+1 yılElbette vardır.
Ancak ; soruya sadece vardır demek çok fazla yararlı olan bir cevap olmuyor kanımca.
Nefsine nasıl ve neden hakim olur bir erkek?
İnsanın nefsi yaratılışı gereği yasaklara karşı çekilir. Zira şeytanında bir yaratılış gayesi vardır.
Bütün bunlardan hareketle bir erkek öncelikle kendisi için belirlediği yaşam tarzında hayattan beklentisi mutluluktur.
Mutluluğun tarifinde nefsinin götürdüğü yerde mutlu olacağını sanan erkek geçici bir mutluluk yaşar. Eylem sonlandığında mutlulukta mum alevi gibi sönecektir.
Sonsuza uzanan mutluluk ise kendisine olan saygıyı ve sevgiyi sürekli yükselterek belirlenen yaşam biçiminde nefisin kontrolü önemli bir yer işgal eder.
Sonuç olarak ; aynanın karşısında kendi gözlerinin içine utanmadan ve korkmadan bakabilen insan mutludur ve güçlüdür.
Ben dürüstüm diyebiliyorsanız o gözlere nefsinize hakimsiniz demektir...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDuydugum bisey vardi hadis olabilir ya da alim bir insanin soyledigi bir soz. bir insan bir gunahi islemem , hayyatta yapmam dedigi zaman seytan onu o kisiye yaptirana kadar pesini birakmazmis. O yuzden nefsime hakimim gibi bir idda da bulunmak istemiyorum. Dusmem dersin dusersin, şaşmam dersin şaşarsin.
12 Yorumla- +1 yıl
Oda çok doğru ama böyle insanlar var mı sorum. Siz öylemisiniz diye sormadım
- +1 yıl
Zaman zaman cok istedigim veya arzuladigim seyleri yapmadigim oluyor. Hatta genelde de nefsimi yenebildigimi dusunuyorum. Bazi seylerden gunah, ayip, veya yakismaz diye cok vazgectigim oluyor.
Benim erkek arkadaşım ilk ilişkimiz benim zorumla olmuştu :D ben istemesem aklına bile gelmiyor sarılıp uyuyoruz, etrafında çok kız var benden başka kimseye yan gözle bile bakmaz kız arkadaşlarımla bırakırım aynı yatakta gene süphe duymam ki daha önce uyumuşluğumuz var sıkıntı yok güvenim sonsuz ona
01 Yorumla- +1 yıl
Maşallah o Zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılNefsini nerede devreye sokacagini bilen erkekler nadir de olsa vardir. Nefsin de insan uzerinde hakki vardir bunu helal yoldan karsilamak gerekir. helal dairesi genistir haramdan kacinmayi adet edinmek lazim haram mi helal mi demeden yasamak gafletten baska bisey olamaz
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bana biraz ön yargılı gibi geldin ve bence burada söylenecek hiçbir şey seni aksine ikna edemez. Bu durumda başka sözle de gerek yok ancak yanlış düşündüğünü vurgulamak istiyorum. Kurunun yanında yaşı da yakmak pek rasyonel ve "doğruyu" bulmaya yönelik değil. Amaç doğru erkeği ya da nefsine hakim olabilen erkeği bulmaksa, izlemen gerek yol ön yargını siperde bekletip, kuşkulu ancak iyimser yaklaşmaktır. Tabii ki kararı sen vereceksin ama kolay yolu seçip de herkesi karalamak sana bir çıkar sağlamayacağı gibi ayıp da. Böyle ağır bir yaftayı herkes kaldırmaz ve de haketmez.
00 Yorumla
+1 yılNefsine hakim olmanın dereceleri vardır. Direk nefsine hakim olmak dersen peygamberin haricinde nefsine uyması mümkün olmayan kimseyi göremeyiz.
Bir başka mevzu da insanın nefsine hakim olabileceğini düşünmesidir. Yok kardeşim bu yanlış. Nefsine hakim olamazsın, bu yüzden elinden geldiğince kaçmalısın, uzaklaşmalısın. Harama giden yolları önlem almak için tıkamalısın bütün imkanları... Yoksa o haram seni bulursa hakim olan nefsin olur.
Sonuç olarak nefsine hakim olmaya çalışan erkek var. Kimisi çok, kimisi az.. En güzeli nefsine hakim olduğunu düşünen adam olmak değil, nefsine hakim olamama korkusuyla harama giden yollardan uzak duran olmaktır.00 Yorumla
+1 yılAçIığa sabredersin adı ‘ORUÇ’ oIur. Acıya sabredersin adı ‘METANET’ oIur. İnsanIara sabredersin adı ‘HOŞGÖRÜ’ oIur. DiIeğe sabredersin adı ‘DUA’oIur. DuyguIara sabredersin adı ‘GÖZYAŞI’ oIur. ÖzIeme sabredersin adı ‘HASRET’ oIur. Sevgiye sabredersin adı ‘AŞK’ oIur. :( :(
18 Yorumla- +1 yıl
Güzelmiş. Nefis bunun neresinde peki
- +1 yıl
ruhunda ve felsefesinde
@Sabirtasii
Dost istersen ALLAH yeter yar istersen MUHAMMED yeter deIiI istersen KURAN yeter. huzur istersen NAMAZ yeter zenginIik istersen KANAAT yeter düşman istersen NEFSİN yeter şeref istersen İSLAM yeter öğüt istersen ÖLÜM yeter! - +1 yıl
Çok güzel yazdın. Teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
Bana bu cumlelerle yasiyorum deme , ruhum daralir valla
- +1 yıl
@Sabirtasii :)
- +1 yıl
İnanamiyorum sana 😒😃
- +1 yıl
@Sabirtasii :) :)
+1 yıl“Eğer sen de bu büyük nimetlerden biraz olsun nasip almak istiyorsan aklını başına toplayıp nefsinle mücadeleye çalışmalısın. Dünya fâni, herşeyi de fâni! Bu marifetullah gönülde olursa ona ne ölüm olur, ne de bir şey. Ölüm de ona, bu âlemden diğer bir aleme intikalden başka bir şey değildir.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazdın
+1 yılKesinlikle benim. sevgilimle 5 gün tatil yaptık ve kazasız belasız atlattım. Çok şükür :) Ayrıldık şimdi ve diyorum ki iyiki nefsime hakim olmuşum. Şimdi tertemiz bir kız olarak hayatına devam ediyor. Allah yolunu açık etsin.
31 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun senin gibi düşünenlere
sevgilim varsa tabiki aldatmam ama sevgilim filan yokken neden nefsime hakim olmalıyım ki buda filan mı olacam arkadaş :D canım ne istiyorsa onu yapmaya çalışırım her zaman.. 100 defa aynı hayatı yaşamicam ya
00 Yorumla
+1 yılAramalarim sonucu boyle bir erkekle karsilasamadim. :( Umarim sen karsilasirsin... Iyi kizlara hep kotu erkekler dusuyor ama belki bu gorusumu kiracak birini bulurum.
00 YorumlaGerçek hayatta kendimi tuttum, defalarca firsatım olmasına rağmen yanlış bir sey yapmadım ama sanalda engel olamadım ne yazık ki.
02 Yorumla- +1 yıl
Hmm bunu yapamayanda var Allah affetsin yinede
+1 yıl@Gecenin1Sesi 10 parmağın 10u 1 değildir. kafana göre erkekleri neden kötüler gibi yazıosun? öyle düşünmesende öyle görünüyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma ama kimse üstüne alınmak zorunda değil
- +1 yıl
alınmadım ama aslında beynindeki düşünce o senin. @Gecenin1Sesi kardeşim. nedne erkeklere sapık damgası vuruosunuz kızlar? abazaları demiorum. onlar değil dediklerim. ama normal erkeğede o damgayı vuruyosunuz erkektir sapıktır yapar. halbuki öyle değil.
- +1 yıl
Öyle demediğini daha Nasıl söyleyeyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla güzel kardeşim 25 yasindayim ulkenin en rahat sehrinde yaşıyorum ama bir kere bioe aağzıma içki surmedim birak zina yapmayi zinaya yaklasmadm bile sevgilim oldu ama haram diye ellerini dahi tutmadim insan isterse yapabiliyor
22 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederm ama helal olsunluk birşey yok bunda olması gereken bu sonucta muslumaniz
+1 yılAllahtan korkuyorsa öteki dünyasını düşünüyorsa günahı vebali biliyorsa ilerde olacak çocuklarını annesini kız kardeşini düşünüyorsa emin ol var
Kısa ve öz Allah korkusu varsa nefsine hakim olur20 YorumlaNeden olmasın, ben iki kere ahlaksız teklif aldım yapmadım, kaç kere alkol masalarına davet edildim içmedim. Sabrın odülü gelecek elbet
20 Yorumlabakma cinselliğin edebiyatını yapıyoruz ama aslında hakimiz söze bakma sen
12 Yorumla- +1 yıl
Yapılanlara bakıncada pek değişen birşey olmuyor
+1 yılNefsin 19 Şerri vardır , şehvetten mi bahsediyorsun :)
02 Yorumla- +1 yıl
Evet öncelikle ondan. Diğerlerini sayabilirmsn
- +1 yıl
NEFS
Nefsimizin kalbinde 19 grup afet (hastalık) vardır
1- Cehalet
2- Cimrilik
3- Dedikodu, gıybet
4- Fitne, fesad
5- Gurur, kibir
6- Hırs, şehvet
7- Hased ve düşmanlık
8- İsyan
9- İptilâlar
10- Kin ve nefret
11- Küfür
12- Mürailik (İki Yüzlülük)
13- Nankörlük
14- Öfke ve gayz
15- Sabırsızlık
16- Vefasızlık
17- Yalan, Tekzib
18- Zulüm
19- Zan
Nefsine hakim olmaya çalışıyorsunda öyle hemcinsleriniz varki imamı yoldan çıkarır..
00 Yorumla
+1 yılNefsine hakim insan var mı deseydin yok derim en basitinden artık biz modern değiliz. ilkel modernliğe bağlı insanlarız 😘
00 YorumlaValla terbiye ettim. nefsimi sıkıntım yok bu konuda
00 Yorumla
+1 yılnadirdir
vardır elbette herkes hayvan değil sonuçta
her gördüğü kadının üstüne atlayan erkek kadar olmasa da vardır
sevelim sahip çıkalım onlara00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. hic bir insan olene kadar nefsine hakim olmaz cunku insanlar bir omur nefsine hakim olmak icin yaratilmadi
00 Yorumla
+1 yılneden olmasın, tabi ki var. Kadınların da, erkeklerin de kötü örnekleri daha çok göz önünde olduğu için fark edilmiyorlar.
00 YorumlaBen bu birkaç ay içinde olmadığına emin oldum. Her erkek bir süre sonra bu süre değişebilir tabi gerçek kişiliğini açığa vuruyor.
00 Yorumla
+1 yılNefsine Hakim Olabilen kızların olduğu gibi erkeklerde vardır elbette
00 Yorumla
+1 yılbir keresinde bir kiz vardi bakireydi sevisdik soyunduk tamamen o yap dedi ben hayir dedim ustumu giydim ve onada giymesini soyledim kiyamadim yani ama genelde hayir nefsimi tutamam
00 Yorumla
+1 yılnefisten kastın sadece cinsellik sanırım, eksik bir soru olmuş nefis denen olay çok geniş çünkü. o yüzden olduğunu sanmıyorm
02 Yorumla- +1 yıl
Genel sordum bende ama evet başta cinsellik. Neden yoktur dedin
- +1 yıl
ben genel cevapladım tek bir konu üzerinden değil, ayrıca bir erkeğin açık giyinmiş bir bayana bile bakması nefsine yenik düşmesi demektir, tabi aynı durum bayanlar içinde geçerli.
o yüzden burada bu kadar basit anlatılacak ya da anlaşılabilecek bir durum değil.
saygılar.
tabiki var.. karşımdaki kendine hakim ol derse sonuna kadar hakim olurum.. yani karşımdakinin kişiliğine bağlı.. isterse sonuna kadar arkadaş olurum farklı birşeyler düşünmeden
02 Yorumla- +1 yıl
Bence karşındakine göre değişmemelisn
Her insanın nefsi var ve zaman zaman herkes nefsine yenik düşebiliyor. Hakim olabilmekten kastın tam olarak ne bu önemli
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 861 cevap paylaştı. Burada herkes varidr veya yoktur diye yazmış
Onlar reklam yapmaz diye yazmislar
Dediğin gibi kişileri gormek istiyorsan bakmasını bileceksin00 Yorumla
+1 yılinsan oglu ne kadar nefsine hakim olsada seytan onun aklını çeler. Biz erkekler bir dusunurken bir bayanlar on dusunursunuz...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvardı canım 2 yıl öncesine kadar eee müslüman insan nasıl olması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyorum :) ilkler daima özeldir onuda çocuklarımın annesiyle olmalıydı hamd olsun öyle oldu :)
00 Yorumlavar tabi. kişilik olarak yaşını göstermeyen insanlar genelde nefsine hakim olabiliyor.
00 Yorumlavalla çok zor özellikle İzmir'de ama yapmaya çalışıyoruz bişeyler
00 Yorumla
+1 yılne manada diyon bilmiyom ama çok böyle egzantirik bişey görmedikçe çeviriyom kafamı :D
00 Yorumla
+1 yılNefis derken cinsellik olarak mı. Aşk varken cinselliğin c si aklına gelmez insanın
00 Yorumla
+1 yılKs de yok ondan eminim :)
Dışarda var mı çevremdeki arkadaslarima bakinca var diyemiyorum00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılben varım mesela.
ama sonrasinda pismanlik oluyo 😄07 Yorumla- +1 yıl
Neden pişmanlık oluyor
- +1 yıl
efendi adam gibi adam olup degmeyecek insanlara deger veriyorsun.
ama bir bakmissin onlar nefsine hakim olamayanlarin arkasindan ağlayıp durmuş. - +1 yıl
Bana mesaj atarmsn rica etsem, birşey soracağım
- +1 yıl
atamam kusura bakma
- +1 yıl
Bakmam ama bana yardımcı olmanı isterdim
- +1 yıl
burdan oluruz sıkıntı yok
- +1 yıl
özel olduğu için burada anlatamam
+1 yıl(Sana gelen iyilik Allah‘tan, her kötülük ise nefsindendir.) [Nisa 79]
Nefsinize hakim olun arkadaşlar00 YorumlaALLAH korkusu olan ve kendi anası bacısı olduğunu düşünen kendine dee nefsine de hakim olur
00 Yorumla
+1 yılDoğru yere bakmazsan o adamları göremezsin. O yüzden de sana yok gibi gelir.
00 Yorumla
+1 yılbunun erkeği bayanımı var allah aşkına... her iki cinsinde hakim olabileni vardır mutlaka...
00 Yorumla
+1 yılevet hayırdır kalbimi nefesimi kesip dk nın 10 biri kadar 10 12 saniye kadar durduruyorum hayırdır.
00 Yorumla
+1 yılBen varim. Çok sukur bu zamana kadar nefsime yenik dusmedim. Bundan sonrada yenik dusurmesin
00 Yorumla
+1 yılDaha once hakim oldum ama keske olmasaydim bir daha olsa affetmem
00 Yorumlaben varımda daha ne kadar bekleyecegim bilmiyorum :-(
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 976 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki var neden olmasın ama onlar kendilerini açık etmezler herkes görür ama çok az kişi farkeder
00 Yorumla başkasını bilmem de, ben nefsime hakim olurum. Ki bunu da ispatlamış oldum, yani bilen biliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kadin karsimda soyunmadigi surece evet var benim
04 Yorumla- +1 yıl
Soyunduğu Zaman ne olur? Nefsine her zaman hakim değilmsn
Cevap sahibi+1 yılHakimim ama karsimda soyunmus isve cilve yapiyo gel diye o zaman hakim olmam acikcasi oteki turlu yanasmam bakmam bile kadinin namusu varsa erkeginde var
- +1 yıl
Anlıyorum. Ne Mutlu sana. Senin bu kadar yaptığını bile yapamayan çok erkek var
Cevap sahibi+1 yılEvet dogru soyluyosun bana da bunu yaptiran allah korkusu 5 dakikalik zevk icin ahireti yakamam baskasinin gunahina giremem sevgili bile yapmiyom kendime vakti zamani gelince evlenirim ben nasilsam oyle birini de istedigim icin bir yandan da
Öyle adamlardan çok var, bizim kızlar piçlere çok prim vermese farkedilirler.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıliffet kadınlara özgüyse hz. Yusufun sakındığı şey neydi öyleyse benim hayat felsefem bu 😕
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılErkek denmiyo ona adam deniyo.
46 Yorumla- +1 yıl
O adamlar var mı sence dürüstçe söylersen?
- +1 yıl
var tabi ya
- +1 yıl
Yok gibiler
- +1 yıl
reklam yapmazlar kendilerini
- +1 yıl
Oda doğru ama biz karşılaşamıyoruzda göremiyoruzdq. Görülen erkekler çoğunlukla tersi oluyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine dur diyen adamın burda ne işi var aranan kan burda yok uğraşma boşuna
02 Yorumla- +1 yıl
Mesele soru sormak aramak değil
Cevap sahibi+1 yılMelese neymiş acaba merak ettim
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet ben nefsime hakim oluyorum niye çokmu zor niye
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. Çok şükür demek istiyorum. Allah şaşırtmasın.
01 Yorumla- +1 yıl
Amin
100/1 i kadar vardır diyorum ;)
06 Yorumla- +1 yıl
Pek gözükmüyorlar
- +1 yıl
Neden 😄
- +1 yıl
Çok zor desene 😁
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. vardır... hatta bir tanesini çok yakından tanırım.
00 Yorumlabuyur bacım ne istediydin?
00 Yorumla
+1 yılNadirde olsa vardir ya nolur olsun :D
00 Yorumla
+1 yılVar tabii neden olmasın.
02 Yorumla- +1 yıl
Yok gibiler çünkü
- +1 yıl
Var öyle arkadaşlarım.
+1 yılVar ama neye yarar ki
03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl neye yarar. erkekler neden birşeye yaramadığını düşünür
- +1 yıl
Sizin bakış açınızdan
- +1 yıl
Hayır benim bakış açım değil. Sizin diye genelleme yapma. Bende siz erkekleri genellemiuorum
hangi konuda olduguna baglı..
02 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle cinsellik olmak üzere kötü alışkanlıklar konusunda
+1 yılKarekteri saglam erkekler var.
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam