigim ve ya muhatap oldugum asker tanidigim olmadigi için boyle dušunmus olabilirim. Haklisiniz. Dugusal olmak, yanindakilerin acisini tatlisini anlayip ortak olmak her meslekte oldugu gibi askerlikte de lazimmiš. 😊
Yine bir konuda aydinlattiniz, tešekkürler
öncelik ben belli etmem susarım. sonra kırmadan cevap veririm.
Bravo size. Anlayisli olmak lazim. Ama sabriniz yetiyor mu?
Kiskanilir tabi, zor bu zamanda sabretmek.
Kuru fasülye - pirinç pilavı çeker canım.
Peki. Tesekkurler 😊 Mesaj alindi
Ha, ben soruyu sacma buldugun icin boyle cevap yazdin sandim.
Tesekkur ederim. Ama anlamadim, stilim nasilmiš?
Kuru fasulyeyi ben de cok severim. :) fakir yemegi dediler ama bence harika bir yemek :)
Ne guzel iste, yemege kiymet bicmek hoš degil zaten. Ben turk degilim sadece turkiyeye gidince yiyorum ama seviyorum :)
Tesekkurler yorular icin
Gotumuzu açıp meydan meydan gezeriz
😄 yapma yaa, sahi mi
Bizde insanız mq üzülünce ne yapacaz sanki mal
Saygisizlardan hersey beklenir. Sana mal demeyecegim genç, anladin sen
Asabileşip kaba olmayı deniyorlar.
Üzüntümü şimdiye kadar hiç belli etmedim kimseye..
Niye üzüleyim ya beni uzenin allah belasını versin
Herkesin farklıdır, kimi konuşur, kimi susar,
Uz beni gostereyim
He he, ben üzemem. 😊
Yok be. Kanat lazim 😄
Beceremiyorum galiba üzmeyi 😏
Hadi alalim 😄 Kostüm satan yerlerde vardir
Valla ben deli degilim yaaa ćok uysal bir bayanim. Kudurmam 😁
yok mu acaba bir odünç verecek ya da kanat istemiyorum artik diyen 😉
Ben sana alacaktim 😉
😄 rast gele. Hafif olsun ama. Agirsa tasiyamam;) bir de beyaz kabarik šöyle 😄
Tavuklarda yolar kendimiz yapariz beee 😄
😄 dikmek sorun degil de tavuk bulmak lazim
Ben ütmem ona gore 😉
Tavuklarin cani yanar ya bošver kanatlari, biz boyle iyiyiz 😉
Herkes düšünur, abartmayalim 😊
Üzdüm mü, afedersiniz 🙃
Ağlar tabi neden ağlamasın
Sessiz ve düşünceli olabilir
Etmez
bilmem
Sen ne yaparsin mesela üzülünce?
Gulerek.
Ilginç, o zaman mutlu olunca ne yaparsin?
Belirsiz.
Susarlar bence
içli içli ağlarım
Durgunlaşır.
ben susarım
trip atar :D
Susarlar
Osutugumla
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar