Türk kızları nedn bu kadar ahlaksız. Evlenmeden sevgili yapmalar, öpüşmeler, sevişmeler? Neden bu kadar ahlaksızlar? Ve de çoğunun kötü alışkanlığı var? Neden?
Cevabın nedir?
+1 yılTurk kizlari diye genelleme yapilmasina karsiyim ama toplumda bir ahlak erezyonu oldugu dogru. Cok degil 12-13 sene once kizla konusmanin bile ayip sayildigi muhafazakar ilcemde, bugun sokakta opusen, kol kola gezen lise talebelerini gordukce ne kadar bozuldugumuzu daha iyi idrak edebiliyorum. Bunun buyuk sehir versiyonunu hayal bile etmek istemiyorum. Rabbim milletimize feraset versin her konuda.
41 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme çoğunluğun yaptığı şeye denir
En İyi Cevaplar
+1 yılmilletçe kanımız bozuldu!
51 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
+1 yılTamamen aıleye bağlı bır durum bu. Aılenın çocuğa sahıp çıkma durumu kısının cevresı batıya ozenme gıbı yonlerı bu tur ahlaksızlık olarak yargılanan durumları ortaya çıkarır fakat genelleme yapmamalısın herkes aynı degıl
42 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme çoğunluk demektir. Bunu ne zaman anlayacaksınız?
- +1 yıl
Tamam
Batı özentiliği, kendini bir topluma kabul ettirme, farklı olma telaşı.
51 Yorumla
Soran+1 yılNihayet beynini evde unutmamış biri geldi, Alkış 👏
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
17Cevap
ahlak aile ici ebebeynlerinden aldigi kulturel norm ve deger transferi ve yasadigi sosyal yapidaki gorsellerden ve rollerden gecen bir degerdir.. cevresindeki ve ailesindeki insanlar ahlak degeri yozlasmis veya yoksa kizinda erkeginde ya da bireyinde ahlaki olmaz.. turk kizlari ahlaksizsa once bunu kendi icinizde degerlendirmeniz gerekir kimse ahlaksiz dogmaz cunku..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsiyete ya da ırka özgü değil bu durum
Genel bir 'ahlaksızlık' var. Önceleri ayıp sayılanların sevgili, ilişki gibi olayların normalleştiği bir dönem var. Özentilik var, yapmayınca kendini eksik hissetme var.
Değer yargısı olmayan, utanmayan, yanlış yetişen bir nesil var.
Ama cinsiyete ırka ya da başka bir olguya bağlı değil bunlar, ahir zaman dedikleri çağdayız..10 YorumlaKızlar demişki ya erkekler?
Dünya'da tum erkekler kızlara bakmasın
Değil mini tayt bikini falan
A mlarına mandal bağlayıp aça aça gezerler ki baksınlar
Kadın her daim egosuna kibrine kalbine ve nefsine yenik düşmüştür.11 Yorumla- +1 yıl
Anneni mi tarif ettin ilk önce annen namuslu olsun sonra diğer kızlara geliriz
Türk erkekleri çok ahlaklı ondandır:) namusu ve ahlakı sadece kadına yüklediğiniz günden beri kendinizi aklıyorsunuz ama unutma toprağın altına girdiğimiz gün cinsiyet ayrıma yapmıcaklar ;) o kızlar tek başlarına öpüşüp sevişmedi ama ahlaksız olan kadın oldu erkeğe laf yok :) bunun dinle bir alakası yok bu zihniyeti değiştirmeniz gerek haram herkese haram günah herkese günah
414 Yorumla
Soran+1 yılErkekler dünyanın her yerinde ahlaksız zaten. Ahlaklı erdemlı bayanlar kaldı sadece. Bunu anlamadıysan, sen de beynini aramaya başlayabilirsin
Soran+1 yılErkek isteye dursun kadın vermedikten sonra
Soran+1 yılKonumuz istemli ilişki. Yurdum kadını hakketen salak ya. Sert'i ters olarak okuyor
- +1 yıl
Alakası yok kadınlar şeytandan beter erkeğin iradesiyle oynar baştan ckartr bir erkek şeytanla zor bahseder şeytan kadınla basedemwz önce yaratılış gereği bize verilenle size verilene bakın dinde niye kadn daha çok sorumlu kadn bir sestonuyla bile erkeği tahrik edebilir kadnn ses tonunu bile değiştirmesi gerek knusrkn erkegn boyle ykumlulugu yoktur bunlar hadislerde bile var bna hadisleri siralatmayin. Kadına anlamda erkenden daha çok iş düşüyor.
- +1 yıl
@perseid78 ilk tesettür erkeğin göz kapaklarına inmiştir kadının üzerine ses değiştirmesinden kıyafetine yükümlülüğü var diye erkeği serbest sanıyorlar halbuki ikisi de aynı imtihana tabi ikisinin de yükü aynı biri örtecek biri açmayacak açana küfrediyonuz bakana laf yok o da yapmasaydı
- +1 yıl
Tövbe Estağfurullah dersin basni çevresi başka bir kadn daha yanı hoş değil okdr erkeğin içinde öyle dolamak özeniyorlar edepli gynnenler sakinanlarda ayrıca kapatmak dedik bir knu daha var kadn tesettrlu her yeri meydanda dikkat çekiyor her yerini teşhir edercesine makyaj vs kadın bile gözünü alamiyrkn bakan erkeğe laf atmayı dile getrdin ama. bu durumda zor
Kişilik & Karakter konusunda 774 cevap paylaştı. Dostum ne yazıkki hep avrupa ozentiligi eski Türkiye kaldığı geniş geniş dolaşan milenyum veletleri yüzünden böyle.
112 Yorumla- +1 yıl
Arkadas erkeklerin doğuştan şerefsiz olduğunu söyledi. katılıyor musun?
- +1 yıl
ahlak kişiye ait değil mi. . Türk kızlarına genelleme yaparken katiliyorsun ama. .
Unutmayın beyler genelleme önce kendi Etrafınızda ki insanları kapsar. . sonuç olarak bir genelleme yapabilmek için bilgi ve gözlem gwrek. .
Lafın nereye gidecegini hesap ederek konuşun. . Ağzı olan konusuyor ama farkında değil ki beyni yok m - +1 yıl
Ahlak kişiye ait ama burada bu soru aciloyr ve bu durumu ikimzde biliyrzki yeni jenerasyonun cogu artk tamamen rahat edep haya herşeyden uzak yat kalk ne var bnda gibi şekilde dusunuyr bu yanlış ve erkeklerin birçok erkegn bundan yakınması gayet normal bu şekilde gozlmledikce Evlenilecek kız bulmak denizde ateş aramak gbi birsey
- +1 yıl
once igneyi kendine çuvaldizi başkasına batir..
Evlenilecek erkeksen Hic bir haltin yoksa Allah gönlüne göre versin. - +1 yıl
O kadar kadın koynuna girip baba olmayı yakistiriyor musun peki erkeğe?
- +1 yıl
@fileliçorap yakışmıyor ama yükümlülüğü bakrsan bayanın bunu yapması ve normal girmesi zaten artık edenin hayvanın tamamen bittiğini gösterir :( uzuluyrm evlnipfe yok kocam bir haftada ilişkiye gimiyor bnle diye bunu burada açması bukdr iliski bgmlisi olmaları kadinlrn yanı normal goremiyrm
- +1 yıl
Kadın erkek diye ayırma bana lütfen
+1 yılTek başına mi opusup sevisiyorlar. . sabah sabah afyonu patlatta gel
384 Yorumla
Soran+1 yılErkekler zaten doğuştan şerefsiz. Onları geç
- +1 yıl
Kötü bir ortamın var herhalde. şerefsiz ve namussuzlar la dolu
Soran+1 yılYo ortamım yok. Dışardan gözlemleme ve sosyoloji araştırma için yüzden fazla kadın ve erkekle yapılan sohbetler bunu gösteriyor
- +1 yıl
erkeklerin neden şerefsiz olduğunu öğrendin mi
Soran+1 yılDna'yla geliyor bayan.
- +1 yıl
Ozman namussuzlukta öyleymiş. .
Soran+1 yılBayanları öğrenemedim. Yüz kadın yüz farklı fikir. Birde sanaldan sorayım dedim
- +1 yıl
Sen nasılsan sanada öyle biri denk gelir
Soran+1 yılBen kendime birini aramıyorum bayan. Genel ahlakı soruyorum
- +1 yıl
Işte diyorum ya araştırmalar sonucu olusturdugun bilgiye göre 100 erkeğe sorduysan hepsi şerefsiz olduğu için onların ahlaksız kadınlara denk gelmiş. .
Sonuçta herkes i tanimiyor bilmiyorsun. Genellemeyi o tanıdıklarin arasında yaptın
Soran+1 yılGenelleme çoğunluk demektir. Burada erkekler değil bayanları soruyorum
- +1 yıl
Bu genelleme ye tanıdıklarin sayesinde yaptın. . yani daha kalan kısmı bilmiyorsun. . Dedigim gibi bu işler tek taraflı olmuyor. şerefsiz erkekle ahlaklı kızın işi ne. . yani demem o ki ne kadar şerefsiz erkek varsa o kadar namussuz kız var
Soran+1 yılErkek isteye dursun kadın vermedikten sonra
- +1 yıl
Kadın isteyemez mi ya. . oldu erkek isterse normal kadın isterse ahlaksız. . Ananin babanın 2 dk zevkli ile dünyaya gelmissin genelleme yapma burada. . millete beyin ara diyeceğine dönde bir aynaya bak olusumun tamamlamadan dünyaya gelmissin. .
Bu sorunun cevabınida annenle babana sor. . Malum genelleme çoğunluk demekmis ya. - +1 yıl
Aynen soran arkadasm genelleme yapmissn @fileliçorap sana gelince seks yemek yeme film izleme gibi bir durum değildir bu ahlakla olan bir şeydir bunu burdacknusyr olmak bile vahim birşeyler yaşatan elbet ama evlilik niye var ozamn evlilik diye bisey olmasn millet yatan kalksn bn sahsen bn istedgmde kadn direk gelse sevgilim ertesi sabah yatagn yanına 100 lira koyar çıkarım bir daha da aranan sormam. Ahlak önemli birsey
- +1 yıl
onunla yatağa giriyorsun işini bitirip sabaha 100 lira birakiyor sun kıza suçlu diyorsun vay be siz kendi ahlak anlayisiniza sokmussunuz bence. . komidine ahlaginiz için 100 lira ben birakayim. .
Ben doğru birsey demiyorum yanlış anlasilmasin ama bir tek kadına yüklemek nedir namussu. .
Soran+1 yılMadem anne babadan girdiniz. Noktayı da ben koyayım.
1. Konu kadın ahlakıyla alakalı
2. Genelleme gerçekten çoğunluk demektir
3. Annem babam evlenmeden b*k yemediler
4. Annemin sevgilisi olmamış ilk babamla beraber olmuşlar
5. Görüşüne başkası yorum yaptı beni ben dediklerimle eleştir.- +1 yıl
1. Kadın ahlakını bozan ahlaksız erkektir. .
2.. cogunluksa dediğim gibi cevrendeki kişilerden başla sorgulamaya.
3. ne biliyosun başını mi tuttun.
4. Dogrudur ama babanin olmuş sanırım kaç kızı namussuz damgası yedirtmis.
5 cevabım onaydi zaten yarası olan gocunur
Soran+1 yılAhlak bacak arasında değil. Ama sen bu konuşmanla ne denli terbiyesiz olduğunu gösteriyorsun. Bişey demiyorum git ahlakını koru o zaman
- +1 yıl
tanıyorum ve sasirtttin. . ben her insanı tanımıyorum sizde tanimiyorsunuz. . genelleme yapmayın ozman. . Tanidiklarim namussuz şerefsiz diyin. . bun sonucu böyle elde ettim sizce neden böyle diyin. .
Ama kadın erkek olarak sırf kadına değil. - +1 yıl
ahlak beyinde başlar evet sende baslamadan bitmiş baksana. . Dinime seven müslüman olsa. . kendi çok Terbiyeli. . Bundan sonra düşünüp te konusursun.
Bu arada ben hayatıma tek erkek aldım sonum yapıcam. .
Genellemene uymuyorun yani ama sen kendi doğuştan özelliklerini taşıyor olablirsin.
Hoskal; ) - +1 yıl
@Fileliçorap konuya dinsel anlamda bakmiyorum bile bakarsan şayet öyle çok yanlış ve ahlâksızlıklar cikar ki bilimsel ele alırsak doğru bilmiyrm bayanlrn çoğu yaptığı şeyi ben erkek halimle utaniyrm ve uzuluyrm bu duruma ne yazıkki eskiden daha gogus kelimesini kullanırken utanan kızlar s.. kerim diye ahlakın geldiği nkta
- +1 yıl
Yahu hala anlamadiniz. ben bunları normal karşılıyorum demiyorum. . Ama neden ahlaki namussu bir tek kadına yüklüyorsunuz?
@perseid78 - +1 yıl
Bende diyorum ki bu iş tek taraflı olmuyor. namussuz erkekler diye konu açsam erkek namussuzlugu tek başına yapmıyor değil mi?
Ben öyle bir konu acmam namus bekçisi değilim. .
Goruslerin için teşekür ederim görüşürüz
@perseid78
Soran+1 yılAhlak bekçisine bak. Madem dinsel açıdan bakıyosun, hangi dinde yazıyor el alemin anasına babasına şerefsiz or. sbu yakıştırması yapmak ha? Kesin sen şu kapalılardansın. Sizin gibiler belki yanlış birşey yapmadı ama terbiyesizlikte çok yukarıdasınız. Sen daha genelleme nedir onu öğren. Ahlaktan konuşuyorsan evlenmeden neden erkekle sevgili oluyorsun o zaman? Ahlak erdem dinle başlıyorsa bunlar da yasak? Çıkalım bir araştırma yapalım o zaman anlarsın ahlak seviyeniz ne düzeyde ülke olarak
- +1 yıl
ahlaksız diyerek bekçilik yapan olayı bu boyuta taşıyan genelleme yaparak çevreni katan sensin. .
şimdide tahmin islerinemi girdin. ben süsluman değilim. . biz sizinle farklı acilardan bakıyoruz. . Bana göre bun konularda bir hata varsa tek taraflı değildir. .. Kadın namussuzsa erkekte öyle. dediğim gibi sen nasilsan karşındaki insanda öyle olur. . erkekler doğuştan şerefsiz falan değil böyle dememelisin . ahlakın ırkı cinsiyetini yoktur yani ahlak konusu erkekte farklı kadinda farklı değildir. . Tek terim tek yorum ahlak "İnsandaki manevi değer ve davranışlara verilen addır" insan diyor okudun mu?
umarım şimdi anlasilmisimdir
Soran+1 yılErkek ruhen ahlaksızdır bunu erkek olarak söylüyorum kimse de aksini iddia etmesin. Ergenliğinden ölene kadar her türlü pisliği yer. Herkes de bunu biliyor. Bu konuda önemli olan bayanların temiz kalması. Dikkat çekmem buna ama sen ne hakla hangi hakla benim anneme namussuz yakıştırması yaparsın? Annemin şükür namusu buradaki herkesten yerindedir. Sen önce terbiye sınırlarını öğren. Ondan sonra ahlaktan konuş.
Soran+1 yılBana göre ahlaksız kişi evlenmeden bir kız ya da bir erkekle görüşen, sarılan öpüşen ve her boku yiyendir. Sizin ahlak düzeyiniz beni ilgilendirmez
- +1 yıl
Neden ahlaksiz peki hormonlari yuzunden mi? kendini tutabilen iradeli erkekleede var ama.. yani neymis erkeklerin hepsi ahlaksız değilmiş. Kadınlarda da öyle.. herkes aynı degil. sen boşver geneli çevrenle ilgilen varda bun konuda yanlısı olan düzelt uyar herkese müdahele edemez genelleme yapıp herkesi suçlayamazsin Ben öyle bir terbiyesizlik yapmadım. . Bu Genelleme ile sen yaptın.. Lafın nereye gittiğini bilmeden konuşma bundan sonra..
- +1 yıl
kişiye göre ahlak tanımı olmuyor canım ya.. Hani ne oldu doğuştan serefsizdir ne ara bu ahlak tanimini kendine göre yaptın. .
bun tanıma göre nikah masasında da ahlaksız oluyor kadın ve erkek :))
Soran+1 yılSen bana annen baban ne yaptı bilemezsin dedin!
Sen daha temiz erkek olduğunu san. Sanmaya devam et yani. Temiz erkek falan yoktur. Temiz kadın var ama şuanki toplumda yok olmaya doğru gidiyor. Ben de bunun nedeni sordum. Neden şart mı sevgili yapmak? Birine dokunmak? Şart mı birini evlenmeden hayatına sokmak? Bunu sordum
Soran+1 yılSen şu genelleme isminin etimolojik ne anlama geldiğini bir araştırsana! Bütün sitenin diline dolanmış genelleme yapma lafı. Bir toplumda 10 kişinin 9'u o şeyi yapıyorsa genellenir çünkü çokluk vardır.
- +1 yıl
Evet bilemezsin çünkü sen dünyada yoktun. . kalktipta babanın annenin bu durumu sana anlatacak halleri yok ya. .
görücü usulüne hiç bir zaman uzak bakmadım. . Ama insanın bir birini biraz tanıması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şu zamanda görücü usulu evlilikte doğru değil. . kız erkek diye ayirmiyorum insanlar kötü. . gerek ahlak gerek kişilik hersey. . Şimdilerde görücü usulu nde bile tanışıp görüşme oluyor ayrıca. .
yani senin dediğin olay çok uç bir durum. görmeden tanismadan evlenmek. dokunmayi saymıyorum bile. bana göre de yanlış 5 10 25 kişi ile gezip tozup evlenmek. . ama bak sende dedin erkekler şerefsiz diye. doğru insanı bulmak biraz vakit aliyor bir süre zarfında kendini korumayı bileceksin. . hem erkek hem kız. . Allah gönlüne göre versin. - +1 yıl
Tamam doğru diyorsun. . genelleme yapmak için bilgi gözlem gerekir yani o 10 kişi tanıdığın bildiğin tecrübe ettiğin kişilerdir. . sen cevrendeki kişileri yargiliyorsun şu an beni veya başkasını değil. .
Soran+1 yılYine de senin haddine değil benim annemin babamın ahlakına dil uzatmak. Eğer sen dediğim kriterleri yapmamış biriysen çıkar derdin ki ben böyle değilim olup biterdi. Ama siz kızlar tutturmuşsunuz genelleme diye. Görmüyor musun ülkede normal kız bulmak çok zor. O kadar sokak sokak gezdim anonim olarak anket yaptım sevgilisi olmayan kız çıkmadı koca İstanbul'da. Erkeklere sordum onlarda da aynı şey. Kimsenin ahlakını da burada sorgulayacak değilim. Sadece sorduğum şu ki, neden kapalısından açığına, eşcinselinden normaline, çoğunun ağzı bozuk ve ya bir halt yemiş? Bunu öğrenmek istiyorum. Neden türk kızları kendilerini birşey sanıyorlar? Neden yani?
Soran+1 yıl14 yaşında kızın sevgilisi olması nedir ya?
- +1 yıl
Yarası olan gocunur ben üzerime alınmam beni tanimiyorsun. . ben ne annene nede babana laf söyledim. . bir varsayım da bulundum. senin gibi yani.
Gelelim sevgili olaylarına. . sevgi aşk bunlar güzel şeyler. yani anne baba kardes arkadaş sevgisi farklı aşk farklı. . bunda yanlış bir durum yok. Ama dozunu ayarlamak lazım. . yanlış burada başlar. . yani neden herkesin sevgilisi var demek yerine neden sevgililer Öpüşmek zorunda mi demen gerekir senin yargıları na göre. Eski eskide kaldı. . zaman değişiyor ne eskisi gibi kalıyor ki. . fikirler düşünceler hersey.. Bana sorarsan seven güvenen insan yaşamalı hissetmeli. . Ama sonuçlarına katlanarak. . Buna yanlış diceksin biliyorum ama bu dediğimin bir zamanı olmalı. sana göre evlendikten sonra bana göre güvenlikten sonra. . - +1 yıl
Diziler filmler çevre hersey bu durumu etkiler ergenlik yaşı 8 9 oldu. . hormonlar değişiyor buda bu durumu etkiler.
yani 14 yaşında birinin sevgilisi olması bana görede yanlış ama bu onun suçu değil. . zamanin suçu
Soran+1 yılAhlak sadece bir ilişki de değil, bayana yakışıyor mu küfür etmek? ya da içki içip sapıtmak? Bunlar hoş şeyler değil. Erkekler bunu çok kolay yapar. Küçük yaştan kadınlara asılmaya başlar, iki sokak kavgası ve küfür ağzı alışır. Bayanlar daha ahlaklı büyürler naziktirler ama son zamanlar bunlar değişmiş durumda kadınlar da ahlakını kaybetmek üzere kabul etmesen de çoğunluk böyle ve korkarım ki gelecekte hepsi böyle olacak
- +1 yıl
Hayır doğru diyorsun bende görüyorum ulaşım araçlarında gezerken ve yahut bir mekanda falan. . Buna ergenlik diyoruz. kimisi bunu kendini koruma iç güdusu olarak benimsemiş. yani ben Erkek gibi olursam bana zarar gelmez kafasını yasayanda çok. . veya ailesi yüzünden böyle olanlar. .
ama senin dediğin şu olayın altında en bariz yatan gerçek ozentilik. . Kültür ve yaşam tarzlarimizin çok farklı olduğu dünya ülkelerine özenen gençler yüzünden. . Bu ozentiligi ailenin vazgecirmesi lazım. onu kisitlayarak değil doğruyu yanlışı bizim kültürümüzü bizim toplumsal değerlerimizi onlara nedenleri ile asilayarak. .
ama ne yazikki bizim toplumumuz genel olarak ele alırsak bir değerleri büyüklerin bile unuttuğu nu görüyorum ben. . saygı sevgi dediğin gibi ahlak önce ailede başlar. .
Soran+1 yılDünyanın çoğu ülkesinde bulundum. Sosyaloji araştırmalar yapmak için. Hindistan Endonezya Botswana gibi ülkelerde bile Türk kızları erkekleri gibisini görmedim. Endonezyada bir bayanı sinirlendirdim. Bayağa bildiğin dalga geçtim. Kadın bana ne küfür etti ne azarladı. Yardım etti. Türkiyede İstanbul'da aynı şeyi yaptım. Sokağın ortasında kız bana ana baba küfürü etti. Son gözlemlerim de gösterdi ve bunu sorayım dedim ve burada da çok farklı bir tablo ortaya çıkmadı. Kafa yapınızı değiştirseniz iyi olacak toplum olarak
- +1 yıl
bunu beyin arasan iyi olacak diyerek hakaret eden birisinin söylemesi komik oldu bence:))
belki bizim anlayışlı olduğumuz konularda onlar sinirleniyordur.. her insan bir değil elbette kızın yaptığı yanlış ama aynı tepki belki ben vermicem. . sırf o kız öyle yaptı diye tüm toplum suclanamaz değil mi.
Soran+1 yılGenel olarak, tepki aynı. Sinirlendirilmeye gelmiyorsunuz. Annem babama söylediklerin ortada. Sakın bir millet değilsiniz. Bunu erkeklerde görmem şaşırtmadı ama her anket yapan kızın sevgilisinin olması ve argo konuşması beni rahatsız etti. Bugün toplumun çoğu böyleyse yarın hepsi böyle olur
- +1 yıl
Ben annene babana birsey demedim. ..
Soran+1 yılMesele zaten herkesin demesinde değildir. İllaki bir farklı kişi vardır ama toplumun büyük kesiminin bu eğilimde olması ve dediğin gibi guya kendini koruyor psikolojisiyle hareket etmesi ahlak ve zihnen sorunlu bir neslin devam ettiğini göstermekte
- +1 yıl
Malesef ki öyle. . ve biz bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modunda gezip onları uyarmazsan koca bir nesil bun şekilde olacak. . Bireyler bilinclendirlmeli
Soran+1 yılBabamın çoğu kızın namusuna dokunmuş olduğunu iddia ettin. İşte sorun burada
- +1 yıl
Annemin ilk sevgilisi babam dedin baban için birsey demedin. . yani onuda sen ima etmiş oldun
Soran+1 yılYine de bu babamın yanlış yaptığı anlamına gelmez. Neyse. İyi günler. Bundan sonra daha sakin olmayı deneyin. Hemen feminist rüzgarı estirmeyin 😊
- +1 yıl
Ben sakinim zaten merak etme.. sende lafın nereye gidecegini bilipte konuş. iyi gunler; )
Soran+1 yılPek sakin diyemiycem 😄 standart türk kızısın işte
- +1 yıl
tanımadan ne çok lakap takiyorsun sen.. Klasik Türk kiziyim evet ama Türk kızı algısı sendeki ile bendeki farklı. .;)
Soran+1 yılPek farklı değilsin. İlk yorumda atar, laf sokmalar. Hakaret tarzı korkutma çabaları. Biraz da sinirlendirsen iş nerelere gider kim bilir. O yüzden 2 yıllık gözlemim yanlış olmadığını sen de kanıtladın
- +1 yıl
Hahaha arada bir ayna tut kendine. . sen beni bir kalıba koydun ve ben o şekli aldım hata benim değil senin. .
ben sana senin kendin için dediğin laflardan başka birşey demedim. . sen kendine hakaret ettin.:)
simdi 2 yıllık goZlemlerinin sonucu ben değilim yani. .:)
Soran+1 yılFarklı bir tip ama üsküdarda sana benzeyen bir bayanla karşılaşmıştım. 2 saat süren sohbette beni suçlu çıkarmıştı. Çok benziyorsun. Bir nevi korunma psikolojisi anlıyorum 😊
Soran+1 yılBuna biz kişinin kendini keşfetmeye in vermemesi diyoruz. 😊
Soran+1 yıl*izin
- +1 yıl
Ben olduğum gibiyim keşfedillecek bir yanım yok. . her lafına bir kılıf bulma bence. haklı haksız tarafsız bak. ben sana tamamen suçlusun demedim. . hal verdiğim yerleri de belirttim. .
sen ne iş yapıyorsun milleti sorgulayip duruyorsun yoj onu sinir ettim yok bununla konuştum falan :)))
Soran+1 yılÖyle olsun bayan 😊
Ben sosyologum, insanların düşüncelerini, önyargılarını, psikolojilerini analiz ederim- +1 yıl
Bir ara kendine bir dokun derim. . Terzi kendi sökugunu dikemezmis hesabı gibisin bayım:)
Soran+1 yılMerak etme, benim işim bu, söylediklerim ile sizin psikolojilerinizi öğreniyorum. Ve raporum bayağa karışık olacak. Çünkü çok değişik insanlar gördüm. Senin aslında dediğim gibi benzerin vardı. Ama yine de bir paragrafda sen olacaksın
- +1 yıl
Beni bana anlatirmisin Rica etsem. . merak ettim o paragrafı :)
Soran+1 yılÖzet geçtim ama herkes daha doğrusu her türk gibi sen de benim dediklerimi onaylamadın 😊 o yüzden anlatsam bile kabul etmeyecek ve itiraz edeceksin
- +1 yıl
Türk kızı gibiysem paragrafta yer vermen saçma; )
anlatacak birşeylerin olsaydı anlatirdin sosyolog bayım
Soran+1 yılNeden yer vermeyeyim? Sen de burada bu aldatmaca olan soruya agresif cevap veren ve yaptığım alaya sinirlenip ağzına geleni söyleyensin. Onlara var da san yok mu? 😄
- +1 yıl
Hep aynı şeyleri yazmana gerek yok diyorum işte herkesi aynı kefeye koymussun ya. .
insanlar senin fikirleri ne uymak zorunda değiller neticede değil mi. :)
Hele ki şu saçma sapan soru na..:)
Soran+1 yılİşte bir türk olduğun çok belli. Sen hala burada yazılanların benim fikrim olduğunu ve gerçeklik payını hesaplıyorsun. En iyisi böyle düşünmeye devam edin bayan. Ben de bu yorumları tekrar okuyup raporumu yazayım
Soran+1 yılBir İsveçli ile bir türkün arasında fark nedir biliyor musun? İsveçliyi aşağılasan bile saygı gösterir. Türk ise hemen yargılar. Senin ve burada yorum yapan çoğu kız gibi 😊 iyi günler tekrar
- +1 yıl
Türk değilim diye bir laf çıktımi ağzımdan.
- +1 yıl
İsviçrede yasayabilirsin seni tutmuyoruz değil mi?
insan insanı hangi nitelikte asagilama hakkına sahiptir ki. .
Aşağılamak şaka değil suçtur. . bunyuzden sakasini yaparken dikkat et sosyolog bayım.
insana insan diye değer ver ırk millet ayrımı yapma. Çünkü herkesin değerleri yaşayis biçimleri kültürleri olguları farklıdır. herkesten aynı tepkiyi almayi beklemek saçmalık :) - +1 yıl
Doğuştan serefsizse sende öylesin ozaman
Soran+1 yılMerak ediyorsan söyleyeyim
Türk değilim ve türkiyede yaşamıyorum. Bu sorularımın test amaçlı olduğunu hala anlayamadın. Bu denemede birkaç kişi dışında çok da şaşırmadım cevaplara. İyi günler- +1 yıl
Ozaman anne baba dediğim de ne diye ciddiye aldın. .:)
Soran+1 yılÇünkü insanların ailevi değerlerine girmem girilmesini de sevmem. Ailevi değerlere dil uzatan insanların da sınırlarını aştığını düşinüyorum. Ailene sahip çıkmak için Türk olmaya gerek yok. Sen de artık insanları ailelerine saldırma
- +1 yıl
Olaya çok saçma açıdan bakıyorsun. . Türk kızlarına diye belirtmissin. . yani genelleme yi Türkler açısından yapmışsın. Bende annene sor ozman dediğim de annem Türk değil demen kafiydi. . Neyin açıklanmasını yaptın genelleme ye girmiyordu ki. ..
Soran+1 yılBayan birkaç saat önce ne dediğinizi bilmiyorsanız bunu ben bilemem eski yorumları okuyabilirsiniz. Ben işimi yaptım. Türk kızlarının yorumunu aldım ve işim bitti. Bu kadar egoist olmamanızı tavsiye ederim. Birde herşeye itiraz edip ben haklıyım demekle bir yere gelemezsiniz. İyi günler
- +1 yıl
şu iyi günler ve bayan lafını bitirir misin artık.
Birkaç saat önce ki yorum u senin Türk olduğunu düşünerek cevapladim. . Sorguladim. sizde bu yoldan cevap verdiniz. . Ayrıca egoist değilim. . sizin fikrinize uymuyorum sadece
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAsıl soru kardeş, millet olarak niçin bukadar bozuk olduğumuz değil. Asıl soru, bizi kimin bozduğudur.
00 Yorumla Bende oyle dusunuyorum ahlakli kiz sayisi artik parmak sayisini gecmiyor.
20 YorumlaEvet senin gibi edepsizler izlesin diye birbirleriyle yapıyorlar bu işi.
20 Yorumla
+1 yılFox dizileri izlemekten oluyor hep , onlara özeniyor birçoğu
00 Yorumla
+1 yılAhlaksız olan erkekler bence bulduğu kaya deliğini bile s... bilir yani.
10 YorumlaKadınlar kendi kendine mi evlenmeden sevgili yapıp öpüşüp sevişiyor?
14 Yorumla
Soran+1 yılYapmasınlar. Erkek istiyorsa kadın da vermesin. Bırak erkek ahlaksız olsun. Kadın tertemiz olsun. Tertemiz de erkek bulsun
Soran+1 yılHayır efendim. Erkek zaten ahlaksızdır. Kadın mücadele verir bununla ve kadın sınırlarını bilmeli
+1 yılahlaklı ne kız ne de erkek kaldı ayrım yapmaya gerek yok genc
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kafada birisi daha, ulan ben lezbiyen olduğum halde bir kadına dokunma korkusu var içimde :D ama turk milleti ohh dunyann koymuş biyerlerne
01 Yorumla
Soran+1 yılEşcinseller dışarıya
+1 yılAhlak namus kadında yok erkeklerde de var herkes eşit yargılayacaksan oyle yargılaayrıca millet seni neden bu kadar ilgilendiriyor?
10 Yorumla
+1 yıldoğru mantıklı olanı evlendikten sonra sevgili yapmak
016 Yorumla- +1 yıl
Ne diyo bu ya
- +1 yıl
soru soran kişinin 'Evlenmeden sevgili yapmalar' sözü sana normal geliyo da benim sözüm mü anormal geldi?
Soran+1 yılDilini bir yerine sok görüş sahibi
- +1 yıl
Soran+1 yılAhlakın pek bir temizmiş
- +1 yıl
adamına göre muamele , önce kendi ahlakını sorgula bir ne yazdığına bak sonra gel benim ahlakıma laf et, öyle dersen böyle derim
Soran+1 yılAhlaksızsam sen de mi ahlaksız olacaksın yani? Mantığına
- +1 yıl
bir bayanla konuşurken ahlaksız oluyosan karşındakinden ne bekliyosun? ay canım ya sen bana istediğini de ama ben ahlakımdan sesimi çıkarmıyım öyle mi :D asıl senin matığına gerici yobaz örümcek beyinli
Soran+1 yılKibar istediğin durumda olman lazım. Sen kadınsın. Sana mermi atana sen gül atmalısın ama ahlakı bozuk zihniyetten fazla bişey beklememek gerek di mi?
- +1 yıl
tabi canım kadın olduğum için herşeye göz yummalıyım demi? ama sen erkeksin ne yapsan yeridir erkektir yapar der geçerler ama kadın öyle mi sen kadınsın şunu yapman lazım sen kadınsın şöyle yapman lazım, evet ben kadınım ne istersem onu yaparım bir erkekten daha özgürüm çünkü ben kadınım...
Soran+1 yılEl salla meşhur oldun
- +1 yıl
işte bu kadarsın verdiğin cevap bu kadar. Seviyen de bu kadar
Soran+1 yılDosyamda bulunacaksınız bayan.
- +1 yıl
çok umrumda şu an
- +1 yıl
soruyu gizli sormandan belli özgüvenin
Soran+1 yılİyi günler
Gizli Üye(30-35)+1 yılöyle bir yazmışsınki dünya terbiyeli türk kızları ortamı bozuyor
10 Yorumlaiçimi kararttın sabah sabah
111 Yorumla
Soran+1 yılÇamaşır suyu içirelim sana, beyazlar belki
Soran+1 yılElimizde ekşisi mevcut maalesef
Soran+1 yılAile üyelerimin içi kararmıyor. Sizin içiniz kararmışken sevap işleyelim
Soran+1 yılBir sosyolog karamsar değildir. Realisttir.
Soran+1 yılHe yavrum he, sen çamaşır suyunu iç, kaybolan beynini aramaya başla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyi de sana ne oluyor ahlak bekçisi misi bize ne milletin hayatından
33 Yorumla
Soran+1 yılBeynini anadolu yakasında unutmuşsun
Cevap sahibi+1 yılevet en azından unuttum gidip alabilirim de sen de beyin de yok neyse milleti hayatı seni beni ilgilendirmez
Soran+1 yılNedenini sordum zaten. Yapmayın demedim ki
+1 yılAhlak bekcisi de geldi bizde seni bekliydik
42 Yorumla
Soran+1 yılBeynini unutmuşsun evde git al gel
- +1 yıl
Seninkide gtune kacmis galiba 😂😂😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek başına mı yapıyo bunları?
80 YorumlaOnlarla yatip kalkan erkekler hangi milletin acaba
22 Yorumla
Soran+1 yılErkekler hep aynıdır farklı olan bayanlar
+1 yılTek basina mi opusuluyomus. sen oyle mi yapiyosun.
21 Yorumla
Soran+1 yılErkekleri çık. Yaratılışta yazılım hatası oluşmuş 2,5 milyon yıldır güncelleme bekleniyor
Turk erkeklerınden oturu
12 Yorumla
Soran+1 yılVermeyin kardeşim siz de
Yabancılar hiç yapmıyor dimi 😄
115 Yorumla
Soran+1 yılMesele yabancılar değil BAYAN
Soran+1 yılKonumuz bay bayan da değil
Soran+1 yılBaylar hepsi aynı, bayanlar farklı. Zaten konumuz yabancılarla türklerin kıyaslaması değil. Siz de beynini evde unutanlardansınız anlaşılan
- +1 yıl
Laf da sokuyor:Dd
Soran+1 yılKonumuz istemli ilişki
Soran+1 yılHakkaten sen beynini düşürmüşsün bir yerde.
Soran+1 yılSizin gibi
Soran+1 yılBeyin arama tarama operasyonunuzda başarılar
+1 yılHer kız oyle degil. genelleme yapmayin
09 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme çoğunluk demektir bayan
Soran+1 yılAyrıca, sevgilin olunca hep buluşma yanaktan öpüşme, sarılma falan yok mu sanki?
- +1 yıl
Sevgilim oldugu ne alaka. Belki ben onu opmek sarilmak filan istemiyorum. Zaten guvenmeyecegim biriylede olmaz.
Soran+1 yılHı hı tabi tabi
- +1 yıl
bide eksiliyosun. yalanmi soylicem sana?
- +1 yıl
ne hakla Ahlaksız diyosun ya?
Soran+1 yılYürü git
- +1 yıl
Sabah sabah sinir ediyosun cidden.
Soran+1 yılHe canım he
+1 yılKizlar azdi başimiza taş yağacak
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 531 cevap paylaştı. çünkü babalarıda zamanında çok fındık kırmış..
00 Yorumla
+1 yılSevişmesinler mi? Saçmalama.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Ahlaksız olmasınlar. Erdemli olsunlar
- +1 yıl
Sevişmek iyidir. Sevişince ahlaksız olmuyorsun.
Soran+1 yılOluyosun.
+1 yılkızlar ahlaksızca biz erkekler neyiz bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılKezban olduklari iicn
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSiz cok terbiyelisiniz..
16 Yorumla
Soran+1 yılBen kendi adıma konuşurum ama isteyene vermeyin siz de
Cevap sahibi+1 yılNe bicim konusuyosun.! Sozlerine dikkat et !
Soran+1 yılSözüm gayet açık ve net. Boku yiyen erkekse siz de uymayın ona
Cevap sahibi+1 yılTerbiyeni takın. benim uzerimden genelleme yapma. Ben ugrasmıyorum oyle pis islerle.
Soran+1 yılNe diye o zaman erkekler çok terbiyelisiniz diye ironi yaptın?
Cevap sahibi+1 yılTerbiyeli misiniz?
Gizli Üye(30-35)+1 yıltek ahlaklı sen misin
03 Yorumla
Soran+1 yılErkekte ahlak yoktur. Kadında vardır
Cevap sahibi+1 yılzihniyetine sokem senin
Soran+1 yılUlan 13 yaşından karı kız kesen, küfür eden, her boku yiyen erkek değil mi?
Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı. Karakter meselesi
10 Yorumla
+1 yılKarakter sorunu
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?