Annem mesajlarımı okumak ve tel. şifremi öğrenmek istiyor. Sizce doğru mu?

Merhabalar, ben 18 yaşımı doldurmuş, 19 u doldurmama 2 ay kalmış bir öğrenciyim. Hazırlık okuduğum için bu sene son senem. Reşit olmama rağmen son sene ailemin baskıları arttı, annem telefonuma zaten rastgele el koyuyor. Aileme saygım sonsuz, ama her insanın bir yere kadar sabrının sınırı var. En son mesajlarımı okuduğunu fark ettim, "Ben annenim senin tamam mı" karşılığını aldım, yine sustum, ama telefon şifremi değiştirdim (telefonum babamdan geçmişti şifreye hiç dokunmamıştım annem eski şifreyi biliyordu) üstüne de uygulama yükledim kilitlemek için mesajlarımı ama sonra kaldırdım, telefon şifrem değişti sadece. Her neyse annem şifreyi değiştirdiğimi fark edince bu şifre bizim bileceğimiz bir şifre olacak şeklinde konuştu, ısrarla hayır dedim o zaman telefonumu tamamen alacağını söyledi, en son al ama ulaşmak istediğinde ulaşamazsın dedim ve ardından birşey olmaz sana merak etme cevabını alarak konuşma bitti. Benim artık sabrım ciddi tükenme noktasına geldi. Ne yapılabilir? Yasal olarak üzerimde haklarının bitmesi gerek, böyle bir şeye hakları bildiğim kadarıyla yok. Nasıl bir yol izleyebilirim sizce bazı şeylerin değiştiğini ve kendi istedikleri gibi olamayacağını saygıyı bozmadan nasıl ifade edebilirim?
Annem mesajlarımı okumak ve tel. şifremi öğrenmek istiyor. Sizce doğru mu?