Güvenilir insan olmak , bu devrin en prestijli yakıstırmasıdır benim için. Sana insanlar neden güvenmeli ?
Hangi özelliğin seni güvenilir yapan?
Hangi özelliğin seni güvenilir yapan?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer güven insanın en büyük kazancıdır. güvenli insan olmak ile güvenli insan gibi olmak farklı şey. güvenilir biri olmanın ilk temel şartı vicdan muhasebenin sağlam olması gerek. en küçük haksız davranışta rahatsız olabilmelisin. güvenilir biri olarak ilk özelliğin ne pahasına olursa olsun "DOĞRULARI KONUŞMAK" olmalı. kesinlikle doğruları söylemekten korkmamalı çekinmemelisin. karşıdan alacağın tepkileri asla önemseme. ailenden belki azar işitirsin arkadaşlarından küsenler olabilirya da işinden kovulabilirsin. bunlar senin doğruları konuşmana engel olmamalı. çok ağır bir özellik ama vicdan rahatsızlığı kadar ağır değil.
bu özellik zamanla çevre tarafından gözlemlenir ve yavaş yavaş çevrende farkedilirsin. her zaman kendini suçlamaktan korkma. bu dürüst güvenilir kişinin yapacağı şeydir. hatalarını kabul etmek doğruluğun bir sonucudur. kendinizi eleştirin.
en son sözü toparlarsak "CESUR VE VİCDANI OLAN KİŞİ DÜRÜST GÜVENİLİR KİŞİDİR"
Bu olay birazda insanın karşısındakiyle konuşma esnasındaki samimiyetinden kaynaklanıyor yani içinden gelen bir şey, genel olarak sözümü tutarım, emanet taşımayı sevmem ama gerek olduğunda gününde getiririm, 2 sene önceki dediğim lafla şimdiki lafım bir birini tutar, bunun gibi şeyler, mesela arkadaşımla dolaşırken tanıdığı birisine denk geliyor bende o kişiyle yeni tanışmış oluyorum adam arkadaşıma anlatmadığı, söylemediği şeyleri bana söylüyor, kısaca birazda içten gelen bir histir, karşındaki sana bir anda çok sıcak gelebilir.
Biraz çelişkili bir cevabım olacak.Ben bu hayatta ilk başta kendime güvenirim sonra adam olarak babama.Böyle düşünüyorsam neden o zaman karşımdaki kişi bana güvensin? Ne özelliklerim var?Hiç birisine bana güven diye bir yaklaşımım kolay kolay olmaz ama eğer o kişiye bir söz vermişsem sözümde dururum.Eğer bir insan bana çantalarca para verdiyse güvenebilir çünki o paraya dokunmam.İsimde bana güvenebilirler çünki verdiğim sözleri verilen hedeflere ulaşmadan ölsem bile o işi bitirmeden isimden gitmem.Diğer konularda bana birisi güvenmesi için onunda bana güvence sağlaması lazım.Neden kendimden başka ve babamdan başka insana güvenmediğimide söylim.Beni insanlar melesef hiç yanıltmadılar hayatımda ve o nedenlerle onlara güvenemiyorum ve hiç kimseye bana güvenin diyemiyorum.Hayırlısı
Haklısın, böyle bir devirde güvenilir biri olmak prestij sağlıyor...Soruyu okuyunca düşündüm de güvenilir biriyim sanırım :) Şimdi düşünüyorum...Bu zamana kadar çok insan girdi hayatıma.Gitmesi gerekenler oldu, hala yanımda olanlar var...Birçoğu en özel şeylerini bile bana anlatabiliyor.İçleri rahat, çünkü bana söylediklerini bu zamana kadar hiç kimseden duymadılar bundan sonra da duymazlar...Kötü bir şekilde ayrıldığım insanların bile özelini insanlara söylemedim ben.Bu beni küçültürdü çünkü.Eğer biri sana güvenip bir sır verdiyse onu sonuna kadar saklamalı insan !
Cevap
52Cevap
Basim belaya da girse, canim da yansa, kezbanuslarin hep soyledi `yalandan nefret ederim` sozunun aksine yalan soylemedigim icin kizlarla aram kotu de olsa,
elimden geldigince duzgun olmaya calisirim. Yalandan kacarim. Belki de bu beni guvenilir yapar.
Kadin milleti erkeklere gore kat be kat yalana yatkin oldugundan (en basit makyajla kendilerini olmadiklari biri gibi gostermeye calismalar) karsima benim gibi birisinin ciakcagini sanmiyorum o ayri. Onun icin benim guvenilirim de, karsi taraf oyle mi?
Kendinden emin durup kendi halinde takılmakla, zıpçıktı-kaba olmamakla ilgili bir şey olsa gerek, güven veriyorsun. Mesela Ankara'da etrafta o kadar insan varken hep bana yer soruyorlar, "bu bilir, buna güvenilir" dedirtiyorum demek ki... Tanıdıklar zaten gözü kapalı güvenir, çünkü hava atmak için her şeyi olup da mütevazı olan azınlıktanım. Gözü yüksekte insana güvenilmez, bütün hikaye bu
Güvenmek olmasa ihanet diye bir kavramda olmazdı.
Güvenmek güzel bir şey ama bir güzelliğe bir kaç negatif zıt kutup geliyorsa düşünmek gerek.
Bana güvenenler kişiliğimi bilir, karakterimi bilir ki insan zaten bilmediğine güvenmez.
Siz gelin güveneceğiniz kişiyi dikkatli seçin.
sonra üzülürsünüz.
Tutamayacağım sözü vermem,
Beni ilgilendirmeyen sırrı almam, dinlemem bile,
Bana söyleneni bir başkasına söylemem,
Karşımdaki ona güvenip güvenemeyeceğini bilir. Güven vermiyorsam ona, telkin etmiyorsam, bu demektir ki güvenmesin. Bu kadar basit. Çizginde yürü en iyisi.
link
geldi aklıma nedense :)
söz vermek g.t vermeye benzemez bende.. söz dedimmi o söz mutlaka tutulur.. + zaman mekan fark etmeden değer verdıgım ınsanın yanında olurum & destek olurum .. daha ne ? :)
+1 kadının dibisin
Allah aşkına, seni kopyalayıp tüm ülkeye dağıtmalı xd
madamin dibisin :)
Adım güven soyadım özgüven..
Güven Özgüven..
Bana güvenmeyeceksinde kime güveneceksin?
karnınızın gurultusuyum ben :)
ne kadan güzel böyle anılmak
çok arkadaşım yok ve benimde güvenebilceğim birine ihtiyacım var ayrıca kurduğum cümlelerimle gözlerimi kaçırmadan seninle konuşmamla miniklerimle kendimi her türlü güvenilir hale getiririm ben..
hallederim
hallediyomda genelde
Ne zaman elmalı pasta yesem aklıma sen geliyorsun..
Estağfurullah efendim..
Pastamın içindeki tatlımsı elmasınız..
Birine güvenmeye ihtiyacın olduğu için ve aslında gerçekten kimseye güvenemeyeceğin için kötünün iyisi benim, bu yüzden beni seçeceksin.
Gerçekleri bilip bilmezden gelmeye alıştığım için bu özelliğim beni güvenilir yapar.
Bilmem ki? :D Arkadaşım Larke Sen söyle bakalım bana neden Güvenilmeli?
Ben naısl Biriyim? :D hatta neo ve gülxx de buralardaydı :)) onalrada soruyorum ;))
Bana güvenmek isteyen kişiye diyeceğim aynen şudur:
Bak, ben kendimi bildim bileli çile çekiyorum, yüreğim yanmış, bağrım delinmiş; kimseyi kandıracak, hatta kimseye güvensizlik hissettirecek kadar gücüm bile yok. Sen benim ölümü dirilt, birbirimize şaka yapalım, şakacıktan birbirimizi kandıralım. Ne diyim, bitti, son.
arkadaşmsa sonuna kadar güvene bilir çünkü çıkarlarım için hareket eden birisi deylm ve daima dogruyu söylerm , açık konuşrum sevgilmse güvenmesin yani güvenirse hayal kırıklıgına ugrata bilirim ama onun evlenecegm kişi oldugunu anlarsam güvenmeli hiç bir yanlış yapmam o kişiye
Mümkünse güvenmesinler sonra işlerine gelmeyen bişey yapınca ben sana güvendim de ben seni yanlış tanımışımda moduna giriyolar sanki ben dedim güven diye mk.
Kendimden baska kimseye güvenmem sekerim
"Ben bir aynayım. Sana seninle muamele ederim. Bana bakmaya cesaretin yoksa bakamazsın. Doğrularını da yanlışlarını da olduğu gibi gösteririm. Görmek sana kalmış. Kendine güvendiğin kadar güven veririm sana. "
Çok iyi niyetli biriyim, bana karşı kötülük yapana bile iyi niyetle yaklaşıyorum bir zararım olmucağı için bana güvenmelisin..
bu devrin en prestijlisi cebindeki banknotların kabarıklığıdır. yemişim güvenmeyi biri çıkıp desin güvenilir insanı bul baş tacı edicem diye ama lafta kalır hepsi :)
bana tabiki güvenmicen asıl guvenmen gereken kişi kendi aklın ve kafanın içindekiler
gerek yok guvenmene:)
senn gördugun kadar ewren
ve aslında sen ewrensin bunun farkında ol
ben seni aldatırdım sevgilin olsam :)
herkesin güvendiği insan olmak istemem güzin abla oluyorum sonra fazla sorumluluk biniyo omuzlarıma :)
hiç bir özellik bence ben kimsenin kötülüğünü istemedim bu güne kadar hep iyi davrandım çogu zaman azar işittim vsvs güvenilir olmak zor bence uğraşma bu devirde kimse kimseye güvenmez
çünkü duygusal birliktelik yaşadığım insan dışında değil başkalarına bakmak face ten başka kızların durumuna yorum bile yapmam..ve bunu o söylediği için değil kendime bir vazife bildiğim için yaparım
Herkesin guvenmesine gerek yok, istediklerim guvensinler. Dinlerim, severim, sir saklarim daha ne yapayim beaa:D
artık dünya menfaat dünyası kimin kime ne kadar işi düşüyorsa o kadar güveniyor..
değer, sadece hak ettiğimiz için değil, hak etmediğimiz halde de verilebilirmiş. bana insanlar umutlu kalabilmek için güvenmeli. hak etmediğim halde bir hak vermeliler. verilen hak karşılıksız kalmaz.
Hiç bir şeyi saklamam.. Yalandan oldukça kaçınırım hatta detayına kadar anlatırım. Heaa sonuçlar olumlu mu her zaman? Hayır tabi ki! Birde dilim tatlıdır çok çabuk ikna ederim (:
Örneğin 1000 dolar versen almam çünkü nasılsa geri vereceğim.
Dürüstçe söylüyorum bunu.
Ben dürüst değilim ve dürüst olmayan bir adamın dürüst olmayışına her zaman güvenebilirsiniz.
Bana asla güvenmemelidirler çok oynar ve zarf atarım eğer gerçekten dürüst olduğu kanısına varırsam da benden sağlamını zor bulurlar.
bana güvenmen için bir neden yok kendine güven bana yanlış yapma benden sana zarar gelmez ama bulaşırsan bende senin canını yakarım yani kimsenin benle uğraşmasına izin vermem
yardimseverim,dürüstüm,yanimdaki insanlari asla satmam,insanlari insan oldugu icin severim.
beni guvenilir kilan ozelliklerim bunlar cevremdekiler soyluyor.
iyi niyetliyim ve bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam
çok iyi sır tutatım hakikaten bir sürü kişinin sırrı var bende şantaj mı yapsam naapsam
güvenilir olmak hoşuma gitmez .. güvenilir insanlar bana göre ilgi çekici olmayan düz insanlar
herkeseya da hayatıma girenlere güven aşılamakya da iyi insan olmak zorunda degilim
neyi hak ediyorsa o olmak daha iyi
Birisinin sana güvenmesi ve senin onu kullanman kuyusunu kazman kadar aciz bir durum yoktur bence.
Yani biri bana güvenmeyecekse hayatıma girmesin daha iyi
Yalan söyleme yetenegi sifir biriyim. Sevgilimi aldatsam dayanamaz, ben seni aldattim derim.
araştırmaya göre utangaç insanlar daha güvenilirmiş ve ben çok utangaçım bana güven
düşündümde
1 tane özelliğim yok bu konuda
ama tam tersini sorsaydın
ohooooooooooooooooooo
sırdaş olmaktan uzak durmaya çalışırım.(insanım hataya düşebilirim)
öl söz verme,öl sözünden dönme .. diyen bir babanın oğluyum
uzar gider:D
Bana neden güvendiklerini kendileri bilmiyorsa hiç güvenmesinler onudamı ben söylim :D
Yıllar once neysem oyum :)
'nilca-
Gercekleri duymak istemiyorsan bana guvenme.'
yalansz olanar yalnızlıga amhkumdur aynı benim gibi arkadaşım :)
Güven bir nedene bağlanmamalı bence. O "neden" ortadan kalkınca güven kalmaz.
Ticaret hayatın olsa insanlara neden güvenmemen gerektiğini anlardın.
Kimseye güvenmem Banada Güvenme ben kendime bile güvenmiyorum...
bi araba dayak yesem azımdan tek kelime çıkmaz (kaçmaz)..
vicdan sahibiysen guvenilir olma yolunda iyi bir adim atmisin demektir.
Aşk hariç, her konuda güvenilirim. Yüz yüze olmadığım kişiye güven diyemem.
Güven menzusu acayip bir konu şimdiki piyasada bu güvensizliği güvenirlik gibi pazarlamak...
bana asla guvenmesinler
yeterince acık oldu sanırım
Saftiriklerin güvenini boşa çıkarmak çok eğlenceli.
Ne yapcaksın, ne işine yarıcak? Bilenler biliyor neden güvenilmesi gerektiğini.
görünüşüm hal ve hareketlerim..herkes bana güvenir..güvenleri boşa çıkartıyoz bazen
bu zamnda babana bile güvenme
güvenmesinler. sorumluluk almayı sevmem.
Yalan söylemem ki. İnadına.
Pek güven veren biri olduğumu düşünüyorum
Sadece olduğum gibi davranmam, kendim gibi olmam
İstemem güvenmesinler
Sıkıldım artık, kimse güvenmesin bana.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar