+1 yılTrafik
Bir ulusun kalitesini en kolay trafikteki haline bakarak anlayabilirsiniz. Trafikte nasıl araba kullandıkları ve trafik içerisindeki davranışları karakteristiktir. Bunun düzeltilmesini isterdim. Türkiye'de kolluk güçleri görevlerini yapmıyorlar. Nedenlerini tartışmaya açık ama özellikle polisin görevini yapmaması sonucu kaos ortaya çıkıyor. Trafikte bu kaosun en iyi görüldüğü alan.
Belki bireysel olarak pek etkin olamazdım. Türkiye'de milyonlarca araç var ve ben tek başımayım. Yine de yapılacak o kadar çok iş var ki. Kavşaklarda bekleyip, elinde cep telefonuyla oynayan motorsikletli polislere örnek olurdum.
Bir de mali şube benim açımdan değerli. Ahlaksızlığın ilk başladığı yer parasal konulardır. İnsanlar önce katil olup sonra hırsızlığa başlamıyorlar. Ufak suçlarla başlıyorlar. Mali suçlar konusunda Amerika'daki ve batıdaki işleyişi gördüm. Bizler orada yaşasak işimiz çok zor. Ama işte o disiplin sayesinde ülkeleri müreffeh. Bu disiplinin ülkemizde de sağlanması için mali şubede çalışırdım. Ondan sonra 2 gün zır telefon ve ben doğruca sürülmüşüm :)07 Yorumla
Soran+1 yılTrafik isi gercekten cok sikintili naisl diyeceksin adami durdurul xeza yazacaksin baktin teli eline aliyo siyasetci tanifigi kim varsa ariyo sonunda amirine kadar ulasiyo halbuku yiyecegi ceza o adama koymaz bakiyosunki altinda mercedes var. Yani bisekilde engelleniyosun ve bireysel bu is cok zor ancak e ancak trafik egitimle olacak is. Simdi mali sube meselesine gelelim o isler didardan gorundugu gibi degil sadace bunu soylemek en mantiklisi. 😉
- +1 yıl
Adalet eşit dağıtılmadığı zaman kabak polislerin başına patlıyor. Toplumun pisliklerinden polisler mesul oluyor.
Aslında polisler hiç durdurmayacaklar. EDS benzeri sistemleri her yere uygulamak lazım. İsveç'te yol kenarlarında posta kutusu gibi kutular var. Hangisinin içerisinde kamera olduğunu bilmiyorsunuz. Gerçi bizim millet gidip kutudaki kamerayı da çalar.
Eğitim gerçekten her şeyin başı ama gel de bunu halka anlat. Bir milyon imam hatip öğrenci var diye övünen bir cumhurbaşkanının olduğu ülkede nasıl gençleri doğru yetiştireceğiz ki.
Elbette her mesleğin sorunları kendine özgüdür. Bizimkisi farklı mı. Sizin görmediğiniz bir sürü detay var fakat bunlar müşterilerin/halkın ya da o hizmeti alan insanların sorunu değil. O sorunları çözecek olan yetkililer belli.
Evime hırsız girdi. Gelen polisler baştan savma iş yaptılar. Görev kabilinden. Biz bakalım da adet yerini bulsun türünden. O an anladım ki hırsız bulunamayacak. Elbette bulunmadı. Her alanda böyle bir hava var işte.
Soran+1 yılAvrupadaki gibi olsak hic bir sikinti yasamayiz inanki eds yeni gelen bisey trye dikkat ettiyseniz kus ucmaz kervan gecmez yerde bile avrupada yay gecidi var hiz kurallari her yerds gercerli ve ortada polis yok cunki cezalar agir ve halk bilinxli isin siyaset kismini burdan konusmayacam hocam malum iste biliyosunuz durumlari. Twskilatta soyle bir sikinti var polis her ise kosmaktan bikmis inaninki hirsizlik diyosunuz ya polisler kim bilir kac saat isten sobra sizin evinize geldi yani psikolojik sunu dusunun haftanin 5 gunu sabah geliyo gece cikiyo haftasonuda macyti basin aciklamasaydi diye gorevlere yaziliyo simdi bu yorgunlukla ne is yapmasini bekleyebilirizki.
- +1 yıl
Ne yazık ki siz polisleri ve diğer bütün kamu görevlileri çok yanlış kullandık. Kolluk güçleri, adalet sağlayıcılar (hakimler, savcılar, vb.) gibi insanları hep iktidarlar için kullandık ve şimdi de onlardan hizmet bekliyoruz.
Aman siz siyaset, politika konuşmayın. Başınıza bir şey gelir falan.
Olan hep birlikte bizlere oluyor sonuç olarak.
Yİne de ideal bir dünyada Trafik ve Mali suçlarda çalışmayı hayal ederdim.
Soran+1 yılHocam sizinle uzun uzun konul dertlesmek isterim biara musait olursak bilgi birikiminizin cok iyi tesekkurler.
- +1 yıl
Ne zaman isterseniz.
Elimden geldiğince, memnuniyetle.
Soran+1 yılPeki hocam tesekkurler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEn gözde şubeler İstihbarat, KOM ve TEM'dir
Ancak şahsen bu üç şubede çalışmak istemezdim. Çünkü teknik takip yapılan şubeler olduğu için her an adın telekulakçıya çıkabilir. Mesleğinden olduğun gibi, cezaevine girmen işten bile değil.
Bir de trafikte çalışmak istemezdim. Sürekli vatandaşla polemiğe girebilirsin, telkin, tavsiye ve tehditlerin hedefi olabilirsin. Stresli iş vesselam.
Onun haricinde etliye sütlüye karışmadan çalışabileceğim herhangi bir şube olabilir.11 Yorumla
Soran+1 yılAyni seyleri dusunuyoruz
Polis değil ajan olmak ister kendime gizli yer kurar tüm vatan hainlerine orada işkence ederdim en büyük hayalim valla sadistliğimi iyi bir işte kullanmak
11 Yorumla
Soran+1 yılBu yaptigin suc bilmem farkinda misin
Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı. cinayet masası kesinlikle. hukukta da tercihim ceza yönünde zaten.
111 Yorumla
Soran+1 yılKokay degil o birim
Soran+1 yılCeza hukukcusu musun
Soran+1 yılNe alaka ya bu isi yaptigina emin misin ceza hukuku diyorum agir cezalik davalar yani 😁😁
- +1 yıl
sen bizim boşanma davalarına girsen hayattan soğursun, ne demek istediğimi anlarsın :D hem dediğim dalda çalışan çok samimi arkadaşım var, o da benimle aynı fikirde. üstelik 6 senelik avukat. boşanma ve ceza dosyalarına bakıyor. yaşadığım büyük şehrin en iyi 5 avukatından biri diyebilirm. misal geçen hafta bir boşanma davasında hakim başını eline alıp yakında emekli olucam daha böyle bir davayı ilk defa görüyorum bu nasıl evlilik bu nasıl boşanma diye söylendi :)) bilmem anlatabildim mi
Soran+1 yılYa bence salliyorsun sayisiz davaya girdim olayin nasil dondugunu iyi biliirm. Az cokk
- +1 yıl
burada beni birebir tanıyan bir çok insan var. bende sayısız duruşmaya girdim ve bu anlattığım olay daha geçen hafta oldu. dava sonuçlanmadı sürüyor hala. bu girdiğim en ilginç boşanma davasıydı evet ama onun dışında ki boşanma davalarımızın atıyorum 20 tane varsa 17 tanesi olaylı dava. 3 tanesi normal sayılabilecek davadır. her neyse neyin ispatını yapıyorum. iyi günler
Soran+1 yılBy..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılCinayet, dedekliflik. Bende aşırı dedekliflik ruhu var hemde çok aşırı. Ablamla beraber neleri çözdük biz, eski kız arkdaşımın davranışlarından hal ve hareketlerinden neler karıtırdıgını zank diye buldum ve 100% olasılıgında. Hisslerim bu konuda çok guçludur. Suçlu birini direk hissederim ama yuzyuze olmam lazım. Polis olmak istiyordum ama işitme engelli oldugum için olamadım maalesef.
10 YorumlaHacı bende polis olmak istiyorum hemde çok ya :( İnşAllah ugs den puanı tutturabilirim
15 Yorumla
Soran+1 yılHayirlisi kardesim ilk oncr ygsden baraji gececek kadar pyan al sonra olursun basit zaten
Soran+1 yılDoneme bagli suanda lise mezunuysan ygsden git uni bitirip olmak sacma bana gore
Soran+1 yılOlur ya kardesim umidini kaybetme zod degil
+1 yılNarkotik, kimsenin kendine ve başkasına zarar vermesinden yana değilim.
11 Yorumla
Soran+1 yılNarkotik rn guzel subelerden biri krndini adamak lazim
Gizli Üye(30-35)+1 yılcinayettt ya da bilgi işlem Şu an deselerki gel çalıs 1 kuruş bile almam beni cinayet büroya alın laaynn :)
15 Yorumla
Soran+1 yılMeslege bekleriz kardesim 😊
Cevap sahibi+1 yılsınava girerek direk polis olabiliyozmu burdaki bir polis bana öyle demişti
Soran+1 yılHayir ne mezunusun
Cevap sahibi+1 yılsalında lise bile sayılmaz cıraklık okulu burda adam akıllı tek okul bu
Soran+1 yılHiim eger liseyi bitirirsen ygsden basvuru yaparsin kardesim
pöh olmak isterdim sanırım
çevikte eğlenceli gibide oraya daha kavgacı tipleri yolluyorlar diye duydum01 Yorumla
Soran+1 yılAlakasi yok
Polis olduğum anlaşılmayacak bir birimde. Herkesin açık açık suratıma ana avrat sövmesine dayanamazdım.
Gezi Parkı'ndan sonra malumunuz "Polis Çocuğu" diye bir kavram gelişti.01 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesizlik yapma nankor!
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. En rahat birim hangisiyse onda...
16 Yorumla
Soran+1 yılRahat yer yok
Soran+1 yılBurolar 😊
Soran+1 yılBilgim yok bizde ise gitmezsen istifa etmis sayilirsin
+1 yılRıza babanın ekibinde
21 Yorumla
Soran+1 yılYillardir polisim ne is yaptiklarini cozemedim inanki 😉😁
Gizli Üye(36-45)+1 yılablam terörle mücadele de, bende isterdim öğretmen olmasaydım.
03 Yorumla
Soran+1 yılTem suanda asayis gorevi yapiyo aktif degil eskisi kadar.
Cevap sahibi+1 yılbilmiyorum ayrıntıyı zaten tek basına istda yasıyo ablam yıllardır.
Soran+1 yılİyiymis su surecte İstanbul'da kaldiysa
özel harekat ya da organize işler
13 Yorumla
Soran+1 yılOrganize isler filmdi oylr bir sube yok o kacakcilik ve organize suclarla mudacele
Soran+1 yıl😊tamam
Cinayet masasi asayis de olabilir
119 Yorumla
Soran+1 yılNeden cinayet?
Soran+1 yılHepsi piskopat ve bir anlik bir olay diyo pisman olmalari ise cabasi
Soran+1 yılPlanyarak yapan cok az ya aldatma ya da sinir krizi sonucunda olan olaylar hep bunlar.
Soran+1 yılHic izlemedim muge anliyi gerekte yok genelde itiraf ettiriyordur sanirim. 😉
Soran+1 yılEvwt
Soran+1 yılEvett
Soran+1 yılHayir degil ama soylemem
Soran+1 yılHayir olmaz gizli kalmasi gerk. Ama sunu bil sirnakta gorev yapiyorum
Soran+1 yılCehennemin ici gibi mermiler vizir vizir geciyor.. olume hic bu kadar yakin oldugumu hussetmemistim
Soran+1 yılAllah razi olsun kardesim.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılInterpol :D cinayet vs
15 Yorumla
Soran+1 yılSikintili yer cinayet yani igrenc seyler goruyosun herkes yapamaz 😉
- +1 yıl
Ben yaparım çünkü duygularım yok zaten ;)
Soran+1 yılDemesi kolay canim neler goruyosun neler gorunce direk kusarsin aklindan cikmaz ilk zamanlar ama sonra umursamamaya basliyon 😊
- +1 yıl
Ben neler gördüm merak etme sen ;)
Soran+1 yılNeler gordun anlat bakim 😉
narkotik
11 Yorumla
Soran+1 yılEn guzeli
Gizli Üye(30-35)+1 yılBol aksiyonlu olan hangisiyse onda
18 Yorumla
Soran+1 yılKoruma sube
Cevap sahibi+1 yılKoruma ne ya
yok mu daha iyi birşey
Vurmalı kirmali
Kesmeli biçmeli
Soran+1 yılSiddet yok ne lazim
Cevap sahibi+1 yılAçıktan lise okuyorum
Polis olmayı çok çok istiyorum
Ama hiç ümidim yok
Şu lanet liseyi bir bitiremedim
Soran+1 yılBiyir kardrsim ygsden olursun ins
Cevap sahibi+1 yılYgssiz olunmuyor mu
Polis akademisi falan
Soran+1 yılAkademi kapandi artik olmuyo uni bitirip uinr kpss ike olabilirsin ama
Cevap sahibi+1 yılNasıl?
Anlamadım?
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılTerörle mücadele
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Nedenimi olur bunun la ülkem ne halde körmusun
Soran+1 yılSimdi duzgun konus kor filan ayip oluyo dogudayim suanda zaten bizzat bu isin icindeyim hergun mermiler kafamin ustunden geciyo olumu tadiyorum senin gibi klavyye kahramanligi yapmiyorum.
- +1 yıl
Fikrimi beyan ettim kahramanlık ve ya artistik yapmadım neyse by.
Soran+1 yılKor musun kismini bir daha dusun saygilar by
+1 yılNarkotik
15 Yorumla
Soran+1 yılOt bulunca kafan bir milyon oluyo kokudan normal gergin bir is ama o an herkes mal gibi huluyyo 😂
- +1 yıl
Ben hep merak ediyorum o insanları hep araştırdım şu anda da o işle ilgileniyorum 😊
Soran+1 yılNesini merak ediyosun sor bakalim
- +1 yıl
Kullanıyo musun 😱neden o yola düştüklerini, nasıl bir hayat yaşadıkları falan
Soran+1 yılHayir kullanmiyor kimse zsten suc ve sonuc ijrac. Uyusturucuyu gorsel olarak ezbere biliyosun zaten gorunce bu xxx diyosun hemen. Yol ve hayat mevzusu kim icin gecerli
çevik kuvvet
119 Yorumla
Soran+1 yılEn eglenceli sube calistim orda baya kafa dengi adam bulmak kolay herkes yasitin nasil olsa 😊
Soran+1 yılGezi parki cevigi cok sarsti ama yikmadi asil direnisi cevikkuvvet yapti 😁
Soran+1 yılNormalde affetmez cevikkuvvet ilginc geldi bu dedigin 😁
Soran+1 yılDikkat et tehlikelidir cevikciler brndrn demesi bende calistim baya 😊
Soran+1 yılbir bakarlarsa isin yas 😂 mutluluklar
Soran+1 yılKlasik turk kizi tiribi 😁
Soran+1 yılAyni zmanda ergen 😂
Soran+1 yılGunu hic soyleme ayni durumdayim 😂 hersene bu ani yasamak zorundaymisim gibi hissediyorm
Soran+1 yılTamma sakin ol ve bugunluk bul birini 😀
Soran+1 yılSen bilirsin
+1 yılTerör şube
18 Yorumla
Soran+1 yılBolgesel olarak farklilik gosteriyo batida bildigin kavgaya dovuse gidiyo ama doguda ev aramsi fikan yapiliyo
- +1 yıl
Her yerde yaparım. Yer farketmez. Dünyadan ne kadar şerefsiz silinirse o kadar mutlu olurum.
Soran+1 yılAdami alinca bisuru islem yapiyosun sonra yarin yine sokakta goruyosun koyuyo ama bu
- +1 yıl
O da ayrı hiç sorma. Ama ne olursa olsun. Terörle mücadele özel harekat başka birimde yer almak istemem. Hele narkotik... Asla.
Soran+1 yılNeden narkotik iyidir
- +1 yıl
Ordaki insanlar bir cahillik hatası yapmışlar sonuçta ve bilinçlerinden bağımsız hareket ederek davraniyorlar. İrade zayıflığı dense bile olay tamamen psikolojik... Bu arada uyusturuvu kaçakçılığı yapanlar için ise; ayrı bir birim kurulması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şeyler değil bence...
Soran+1 yılOlay o kadar basit degilim kardesim
- +1 yıl
Her neyse 😬
+1 yılTerörle mücadele.
19 Yorumla
Soran+1 yılYakisir 😉
- +1 yıl
:) ...
Soran+1 yılHadi hakkariye gidiyon calismaya yarin icin 😁
- +1 yıl
Seve seve, hainleri daha fazla fırsat vermeyelim. :)
Soran+1 yılVay kardesim mermiler uzerinden gecerkende bunu soylemeni beklerim 😀
- +1 yıl
e neyapalım yani mecburuz kaçalım mı? :D bence öyle daha çok hırs gelir tararsın bütün şer*fsizleri.
Soran+1 yılSerefsiz cok burda zaten kahhpelik yapiyorlar adam akilli catissa sikinti yok bomba tuzak filan kuruyorlar
- +1 yıl
ne beklenirdiki sonuçta o dediklerinin hepsiler.
Soran+1 yılAynen oyle
+1 yılNarkotik
11 Yorumla
Soran+1 yılKafayi bulursun orda 😊
Tabi ki narkotik.
11 Yorumla
Soran+1 yılEn iyiisi
Cinayet masası
16 Yorumla
Soran+1 yılHerkes yapamaz orayi
Soran+1 yılDisardan gorundufgu gibi degill
Soran+1 yılZamanla alisirsin zaten
+1 yılSence bana hangi birim gider 😄
05 Yorumla
Soran+1 yılCocuk sube 😁
- +1 yıl
Neden 😄
Soran+1 yılDaha cocuksun da 😀
- +1 yıl
Öhöv öhöv amirim yapmayın böyle şeyler 😂
Soran+1 yılİyi anlasir ve halden anlarsjn diye demistim 😊
+1 yılNarkotik sube
11 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi sube 😉
asayiş :)
11 Yorumla
Soran+1 yılBerkemal 😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılmülki idare amiri ya da savcı, hakim
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 465 cevap paylaştı. Narkotik...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinayet masası
17 Yorumla
Soran+1 yılKokay degil
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum ama çok gizemli olayları çözmek güzel olacaktır
Soran+1 yılButun olayi kriminal uapiyo aslinda 😊
Cevap sahibi+1 yılÇok havalı ama
Soran+1 yılHepsi havali aslinda
Cevap sahibi+1 yılEvet ama bende biraz psikopatlıkta var😃😃
Soran+1 yılYaptigin rn buyuk piskopatlik ne peki canim 😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzel harekat
10 Yorumla
+1 yılOlmak istemezdim
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Polis olmak istemem
01 Yorumla
Soran+1 yılSoru bu degil ki 😉
Sivil olmak isterdim
03 Yorumla
Soran+1 yılSube okarak hangisi
Soran+1 yılBunu hic konusmayalim
Gizli Üye(30-35)+1 yılPolislik de neymiş
01 Yorumla
Soran+1 yılYa altiustu jandarmasin ben askerdeyken asteg olarak yaptim emrim altindaydiniz er dovup kufretmekten baska bisey bilmezsiniz siz sus ve otur yerine kurumlar arasi ayrimciljk yapma!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar