izmirliyim ben kendini biliyorsa sıkıntı yok heryerde olduğu gibi burdada biton pislik insan var önemli olan saf olmamak ben izmirliyim doğma büyüme 22 yaşıma geldim burda birtane bile gece klubune gitmedim ya da gece dışarı çıkmadım ön yargıyla bakılması çok yanlış izmirin kızlarının adı çıkmış evet çoğu kah. pee ama çoğuda köylü kızlarından dahada namuslu unutma bunu
17 Yorumla
Soran+1 yılİnsanın içinde olan bir şey evet ancak yüksek bir okula gidecek ve bende bir kaç kez geldim ortamdan hiç hoşnut değilim doğrusu
Soran+1 yılBana göre yok ancak 4 yıl ve o ortam bilemiyorum.
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılTeşekkür ederim, iyi günler.
En İyi Cevaplar
insanlar değişir ; yaşadığın çevre girdiğin ortamlar , yaşanmışlıklar ve en önemli etkende buyumektir. şöyle dönup arkana baktığında 5 yıl önceki halimizle düşüncelerimizle kişiliğimzle alakamız bile yoktur... hele birde 18 li 20 yaşlardaysan :)
03 Yorumla
Soran+1 yılBen her zaman aynıydım ve hala da aynıyım :)
Soran+1 yılValla hiç değişmedim ben be :D
Değişecek insan zaten değişir, artık çevreye suç atmayı bırakın, üniversiteye gidecek bir insan en az 18 yaşında oluyor, karakteri ve kişiliği oturmadıysa yapacak bir şey yok.
01 Yorumla
SoranDoğru diyorsunuz.
Hayır çok merak ediyorum birisi sana İzmir deyince aklına hangi fantastik olaylar ve ortamlar geliyor...
316 Yorumla
Soran+1 yılDaha çok karılı kızlı muhabbetler anlatıldığı için onlar geliyor.
Soran+1 yılBir kaç kez gittim, bizim buralara göre biraz fazla açık
Soran+1 yılBursa/Orhangazi
- +1 yıl
Arkadaşım birisi çıkıp Bursa'nın tekstil ve sanayi harici ünlü olduğu bir şeyle senin karşına gelip tüm Bursa böyledir dese ne kadar mantıklı konuşmuş olabilir? O adama ne gözle bakarsın? Neyi kastettiğimi anlamışsındır muhtemelen.
Biraz bunun gibi mesele. Bu ülkedeki şehirlerin detaylar hariç birbirinden farkı yok. Çok mutaassıp dediğin yerlerde bile ne naneler yendiğini gördüm ama insanların riyakarlığı yüzünden dışarıdan bakınca çok süper görünüyor. Mesele ortam değil kişinin kendisi.
Bir de mesela ben üniversiteden önce bir erkekle göz göze gelmekten kaçınıp da aileden uzaklaşınca bildiğin öyle böyle değil fena sapıtan kızlar da gördüm. Anlatsam aklın almaz. Ama gayet rahat bir ortamdan gelmesine rağmen üniversite boyunca belli bir çizgiyi koruyanı da gördüm. Şimdi ilk örnekteki kızı sapıttıran şehirse ikincisi neden aynı anda 2 erkekle yatağa girmek gibi şeyler yapmadı? Yok ikinci kızı hizaya sokan şehirse ilki neden dağıttı?
Soran+1 yılYazdıklarınız gerçekten mantıklı ancak hocam ben de İzmire gittim. Gezdim, gördüm gördüğüm kadarını biliyorum yani.
- +1 yıl
Arkadaşım ben de kimi Karadeniz şehirlerine gittim, gördüm. Gayet mutaassıp yerler ama aynı zamanda Sovyetler çökünce oradan getirilen hayat kadınları da buraya doluştu çünkü talep çoktu. Bütün şehir böyle demiyorum ama oraya giden de vardı, gitmeyen de.
Bak mesela İstanbul'da büyüdüm, hala da buradayım. Burada her çeşit yeri bulursun. En sağlam alimlerin olduğu ilim mekanları da buradadır, fuhuşun ve uyuşturucunun günlük sıradan hale geldiği yerler de buradadır.
Örnekler daha çoğaltılır da kardeşim sanırım senin derdin şehirle ilgili değil. Kızdan ayrı kalacaksın, buna üzgünsün, bir yandan da için içini yiyor, felaket senaryoları kuruyorsun sanırım kafanda. Sonuçta içinde bulunduğun durum kız başka şehre de gitse de aynı olur, hem üzülürsün hem için içini yer. Yanılıyor muyum?
Soran+1 yılYanılmıyorsunuz, kesinlikle doğru.
Göremeyeceğim onu.- +1 yıl
Kardeşim sen dua et Kars falan çıkmamış. Bursa İzmir arası yakın, 300 km bir şey. Hiç olmadı 2 haftada bir falan gidersin, bir gece orada konaklayacak bir yer ayarlarsın, bütün gün görüşürsünüz. Yine ara sıra o birkaç haftada bir haftasonu ailesinin yanına gelse zaten şu ankinden pek farkınız bile kalmaz. Zaten tatillerde de muhtemelen eve döner, yine uzun uzun görüşürsünüz.
Uzak mesafe ilişkisi biraz zordur ama sizinki uzak da sayılmaz, sonuçta görüşebileceğiniz uzaklıkta. O kadar da karamsar olma, bak düşündükçe çözüm önerileri çıkar.
Bir de için rahat olsun, insanın karakteri değişmez. Şimdi zorlama ile değil, kendi kararı ile belirli ilkeler doğrultusunda yaşayan biriyse dünyanın en pis yerine gitse, yıllarca orada yaşasa döndüğünde yine aynı insanı görürsün karşında. Sen içini ferah tut. :)
Soran+1 yılAbi kız güzel kız birde habire tanışmaya çalışırlar vallahi katil olurum. :D
- +1 yıl
Valla kardeşim şimdi bile tanışmaya çalışan oluyordur, eğer karakteri sağlam bir kız ise zaten savuşturuyordur.
Hayatıma giren kadınların sayısı biraz var. Açıkçası karakter timsali olan da girdi, bugün sokakta görsem suratına tükürmeyeceğim de. Kimsenin tanışmaya çalışması sorun değil. Hatunun karakteri sağlamsa hiç bir şeyden endişe duymana gerek yok. Karakteri düzgün olmayan hatun senin ruhun bile duymadan 3-5 kişiyi daha idare eder ve bunun için senden uzakta olması da gerekmez.
Bak senin yaşlarda yaptığım bir hatamı söyleyeyim; aman kendine hakim ol ve kıskançlık işini kızı bunaltacak noktaya getirme. Ben bu sebeple çok iyi birini kaçırdım ve epey de üzdüm. Belki hayatına başkası girmez ama sen de hayatında olmazsın. Kıskandığını belli etme demiyorum, ama kızı bunaltmamaya çok dikkat et, tam tersine güvendiğini de hissettir. Bunu hisseden kadın güvenilir ise senin ona güvendiğini hissedince hakikaten iki kat güvenilir olur.
Allah mutluluğunuzu bozmasın. :)
Soran+1 yılAynen senin o kaçırdığın kadın gibi birisi ağabey.
Senin tavsiyeni dinleyeceğim. Teşekkür ederim. :)
Soran+1 yılİnşallah ağabey, teşekkür ederim.
:)- +1 yıl
hesabın duruyor mu orhangazili reis 1 sene olmuş ama :/
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılBursa'dasın he kanki 😂 Değişmez desek bize güvensen bizim boynumuza günahı, değişir desek sevenleri ayırsak yine bize günahı... Sen kalbini dinle. Bursa'dan yamuk kız çıkmaz pek, hele de Orhangazi'den. 😉
04 Yorumla
Soran+1 yılYok o denizliden :D
Soran+1 yılHer yerde var yamuk insan ya Orhangazi'de de gördük bir çok şey.
- +1 yıl
Orası öyledir ben de orada yaşamıyorum zaten Eskişehir'deyim ama teyzemler orada ve hep anlatır. Bizim kızlar şöyle iyi, böyle iyi falan ne bileyim.
Soran+1 yılHepsi karanlık köşelerde yaşayacağını yaşıyor ya. Ulu ortada bir şey gözükmüyor sadece
İnsanlar sonradan değişmiyor asla..
İçinde olanı dışarı çıkarma olayı bu. Değişirse bırak değişsin. Başka bir fırsatta yine değişirdi bu kişi34 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz, teşekkürler.
Soran+1 yılEvet, deliyim.
Aklı başındaysa girdiği veya gireceği ortamların farkındaysa son olarak kendini biliyorsa değişmez. Yani içinde olması lazım bir şeylerin. Bu "değişme" farklılık gösterebilir tabii
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz, teşekkürler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİzmir i kafanizda nasil goruyorsunuz? Değişmekten kastin kötü bir şey sanirim. İyi yönde gelisir. Okumaya gelecek kültürü ve gorgusu artacak. Özgürluklerine duskun, dusuncelerini cesurca ifade edebilir olacak.
05 Yorumla
Soran+1 yılNeyin özgürlüğü? İzmirdekiler hep özgürlükten bahsediyor ama ne özgürlüğü bu?
Cevap sahibi+1 yılSöyle ki kimse kimseye karışmaz. Sen ne yapmak istersen yaparsın. Ben dönüpte aaa bu bana ters ne yapıyorsun demem. Tabiki bana zarar veren bir şey yapmadığın sürece bu böyledir. İnsanları dış görünüşüyle, parasıyla ya da statüsüyle yargılamayız. İnsana insan oldukları için değer veririz. Karımızı kızımızı sen bunu yapamazsın diye kısıtlamayız. Arkadaşlarıyla sinemaya mı gitmek istiyor bırakırız gitsin. Tabiki aileler iyiyle kötuyu cocuklarina ogretiyor ama ne yapacagina gençler kendileri karar veriyor. Yasakla masakla olmaz. Hepimiz iyi eğitim almanin önemini biliyoruz. Evlenip koca bulayim da adam bana baksin kafasindan cok kendi ayaklarim üzerinde durmaliyim aileme destek olmaliyim diye yetisiyoruz. Bunların hiç biri yanlış ve tukaka diye nitelendirilecek şeyler değil. 3-5 çekemeyen ortaya aptal saptal bilip bilmeden laflar atıyor sonra siz de kanıyorsunuz. Bir gün İzmir'e gelin sizi misafir edelim nasıl bir yer olduğunu kendiniz görün
Soran+1 yılBana ters ağabey
Cevap sahibi+1 yılSiz kadının erkeğe bağımlı yaşayıp söz hakkının olmamasını istiyorsanız ters gelir tabiki. Sonra neden bu ülkedeki insanlar cahil diye soruluyor. anneler kendileri eğitim almamışken nasıl çocuklarını eğitecekler. Bence sen bir an önce değişip yanındaki kadına değer vermeye bak. Yoksa o kız seni bırakır
Soran+1 yılBağımlı yaşamak zorunda değil.
Bence bu cahillik değildir.
Eğitim okulda alınmaz, hayatta alınır bana göre. Çocuklarını insan gibi yetiştirecekler onları yarışa sokmayacaklar.
İstediği zaman bırakabilir ben korkmuyorum, eninde sonunda bırakacağız birbirimizi zaten.
Eğitim & Kariyer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Her insan aynı değil başkalarının lafıyla yargılama sevdiğin insanı.
14 Yorumla
Soran+1 yılBaşkalarının lafına göre yargılamıyorum ki.
Oradaki ortamı biliyorum sadece.
Soran+1 yılVe korkuyorum.
Soran+1 yılGerçekten zor, pek ilişkim olmadı bu yaşıma kadar ilk sevgilimdi bu kız ve ayrılıp tekrar birlikte olduk. Bu sürede çevremde çok kötü örnek gördüm.
+1 yılİzmirli biri olarak söylüyorum ki keşke Türkiye'nin heryeri İzmir gibi olsa.
44 Yorumla
Soran+1 yılGeniş biri olmak gerekiyor İzmir için. Umarım olmaz.
- +1 yıl
Geniş değil. Burada insan yapmak istediğini yapıyor :) kimse birsey demiyor, yargılamıyor :) yani sevgilin düzgün biriyse kimse onu değiştirmez :)
Soran+1 yılO zaman keşke her yer İzmir gibi olsa.
- +1 yıl
Keşke... :)
+1 yılbir kız biyerlere gidipte değişecekse o kız zaten yokmuş derim yalan bir aşktan kurtulmuş olurum...
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yıldeğişmeyen gelişmeyen insanda kusur vardır bırak kendisini geliştirmesinden değişmesinden korkma sende kendini geliştir
00 Yorumlaeğer nefsine hakim olan insansa değişmez millete özenmeyen kişiyse değişmez kendi olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılseni baska sehirde birakip gidecekse işin zor.
orda yeni arkadaslar, ortamlar vs hersey olacak. ve degisecek.03 Yorumla
Soran+1 yılOndan korkuyorum zaten ya.
- +1 yıl
2 günde kanka olacak. elin oglunu sana savunacak. ya bisey olmaz o arkadasim kardesim gibi diyecek. 😄
bak bunları yanlis anlama kenara yaz sadece
Soran+1 yılBerkecan'lar falan hahahaha :D
6 yıllık sevgilim vardi İstanbul'da ünv okuyor 3 4 ay gider gitmez ayrıldık
02 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun kardeşim
İzmir çok farklı bro alışırsa buraya değişir emin ol
03 Yorumla
Soran+1 yılBende diyorum ortamı her yere göre daha açık o da diyor her yerde öyle.
İzmir daha farklı diyorum haksız mıyım?
Soran+1 yılTeşekkürler hocam görüşünüz için
herkes için değil ama
bu göz inanılmaz değişikler gördü01 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur kardeşim
+1 yılŞu İzmiri çok merak ediyorum yaa
14 Yorumla
Soran+1 yılGit gör bir derim
- +1 yıl
Teşekkür ederim nasip olursa gelirim bir gün Türkiyeye. 😊
Soran+1 yılİnşallah. :)
+1 yıl:) muhtemelen değişir ortam mutlaka etkiler.
010 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ya, o yüzden korkuyorum.
- +1 yıl
korkma anlayıslı ol. sıkma kızı yoksa burdaki ortam çok daha çekici gelir senden sıkıldığını düşünür. gelsin bakalım İzmir burası.. :) hayırlısı.
Soran+1 yılHayırlısı da pek hayırlı gözükmüyor. :D
- +1 yıl
çok düşünme :) olursa bile böyle birşey de üzülme. hakkında hayırlısı buymus de gec.. :) vardır herseyde bir hayır..
Soran+1 yılKesinlikle.
- +1 yıl
:) ya kısmetinde o kız varsa zaten olur öyle veya böyle bir şekilde oluruna zamana bırak.. hadi hayırlısı olsun. :)
Soran+1 yılKısmete pek inanmıyorum ya.
Kitap da ''biz sizin çabalarınıza göre kaderinizi yazdık'' diyor. Bu da milyonlarca kaderimiz olduğuna geliyor bence. :)- +1 yıl
ben zaten kızı hepten bırak ilgilenme dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır demedim ki :) Ara sor ilk günler mutlaka yalnız hissedecektir. düzenli olarak ara sor ihtiyaçlarını sor ne bileyim sana günlük neler yaptıgını anlatsın. alıstırabilirsin buna aslında.. sıkmadan ilk günün nasıl gecti 2. gün alısabildin mi neler yaptın. :) dersler zor mu falan filan :) merak bir çocuk gibi sor herseyi. ama sıkma bunu belli bir düzende götür. :) sorun olmaz. :)
Soran+1 yılİnşallah ya teşekkür ederim. :)
- +1 yıl
:) İnşallah hadi bakalım.. :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılKimler kimler değişiyor.
Okulda önemli.05 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur
Soran+1 yılYüksek bir okulda okuyacak
- +1 yıl
isim?
Soran+1 yılİzmir de okumak istiyorum dedi sadece eğitimi iyi falan filan diye birde boğaziçi demişti
- +1 yıl
Okul da önemli o açıdan sormuştum.
+1 yılkendini bilen insan hiç bir yerde değişmez
05 Yorumla
Soran4 yılda değişmez mi diyorsun şimdi? Dil okuyacak birde.
- +1 yıl
4 yılda değişceğinden şüphe ettiğin birisiyle bir ömür geçirmeyi mi planlıyorsun sen?
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Karakteri oturmamissa değişir
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle.
+1 yılEtkilenebilir sonuçta İzmir
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi ''Sonuçta izmir''
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende merak ediyorum cvpları😊
03 Yorumla
Soran+1 yılBuyurun okuyun. :)
Cevap sahibi+1 yılOkudum😊 tatmin edici bir cvp yok
Soran+1 yılDeğişir diyorlar genelde. %80
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani genel olarak ünidedeki herkes değisir
13 Yorumla
Soran+1 yılBen değişmedim
Cevap sahibi+1 yılbende değismedm genel olark dedm istisnasz herkes demedm
Soran+1 yılAnladım
+1 yılOkumaya gidiyor oraya neden değişsin ki?
05 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıl insanı değiştirmez mi? İzmirde.
- +1 yıl
İzmirliyim 😄 izmirde diye baskı yapma değişecek olan tek şey bilgi seviyesi. Gidecek olan kız yürekten bağlıysa, seviyorsa değişmez inan bana.
Soran+1 yılOradaki ortamı küçüklükten beri bildiğin için sana öyle geliyordur büyük ihtimal, alıştığın için normal düşüncelerin
- +1 yıl
İyide şu an aydında üniversite okuyorum insanları açık açık gözlemle olayım var. Yani şimdi kusura bakma da insan değişecekse içinde varsa izmire değil nereye giderse gitsin değişir. Ki sen bir ömür geçireceğin birinin değişeceğini düşünüyorsan kız gidince işi olsa geç cevap verse sen değiştin diyeceksin zaten. Bence gönlünü ferah tut derim
Soran+1 yılYok estağfurullah.
Yani için de olacak insanın ama işte 'İzmir' denilince hemen akıllara açık ortamlar, rahat insanlar geliyor bu yüzden o ortama alışacak diye korkuyorum.
+1 yılIcinde varsabdegisir yoksada kimse degistiremez
00 Yorumla
+1 yılDegisir
07 Yorumla
SoranKesin bir bilgi midir?
- +1 yıl
Universite insani degistirir helede izmirrrr😆😆
Soran+1 yılDimi ya, moralim bozuldu ulan bak işte. :D
- +1 yıl
Bozulmali😃
Soran+1 yılLan sende inat yapıyorsun dimi bana :D moralim bozulsun diye.. :D
- +1 yıl
Aynen lan bozulsun tabi kiz gittiii😃😆
Soran+1 yılhahaha :D
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılOhooo :D
02 Yorumla
Soran+1 yılLan moralimi bozma şimdi benim aga ya :D
Dürüst ol lütfen :D- +1 yıl
Değişir panpa ya
+1 yılDeğişir.
00 Yorumla
+1 yılEvet
02 Yorumla
SoranKesin bir bilgi midir?
- +1 yıl
Hayir
+1 yılArkadaş ortamı bozar
04 Yorumla
Soran+1 yılYa arkadaşlarını kendine göre seçerse?
- +1 yıl
Bu devirde kimin ne olduğunu kim biliyor bro hayırlısı olsun
Soran+1 yılAynen ağabey teşekkürler
- +1 yıl
Ricaedeim
+1 yılkarakterine bağlı :D
02 Yorumla
SoranGüldüğüne göre var bir şeyler. :D
- +1 yıl
aynen öyle
İzmir insanı bozar
00 Yorumladegisir yollu olur