Arkadaşlar ben hayatımda hiç namaz kılmadım . evet hiç kılmadım ama biyerden başlamak istiyorum. Aranızdada kılmayan arkadaşlar var mıVe neden kılmıyorsunuz?
Cevabın nedir?
5 vakit kılıyorum. küçükken kendi isteğimle başladım. Bir zorlama olmadı hiç o yüzden devam ettirdim. Baskıya gelemeyen bir kişiliğim var belkide annem felan sürekli başıma gelip hadi kılsana ne bekliyosun felan yapsa hiç başlamayabilirdimde.Neyse ki onlarda benı bana bıraktılar.
Günümüz insanları cumaya gidiyor cuma 1 saat tutsa 5 vakitte toplamda 1 saat tutuyor. Hani matematiğe dökersek yuvarlama 5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün hiç bişe bence :)
Cuma farz diyor gidiyo ama 5 vakit kılamıyor. Sonra Oruç var oruç neden tuttugunu soruyorum arkadaşıma Allah ın emri diyo islamın şartı diyor. E ama namaz ya oda olacak İnşallah diyo çocuklugumdan beri aynısını diyor :D
Allah kılmayanlar da nasip etsin .Kılanlara da daha huşu içinde kılamyı nasip etsin İNşallah.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öğrenip bir şekilde başlamak gerek. Hiç kılmamış olabilirsin bundan sonra öğrenip kılsan çok faydalı olur. Çok acı bişey ama tembellikten ihmal ediyorum vakit namazlarını. Benim de bir şekilde başlayıp sımsıkı sarılmam gerek. Elimizden geldiği kadarını samimiyetle yapmamız gerek. bu güne kadar yanlışlarımız olduysa geçmişte kaldı değiştiremeyiz ama bundan sonrasını en azından değiştirebiliriz bu yönde gayretli olmalıyız. Bu güne kadar hiç kılmamış olman bence bir eksikliktir bir öğretici yol gösterici eksikliğidir. ama şunu da biliyorum ki kendi kendine yol gösterici olmadan araştırıp merak edip namaza dine yönelenler kendiliğinden bişeyler yapmaya çalışanlar daha samimi oluyor. İnşallah sen de öğrenip başlarsın. Allah kolaylık versin.
10 Yorumla
+1 yılnamaz kılan var mı diye sor bence =) gençlerin çoğu malesef kılmıyor ben kılıyorum çok şükür Allah kabul etsin ama inşallah sende başlarsın bir an önce hiç kımadıysan şimdiye kadar ilk kılışında hiç yaşamadığın duyguları hissedeceksin kesinlikle eminim =)
82 Yorumla- +1 yıl
:) Kılıcam çok hevesliyim arkadaşlarımın hepsinden kopmayı düşünüyorum allah bana doğru yolu nasip eder inşallah
- +1 yıl
inşallah Allah "Bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir adım yaklaşırım. Bana bir adım yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak giderim." buyuruyor sonuçta Allah hepimize doğru yolu nasip etsin
+1 yılkılıyorum .. 5 vakit
197 Yorumla- +1 yıl
amin canım kılmayanlarada nasip etsin
- +1 yıl
cümlemize bütün sevdiklerimizle cennete olmamızı nasip etsin
- +1 yıl
Kılmayan demiş ama
- +1 yıl
Allah kabul etsin
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
38Cevap
+1 yılArkadaşlar burada bu sorunun amacı sizi sorgulamak değil ki. Günde 5 kere ezan okunuyor, gel deniliyor. İbadetin özü çok ve devamsız olması değil hem, az az başlanabilir. Önce cuma kılar, sonra bir vakit iki vakit derken kılınmaya başlanıyor. Kolay mı hiç :) Değil, gerçekten değil. Öyle huzurla huşuyla koşa koşa kılanlara imrenmek lazım belki de inanın zorla kılınan namaz daha eftal, huzur için değil sadece emrolunduğun için kılıyorsun :) Kılmadığın her namazda düşünmek lazım, ben huzura kabul edilmedim mi acaba diye. Bu konuda her konuda olduğu gibi eksiğim de hepimiz insanızı göstermek istemiş arkadaş, destek veriyorum :) Herkes insan, herkes nefs taşıyor, çoğumuz genciz zorlanıyoruz da öyle ya da böyle bu bir emir ve hatırlatılmasına şükranlarımı sunuyorum :)
61 YorumlaAlışmakta bırakmakta zor bir kere şeytan sürekli kılmaman için uğraşıyor.Bende beş vakit kılıyorum.Elimden geldiğince de kaçırmamaya çalışıyorum.İnsanı kötülükten çirkin davranışlardan uzaklaşıyor huzur veriyor hele ki içinde varsa namazla birlikte bu duygu ve davranışların tamamlanıyor.Bir kere kendini Allah'a daha yakın hissediyorsun ötesi yok bence.Kılmayan arkadaşlara saygılıyım herkesin kendi bileceği ve hesap vereceği bir husus. Ayrıca sizin bu düşüncede olmanıza sevindim.Allah içinize versin ve daim etsin :)
43 Yorumla- +1 yıl
amin
- +1 yıl
Amin
arkadaşlar bir kılmıyorum sakın yazmayın aleyhinizde delil olarak kullanılacaktır oyun değil bu
2 kılmayanlar varsa ve niyetlilerse en çok öenm vermeleri gerekn olay abdesttir.abdest yoksa silah yok demektir silahsız askerde yenilmeye mustahaktır.
3 kılmaya başla ve bak ne güzel oldu bile deme deme derken değil başkasına kendine bile deme örnek nefes alıyorsun değilmi karşına gelene ya da kendi kendine bak ne güzel nefes alıyorum dermisin evet namazda nefes gibi normal bişidir.namazsızlık anormaldir
4 benim elimde keleş var sende bişi yok polis kimi gözüne kestirir beni dimi senle ne uğraşcak o yüzden namaza illa şart değil Allah için bir iş yapacakken kendini sağlama al bilki şeytan ve şeytanlaşmış insanlar sana hücüm edecektir bu böyle tabi bence10 YorumlaKandillerde mutlaka kılıyorum,ramazanda da teravihe gittiğim oluyo ama her akşam değil,bi yerden başlamak istiyorsan cuma namazıyla başla derim :)
82 Yorumla- +1 yıl
Cuma namazıyla başlamayı düşünüyorum zaten ezberledim neyin ne oldugunu
- +1 yıl
ney neymiş:)
+1 yılsirf namaz kiliyorum demek icin namaz kilmak ne kadar dogru bilmiyorum ama muslumanim diyorsan namaz farzdir kilacaksin kilmazsan bundan hesaba cekilirsin ama namaz kilip ardindan yapmadigi sey kalmayan insanlar cok sana tavsiyem namaza basla cunku namaz insani kotu aliskanliklardan korur ruhun huzura kavusur ama bir yandanda kuran oku nicin namaz kildigini anlaman icin bu gerekli namaz ve kuran ikisi bir aaa olursa iste o zaman amacina varirsin namaza giderken sanki zorla gidiyormus gibi gitmek yerine husu icinde kilmak en iyisi zaten o anda namazinin kabul olundugunu anliyorsun
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. 5 vakit kılıyorum demek isterdim maalesef hep bir bahaneler türetebiliyorum .. namazımı kılarken ki huzurumu başka zaman bulamıyorum ..ve en büyük dua mda Rabbim benden razı olmadan beni huzuruna almaz inşallah oluyor .. ALLAH yardımcın olsun inşallah kılarsın
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. kılıyorum bazen , ve kıldığım zamanlar kendimi daha huzurlu ve güvende hissediyorum. sende kıl sevindim senin adına doğru yoldasın.
111 Yorumla
+1 yılKeşke bu soruyu hiç sormasaydın. Çünkü her zamanki gibi insanlar diğer insanları ibadetlerine göre yargıladılar. Bir rahatsızlık duyma şansınız bile yokken niye bir başkasının inanç ve ibadetleri bu kadar ilgilendiriyor sizi? Eksileyen arkadaşların ibadetleri kime? Allah'a mı, insanlara mı? Onu bir düşünsünler(!)
01 Yorumla- +1 yıl
Sadece sordum yargılamadım algılama biçimin bozuk senin
Gizli Üye(36-45)+1 yılSite içerisinde Ateist hristiyan ve yahudi arkadaşlara sesleniyorum bu soru Müslüman olanlara hitaben sorulmuş bir sorudur Hero (kahramanlık) yapmak için cevap vermeyin Siz zaten bundan mesul değilsiniz gereksiz yere cevap kirliliği yapmayalım Bu soruda sen ateist olduğun halde neden namaz kılmıyorsun bree utanmaz gibi bir anlam çıkartıyorsanız o ayrı bir mesele Müslüman Arkadaşlara da şunu belirtmek istiyorum Reklam amaçlı yorum yapmayalım veya rencide edici bir şekilde alaycı bir yorumda bulunmayalım herkez için geçerli aslında herkesin imanı kendine
10 Yorumla
+1 yılBen hiç kılmadım. Ama kendimi tam olarak inançlı ve sorumlu hissetmeden başlamak istemiyorum. Sana da başka cemiyetlerden etkilenirken gerçekten de istiyor musun diye sormanı öneririm öncelikle...Çünkü bazı cemiyetlerin dini konuda birçok kişiye önderlik ve rehberlik ederken başka şeyleri amaçladığına da unutmamak lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Sen önderlik et:) o zaman
Kılmamak için bir sebebinizin olamaması lazım onlar ancak bahanedir.. Ama dini sevdirmek lazımmış o zaman farzlarını kılarak yavaş yavaş başlayın.. Ben öyle başladım hemende alıştım. bide erkeklerin işi daha kolay aslında , kızlar ın başörtüsü ve kapatması gereken yerleri var siz hemen abdest alıp kılabilirsiniz. İnş. hemen başlarsın :) Allah kabul etsin. ve kazalarınıda kılmayı unutma alıştıktan sonra 👍🏼
00 Yorumla
+1 yılNormal de depresif karamsar hiçbi işi düzgün gitmiyen bir insanım . Bi kaç arkadaşım din yüzünden olduğunu ve hiçbirişinin düzgün gitmediğini söyledi . Ulan dedim kendi kendime ne kaybederim bir gideyim cuma namazına :) oturdum kıldım . Sonuç mu . Onca dert yetmezmiş gibi o gün ayağımı incittim namaz kılarken :) .hiç bir derdim yokmş gibi bide yürüyemedik iyimi :) . Doğuştan geliyor bu şanssızlık bahtsızlık bana :)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayatımda hiç namaz kılmamıştım 39yaşındayım
neden
1 vakit yok işten güçten
2arkadaşlarım şimdi başlasam yadırgar gülerler beni
3çok meşakatli alışamam bu yaştan sonra
hepside boş şeylermiş beş vakit kılıyorum ne kimse ye bakarım nede iş engel
kimsede yadırgamadı hepimiz müslümanız
hiçbir zorluğuda yok! şimdi secde etmediğim yılların hesabından korkuyorum
Allah'tan başka hiçbirşeyden korkmuyorum
ölümüde heves ile bekliyorum
RABBİM HEPİMİZE İHLAS VERSİN50 YorumlaBir ara kılmayı bıraktım ve aşırı bir boşluga düştüm ruhen ,sanki yaşamak için bir nedenim yokmuş gibi hissediyordum,allah kimseyi doğru yolundan ayırmasin.
140 YorumlaNamaz kılacağına önce al bir Kur'an meali, baştan sonra bir kaç kere oku.
Namaz kılmaktan daha öncelikli emirdir, daha büyük sevaptır.
Namaz dinin direğidir derler... Ama Kur'an okumazsan o direk dikili putlara benzer...30 YorumlaŞükür ki kılıyorum ondan aldığın huzuru başka hiç bir yerde bulamazsın.Kılmasan için içini yer vakit geçti kılmam lazım ne yapıyorum diye kıldığın zaman da bir rahatlık çöker stres gider
50 YorumlaKılmak istemene sevindim,başlayıp devam edersin inşallah.şeytan çok vesvese verir sana çünki şeytanın en büyük düşmanı namazına düşkün gençlerdir, sakın aklını bulandırma.dua bilmiyosan bile öğrenene kadar sadece allahuekber diyerek kılmak bile yeterli.namaz müminin miracı,allahın emri,dinin direği,cennetin anahtarıdır.anahtarı olmayan girebiliyosa buyursun girsin...
00 YorumlaBen fatihayi bile bilmiyorum... Ama Musluman bir ulkede teroristlerin eline dussem kelime-i sehadet okuyabilirim... Boylece ya kurtulurum ya da olmeden once bir muslumandan beklenen seyi yapmis olurum :). Cok mantikli degil mi?
13 Yorumla- +1 yıl
Müslüman bir ülkede terörist ne demek lan denyo. Matıksızlığın daniskası
kılıyorum ama aksattığım zamanlar çok oluyor . yani devamlılığı sağlamış değilim
60 Yorumla
+1 yılKıldığım zamanda rahat , huzurlu ve temiz hissediyorum. Daha bir güçlü oluyorum.
82 Yorumla- +1 yıl
Yani ben kılsam tamamen değişebilirmiyim ?
- +1 yıl
Denemeye değer. ne kaybedersin ki ? çok şey kazanacağına eminim yeterki yürekten iste
Doğru yolu bulmuşsun. Kendini daha rahat ve huzurlu hissedeksin emin ol.
41 Yorumla- +1 yıl
Umarım ..
allah herkese nasip etsin namaz kilmak isteyenlere .
egerki istersen olur kardesim.110 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinanmazdım ben. namazın hayrı sayesinde ailemin vefatını aşabildim
inanın arkadaşlar illa dine değil, bişeye inanın
ben annemi babamı kendi kullandığım arabada kaybettim
nasıl ayaktaydım nasıl bugüne geldim 2 aydır nasıl nefes alıyorum yeni yeni kendime geliyorum
inanın bişeylere inanın
insan içine çıkmaya korkuyorum 2 aydır evden çıkamıyorum
hayal gibi bir dünyam varken şu an ne durumdayım ama olsun inancım sayesinde hala yaşıyorum52 Yorumla- +1 yıl
başın sağ olsun dilerim yaşadıklarını aşarsın
- +1 yıl
Başın sağolsn
+1 yıl5 vakit bira içerim.Bizim dinde çok sevap.Bu sıra tayyip çok zorluyor bizi o yüzden hiç ibadetimizi yerine getiremiyoruz, zor durumdayız.
32 Yorumla- +1 yıl
hahaha :D çok pahalı be kanka bazen düşünüyorum eve ekmek mi alayım yoksa aç kalıp bira mı içeyim .d öğrenci hali işte naparsın :)
- +1 yıl
Sen geç dalganı...
valla 5 vakitte kılıorum huzurlu oluosun başlamak en iyisi devam et böle :))
50 Yorumla
+1 yılBen de kılmadım, öğrenmek istiyorum ama hep erteliyorum, unutuluyor
51 Yorumla- +1 yıl
5 dakikada öğrenirsin zor değil ki
+1 yılhiç kılmadım hiç bir dua filanda okumadım oruçta tutmadım :D bisey yapmayıda düsünmüyorum. inançsız bir aileyiz şahsen
55 Yorumla- +1 yıl
tebrik ederim ;)
- +1 yıl
Bide sırıtıyor
- +1 yıl
bu benim seiçmim, yargılama hakkını nerden buldugunuzu sorabilirmiyim ?
+1 yılKılmadım ve müslüman değilim.
Ama illa ki insanın yaşamına bir güzellik ve disiplin kattığına inanırım ''namazın''40 Yorumla
+1 yılbayramlarda birde bunalıma girdiğimde kılar kendime gelirim
40 YorumlaCuma namazının tadı bir başkadır ne kadar sıkıntlı olsamda cuma namazından sonra sıkıntı falan kalmaz bende inş. 5 vakit kılmakta nasip olur en kısa zamanda. Sende bence bir yerden başla artık geçen günün telafisi zor :)
00 Yorumla
+1 yılİnanmamaktan mantıklı bir neden olamaz sanırım diğerleri bahanedir. Ben inanmıyor ve kılmıyorum.
32 Yorumla- +1 yıl
işte bu arkadaş.gayet açık ve net tebrikler
- +1 yıl
Eksileyen arkadaşların zoru neymiş acaba kendi gibi olmayanlara tahammülsüzlük mü ?
+1 yılZamanında çok kıldım ritüellerin sağlıklı olmadığını düşünmekle birlikte inanç zincirini kopardığımdan beri uzağım huzurluyum.
24 Yorumla- +1 yıl
kendini kandırmak daha kolay canımBaşka bir dünya olduğuna inanman çok insanın iine gelir önüne konandan fazlasını istemezsin sana "bizlere bir lokma ekmek bir hırka yeter mümin kardeşim" diyip jeeplerden inenleri izlersin ;)
- +1 yıl
Cevaplayan arkadaşa bir alkış :)).
- +1 yıl
Allah seni ıslah eylesin
bu ne böyle herkes kılıyormuş bende diyorum milletimiz ne kadar da birbirine baglı sokakta görsek selamı esirgemeyiz hiç :)
00 Yorumlaara ara kılıyorum. bu ara bıraktım. huzurlu olmak isteyen kılar..
62 Yorumla- +1 yıl
sen ara ara mı huzur istiosun:D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam eskiden zorla kıldırırdı camiye götürüp. Tabi bayramdan bayrama. Deist olduğumu sözleyemezdim, zaten çocuktum. Kesin "o da ne lan" diye kızardı bana. Artık büyüdüm o yüzden zorla birşey yaptıramıyor. Bende namaz kılmıyorum
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl17
- +1 yıl
Deiastliği ne bilion len denyo daha bebesin
- +1 yıl
Allaha inanıyon peki emrettiği şeyler neden uzak sana ://
Cevap sahibi+1 yılşuanda 21 yaşındayım. 17 yaşında olma kararı aldım.
Allahın namaz ve din gibi şeyleri emrettiğini düşünmüyorum. İyi bir insan olduktan sonra ibadet etmek bana mantıklı gelmiyor. Herkesin görüşüne saygım var. Sevgilim sıkı müslümandır. O bile benim görüşlerime saygı duyarken buna karşı gelenlere anlam veremiyorum
Evet bende kılmıyorum ama aslında kılmak istiyorum zamanım olmuyor ama bunların hepsi bahane.
10 YorumlaEn son arkadaşlarımın zoruyla cuma namazına gitmiştim yaklaşık 5-6 sene önce, Allahın benim kılacağım namaza ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
00 YorumlaMevlam secdeden ayırmasın..
131 Yorumla- +1 yıl
amin inş.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen cocuklugumdan beri namaz kilmiyorum! Kendimi kilacak kadar iyi bir insan olarak gormuyorum. Ben seccadenin uzerine cikildiginda sanki allahin huzuruna cikiyormus gibi hissediyorum! Kendimi allahin huzuruna cikacak kadar iyi biri gibi hissetmiyorum!
01 Yorumla- +1 yıl
Namazı kılmak için iyi olmana gerek yok. Zaten kılınca iyi olursun
Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Inanç meselesi bunu sorgulamaya ne gerek var. Kıldım
00 YorumlaNamaz ruhun gıdasıdır,vücudumuza gelince hertürlü besliyoruzz hatta israf edecek kadar,sağlığı bozacak kadar besliyoruz ama ruhumuza karşı çok cimriyiz...Allah herkese salih kul olmayı nasip etsin
00 Yorumla
+1 yılkılmıyorum,yaşım genç zengin olup kazalarını kılıcam.
12 Yorumla- +1 yıl
tipik Türk:) İnşaallah o kadar ömrün olur
- +1 yıl
hahaha eksileyin lan:D
Allah kabul ederse kılıyorum vakit oldukça cumaya giderim her zaman
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 613 cevap paylaştı. aslında 5 vakit kılmak istiyorum ama ne zaman başlasam devam edemedim, şimdilik sadece cumaları kaçırmıyorum:) inşallah başlar, devam edersin:)
00 Yorumla
+1 yılneden kılmak zorundamıyım herkezin namazı kendine
10 Yorumla
+1 yılimam kıldırıyor ben ayak uyduruyorum 2 3 dua bılıom acıyorum kendıme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçen cumaya gittim...
Salı günü gittim. tenha olur diye.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yıl önce camiden çıkmazdım hep namaz kılardım, daha sonrasında bir kaza geçirdim, hayatım karardı o gün bugündür hiç namaz kılmadım..oruç bile tutmadım
02 Yorumla- +1 yıl
niye
kılıyorum.namaz güzeldir.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllaa bizi gören gavur der şerefsizim ayırt edici bir özelliğimiz yok ki..saç sakal kıyafet yediimiz içtiimiz
00 YorumlaKılmıyorum,kılmadım,kılmam..Eksiler gelsin :)))
53 Yorumlakolay öğrenilcek bişey değil ya da ben öğrenemedim bilmiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
ilkokulu bitirmişmiydin?
küçükken arada kıldığım vardı.büyüyünce araştırdım,sorguladım,öğrendim dinin ne kadar saçma olduğunu gördüm bıraktım tamamen ateist oldum :D
26 Yorumla- +1 yıl
Allah belanı versin :)
- +1 yıl
sen hiç müslüman olmamışsın. Müslüman birisi ateist olmaz. Zaten mümin değilsen olur
- +1 yıl
Bide sırıtıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu burada söylenmez. Kimseye söylenmez.
Allah ile kul arasındadır. Mahrem konu.00 Yorumla
+1 yılbu tip sorularda kullanıcılar mimleniyor ne yazık ki. şikayet ettim.
310 Yorumla- +1 yıl
onları da kapsıyor dediğim.
- +1 yıl
Ne saçmalıyosun sen ?
- +1 yıl
sensin saçmalıklar abidesi
- +1 yıl
Kesin öyledir .
- +1 yıl
hoşt
- +1 yıl
Önemli olan KSdekilerin değil Allahın mimlemesi:)
- +1 yıl
ahaha cok marjinalca bir bakış :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslına bakarsan kilmiyorum Allah günah yazmasın ama saçma geliyor neden yüce allah kendine taptirmaya ihtiyacı olsun ki
00 Yorumla
+1 yıl5 vakit kılmıyorum. Sükür namazı kılarım .
41 Yorumla- +1 yıl
Kıldığında nasıl hissediyosun kendini ?
+1 yılBayramdan bayrama kılıyorum sadece..
00 Yorumla
+1 yılKılmıyorum ama düşünüyorum :)
32 Yorumla- +1 yıl
Vallaha benim böyle düşünmeme sebeb olan bir cemaat var allah onlardan razı olsun inş onlar gibi mutlu olucam
- +1 yıl
neden?
müslüman değilim ondan kılmıyorum
74 Yorumla- +1 yıl
Müslüman değilsen kılmak zorunda değilsin zaten :)
- +1 yıl
beğendim ;)
- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri