Yalnızlık nedir? Kalabalık şehirlerde kaybolan kaç kişi var parmakları görelim...
Anlatın bakalım yalnızlığınızı...
Anlatın bakalım yalnızlığınızı...
Yalnız, tek tabanca’dır.. her gördüğüne “daan!.” diye vurulur.
İki kere yalnız, iki yalnız eder.
Yalnız yalnıza aşık olursa, yalnızlık toplamları belki bir çocuk yapar.
Yalnıza sormuşlar: “boynun neden eğri?” “hüzün kireçlenmesinden” demiş.
Yalnızlar rıhtımı, kuru kalabalık’tır.
Yalnızın kefeni sümerbank basması.
Yalnızın tatlı canı, bedenine eziyet.
Yalnızlar, kendi aralarında ikiye bile ayrılamazlar.
Yalnızın eşyaları, yalnızı döver.
Yalnızlık, Tanrı’ya mahsustur.. Yalnızlık, Tanrı’nın yanına usulsüz park yapmaktır.
Yalnız sever, evlenir, nurtopu gibi ülser’i ve gastrit’i olur. Yalnız boşanır, çocuk annesine verilir. Hüzün babaya.
Yalnız, terliğine darılır, yastığına sarılır. Yorganına kızar, kanepede uyur.
Yalnız çok tutumludur. Düş’ünden, tırnağından attırır… Hep içine atar.
Yalnız yalnızı donundan tanır. Yalnızın yedek donunda da çiçekler açar.
Yalnızın bindiği tüm taşıtlar, kendisinden geçer...
(İnsanlar konuşa konuşa yalnızlaşırlar...) Metin Üstündağ..
:))
Duyduğum ve en sevdiğim tanımı yapayım:
Yalnızlık her kimliğe doğuştan yazılı tek uğraşıdır insanın bir yaşama sırasında. Tek sermayesi, sahip olduğu tek şeydir, kıymetini bilmelidir. Yalnızdır insa. Kalabalıklara karışma telaşı bundandır. Yalnız kalabalıklar, kalabalık yalnızlıklar oluşur; şehir şehir, ülke ülke. Kalabalık arttıkça, artmaktadır yalnızlık da. İnsan bir ölümü istemez, bir de ondan beter yalnızlığı; ama ikisi de gelir başına bir yaşama sırasında. Ölümün değil ama yalnızlığın tek çaresi vardır. Tek çaresi aşktır bir yalnız yaşama sırasında nefes almanın. Aşık olun, gösterin birbirinize yalnızlıklarınızı. Zaten aşk da iki yalnızın ortak bir yalnızlıkta buluşmasıdır. Nasıl osa ayrılık insanın kendi tek kişilik yalnızlığını özlemesi. Ölümün olduğu gibi ayrılık dayaşamın emri.
Aklımda bu kadarı kaldı.
Anne karnına düştüğün andan itibaren senınle beraber olandır ayrılık. Doğarkende yanlız doğuyorsun ölürkende yanlız oölüyorsun. Anne karnında da yanlızdın mezardada yanlız oluyorsun..
Koca bır sehırde kalabalıgın ortasında yanlız olmak - Şuan da Istanbulun ortasında yanlızım mesela sesler insanlar birliktelikler baskalarının mutlulugu benı çıldırtıyor sankı hiçbir sey benı tesellı etmıyor çok garip bir duygu her sabah uyandıgımda görmeden edemediğim deniz bile artık benı teselli etmiyor. Şarkılar hatıralarımı anılarımı kafamda canlandırmıyorlar. Ben ve ben... Acılarım bile nafile :S
yalnızlık hep vardı diyorsun..
sence yokmuydu ? anne karnına da yanlız dustun doğarken de yanlız doğdun... ama sonunda yine yanlız kalacaksın. benım dusuncem bu dur ...
herkes yalnızdır hayatta annen baban seni büyütürler doğru yolu gösterirler sonra onlar bir gün gider sen yalnız kalırsın sonra arkadaşların war onlarda seninle canın sıkılınca wakit geçirmek isteyince yanında olurlar ama sonunda onlarda bir gün gider yani baş rol oyunucusu her zaman insanın kendidir diğer insanlar sadece yardımcı oyunculardır onlarda sana işte hayatı öğretirler iyi olsun kötü olsun .. sen her zaman merkezsin we etrafında sadece piyonlar wardır ben öyle görürüm... Sadece allah we sen warsın başka kimse yoktur aslında hayatında..
Cevap
29Cevap
Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar,
Yeryüzünde sizin kadar yalnızım,
Bir haykırsam belki duyulur sesim,
Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım.
Kaderim bu böyle yazılmış yazım,
Hiçkimsenin aşkında yoktur gözüm,
Bir yalnızlık şarkısı çalar sazım,
Tatmadığım zevk kalmadı dünyada,
Hangi kalbe girdimse kaldı izim,
Taşa geçer kendime geçmez sözüm,
Kaderim bu böyle yazılmış yazım,
Hiçkimsenin aşkında yoktur gözüm,
Bir yalnızlık şarkısı çalar sazım,
sevdiğin ve sevilkdiğin bi ailende değer verdiğin ve değerli olduğun bi arkadaş ortamında bile bazen kendini kimsesiz hissedersin... ne kadar yanında olsalarda hiç yokmuş gibilerdirr..işte böyle acayıip çelişkili ama fazlasıyla gerçek bişeydirr...
belki;
seni çok seven bi ailen olduğunu,
etrafında bi sürü çok iyi arkadasın olduğunu,
bazen seni çok sevdiğinden emin olduğun bi sevgilin olduğunu bilmene rağmen, sebepsizce, kimsecikler yokmuş gibi hissetmektir...
belkide;
hiç kimsenin olmadığı bi şehirde nefes almaya çalışmaktır...
yalnızlık içindeki bulunduğun ortam değil
yalnızlık yüzdeki gülümseme değil
yalnızlık kalbindeki boşluğun adıdır
belki de duyugularının sağırlığıdır
belki de nefes almanın anlamsızlaşması
belki de berrak bi denizken ib fırtına ile bulanık hırçın bi denize dönüşerek belli edememektir
duyguların felçi
içindeki çocuğun ağlamasıdır
Yagmurlu bir gecede pencere önünde sabah günes doguncaya kadar sigara üstüne sigara yakıp elinde kalem kaybolan geçmisin ve gelecegin üzerine yazıp okuyunca vay be diyip gözyaslarına bogulup sonra elindeki kahveyi o satırlara döküp gecip bir duvar dibinde sızmaktır...
hocam ben hep yalnızım beseriler icinde Dünya bana kalsa gözüm hep onda cümle alem gelse ne yazar...bitmez yalnızlıgım bir ömür...
valla hocam az önce tesbih elimdeydi hep dua okurum düzenli namaz kılmam yalan yok bende söyle bir söz var hep aklımda ;
Rabbim der ki;Kimi benden cok seversen onu senden alırım...
Ve yine der ki;onsuz yasayamam deme seni onsuzda yasatırımm...
Ben inanclı bir insanım belki rabbim benden daha fazlasını bekliyor kulun işine gelmiyor iştee...
Ben yalnızım demedim beseriler icinde yalnızım benm Allahım var bu dünyada yalnızsam diger dünyada belki bana verir istedigimi...
Biri gelir yüreğini talan edip çeker gider. Geriye sen ve karsılıksız olan sevgin kalır.
Etrafındaki ne bi sesin nede baska kişilerin hiç anlamı yoktur. Çünkü o yoktur.
Hayattaki hiçbişey anlam vermez anlamını yitirir. Hep anılar aklına gelir gelir gelir.
Gitmeeez. O boşluk bitmeeez. Yalnızsındır onlarca insanın arasında yapa yalnız !
Yalnızlık Allah'a mahsustur .
Hiçbirimiz yalnız değiliz , yalnızlık size göre sevgilin olmamak ise çok fazla insan yalnız demektir .
Ailen vardır arkadaşların vardır , iş arkadaşların vardır yalnız kalmak pek mümkün değildir .
Katılmıyorum...
sana kimsenin iyi gelmemesidir..
bir sürü dostun olması önemli değil, çünkü bazen bazı şeyler kimseye anlatılmaz,
kimse bilmez, yalnızlığını farketmez..
Kimseyle konuşmuyorsan yada gün içerisinde sadece alışveriş sırasındaki kısa ve tek tük cümleler kuruyorsan,Kendin yemek yapıp kendin yiyorsan ve sonrasında alkol kullanıp çalan şarkıya eşlik ediyorsan ve bazen kendi kendine konuşuyorsan ve bara yalnız gidiyorsan yalnızsındır.
Yalnızlık, insanın çevresinde birilerinin olmaması demek değildir. İnsan kendisinin önemsediği şeyleri başkalarına ulaştıramadığı ya da başkalarının olanaksız bulduğu bazı görüşlere sahip olduğu zaman kendisini yalnız hisseder...Carl Gustav Jungne
Yalnızlık, baş kaldırış ve güçtür.
Yalnızlık , doğanın kanunlarına (Erkek ve dişinin birbiri için yaratılışı ...) baş kaldırıdır.Yalnızlık, diğer insanlara ihtiyaç duymadan onlara karşı tek olmaktır.Ve bunu güçlü olan cesur insanlar yapar.
Yalnızlık benim en vefalı yarim.
Yalnızlık benim eski sevgilim.
Ben onu kimler için terkettim.
O beni bırakmıyor.
Kimin şarkısıydı bu unuttum?
kalabalıklar içinde yalnız olanlardanım. Bu halimi tercih ettim. Hayatımda sırf birileri olsun diye yanlış insanlara katlanmak zorunda değilim. Azıcık aşım kaygısız başım diyenlerdenim)
:)
Milyar nüfuslu dünyada kendini tek başına hissetmektir yalnızlık
Yalnızlık bir duygu ve ruh halidir. Sevgiden yoksunluktur. Modern aklın zindanı, ilkel aklın özgürlüğüdür.
Kimi zaman huzur, kimi zaman ızdırap,kimi zaman en iyi dost,kimi zaman en doğru yoldur.
çevren çok kalabalık da olsa, eğer kimseyi kendine yakın görmüyorsan veya seni anlamıyorlarsa yada anlatacak şeylerin olduğu halde susmak zorunda kalıyorsan seni anlamayacak insanlara karşı... işte o zaman yalnızsın
Allaha mahsus olan şeydir.
Bir de İstanbuldaysan yalnızlık daha bir agır gelir taşımakta zorlanırsın.
Sözün özü
- Benim yalnızlıgım insanlarla doludur...
Yani insanların içinde olmana rağmen kendini yalnız mı hissediyorsun yoksa yalnızlık diye bir şey yok mu senin için?
Derdi olanin sana kosmasi, senin derdin oldugunda kimsenin yaninda olmamasi.
yanlizligin aaaaalasi ...
yalnızlık, müziğin bile seni dinlemesidir.
hep söylerim ve kendime söylediğim benim için en önemli söz.
Yanlızlık = Eskiden telefonunu günde 2 kere şarja takıyorsan ve şimdilerde bu şarja takma durumun 2-3 günde 1 oluyorsa sen artık yanlızsın...
+1
beeeen :)) herkes yalnız kalır yani etrafında çok insan olur ama yine sensindir yalnızsındır ..
madden yalnız olmasan da ,kalabalıklar için de bile yalnız kalabiliyorsun.bana göre duygu anlamında duygularını paylasamadıgın ve paylassan da anlasamadıgın anlar da yalnızsındır...
yalnızlık içinde bulunduğun ortam ne olursa olsun kendi dünyandaki tek kalınışındır
yanlızlık, içine bütün yanlızların sığabildiği genişçe kap diycem...
soruya cevapta evet oluyor..
bu sözü duyduktan sonra dikkat ettim çok oluyor. Sevgilim ve kardeşim annem babam yanımda değilse o an kim olursa olsun yanımda yalnızımdir başka kimse benliğiyle yanımda olamaz.
kendini dünyanın en aciz canlısından daha aciz görmendir.
evet şu an odamda yalnızım, gündüz de onlarca kalabalığın arasında.. tamam birileri sana dğer veriyo, seni arıyo, ziyaret ediyo ama hiç birisi kanın gibi canın gibi olmuyo
Seni anlamayan insanlarin arasinda olamktir yanlizlik
Bu aralar öyle hissediyorum.Çevremde ne kadra çok kişi olsa da yalnızım gibi geliyor
Kendini en güzel hissettiğin anda dışarı çıkacak kimsenin olmamasıdır.
çok kalabalık bir metropolde kimseye ''meraba'' diyememektir...
Ya hani böyle tek olursun ya ona yalnızlık denir işte.
Yalnızlık kalabalıklar içinde yalnız olmaktır. Çünkü tek başına olan bir yere kadar kendini dinleyebilir ama kalabalıklar içinde yalnız olan. Hele hele sahtekar ve ikiyüzlü insanların ağırlıkta olduğu bu dünyada.
Yalnızlık evde tek sesin sana ait ayak seslerinin olduğu zamandır..
kalabalıktan çıldırıyorum bazen biraz yalnız kalayımda kafamı dinleyim diye neler vermezdim
Yalnizlik bazen iyi bazen bogucudur, birinin omzuna yaslamak istersin basini, kimse olmadiginda canin yanar, ozaman yalnizsindir, bazende yalniz kalmaya ihtiyacin olur, iyi gelir.
Dünyanın en kuvvetli insanı en fazla yalnız kalabilendir..
öyle gibi be usta;)
züğürt tesellisi bu yaa.
seni anlamayan insanlarin arasinda olmaktir yanlizlik
yalnızlık, sessizliktir. ama gürültünün sessizliği.
kendine güveninin olmamasıdır.
yanlızlık paylaşılmaz
yalnızlık seni anlamayanların arasında olmaktır
Kendi seçimin ise mükemmel, değilse cehennemdir..
karanlıktan farksızdır...
manita duşa girdiğindeki durumsama:)
Yalnızlıktan ölüyorum :)
Tuvaletin kapısı açık işemektir.
Yalnızlık sonsuzluga inanmamaktır.
Çoğu zaman huzur, bazı zamanlar ise mutsuzluktur.
Sadece istersem yalnızımdır.
Allah yoluna girememek en büyük yalnızlıktır
Şu an benim yaşadığım şey.
elini tutan biri yoksa yalnızsındır
ben yolumu buluyom , henüz kaybolmadık çok şükür.
Güzel birşeydir.
allah var :)
acı demek rezalet demek ölüm daha iyi demek
ben hep yanlızım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar