A.) mutluluk en iyi intikamdır...
B.) gücümün yettiği yere kadar uğraşırım...
B.) gücümün yettiği yere kadar uğraşırım...
İntikam kötü olarak nitelendirilen bir duygudur. Aslında kötü değildir. Negatiftir sadece.
Çünkü birileri bizden birşeyler alıp götürmüştür. Bizi eksiye düşürmüştür. Kendisi de bizden aldıkları ile artıya geçmiştir. İntikam bu dengesizliği düzeltmek için sergilenecek bir oyundur, düzendir. Hakkı, adaleti yerine koymaktır...
Peki, hadi intikam alalım. Herkes kendi becerisiyle. İri yarı olan dayak atarak, fiziksel yolla alır intikamını. Zeki olan tuzak kurarak. Parası olan parasız bırakarak. Bilgisayarla arası iyi olan teknolojiyi kullanarak... Herkes kendi anladığı yolla alır intikamını.
Ama yeteneği var diye insan sınır tanımamazlık etmeli. Mesela benim teknoloji ile aram iyidir. "Hackerlik" yeteneğimin bir kısmını kötü emeller için kullansam, eminim ki insanlara büyük sıkıntılar verebilirim. Birkaç bilgiye bakar ki bunları edinmek çok zor değil. Ama bunu yapmak bana verilmiş olan yeteneğe ihanet etmek olur. Güç, yanında sorumluluğu da getirir. Eğer sonunu düşünmeden aklıma eseni yaparsam sıkıntıyı yine ben çekerim. Örneğin bir şekilde izime rastlarlar, bulurlar vs...(evet bulamamaları için yapılması gerekenleri biliyorum ama mesela dedik.) Yada iri yarı olan birisi intikam alıcam diye dayak atarken bir kaza olur, kişi ölüverir. Ne olacak şimdi?
Bir de ben karşıdaki kişiye ne kadar acı verebilirim ki? Yani bunun bir sınırı var.
Evrendeki herşey bir eşitliktir. Ying-yang der doğu felsefesi buna. Fizikte "simetri prensibi" denir. Öyle ki en soğuk diye düşünülen 0 derece kelvinden daha soğuk, - dereceli sıcaklıklar, "anti-elektron", "anti-madde" gibi hatta bilinen "enerji" ye karşı "karanlık enerji" var. Bunlar gerçektende niye var dedirtecek "anlamsız" şeyler ama varlar. Bunlar bilimsel gerçek. Ama biz bunları günlük hayatın içerisinde göremiyoruz. "Bizim gözlerimizde bunları görmememiz için perdeler var" çünkü. Ancak çok dikkatle baktığımızda onların orada olduğunu kanıtlayabiliyoruz.
Bu eşitlik prensibi hayatın kuralı.
Sizden başkası tarafından alınan "artı değer"e karşılık bunu alan kişinin ödemesi gereken muhakkak aynı büyüklükte bir eksi değer de oluşuyor bu yüzden. Siz sadece o an bunu fark edemiyorsunuz.
Dediğim gibi ben kendimi parçalasam da ne kadar zarar verebilirim ki benden o artı değeri alan insana? Ama Allah benim yerime o intikamı alırsa, bunun bir sınırı yok. Ayrıca onun adaleti de tamdır. Ben almaya çalışsam belki ölçüyü kaçıracağım ve kaybettiğimden çok + değer alacağım. Bu da başıma bela açacak. Ne bilelim?
O yüzden ben Allah'a havale ederim. Sen benim yerime ondan intikamımı al da bana kaybımı geri getir diye dua ederim ve kendi işlerime bakarım. Bazan karşı tarafın "ona kötülük ettim, niye kudurmuyor" diye kendi kudurmaya başladığı da oluyor. O yüzden bana kötülük edenle bağımı keserim ve beddua ederim. Bence en doğru intikam yolu budur.
Not: Şimdi çıkıp birileri beddua kötüdür din dışıdır vs... demeye kalkmasın. Beddua HAKtır. Yapanın yanına kar kalmasın diye dua etmekte kötü bir taraf yoktur!
ohaaaaa hayatını mı yazdın be kardeşim.çok uzun valla okuyamadım.ama zahmet edip bu kadar yazmışsın hakkındır :)
okumadım ama güzel yazmışın
anası si**cenn işte affetmicenn varsa öyle bı duygu içinde her boku yiyceksin gerekrse en yakın arkadaşıyla yatıcaksınn gerekirse en sevdiği kızı si*tiriceksinn gerekirse gerekirse gerekirse gerekirse her şeyi yapıcaksın ...
(bu şekilde seninde hayatın si*ilir maf olursun etrafındaki insanlar hep karşılık bekleyen insanlar olur dostun olmaz arkadaşın zaten olmaz hayatını sorguladıgında utanırsınnn))
Bide bu ihtimal var Si*ine bile takmıcaksınn
(bu şekilde ise biri seni deli gibi sevicektirr zamanı geldiğinde bi arayışa bile girmene gerek yok)
Bİrini takmayıp hayatında mutlu oluyorsan bence bu en büyük intikam yani bir değerin yok ki artık takmıyorum hesabı =)) intikam almak bile taktığını gösterir takma daha çok koyar bencee =))
En iyi intikam şekli mutluluktur onun vicdani duygularını sızlatmaktır.
Cevap
44Cevap
uğraşıp ömür tüketmem intikamla ekyfime bakarım.
ha illa şart olmuşsa onun zayıf noktalarını bulurum,onu deli eden çıldırtan şeyler.bazı kızlar vardır ağır konuşursun yine de sinirlenmez.
ama bi de onu deli etmek için ; şu kız hoşmuş aramı yapsana falan filan dersin çıldırır :D
neden intikam ariyorsun ki?
onu yazmamisin, bikere intikma almak cok kotu bir sey, bunu yapan karaktersiz ve cok zayif biridir, ve muslumlere hic te yakismayan bir seydir, allaha havale et bu ona yeter, eyerki hakin gectiyse muhakkak cezasini cekecektir, ama yargilamak ve ceza vermek bize dusmuyor kardes allah var
hmm ok hemen kizma be ya :D
insanlar kendini kayip etmis, birine nasil birilerine nasil yardim edecegini dusunmekten cok nasil kazik atta bileceklerini dusunuyorlar
oks sonuclar umarim senin meragini tatmin eder
intikam öyle pis bir duygudur ki.bazen dersin canı cehenneme ne hali varsa görsün.bazende öyle bir duygu alır ki içini intikam ateşiyle yanarsın,onun canını yakmak için herşeyi yaparsın.ama doğru olan hangisi sıkıntı.kısa vadede intikam bizimde canımızı yakabilir.ama uzun vadede bu intikam duygusu da hafifleyecek.yani bende öyle oldu.ama halen aklıma geldikçe bi cinlik yapasım gelmiyo değil
kırk yılın başında bi cevabımız en iyi cevap seçildi,hade bu seferde böyle olsun,çaktırmayın :)
S*klememek.
Devran döner illa ki.
Otur ve bekle..
Yer değiştirdiğiniz gün geldiğinde, beter edip-etmemek arasında seçip yapabilme opsiyonuna sahip olmak çok zevkli bir şey..
Bir seferde beter etme ama
Kurtulur, kaçar elinden.
bencede mutluluk en iyi intikamdır...gördükçe bitirir belki kendisini...
uğraşırım intikamımı alırım ama çok büyük bir neden olmalı önemsiz birşey için intikam peşine düşmem
İntikam soğuk yenen bir yemektir...ona bakın ama görmeyin..bu onu deli edecektir..Siz kendi hayatınıza devam edin ve mutlu olmaya çalışın..o zaman İntikam mekanizması kendi kendine devreye girer ve görevini yapar sen rahat ol.
Hayatımı aynı şekilde devam ediyorum dermiş gibi daha çok gül daha çok eğlen daha fazla çılgınlık yap daha fazla fotoğraf çekil dostum :D
Barbunya Soğuk yenen bir Yemektir...İntikamda Soğuk Yenen Bir Yemekse O Zaman Barbunya İntikamdır :D
A-)Mutluluk en iyi intikamdır..
İntikam öyle bir zehirdir ki, zehirleyen de zehirlenen de zararlı çıkar...
Susmak en güzel cevap affetmek en büyük intikamdır bence.
gücünü boşa harcama unut gitsin ;) mutluluk en iyisi
en iyi intikam herşeye rağmen mutlu olmak inadına gülmek.
soğuk yenen yemek cuk oturuyor işte.yeni tanımlara gerek yok.
Mutluluk ve zaman. Ne kadar çok mutlu zaman geçirdiğini görürse onun için o kadar kaçınılmaz bir son olur. Mutlu değilsem bile sırf bu yüzden mutluymuş gibi yaparım. En temizi bırak o düşünsün.
Unutma bir büyük yazarın dediği gibi, en iyi intikam şekli, kayıtsızlıktır.
senin mutluluğun senden nefret edenler için birerbir intikamdır
mutluluk en ıyı ıntıkamdır gucunun yettıgı kadar ugrassan ıntıkam ıcın kendınde acı cekeceksın kı her ne kadar cekmıyorumda desen, ama mutlu oldugunda o kahrolur sen sallamassın mutluluguna bakarsın
gücümün yettiği kadar uğraşırım öldürmem işkence ederim, her yolla!
bana göre intikam güzel birsey degildir. herkesi kendi haline birakip ben hayatima bakarim.
Size gol atan takıma 2dk sonra karşılığı vermek benim için en büyük intikamdır.
hergün intikam al ve mutlu ol ne güzel ? Gereksiz yere kendini yormana degmez
çok fazla intikamlı konular açtığını düşünüyorum :D
umursamamak ve yok gibi davranmak.illaki çıkmaza sokuyor.
Hiçbiri güzelim. İntikam almamak ve bunun için kılını dahi kıpırdatmamak karşındakine ne kadar değersiz olduğunu anlatacak en güzel intikamdır...
en büyük intikam gitmektir. Sunay Akin dan "öyle bir giderim" ki adli siiride eski manitaya gönderiyorum :)
Gülümsemek en güzel intikam şeklidir...Canını yaktığı halde gülümsersen eğer zoruna gider kişinin...
bana sayısaldan 2.5 trilyon lira cıktı diye mesaj atardım
intikam alacak gücüm olsa alırım ama olmadıgı için ugrasmam :(
polimiğe girmeye gerek yok
mod on memati;
sık kafasına
bitsin.
canımı yakanın canın yakmadan duramıyorum tabi kendimi haklı buluyorsam
İntikam için kılımı bie kıpırdatman valla ne hali varsa görsün
what s going on? are getting more pretty time to time :-))
En güzel mutlu olmaktır kafkas kızı :)
Unutmak ve tabi Mutlu olmak.
Mutlu olmaya bakardım..
ufak hesapların insanı olma boş ver
mutluluk ile intikam bir arada yasayamaz :)
hic ugrasmam ugrastiririm:)
beni tanıdığı güne lanet ettirene kadar uğraşırım
afetmek ve unutmak... yoksaymak
en masumunuzdan bile korkulur :)
umut verip kaçıp gitmek
Gücümün yetmeyeceği kadar uğraşırım.
1- ALLAH,a havale etmektir.
2- sessiz kalmaktır.
intikamla işim olmaz be
A şıkkı tabii ki de :))
Gücümün yettiği yere kadar direnirim
intikama isyaaaannnnnnnn ;))