Gel yavrum gel tam senlik soru :D
Yaptığınız hataları nasıl telafi edersiniz?
Gel yavrum gel tam senlik soru :D
Yaptığım hataları telafi yoluna giderim...
O an için sessizleşir, neler yapabileceğimi büyük bir hassasiyetle düşünürüm zira; çok zor büyük yanılgılara düşen bir karaktere sahibim... Eğer ikili ilişkiler çerçevesinde olası bir "hata"dan bahsediyorsak bu karşılıklı %50 dilimlerle gerçekleşir... Biri hataya zemin hazırlar, diğeri o kusuru işleyen taraf olur... Bu açıdan bakıldığında kimse kusursuz, ak pak değildir ve ben bu durumda iki tarafa da "özür" salahiyetini yüklerim...
Genellikle erkekler özür dilemeyi pek fazla sevmez bunun yerine gönül alıcı sözleri tercih ederler... Bende o an için özrümü dilemem fırtınanın durulmasını bekler ardından elimden gelen bütün fırsatları değerlendirir karşımdaki insana hiç beklemediği bir anda sunarım...
Henüz alevlenen yeni bir tartışmanın içerisinde büyük hatalar yapmış, kırıcı sözler sarf etmişsek eğer "özür dilemek" o an için bir anlam ifade etmez aksine var olan sorunların daha fazla artmasına neden olur çünkü o an için kişi fevri davranarak hatalarına yeni bir hata eklemek durumunda kalabilir... Bu açıdan yüreğimizi ve dilimizi dinlendirmek kadar etkili bir metot olamaz...
Etiket için teşekkür ederim prensesim bu konu hakkında söyleyecek o kadar çok sözüm var ki ama bende özrümü susarak dilemekten yanayım... <3
Ben teşekkür ederim güzel gözlüm benim beğenmene çok sevindim... <3 :)
Parçayı bende çok severim Asya bir başkadır keyifli dinlemeler bi'tanem... <3 :) <3 :-*
ben çok hata yapmam ama hatalıysam, telefonda özür dilerim arayıp kendimi anlatıp bakarım etkilemiyorsa
giderim kapısına o uykudayken cama çık falan derim. hava yağmurluysa falan hele ıslanmış olurum. yaz ise de uçurtma almışlığım vardı, hadi uçurtma uçurmaya gitcez barışalım mı beni affetsene falan özür dilerim bir daha yapmıcam diye :)
ama yapmam yani huyumu bilirler
Bir daha yapmayacağım der, özürü mü dilerim.
İnsanoğlu bu aslında günahlarından tövbe eder ama yine aynı günahı işler.
Zamanla tecrübeyle beraber gerekli olgunluğu gösteriyor insan ister istemez
Hata insan için elbet herkes hata yapar, bende yaparım.. Özrümü dilerim ama 3 saat sonra aynı hatayı yapıp kendimi rüsva etmem..
Çünkü birincide hatalı adam olursun, ikincide yanlış adam..
Cevap
56Cevap
özür dilenecek hatalar vardır bide özür dilense bile tesiri olamayacak hatalar var. hani bir söz vardır ya adamına göre muammele edecen diye buda böyle özür dilemekle telefisi mümkün ise hatanın özür dilersin lakin özür ile değilde hatayı düzelterek telefisi söz konusu ise o zaman da gururunu falan atcan bir köşeye hatayı düzelteceksin falan filan tabi tüm bunlar da olmazsa olmasımız samimiyet ve pişmanlık.
scontent.cdninstagram.com/.../..._1790829630_n.jpg
Ben zevk alıyorum galiba.
Çokta özür dilemek işime gelmiyor
Hatalardan ders almak hata yapmamızı engelliyorda yaptığımız hata karşısında özürdilemek bir şeyi değiştirmiyor.
Baskasina hata yapmam cunku onunu arkasini dusnurum anlik bisey yapmam ama soz konusu kendim olunca akillanmiyorum ayni hata yine tekrar ediyo bende boyle degisigim :)
hata yapınca hata yaptığını düşünürsün bir daha yapmazsın bu kadar basit. Bir insana karşı hata yapmışsan da kalkar özür dilersin karşıdaki de o an ki duruma göre bir şeyler söyler artık.
Her bir hatamdan farkli dersler alirim birdaha yapmamaya elimden geldigince özen gösteririm hatami kabul ediyorsam özür dilerim ama hatasiz insan olmaz iste ömrümüzün sonuna kadar dogrularimizla hatalarimizla yaşamaya mahkümuz..
Hata; bir daha aynısını tekrarlarsan hatadır.
Telafisi özür için yeterliyse özür dilemekten çekinmem ve hatalarımla yüzleşmeyi tercih ederim.
hataları telafi etmem
yoluma devam ederim..
cünkü.. telafi etmekle ugraşmak yeni bir hataya neden olabilir
kolay kolay özür dilemem ben de insanım hata yaparım tekrar yapmamaya çalışırım sadece. bir dahaki sefere daha çok düşünür ona göre hareket ederim
telafi etmeye çalışmak zaman kaybı olur ve ne kadar uğraşsan da eskisi gibi olmaz. bir dahakine yapmamaya özen gösteririm olur biter
Hata yaptığımı asla kabul etmem en büyük hatam bu ve telafisi yok..
Özür diler sorumluluğunu almaya çalışırım elimden geldiği kadar
Telafi etmem. Her hatam benim kendi doğrumdur.
Bana hata yapmayanında kılına zarar gelmez benden.
Sükür kolay kolay hata yapmam bin kere dusunur bir kere uygularm
Ben bir hatayı bir kere yaparım. Bütün arkadaşlarım bu prensibimi bildiği için bana çok kırılmazlar.
Özür dilerim, gönlünü razı ederim, onu hoşnut ederim...
Bı hatanın ne olduğuna bağlı.
Aynı hata tekrarlanıyorsa ve karşı tarafa zarar ve acı veriyorsa uzaklaşmak gerekir..
Aldığım kararların hep arkasında durdum, rastgele kararlar almam asla. Planlanmıştır her şey. Hatalıysam, süs vermişimdir. Öyle gerekmiştir yani...
yaptığım hataların şu an ayırdında olmadığım bir zamandayım veya hiç belirgin bir hata yapmadım
Bu kadar tecrübeli olduğunuza göre, çok hata yapmışsınız.
Kolay kolay hata yapmam ama illaki yaptıysam Özür dilemek farz olur
Hem ozur dilerm hem bir daha yapmam..
Tabl bana gore hataysa.. baskasına göre olması pek mühim değil
Özür dilemeyi pek sevmem geriye dönüp bakmam aynı hatayi bir daha yapmayacagima kendime söz veririm
Özür dilemek iyi bir başlangıç olabilir. Hatanın mahiyetine bağlı ama bazen hatayı bir daha yapmama kararı almak veya sözler vermek yaptığını telafi edemeyebilir. En iyi çare zaman...
hata yapmam yaptıysam da pişman olmam çok tuhafım be
Zararın neresinden dönersen kar demişler.
Olabildiğince erken davranmaya çalışırım, düzeltmek için
Tecrübe alınması önemli
Bu karşıdaki insana güven verir
Özür dilerim 😂 ama bikackez yapmadan hata olduğunu anlamıyorum bn ve şizo ruhum mükemmel iz 😊😂😂
hatanın boyutuna göre değişir, herşeyi telafi etmiyorum
Hata yaparsam özür dilmem sevmedgm bir seydir ozr dilemek hata yapmışsa m bitmistir
Gereken herşey yapılır sevgilim ise ateşli bir öpücük özür falan filan
özrünü bilip özür dilemek en büyük erdemlik olduğu gibi özrü tekrarlamamak da bi' o kadar olgunluk ister...
Özür dilerim hemde bir daha yapmıyacagıma söz veririm.
Bidaha aynı hatayı yapmıyarak. Yoksa söylediğim sözler anca teselli olur. Güven vermek lazım
Gururumu ayaklar altına almam kendiliğinden düzelir.
Yapılan hataya bağlı bazı hatalar vsrdır özür de dilesen bir yararı olmuyor
telafi etmem, özürde dilemem
birdahada yaparım, kusurada bak
Özür dilerim. Ya siz?
Aynen katiliyorum. Bundan dolayi affedicilik de önemli. Hatasini gorup ozur dileyen affedilmeyi hak edebilir.
saçma bir soru. yaptıgın hataya göre degişir. bazen kelimeler yetmez ki kendini affettirmeye. hataya baglı kesinlikle...
Yapmışsam vardır bir bildiğim.
hemen özür dilerim pisman olup
Senin söyledigin gibi yaparim
Bazı hataları telafi edemeyiz efendim, edemedik
Yalakalık yapıyorum genelde :DDD
hata olarak bakmam. birdaha tekrar etmem.
Özürümü de dilerim tekrarlamamaya da çalışırım.
Yapmamaya ozen gostererek
Hatalarımı affediyorum
Unutarak telafi ederim.
Özür dilerim ve bir daha yapmama kararı alırım.
samimiyet herşeyi unutturur
Özür diler bir daha yapmama kararı alırım
gözünün içine bakarak birdaha yapmam söz. derim :)
Bir süre göze görükmem sonra unutulur gider. :)
Özür dilemek bir daha olmayacak demektir zaten.
Bir sonrakinde doğru karar vermeye çalışırım
Telafisi imkansız hatalar yaparım
Önce biber sürerim sonrada iyice sıvarım :D
Özür dilerim, bir daha yapmamaya çalışırım
Bir daha yapmama kararı alırım
Olmuşla, Ölmüşe çare yoktur malesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar