Yalnızlık paylaşılır mı?
Paylaşılırsa yalnızlık olur mu? Bir arkadaşım sordu merak ettim.
Paylaşılırsa yalnızlık olur mu? Bir arkadaşım sordu merak ettim.
Evet yalnızlık bazı durumlarda paylaşılır ve bu durumlarda paylaştığımız kişi ile birlikte yalnız olmaya devam ederiz.
Bir topluluk düşünün. İçerisinde yer aldığınız bu toplulukta herkesin sizden farklı düşüncelere, inançlara sahip olduğu fikrindesiniz. Topluluk içerisinde ama yalnız olursunuz. Sonra aradan zaman geçer ve bakarsınız ki, aynı sizin gibi, bu toplumun içerisinde olmasına rağmen bir köşeye sinmiş birisi var. Cesaretinizi toplayıp onun yanına gidersiniz. Sonra anlarsınız ki o kişi de aynı sizin gibi, içerisinde yer aldığı toplumdan farklı düşüncelere sahip. Sizinle aynı düşünmese bile ortak noktanız toplumdan ayrı düşünmesi.Karşılıklı olarak onunlainanç ve düşüncelerinizi yani yalnızlığınızı paylaşırsınız ama o toplum içerisinde hala yalnız olursunuz :))
Özet geçtim. Biraz daha tasvir ederdim ama sıkıcı olmasından korktum :))
Yalnızlık Allah'a mahsustur. Tabiki hayatımızın belli bölümlerinde yalnız olabiliyoruz. Yalnız olmak
yanımızda hiç kimsenin olmaması demekte değildir. Yanımızda en yakınımızda olsa birçok kişide bulunsa bile kendimizi yalnız hissedebiliriz.
Hemen konunu uzmanı Özdemir Asaf beyefendiye bağlanıyoruz:
Yalnızlık, yaşamda bir an,
Hep yeniden başlayan..
Dşından anlaşılmaz.
Ya da kocaman bir yalan,
Kovdukça kovalayan..
Paylaşılmaz.
Bir düşün de beni sana ayıran
Yalnızlık paylaşılmaz,
Paylaşılsa yalnızlık olmaz...
düzeltilmişinin bu olması acı olmuş:)
peki;)
Bence paylaşılır ama yine de beğendim :))
+1
oksimorondur bence :))
İki kişinin birlikte iken yalnız olmaları vehamettir evet. Vahimdir ki birlikte iken bile yalnızlar. Fakat yalnızlıklarını paylaşmaları, paylaşılan yalnızlık oksimorondur. Zıtlıkların birleşmesi ve yalnızlığı kuvvetlendirmesi.
İkisi de doğru. Herhangi birinin yanlış olduğunu söyleyemeyiz aslında :)))))
Anladım gibi sanki. Evet.
aynen katılıyorum paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz...
Yalnızlık paylaşılmaz paylaşılsa yalnızlık olmaz.
Bazen etrafında çok kişi oluyor ama sen yine de yalnız olduğunu mu düşünüyorsun o zaman etrafındakiler kuru kalabalıktır
Cevap
11Cevap
Konuyu irdelemek için bir şişe şarap ve yalnızlığı paylaşılacak kişi alınır.
Şarap açılır. Kadehlere doldurulur.
İçilir.
Sonra bir tane daha, bir tane daha derken..
Bir bakarsınız şarap da yalnızlık da bitmiş.
Anlamadım.
Sen "capsler kurbağa olmuş" konusunu öğrettin ben de sana oksimoronu anlatayım. İfadeyi kuvvetlendirmek için zıt kavramları bir arada kullanmaktır.
Örnek : Bakar kör, çok az, bilim kurgu ve kötü şans :)))
+1
Kelimelerin anlamlarını biliyorum da, bağdaştırmaya IQ'um yetmedi galiba.
mutluluğunu paylaşabileceğin biri varsa etrafında, yalnızlığını paylaşmayı da haketmiştir. güle güle harcayın
paylasilmaz tabikide hani iki yalniz insan yanyana gelir sonrasinda adi yalnizlik olmaz yeni bi iliski kurulur
ben o kadar alakasız, hayata farklı gözlükten bakan adamlarla takılıyorum ki, onlarlayken bile yalnızım ve bu yalnızlığımı o denyolarla paylaşıyorum işte napalım ...
Yanlizligim ve ben varsak bir yerde kontenjan dolmustur zaten:)
Adı üstünde yalnızlık.Tek başına yapılan bir eylem...
Paylaşım paylaşılır, ve orada biterse yani o paylaşımın sürekliliği olmazsa, olur.
Güzel de olur.
Yalnız iseniz yalnızsınızdır paylaşmanın gereği yok
Yalnızlık paylaşıldığı anda ortada yalnızlık kalmazki ...
Önemli olan kendi içimizde yalnız olmayalım kendimizle barışık olalım
yalnızlık paylaşılırsa ortada paylaşılacak birşey kalmaz yani yanlızlığı paylaşarak bitirirsiniz. yanlız kalmak istemiyorsanız paylaşmayın
yalnızlık paylaşılmaz paylaşılan yalnızlık olmaz ki zaten. yalnızlığını paylaştığın an yalnızlıktan kurtulduğun andır gibi bişeyler
Yani yalnızlık kavramı tek başına kalınca ortaya çıkmış birşey. Paylaşırsan adı değişir.
paylaşmazsan hep yalnız kalacağın aşikar değil mi ?
Paylaşılan yalnızlık, yalnızlık olmaktan çıkar..
Evet kalabalık arasında yalnız kalabilir insan..
yanlızlık paylaşılmaz
mantiken hayır...
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar