Gozunu mezar doyursun
Tek Memur maasi ile gecinmek neden zor?
Gozunu mezar doyursun
Şöyle bir yorumlara bakayım dedim çoğu arkadaş bildiğiniz iskembeden sallamis. Bazısı sanırım özel sektore dair bir bilgisi olmayan arkadaşlarımız ben 6. Senemdeyim öyle hemen devlette alinacak maaşları alamazsınız özelde canınızı çıkarır özel sektör. Tatil hakkın vardir ama ustuste iki haftayı bile zor kullanırsınız, devlette çalışmak daha kolaydır her mevki için olmasada ancak yerinizde saymanizdan şikayet etmiyorsaniz. Eminim öğrenci arkadaşlar son sene KPSS kasacak sonrada olursa göbek atarak devlet işine başlayacak. Özelde çalışmak sürekli gelişim ister ben yapamadim unutmusum başka işle uğraşıyordum tarzı bahaneleri yemez, rahatlık ve maddiyat olarak ilk girişte devlet sizi cezbedecektir, kararlı ve dişini sikanlar özele devam edecektir ancak özelde bir omur geçirmek isteyeceginizi de düşünmüyorum acikcasi bekara karı boşamak kolaydır daha ogrencisiniz şimdiden atıp tutmayin hedefleriniz elbette olsun ama hayalperest olmayın. Teorik bilgi uygulamak paratigi olmadan mümkün değildir. Şu an ogrendiginiz bilgileri daha kullanamadan karar vermeyin
Benim sorum
Devlette calisan adam devlette calusan kari ariyor memur maasi az degil tek maasla gecilir
Ben başka bir açığa temas ettim ama sana da cevabim var merak etme eskiden böyle değildi diyorsun mevcut şartlara ayak uydurmak zorundasın yoksa devir degissede sen eski kafayla devam edersin böyle. Küçücük bir ornek veriyorum kesinlikle karşı olduğum için değil belki anlaman kolaylaşır diye bu ornegi yaziyorum. Eskiden makyaj yapan kişiler çok azdı şimdi 15 yasında kızlar makyaj yapıyor sen kullanmiyorum diyebilirsin ama kızının kullanmayacagi garantisini veremezsin sokakta dagitmiyorlar sonuçta bu sadece ufacık bir ornekti
Ayni sey degil
Benim sorum menfaat olmus sevgi kalmamis kimsede parayla evleniliyor
@Wimpy özelde ilerlemenin kolay olduğunu saniyorsan yaniliyorsun bazı kurumsal firmalar dışında tabi bu söylediklerim. Patronun seni mudur yapana kadar akrabasını yapıyor ki eğer sen terkedip gidersen birgün sana bağımlı olmayın diye. İşten anlaması önemli değil herşeyi sen yaparsın ama hala mudur odur
Düğün için istediklerinizi unutuyorsunuz kız istemeye giden bir erkeğe önceden sorulan soruları bilmezsin belki ama Şu an oglumuz ne işle meşgul deniyor. Eeee bu şartlarda erkeğinde seçim yapmasını çok gormeyeceksiniz sevgiyle ev kirası odenmez, bir sene tatile cikmasaniz bu sene bir yere gidemedik diye adamın başının etini yersiniz o zaman sevgi rafa kalkmiyor mu ayrıca baba parası yedigin çok belli hayatın ne kadar pahalı olduğunu bilmiyorsun. Soylediklerimle direk alakalı olan seyleri bile anlamamak için diretiyosun
bizdeki olay farklı biraz. ben özeldeyim zatende bizde sınavlar sonucu yeterlilikler ile oluyor. yani amca oğlu dayı oğlu gibi bir şey mümkün olmuyor. kademeli yani bizde askeriye gibi rütbe hesabı. ofis işlerinde doğru olabilir. ama en azından önünde seçenekler oluyor. fırsatları doğru değerlendirir isen ilerlersin bence.
Oyle luks tatil yapmadim hic her yil tatil yapmisligim yok
Luks bir dugunde hic istemem ams digunsuz evlenmem
Sende Parali kadin arayan tipsin anlafim
@Wimpy ben ilerlemek için yüksek lisansı bitirdim şans yüzüme guldu ben bitirdikten iki ay sonra sorumlu gitti beni değerlendirmeye almislar düşüncelerini ilettiler Şu an sorumlu benim ancak bu demek degilki tamam sahadan masa başına geçtik yeter. Şu an doktoraya başladım yarın ne olacağı özelde belli olmaz gebzede bilmem kaç yıldır hizmet veren fabrika kapandı özelde nolacagi belli olmaz bunu vurguluyorum
Tuhaf olan bu sevmesen bile para getirsin bana
Kayin baba tum varini kiza vermez diger cicuklari ogullari var ama memur sa kiz her ay para gelir sevmesede
bu devirde şartlar bunu getirdi kız ya da erkek olmak değil mesele kamuda olan kamudakiyle evlenir, özel özeldekiyle evlenir ayrıca, işsiz kızlar bile 2500 tl maaşlı adamlara tamah etmiyo bu devirde haklılarda hayat çok pahalı yarın çocukları olunca 2500-3000 maaşla bu pahalılıkta yaşamak çocuk büyütmek herkesin ahrcı değil bu ülkede çoğumuz yokluklarla almasakta yemesekte olurla büyüdük, büyüyen evlilik çağına gelen nesil bunun farkında kimse yoksullukla sorunlu çocuk büyütmek sitemiyor çoğu insan evlilikten bile umudunu kesmiş durumda geliri azsa, evi yoksa arada ki istisnalar toplulumumuzun geldiği durumu değiştirmez
memurların maaşı az değilde artık eskisi gibide değil. İnsanların istekleri daha fazla.
Eskiden üniversiteye çok fazla giden yokmuş ama artık bir çok kişi gidiyor ve parayla oluyor bunlar. Çocukları olduğu zaman hem ev hem bunların masrafı zor ödeniyor. Tek kişinin evi geçindirmesi zorlaştı artık maaşı yüksek olursa yine iyi ama değilse ilerde sıkıntılar başlıyor. Bu durumda çalışan eş istemekte haklılar. Belki sen bir şey istemezsin ama çocuğun isteyecek o zaman her seferinde olmaz diyemezsin parayla bunlar
Mesele aldığı para değil adam o kadar okumuş okumuş dengi birini istiyor. en kızda o kadar okumuşsa çalışsın bir zahmet. bence gayet makul bir görüş adamınki.
Okumus kiz aramiyor etraf uni mezunu kayniyor
Memur muhendis kamuda calisan kiz ariyor
Tamam işte memur çalışma şartları dha iyi erken çıkıyorlar işten evlerinde zaman ayırabiliyorlar. özel sektör öylemi yeri geliyor onlara kadar kaldığın olur. buna neden bu kadar takıldın anlamadın. ailemde mühendisler doktorlar var hepsi memur istedi. doktor olan Kuzenim doktorla evlenmek istemedi mesela stresli iş dedi. ayrıca etraf üniversite Mezunu dolu ama çoğuda kocayı bukylucaktık evimin kadını olayım modunda. neden okudun o zaman diye adama sormazlar mı.
Xaten evlenemeyen okuyor
Kismeti olan liseyi bitirip evleniyor
Anlamadigim muh adam calisan memur kadin istiyor zaten cok kazaniyor her yil tatil yapim derdinde
Ama karisi calismasada evkizi olsada kazaniyor yapar ne bu memur kiz sevdasi
Evlenmeyen okuyor değil. insnlarun planları var asıl liseyi bitirir bitirmez evlenmeye meraklı kızları anlamıyorum. bir dur yerinde okulunu bitir elin ekmek tutsun. Git çalış sonra evlen. Adam ev kızıyla evlenmek istemiyor. bu gayet mantıklı bir şey memur sevdasıda yukarda yazdığım gibi işleri özel sektöre göre daha rahat zırt pırt iş arama derteri yok. evlerine daha iyi zaman ayırıyor. sen memur ya da mühendislemi evlenip çalışmak mı istemiyorsun ben orasını anlamadım.
Ben memur muh degilde
Uni okudum atanamadim
bir muh vardi adam benle evlenmekten vazgecti atanmayinca olmadi
Ama kendisi iyi kazaniyordu
Yani dunyada hersey para mi
Hı işte keşke bunu en başında yazsanız da bizde işin aslını anlasak ve o adama bir güzel sövsek hep beraber :) bu konuda haklısınız tabiki her şey paramı ben genel olarak konuştum. ama bu konuda evet adam bir garipmiş. bir dahaki sene atanırdınız özel sektörde çalılırdınız. Eğer sizi sevdiyse kabul ederdi ama sanırım mantık evliliği istiyor. ama üzülmeyin balık baştan kokmuş.
Uni okudum da
Oyle kadrolu bir isim olmadi isten ciktim
onlarda bilmiyordu
Cevap
18Cevap
mantık evliliği yapmak istiyor işte. hak vermiyor da değilim aslında. çalışan çalışmayan kız olarak ayırmak istemiyorum muhakkak istisnalar vardır ama genel olarak şöyle gibi. kız çalışmıyorsa evlilik konusu olduğunda karşı tarafa ilk sorduğu evin var mı araban var mı vs vs sorular oluyor. o adam da o yaşta ev ve araba alamayacağına göre ondan uzak duruyor. çalışan biri olunca karşısında beraber çalışır ev araba alırız ya da nişan da ortak hesap açıp evi önceden almaya çalışıyorlar. hal böyle olunca yaşta ilerleyince lüks yaşamak mümkün oluyor. doğru mu yanlış mı bilmem ama benim gördüğüm bu şekilde genelde.
bir memur maaşı dediğin ne kadarki ben izmirde oturuyorum ege elektirik elektronik mühendis öğrencisiyim ve İzmir bak İstanbul'da demiyorum İzmir kiralar 750 tl en az oda çok iyi semtler daha fazla yani bir memur maaşı nekadarki en fazla 3 bin tl bunun ve bunu söyliyim asla memurluk yapmam çok iğrenç sistemdir yurt dışına çıkma planlarım ve kendi büromu kurup şirket gibi ilerlemek düşüncesindeyim memur sistemi kölelik sistemidir.
Sen elk muh olursan ozel calisirsan sende dersin karim calissin yazintatil yapim diye
Sen gibi ozel calisan muh gordum ogretmen es ariyordu ababasi ogluna halbuki zengin rahT
o eşime kalan birşeydir ve ben dil biliyorum yani yurt dışına çıkmak imkanlarım yüksek ve yurt dışındaki alınan maaşlar türkiye onların çeyreğini vermiyor ve orda rahat yaşam oluyor ve özel dediğim türkiye şartlarından bahsetmiyorum yurt dışı bide iyi okuldan çıktınmı daha iyi oluyor yani anlıyacağın bir memur maaşıyla geçinmek çok zor yani bide kendi işimde ilerlemek düşüncesindeyim büro kesinlikle
Aynen bu banada sacma geliyor , Kendisi gibi çalısan eş istiyorlar hic evliliğe aşk sevgi gözüyle bakmıyorlar. Madem para istiyorsun rahatlık istiyorsun evlenme 3000 tl kendine yeter değilmi.
Evlendikten sonra maddi olarak geçinemeyenlerde var kendilerince haklı yönleride var ama sonuçta dünyaya bir kere geliyoruz bu dünyada maddiyat en saçma şey sonuçta ölünce diğer tarafa para götüremiyorsun. O yüzden en iyisi kafa dengini bulmak ama oda zor maalesef..
Tek maasta gecinilir ama dunyada tuketim cilginligi var, her gecen gun masraflar artiyor. Luks yasama meraki buna neden oluyor. Bunu dunyaya asiliyorlar ve insanlar hep borc bataginda. Istedikleri de bu zaten. Kisaca kolelestiriyorlar insanlari.
Derecesini bilmiyorum ama 3250 lira pekte iyi bir para değil. Geçinebilirsiniz ama Lüks ihtiyaçlarınızı karşılamayacaksınız. Yaşam tarzınıza bağlı. Ama sonuçta aile kuracaksınız, bir birikim yapmanız lazım.
memur oldu mu özel sektöre göre daha rahat oluyosun. haftada 2 gün tatil yıllık primler olsun izinler olsun istediğin zaman rapor al falan. özel sektörde ayda 2 kez rapor al çıkartırlar işten. rahat olabilecek bir kadın istiyo demek ki.
Karisi calismasada olur ama calisan kafin diye tutturmuslar
saçmalığın daniskası evlenirken kadını seçme kriterlerinde paranın olması..
ayaklı bankamatik gözüyle ona bakmak.
senede 10 gün tatili köyde yapsan ne olur tatil köyünde yapsan ne.
hertürlü mal ortada..
Öğretmenim ve özel derslerle birlikte 4000 oluyor aylık maaşım bana yetiyor ama çocuk falan olsa yetmez belki
kiralardan haberin var mı aplaaa :D ben öğrenciyim arkadaşlarla kalıyoruz 700 lira yetmiyor bile. Kaldı ki adam ev geçindiriyor çoluk çocuk yemeği giyimi kuşamı tek adama bakıyr. Her şey zamlandı aplaa
Bence adam haklı. Anmem babam emekli öğretmen. Tek maaş olsaydı ne şimdiki evimiz olurdu ne de rahat yaşantımız.
Ben ogretmen tek maasli karisi evhanimi ve 4 cocugu olan gorfum evlendikten 10 yil sonra ev aldi cok da mutlu tabi hala borc oduyor afamin kardesleri babasiborc verdi
Adamın düşüncesi zannımca şu; devlet dairesi garanti iştir, güvenilir, her ay kesin yatan maaş... Saçmalık mı dersen, saçmağın daniskasıdır.
Hani sevgi nerde ben ortada bir sevgi göremiyorum çıkardan başka.
Eskiden oluyormus simdi boyle cikarolmus
Aynen öyle, adam tatil derdinde vay be. Çift maaş diyorlar bir de sistemin köleleri.
geçen yeni atanmış bir sağlık memuru bana karın tokluğuna çalışıyorum demişti... nasıl yani dedim, ne kadar maaş alıyorsun ki diye sordum? 7000 dedi...7000 lirayı beğenmiyor devletin memuru.
memur maaşı az değil insanlar nankör 3000 ortalama maaşları var ama adamlar yetmiyor diyor
20 yıl caalışıyorla ev alıyorlar adam ticaretten 10 yılda 4 tane ev alıyor biraz akıll olmak lazım bu devirde
herkes farkli seyler isteyebilir gayet normal
Bu zamanda herkes oyle olmus
Esliler nasil geciniyormus
mesela bundan 50 yil once millette bilgisayar, cep telefonu, ev telefonu, araba vs yoktu, ucaga binip de tatile gitmiyordu... iki goz odali yerde genis aile olarak yasiyorlardi herkesin ayri evi yoktu... zaman degistikce ihtiyaclar da degisiyor...
normal tek maaşla geçinilmiyor
Memurum nefes alıyorsan yeter kabulumsun 😅😅
Mantık evliliği buna deniyor işte
Hayat pahallı hayat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar