Sizce bi insanı arkadaş ortamı ne kadar değiştirebilir ?
Arkadaşlarının doğru olmadığını illa kazık yemeden anlamaz mı insanlar ?
Arkadaşlarının doğru olmadığını illa kazık yemeden anlamaz mı insanlar ?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanlar farklı farklı karaktere ve algı seviyesine sahiplerdir tıpkı beş parmağın beşininde aynı olmaması gibi bu olayın farkına varma kısmı Arkadaş ortamının çok büyük rolü vardır insan hayatında "bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demiş Mevlana bu söz yeterince açıklıyor sanırım zaten olayın bu kısmını. Olayın özü özeti bu ama söyle birşey varki hayatta olgunlaşabilmek için bazı tecrübeler gerekli hepimiz için yaşayarak öğrenmek daha çok olgunlaştırıyor bizleri malesef.
bunlar o zaman gecte olsa bi olgunluk katar yani doğru mu aladım abi bi musibet bin nasihattan iyidir gibi mesela
imkansız olmaz
imkansız olan nedir
Ben hep umut ediorum belki bigün imkansızlarda olur =)
gerçekler acıdır diosun yani olsun can sağlığı =)
cevaplar samimi =) tesekkür ederim
belkide olmuştur =)
ne demek =)
İnşallah Allah razı olsun cidden
evde mutlu huzurlu bi ortam oluşturursam ihtiyaç duymaz sanırım dışarı dimi şu an öyle teselli ediorum kendimi
almam ki ewe walla ufak tefek bişeyimde çok cadıyımdır bilir huyumu kowarım hepsini arkadaşları da bilio zaten onları sewmediğimi
kişileri ortamlarından dolayı sewmiorum alkol ve pawyon tek bildikleri nişanlımda gidince içio allahtan pawyon yok ama bu gidişle oda olursa olmasa da içki yeterli yuwanın daılması için :S
kızarım sanırım alkole karşı takıntım war çünkü içince çok deişio saygısızlaşıo sinirli oluo ayılına pişman olup özür dilio baya bi içmio onların yanına gidince yine aynı
bi izin wersem yüz bulur o sürekli içer herşeyi alttn alıorum huyuna gidiorum ama söz konusu bu olunca katlanamıorum bidaha olursa yüzğünü al git dedim ama bi yandan dua ediorum içmesin ayrılmayalım die sewgi çok deişik bi duygu ya
1 hafta önce ekmeğe el bastırdım düşündü baya basta basmak istemedi 3 4 gün sonra tekrar dedim bu sefer bastı bitti tamamen özür dilerim dedi ama korkuorum yine de o ortamdan uzaklaşsa bırakır mı sence
nasıl destek olmalıyım bırakabilmesi için
arkadaşları içio ama bağımlı değil olmazsa aramaz diolar nişanlımdan için ama nasıl emin olabilirim ki
ewet doğru benim dememle bi yere kadar içmez ama kendi bunun yalış olduna inanırsa yapmaz
çok tesekkür ederim hakkını helal et nolur
cidden bunları denicem tam istediğim cevapları aldım hep bu cevapları arıodum tam yanıtları aldım
bazısını gördüğüm anda bazısını baya bi zman sonra anlayabiliyorum iyi arkadaş benim kafada olandır
Güzel =)
Cevap
10Cevap
Ortam herşeyi etkiler tabiki zamanla arkadaşların gibi dusunuyosun falanda filanda, bence arkadasinin hakkinda çıkan dedikodu varsa düşün acaba yaparmı diye beleşçi,ozguveni aşırı olan,bencil,herkesi hor gören arkadaşlardan uzak dur,karekter analizi yap ama şunu unutma deneyim yenilen kazıkların bileşkesidir.her yedığın kazık ilerde daha az kazık yemenı sağlar.
çok doğru teşekkür ederim
Arkadaş vardır kargaya benzer çöplüğe götürür arkadaş vardır bülbüle benzer gül bahçesine götürür gibi söz vardı ya hah işte aynen öyle her arkadaş ne kadar etkılenmek istemesende etkıler.
Peki yanlış arkadaşlık kurduğunda o kişi bunu nasıl farkeder
Teşekkür ederim..
arkadas ortami bir insanin kisiliginin oturmasi gelecek kararlari gorgu kurallarini uygulama vs vs de ki aileden bile fazla etkileyen ortamdir
Çok doğru
Şimdiye kadar kalitesiz arkadaşım olmadı :) 6-7 tane çok yakın arkadaşım var, hepsi de diğer insanlara göre kültürlü-anlayışlı-dürüst insanlar. İnsanları iyi analiz etmek gerek.
insanlara o arkadaşlıkların yanlış olduğu anlatıldığı halde ısrarla dewam edilmesi neden kaynaklı olabilir sizce
Anlamazlar, anca ciddi bir hataları olacak, onu göstereceksin.
Teşekkür ederim
arkadaş olmak önemli değildir :D mönemli olan dost bulmaktır.
O daha bi zor sanki =)
insanın kendisi sağlam değilse, her rüzzgarda bi yere yalpalar.. dost dost diye geçinenler bi üfürükte yıkıldı bak..
Sizce istediği için mi yanlış insanların yanında olurlar yoksa farkedemediklerinden mi yanlış olduklarını
pekii..
peki hadi sana bi kıyak madem.. normalde detaylı cevap vermem burda pek...
insanlar, özgüvenleri yüksek olanlar,kendilerine yetenler, içdünyası zengin olanlar ve bunun tam tersi olanlar şeklinde ikiye ayrılır. herkes her zaman herkese ihtiyaç duyar tabi, ama iç dünyası zayıf ve tek başına yaşayamayan insanlar, kendilerini ancak bir sürüye dahil ederek kimlik kazanabileceğini düşünür. ORTAM ın,kendsinde olandan daha fazla bir şey katacağını sanar çünkü..
Ama katmaz dimi =)
ben nasıl göstercem ya o ortamın zararlarını nişanlıma oyy beynim durdu
yok ya laz değilim ağız alışkanlığı dielim =) ewet soru o anlamıo netcem ben
genelde içiolar pawyona gidiolar bu pawyona gitmio ama içio geçen gün baya konuştum 1 haftadır çok takılmıo onlarla korkuorum ilerlicek buda pawyona gitmeye başlıcak die 1 haftadır dinlio beni ama sorun şu hala yaptığının yanlış oldunu düşünmüo onların seçimi onların kararı ben yapmam dio bende nie o tarz insanlarlasın o zaman diorum yanlış oldunu bunun ewliliğe ilerde zarar wericeni anlamsı gerekio ama nasıl
cidden mi bilmiosunuz pawyonu gazino iştte
ayyy pardon ya diş ağrısı beyin hücrelerimi öldürdü sanırım =) ha işte bende öyle diorum da gelde anlat bulamıorum o yolu yanlış oldunu kawraması lazım benim zorlamamla yapmasının bi anlamı yokki bi yere kadar dinlicek çünkü beni ama kendi görse o yanlışı yapmak istemicek bida
size bu kazıkları en yakın arkadaşlarınız mı atıyor?
HAyır arkadaş sandıklarımız ama bi yakınımıza arkadaşlarının onu kullandığını gerçek arkadaş olmadını nasıl gösteririz bulamıorum bunu zarar görmesi beni üzüo
açık açık söyle bence
söylüorum ama gurur mudur nedir ice yaklaşıo o kişilere
Arkadaş ortamı hayatının en önemli seçimlerinden biri
KEsinlikle öyle ama doğru seçimler yapmak zor
Sorun bende değilki nişanlımda o arkadaş ortamı yüzünden nişanı atıcak durumdayım anlamıo kullanıolar bunu benden uzaklaştırmak için nerde kızdığım war kafasına sokuolar buda yapıo uyanığım die geçinio bide nasıl bi dawranışla anlatıyım bilemiorum
nişanlımın ailesi çok ilgisiz bu yüzden arkadaş ortamıyla geçio günü onlarlada görüşmeyim napıyım dio bişi de diemiorum ama zararlı kişilere yaklaşıo :S annesine diorum böle böle atıorum ahmetle çok görüşüo anne güwenilir biri değil diorum o kim ki dio bana
o beni buldu :S ewlenince arkadaşımı falan görmez gözüm şimdi ewden kaçıorum ondan ama sen yanımdayken dışarı bile çıkmam dio da işte alışkanlık kolay bırakılmıo korkum o
Tahmin edemeyeceğin kadar çok değiştirir ;)
Peki o ortamı bıraktırmak mümkün müdür
mesela napabilirim
Sorun benim ortamım değilki nişanlımın arkadaş ortamı kurtaramıorum deişik tiplerden =)
Anca evlenince olur bu o zaman =)
içiosa da çıkmaz mı bırakır mı biraz fazla oldum ama :P
ne alaka ki
imkansız değil yani
içim rahatladı =)
tesekkür ederim =)
kazık yeyince yne anlamıyolar
Doğru..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar