Cevabınız " evet " ise bunu nasıl yapabiliyorsunuz? Anlatın öğrenelim :D
Cevabın nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Para harcama mecburiyetinde hissetmemelisin. Alışveriş yaparken kendini srogula. İhtiyacın var mı? Eğer fiyatı çoksa, alternatif olan bir ürünü daha ucuza alabilir miyim diye düşün. Mümkün oldukça dışarıda yememeye çalışıyorum, yersemde yemeği lezzetli temiz kaliteli ve ekonomik yerlere yani fiyat/performans restorantlara gidiyorum. Alışveriş yaparken de, eve ve bana ne lazım diyorum. Bir anda 1000 liralık alışveriş yapmıyorum. Uzun süreli erzak depolamıyorum. 100 liralık alışveriş yetiyor da artıyor bile.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır ama artık kullanmaya başlıycam özellikle gereksiz bütün giderlrin önününe geçmek lazım zman kötü insanlar borç ödemekden birikim yapamaz oldu bunun en büyük sebebide kredi kartları ve pütürsüz verilen krediler çok şükür bununla ilgili biz düzenleme yolda...
11 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısn
Gereksiz seyleri almamak lazim ve daha uzun vadeli dusunmek lazim. Ornegin maasin eline gecti butun ayi dusunmen lazim faturalar vs ogrenciyken de oyle. Gereksiz masraflardan kacinmalisin. Kiyafet gibi birsey alicaksan ornegin buna ihtiyacim var mi diye dusunmelisin ama durust olmalisin. Yiyecekse de evde kendin yapmaya itmelisin kendini, bu da hem daha saglikli olur hem de bir suru para kalmasina yardimci olur cebine
10 Yorumla
+1 yılBenim hic kalmaz param gunde en fazla 5 lira harcarim en az e işte kalanlari biriktirip 2 haftada 1 kitap alirim veya ihtiyacim olan baska bisey bide benim ablam biriktiriyor kul basladigindan beri bir kutuyu kapak kismindan deldi diger geri kalan yerlerini koli bandiyla bantladi simdi hic acamiyo acmiyo oyle bisey deneyebilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılyok olmuyo o
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
66Cevap
+1 yılhayır, bu yüzden yıllar önce bir yöntem keşfettim. oku bence. diyelim ay da 1.000. TL tasarruf yapabiliyorum, bankadan 12 taksitli 10.000 civarı kredi çekiyorum, daha sonra parayı 1 yıl vadeli hazine bonosuna bağlıyorum. bu sayede kredi yavaş yavaş azalıyor, bono aynen duruyor. ben böyle bir yöntem buldum :)
114 Yorumla
Soran+1 yılbiraz karışık :)
- +1 yıl
10.000 12 ay taksitli kredinin aylık taksidi 1.000. TL olur, ay ay ödersin ama 1 sene sonra kredi bittiğinde bonunun geri dönüşü ile yaklaşık 11.000. TL paran olur
Soran+1 yılbankacı mısın?
- +1 yıl
finans sektörü, bankacılığı yeterince yaptım.
sormak istediğin bir şey olursa iyi bilirim
Soran+1 yıltamam saol
- +1 yıl
- +1 yıl
psikolojisi nedir ki? hazır krediyi alıp cebine koymuşsun. çektiğin gün kullan madem.. kredi ile çekilen parayı 1 yıl bağlamanın psikolojisini çözmek benim açımdan imkansız. cidden soruyorum, her ay 1000 tl kredi taksidi ödemek yerine örneğin direk vadeliye koymak mümkün değil mi senin açından?
Soran+1 yıl@kutukola aslında evet mantıksz geldi şimdi bana da. belki o ay 1000 tl harcamıcaksn bile ama mecburen 1000 tl borçlanıyorsun hep :/
- +1 yıl
Soran+1 yıldiyorsun :)
- +1 yıl
Yani bunu etrafımda ve buradaki insanlara anlattım ve birçoğu uyguluyor. Ve sadece bir kez anlattım. Ne diyim
Soran+1 yılyine de çok yaygın bişey değil ki herkes bilmiyor :)
- +1 yıl
evet hocam, anlamadım. bana bilale anlatır gibi anlatman gerekli, zira faizle para alıyorsun, o parayı anında kullanmıyor, 1 yıl bonoya bağlıyorsun..
faizdi sigortaydı yok hesap işletim ücretiydi derken birkaç bin liranı banka cebinden alıyor.
bu arada aldığın nakit parayı 1 yıl kullanmadığın ve bonoda senin yerine başkalarına kullandırttığın için bir kaç bin lira zarar ediyorsun.
hepsine ek olarak borçlanıp borç ödeme stresine giriyorsun..
benim 4 yaşındaki yiğenim elindeki fazla parayı kumbaraya atıp biriktiriyor. ben birikim yapmak için onu örnek alıyorum gene de.
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılharcamıyorum elimden geldiğince. hesap kitabı tuttuğum bir excel tablom var, bir sonraki ay elimde kalacak onu otomatik hesaplıyor. o yüzden neyi ne kadar harcamam gerektiğini bildiğimden kendimi frenliyorum.
23 Yorumla
Soran+1 yılexcel öğrenmem gerekiyor demek ki
- +1 yıl
ya da manuel olarak ajanda tutun -annem gibi- :)
Soran+1 yılo da bir çözüm tabi :)
Bir gün çok harcadıysam ertesi gün harcadığım kadar kendimden kesiyorum :D mesela kendime günde 10 lira harcama limiti koydum, 15 lira harcadığım zaman ertesi gün 5 lira harcıyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılotomatikman para kalmıyor zaten fazla harcayınca :D
+1 yılmaaş bugün yattı ilk olarak kira fatura paralarını ayırıyorsun.
ikinici olarak aylık ya da haftalık yapacağın alışveriş ücretlerini
sonra ulaşım vs ücretler.
en son eğlence ayıracağın (içki, s, gara vs.)
ve geriye kalanı başka bir banka hesabına atıyosun vadeli olması kar.10 YorumlaEvet, kullanıyorum. Kendime bir liste hazırlıyorum ve sadece ihtiyacım olanları yazıyorum. İhtiyacım olanları aldıktan sonra da kendime ödül olarak istediğim küçük bir şeyi alıyorum. Bende işe yarayan bir teknik :D
10 Yorumlavalla bana geldiği gün bitiyo nasıl oluyo ben de bilmiyorum :D
14 Yorumla- +1 yıl
@dmladmla tuketmelisin, musluğu birden acma
Soran+1 yılbak dinle adamı :D
- +1 yıl
Hahaha
Su anda evet ama iki ay evel kredi kartini patlattim.:)
12 Yorumla
Soran+1 yılşu an neden idarelisin anlaşılıyor ozaman :)
kredi karti kullanmiyorum. ihtiyacimi aliyorum hava tmak icin para harcamiyorum bu arada cimri degilim en guzl yerde en guzl yeegi yiyorum ama cullara para vermiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılerkek olduğun içindir
Gizli Üye(30-35)+1 yılben haftalık 150 tl alıyorum. 50 tl yi dolabımda kullanmadığım montumun cebine koyuyorum veya almaya üşeneceğim biyere böylelikle 100 tl var gibi yaşıyorum. :) hem idareli kullanıyorum hemde para biriktiriyorum
10 YorumlaPara biriktiriyorum harcadıgım zamanda hepsini yiyorum cok para harcıyorum bir hafta sonum var cumartesi ondada 40 50 lira gidiyor iste
10 Yorumlaparayı idareli kullanmak nasıl bişi ki yeniyo mu :D :D
14 Yorumla
Soran+1 yılidareli kullanmanın anlamına bakarsın bir ara...
Soran+1 yılpeki
+1 yılYemek ve kıyafete cok para harcarım. Yemek gordugum zaman kilo alırsın diyerek kendimi engelliyorum kıyafet konusunda ise cabalıyorum
10 Yorumla
+1 yılmalesef sırf canım sıkıldı diye gitttim alısveriş yaptım 150 liaram gitti :(
11 Yorumla
Soran+1 yılsenin bir hobi bulman lazım
+1 yılevett :) mesela akşamları pek gezen insan değilm hani hafta sonları felan çıkarım arada sonra aylık olarak faturalarım var ev kirası elektrik su felan mesela alacağım kıyafeti kaliteli alırım ama hakkını veririm öl eişte :SD
10 Yorumlaİdareli kullanırım.
Almam gereken şeyleri önceden belirliyorum ve daha fazlasını almamaya dikkat ediyorum.10 Yorumla
+1 yılEvet idareli kullaniyorum param bankada hayallerimi dusunuyorum biriktiriyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bazi zaaflarim var, ayakkabi ve saat gibi, onlar haricinde idareli kullanabilirim.
10 Yorumla
+1 yılBir miktarını ulaşamayacağım bir yere koyuyorum ve unutuyorum :D sanki hiç olmamiş gibi almak istesem de üşeniyorum sonra
10 Yorumlaevet 😄 parami kullanacagim gune boluyorum her gun belli limit harciyorum😀 limiti asarsam sonraki gunler kemer sikiyorum😄
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 363 cevap paylaştı. cebimde fazla para ile dolaşmam atıyorum 10 lira alırım tabi programa göre değişir olanı harcarım gerisi bankada
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle hayır..
eşek gibi çalışıp adam gibi ye diyen babamın yolunda devam ediyorum..10 YorumlaYk be maaşımı 10 gün içerisinde bitiriyorum nerdeyse.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden hayır ama Şu an evet gittim aldım bir paypal nakit kartı simdi bişi almak istesem para cekmem gerekiyo üşeniyorum ve para gitmiyo öneririm :)
10 Yorumlaevet gereksiz şeyler almam kenara koyarım biriktirmeyi çok severim sırf 10krşlardan 5 tl biriktirmiştim damlaya damlaya göl olur ;)
10 Yorumla
+1 yılne idaresi her ay eziyet. daha kartımın kesimesine 2 hafta olmuş 2 bin küsür lira..
10 Yorumla
+1 yılParamı yerken bir sonraki para yiyeceğim zaman ne kadar yerim diye düşünüyorum ona göre yiyorum :D
10 YorumlaPara kazanırken değil harcarken biriktirilir... Buradan yürü işte...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet oldukça idareliyim ama su var idareli olmak ayrıdır cimri olmak ayrıdır. yeri gelince dibine kadar yerim parayı fakat kişiye ve yerine göre değişir önemli olan sırf harcamak ıcın para harcamam
10 Yorumla
+1 yılFazla param olduğu için idareli kullanmaya gerek yok
10 Yorumla
+1 yılhayatımı spora verıp zamanımı para harcamadan gecırıyorum :)
10 Yorumlaevet nasılmı sigora alkol cip ciskolata kısaca gereksiz şeyleri yemiyorum cok rahat para biriktiriom
10 Yorumla
+1 yılKEnara köşeye para at ve onu unutmaya çalış
11 Yorumla
Soran+1 yılçok zor :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet kullanabiliyorum. hayat öğretiyor zamanla paranı boş şeylere harcamaman gerektiğini.
10 Yorumla
+1 yılEvet. Gereksiz birşey almıyorum ve isteklerimi azaltıyorum. :D Yoksa her an eşyalarımın kölesi olabilirim.
00 Yorumla
+1 yılEvet arada Hayır tabi. Genelde kenara koyduğum parayi yokmus gini düşünüyorum :D
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılevet , varsa harcarım yoksa harcamam :D
11 Yorumla
Soran+1 yılmecburen :D
Aylık 3000 gidiyor buda idare ettiğim halde.
19 Yorumla
Soran+1 yılbaya abartmışsın :)
Soran+1 yıldevlete derken neyin vergisi bu?
Soran+1 yılhmm nereye gittiği belli olmayan paralar. en çok da bu koyar insana :/
Soran+1 yılüzüldüm :/
Soran+1 yılanlıyorum :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet, bir şeyi sadece beğendiğim için değil ihtiyacım olup olmadığına göre alıyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılSigara içmiyorsan zaten idareli kullanıyorsundur.
19 Yorumla
Soran+1 yılsigara gibi alışveriş bağımlılığm vardr belki
- +1 yıl
Oops kızların öyle bir hastalığı vardı değil mi 😂😂
Soran+1 yılevet :)
- +1 yıl
Direnmeleri lazım aynı diriliş-Leonardo Dicaprio gibi 😂
Soran+1 yılçok zor :D
- +1 yıl
imkansız değil ama :D
Soran+1 yılbirazcık imkansz :D
- +1 yıl
İmkansız zaman alır ;)
Soran+1 yılhaklısın :)
+1 yılElbette. Her şeyden kısıyorum :D
11 Yorumla
Soran+1 yıliyiymiş keşke ben de kısabilsem :D
+1 yılEvet bu profesyonel ev kızı olmak istiyor 😄
11 Yorumla
Soran+1 yılhayır canım bunun kızlıkla erkeklikle bir ilgisi yok bence herkes dikkat etmeli die düşünüyorum.
+1 yılİhtiyacım oldukça, genelde kart kullanirim
19 Yorumla
Soran+1 yılkarta para ödemiyorsun sanki
- +1 yıl
Kredi kartı dil bankamatik. Kredi kartı almıyorum. Cebime sadece yol parası alırım.
Soran+1 yılne farkeder sonuçta harcadığın bir para var
- +1 yıl
O şekilde ne harcadigimi bildiğimden düzene olabiliyorum.
Soran+1 yılpeki öyle olsun
- +1 yıl
Hadi iyisin aldın tuyoyu
Soran+1 yılyah tabi
- +1 yıl
Para idaresinin farkli yontemleri var ben en kolayini sectim. Internet bankaciliginda varsa cok daha kolaylasiyor
Soran+1 yılpeki
evet acil olmayan şeyleri sonraya erteliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılmantıklı
Kullanmammi 20 bin tl biriktirdm şükür
11 Yorumla
Soran+1 yılvayy tebrikler :)
+1 yılParamı çok idareli kullanıyorum hiç bitmiyor :Dd
10 YorumlaBeceremiyorum bir türlü :D
10 YorumlaAraba benzini beni bitirecek hayir
10 YorumlaTabi ki hayır. Ne varsa yerim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayırrrr banada öğretin 😂😂😂
12 Yorumla
Soran+1 yıltamam burda bekle :D
Cevap sahibi+1 yılTamam bekliyorum 🙂🙂🙂
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. yetınmeyı bılıyoruz çok şükür
10 Yorumla
+1 yılHayır paramı bitiriyorum hemen 😕
10 Yorumlaparaya hukmedebilen insan başarılıdir
10 Yorumla
+1 yılevet çok para harcamam yetercesine
10 YorumlaEn beceriksiz olduğum konu zaten
10 YorumlaKitapçıya girmedigim sürece evet galiba 😊
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılhiç idareli kullanamıyorum ya
10 Yorumla
+1 yılPara kullanmam😊
16 Yorumla
Soran+1 yılne kullanıyorsun :)
- +1 yıl
Gezmıyorum cunku haha😊
Soran+1 yılsadece gezerek harcanmıyor ki :)
- +1 yıl
Tabi ki ama bir ihtiyacım falan olursa anne baba abla bol onlar alıyor
Soran+1 yılsoru o zaman senlik değilmiş
- +1 yıl
😊😊😊
+1 yılCebimde akrep var
11 Yorumla
Soran+1 yılkeşke benim de olsa :D
İdareli kullanamıyorum bir bakıyorum bitmiş :(
10 YorumlaBîr varmış bir yokmuş oluyor, bende anlamıyorum..
10 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem