Kaybetmekten neyi korktuysam kaybettim dedi bir dostum..
aklıma şu soru geldi istemsizce
insan kaybetmekten korktugu ne varsa en sonunda kaybetmeye mahkummu?
sizler ne düşünüyorsunuz

Bence bunu farklı alanlarda değerlendirmek lazım mesela sevdiğimiz birini kaybetmekten korkarız çünkü ölüm denen bir gerçek vardır ya da o kişinin hayatımızdan çekip gitmesiyse kaybetmekten kasıt o kişide bize olan sevgisine karşı güvensizlik vardır zaten bu güvensizlikle kaybetmesi an meselesidir çünkü böyle düşünmenize sebep olacak hareketleri vardır.. Ancak bir kişi değil de hayatımızın bulunduğu konumu kaybetmekten korkuyor isek bunun sonu kaybetmeden de bitebilir hatta bu korku kimi zaman daha fazla çalışmamızı sağlayarak kaybedeceğimiz anda kazanmaya yönlendirir yani kaybetmekten korktuğumuz her şeyi kaybetmeye mahkum değiliz bu anlamda... Ben böyle düşünüyorum :)
Yok hayır bence değil, yani her şey için böyledir diyemeyiz..
Elinden geleni yapıp, çabalamışsındır baktın olmuyor, kaybedeceksin belli, o zaman onun önüne geçemezsin.
Ama çok sevdiğin bir şey olur onu kaybetmekten korkarsın, kaybetmemek için ya akıllıca davranırsın ya da salakça düşünmeden davranıp kaybetmeyim derken elinden kayar gider tutamazsın
herkes bir başkasının anısı olmak için yaşar, farkında olsa da olmasa da.
sevgilinizin, çocuğunuzun, ailenizin, arkadaşlarınızın anısı olmak için hayattasınız ve gerçek anlamda sizi hatırlayanlar yok olduğunda ölmüş olursunuz.
kaybetmekten korktuğunda saten kaybetmişsin demektir.
Cevap
7Cevap
En büyük korkum, kabusum bu sanirim. Ama bazen kendime sormuyor değilim. Sevdiklerimi kaybetmemdeki asıl korku, kendi bencilligim mi. Onları kaybedersem yanlız kalırım korkusumu acaba.
Rabbim demis benden cok kimseyi sevme onu senden alirim onsuz yaşayamam deme seni onsuzda yaşatirim.. İşte bu yüzden kimseyi haddiden cok sevmemek lazim sadece yanimizda olsunlar diye dua etmek ve şükretmek..
İşaret değil zaten eninde sonunda kaybedeceğiz
Bunu bildiğimiz için kaybetme korkusuna kapılıyoruz zaten.
Çekim gücü diye bir gerçek var birseyden ne kadar çok korkarsaniz onun gerçekleşme ihtimali artar bu bilimsel bir gerçek o yüzden korkmak yerine mutlu güzel hayaller kuralım :)
Hayata kaybetmek için geldik zaten abartmaya gerek yok.
İnsan sevdiği ne varsa birgün kaybediyor malesef..
Sanırım hayatın bize yaptığı en büyük kötülük bu.
Galiba öyle o korku aslında gerceklesecegini bilmemizden dolayı
Ne zaman ki kaybetme korkusu gelir, o zaman kayıp için geri sayım başlar... oysa ki herşey bize emanet, hiçbir şeye tam anlamıyla sahip değiliz...
Oylemi gercekten konusmadgn her dakika kaybetmekmi ohaaa... Askm nerde mesaj ataym 😂
Aslında eninde sonunda kaybedicez ama korkumuz sevdiğimizi kaybetmek değil bir başkanı yenilmekten korkmaktandir
Onları kaybetmeden, ben kaybolmayı tercih ederim...
Bence öyle:) katiliyorum arkadasina
Bunu düşünmek bile insanın içini nasılda yakıyor.
Onlardan önce ölmek istiyorum
Olabilir. :/
Aynennnnn...
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar