herkese merhaba;
yaşam koçuna gideniniz var mı?Varsa faydasını gördünüz mü?
yaşam koçuna gideniniz var mı?Varsa faydasını gördünüz mü?
Yaşam koçu diye bir eğitim veren yer ya da alan kişi yok . Kendine yaşam koçu diyen, aktif ve baskıcı tutumla , kndisinden daha zayıf ve dirençli görünen, kararsız başka bir kişiyi kontrolü altına alması ve onun hayat çizgisine karar verip uygulatan ama bunu yaptırırken de hiç bir sorumluluk almayan HERHANGİ BİRİDİR.
Bunun karşılığında yönettiği kişiden menfaat de edinir, bunun da çeşitli modelleri olur. Evinde kalır , yaşamına ortak olur, parasına ortak olur, alışverişine ortak olur yani hiç bir yararı olmayan bir sülük halinde yanında gezer ve senin adına küçük ya da hassas kararlar alırlar.
Yol gösteren iki güveneceği yer vardır özellikle kızların ; ilki ( eğitimli bilinçli ) bir anne, ikincisi ise her ayrı konuda uzman eğitimi almış duvarında diploması bulunan bir psikolog ya da psikiyatrist.
Kararlarını kendin almayı ve aldığın kararın da sorumluluğunu taşımalısın. Yaşam koçu bir rehber değildir, onun yapacağı veya yapmayacaklarını herhangi dürüst bir arkadaşın da önerebilir.
işte benim sorunum karar alamamak değil de istediğim bişey yok.Haa mutsuz muyum,huzursuz muyum?Hayır gayet mutluyum,huzurluyum.Bunun için Allaha hergün aklıma glediğinde şükrediyorum ama işte amacım yok,istediğim bişey yok.Millet erkek arkadaş ister.Ben mesela istemiyorum.Yok içimde öyle bir istek,Araba,ev ister(arabam,evim yok ama istemiyorum)kıyafet yetecek kadar var fazla değil bir tane daha olsun istemiyorum.İş olarak da ne isteidğimi bilmiyorum.
Kendine bir nihai hedef belirle . Senin yaşadığın tarz sanırım
Geçmiş + bugün = gelecek formülüne uyuyor. Bugün için belirli bir konun yoksa geleceğin de nereye gideceği belirsizleşiyor olabilir. Bunun yerine tarzını
Geçmiş+gelecek = bugün olarak yorumlarsan yani ben şunu yapacağım diye bir karar alırsan, bu durumda o yapacağın şeye ulaşmak için her " bugün " için bölümlenmiş bir işkonun olur. Bunun daha araştırılmasını istersen bu durumda psikolog ile konuşman ve isteksziği çözmen iyi olur
Çoklu seçeneklerde kararsızlık geneldir. Bunu seçsen ve yürüsen e diğerini seçip yürüseydim daha iyi mi olurdu gitgelleri insanın aklına takılır ve neyi seçeceği konusunda yorgunluk ve hedefsizlik başlar. Yani istediğim ne bilmiyorum modu . Önemli olan bu durumda kilitlenmemek ve seçeneklerden birini alıp diğerini düşünmemek gerek. Her seçtiğin yolun içinde başka seçenekler de çıkacaktır zaten ve geriye dönmeye gerek olmayacaktır. Hayat kısa ve uzun soluklu seçeneklerde yürümekten ibarettir
Özelden iletişime geçebilirsiniz. Şu an dışardayım, sorunuzu sabite ulaşınca cevaplayabilirim. Psikolog hedeffsizlik konusunda , elinizdeki imkan ve çevre koşullarınıza göre size yardımcı olur, unutmayın size yeni birşey öğretmez, sizde olan ama görmediklerinizi size gösterir. Yol gösterme ve o yolun sorumluluğunu alma yoktur. İşi kararsızlığınızın nedenini anlamak ve anlatmaktır.
Yaşam koçu olarak bir psikoloğa gidebilirsin. Psikologlar sana kendini daha iyi tanımanla ilgili bazı ipuçları verip yardımcı olabilirler. İnsanın hayatta hedeflerini belirlemesi kendisini tanıması ile ilgili... Birisinin sana hedef verme şansı yok, sana kendini tanıman için bir kapı açabilir.
Kendimden iyi bir yaşam koçuna rastlamadım daha :) Ayrıca kendimin doktoruyumda .)
Cevap
6Cevap
Ben gidiyorum.. Oldukça da memnunum ve herkese de tavsiye ederim. Psikologla hiç bir alakası yok yaşam koçluğunun bu arada iki çok farklı şeyler...
((: kendi hayatımı kendim yönetemiyiceksem yaşamıyım daha iyi
bi kız arkadaşım yaşam koçluğu yapıyordu, köşeyi döndü sonra ingiltereye yerleşti:)) para tuzağı bence:Pp
Bana gelende çok faydasını görende :)
Değilim ama yüzlerce kişiye destek verdim. Herkes mutlu bende mutluyum :)
Psikolojik, cinsellik, aile ve evlilik
Sanırım il olarak soruyorsun. Ama yanıma gelip benimle yüzyüze görüşen çok nadirdir. Genelde netten veya telefonla konuşarak birşeyleri anlatıyorum. Beni görmedikleri için de her türlü sıkıntıyı rahatlıkla anlatabiliyorlar. İnsan biriyle yüzyüze konuşurken bazı şeyleri anlatamıyor. Bu şekilde olması benimde hoşuma gidiyor. Karşımdaki insanların rahat olması daha iyi benim için. Sorunu çözmeme daha çok yardımcı oluyor.
Tabiki
Banada tavsiye etmişlerdi ama ben istemedim.
yaşam koçu insanın kendisidir :)
gitmek istediğin yer nedir mesela? ne üzerine?
yani yaş kaç iş içinmi lazım okulmu felanmı istersen ekle beni konusalım
peki o kadar açtığınıza göre bir cevap bulamassınız demekki faydası yok basta dediğim gibi insanın kendisidir yaşam koçu. yardımcı olmak isterdim bir fikir söyleyebilirim yapacağın işle ilgili en basiti yaş 22 imiş okul bitmiştir varsa ünv. vardır. ünv. tede okumussan okuduğun bölüm önemli okulu geçtik iş hayatında isen ilgi alanın nedir mesela ona göre is olabilir.
ne deyimki senin beklentini anlayamadım ben daha doğrusu?
bunu bahsettiğiniz kişi nasıl bilecek bana orarsan sigortacılık oku? çok yaygın bir meslek.
:) bunca hakkında bilgi builerek ne deyimki cidden sen önce kendi kafanda bir ne istediğini bil sonra yardımcı olunur sana :)
neleri yapabilirsin mesela daha önce hiç deneyimin var mı_? okul ne bitirdin?
ne okuyorsun
eklerseniz arkadas olarak olabilir arkadas
bence faydalı :)
evet
orasıda bana kaslın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar