En değer verdiğim ve en sevdiğim insan geliyor benim aklıma.
Ona sarıldığım zaman hissettiğim mutluluk paha biçilmez.
Ona sarıldığım zaman hissettiğim mutluluk paha biçilmez.
Adam kelimesinin karşılığıdır o.
Ağlamaz o, kızını gelinlikle görene kadar. Toktur çocukları doyana kadar. Onlar doyduğunda da en çok o yer. Çünkü en çok o çalışır en çok enerjiyi o harcar. Kötü roller de hep ona aittir. Yaramazlık yaptığımızda kızmak da onun görevidir.
“Bey şu oğluna/kızına bir şey söyle!”
Ama asla kendi egosu için kızmaz. Biz daha iyi olalım diye. Bizi korumak için. Damadını sevmez ona güvenene kadar. Her erkek kendini kız babasına kanıtlamak zorundadır, kızına onun kadar iyi bakabileceğini kanıtlamak için. Serttir kaya kadar ama dışarıdan. Siz sımsıkı sarılsanız da o hep utangaçtır. Yüreğiyle sarılır sana, göremezsin ama bilirsin. Centilmenliği de değişiktir. Çiçek almaz belki lakin cebinde küçük kızına/oğluna hep çikolatası vardır. Kendi cebinde parası olmasa da senin cebine koyacak parası vardır her zaman. Gördüğünüz ilk ve en güçlü insan da odur. O Süpermendir, O beyaz atlı prenstir. Dağları bile kaldırabilir sizin için. “Seni babama söylerim.” ve “Benim babam senin babanı döver.” kalıplaşmış sözleri de buradan gelir. O kim mi?
O adam benim Babam.
Dedemgil buyuttugu icin dedemi bu yasimla hala ozluyom hala eksikligini hissediyorum inanin
Dedemi ebemi ve ilk sevdigim kizi kisa araliklarla kaybettim. aileme yabanciydim. onsekiz yasimda ayrildik babamdan.
Burada paylasimlari okuyunca ne babalar varmis deyip kiskandim bu yasimla gencler.
Vefat edenlerin mekani cennet; yoklugunu cekenlere sabir ve mutlluluk diliyorum.
Mutluluk dedigim su: baba gibi has babaymis ki bunu hissedebiliyorsunuz.
Tesekkur ederim @ZamaneErkegi paylasimini cok begendim duygulandim ya
Ben babamdan hic birsey gormedim ama sunu guzel ogrendim
:nasil baba olunmayacagini
Oda iyi bir baba olma cabalarimda baya faydali oldugu icin yinede atama minnettarim.
Benim baba modelim biraz flu. Seviyorum kendisini ama tam bir baba gibi hiç hissetmedim. Daha çok küçük erkek kardeşim gibiydi. Tabiki ekmeğini yedik, çok emeği var üzerimizde o da ayrı. Genelde sevgisini pek belli etmeyen, biraz da özgürlüğüne düşkün bir adam olduğu için ve bana göre babalık sorumluluğu ona ağır geldiği için hep bizi sevip sevmediğine şüpheyle yaklaştığım şahıstır kendisi.
Baba guven mutluluk huzur KORUYUCUM herseyim... tek ADAM o gozumde... allaha cok sukur O AdAm benim babam diye...
I love my DADDY he is my all...
Cevap
139Cevap
Bu geliyor :)
https://cdn.meme.am/instances/62472062.jpg
İşin şakası bir yana kardeşimle her akşam cebinde çukulatayla işten gelmesini bekleyişlerimiz, "baba baba" diye kapıya koşup onu karşılamamız aklıma geliyor..
the last son of dionysus :)
Korktuğumda sığınacağım beni destekleyen bir güvenli liman geliyor.
Hiç değilse bir destek olmaz mı ya gemilere :)
Bilmiyorum çekinirim de bir çok konuda babamdan yani kızmasından da korkarım ama severim de :)
Değerlidir benim için biricikdir :)
Ya benzetme değil o benzetme olması için 'gibi' edatı olması gerekir :)
Azıcık Türkçe çalış Leprucum :)
Tamam girmem ama iyi de kankacığım senin iç dünyanı ben nereden bilirim ki gemifobin sufobin varsa bunları bilemem :)
Neyse yine her zaman ki gibi tamam sen haklısın diyorum ve yazmıyorum daha :)
Pekala öyle olsun bakalım :)
Gizli kullanıcı olabilseydim söylemek istediğim çok şey vardı ama sadece aklıma nickim göründüğünden dolayı, boşluk geliyor.
Gerek duymuştum
Marlon Brando direkt aklıma geliyor. The Godfather
"Ailesiyle vakit geçirmeyen bir erkek, asla gerçek bir erkek sayılmaz!"
"Dostlarını yakın tut, düşmanlarını daha yakın."
Bu iki efsane replik halen günümüzde de (özellikle 2. olan) günlük hayatta onun repliği olduğunu bilmeden herkes tarafından kullanılır.
İlk aşkım haystımdaki tek erkek. Kahramanın koruyucum. Ona sarılarak uyuduğumdaki huzur mutluluk başka hiç bir şeyde yok. 2dk bile onu görmezsem gözlerim doluyor. Özlüyorum. İnanılmaz biri. Eşi benzeri yok. Biriciğim benim bitanem. Beni kahkaha atarak güldürebilen tek kişi. Nasıl anlatayım ki onu kelimeler cümleler yetmez , kifayetsiz kalır😊 babamı özledimmm😢 iyi geceler 😊
jenerasyon bilir... Hani biri sana karışınca mahallenin en kral abisini düşünerek "seni ona söylicem" dersin ya tüm samimiyetinle! Babalarımız budur... Hani derde düşersin annenle paylaşırsın ya babanla paylaşmaya çekinirsin.. Kıvranır köşede , derde düşer seninle ama belli edemez.. Baba odur.. Parasız kaldığında anlar sıkıntını.. Sesinin tonundan, hareketlerinden, davranışlarından anlar ki sen yoksulsun o anda.. Hemen unutur sana olan kızgınlığını alır karşısına konuşur.. Baba odur.. uzun lafın kısası "baba" hergün söylediğin türküyü dinlerken "oğlum bugün farklı çaldın farklı söyledin" deyip seninle dertleşen adamdır!
Sert bakıslı yufka yürekli
sürekli beni eleştiren ama üstüm acık kaldı diye gelip üstümü örten..
Baba nedir ona dair hiçbir şey yok kafamda çocukluğumdan beri hiçyanımda olmayan birisiydi yani ne bir boşluk ne bir sevgi öyle bir kavram yok bende :/
Babamı kaybettiği zaman. Bana hep iyi davranan adam hep yanımda olan ergenliğimde beni hep çekmiş olan tüm asiliklerime rağmen en ufak birşey olsa arkamdan koşan kişiydi. Ben hata yapardım o toplardı ben hata yapardım o toplardı sürekli böyleydi. Baba varlığında değil insanların varlığını kaybettiği zaman ne olduğunu anlıyor insan.
Belaya hazır olun!
Hem de çifte belaya!
Dünyayı yok olmaktan kurtarmak için!
Tüm insanlığı ulusumuzla birleştirmek için!
Gerçeğin ve sevginin kötülüklerini açığa vurmak için!
Amacımız yıldızlara ulaşıncaya kadar!
Jessie !
James!
Roket takımı her zaman ışık hızıyla hareket eder!
Ya teslim olun, ya da savaşmaya hazır olun!
Miyav! Bu çok doğru!
babamın tatlılığı gülüşü sesi geliyo. bize hep bişeyler öğretmesi kendinizi geliştirin diyişi geliyo. şu şiiri ezberleyin para vercem diyişi. bizi bizden çok düşünen kişi. sinirlenince kızınca kusura bakmayın yavrularım bende sinirleniyorum işte diyo ya. hayatta kızamadığım kızsam bile arkasından tek kötü laf edemediğim canımın içi
O benim ilk aşkım beni karşılıksız ömrünün sonuna kadar sevebilecek tek adam ♥ ona o kadar bağlıyim ki anlatamam benim en iyi arkadaşım o burdan sevgiler çok seviyorum onu ♥
Babam benim her şeyim. Her zaman bir şeyler öğrenebileceğim, arkamı döndüğümde onu bulacağımı bildiğim, daima güvenebileceğim bir dağ gibi. Yüreğiyle, insanlığıyla her zaman örnek aldığım adam o. İyi ki benim babam.
Baba dağdır dağ sirtini yasladıgın düştüğünde seni kaldıran hayali olmayan süper kahramandır baba dünyaya geliş bileti sınava giriş belgendir ve birsürü turetilebilir Allah kimseyi anasiz babasız bırakmasın.
Babam olduğu halde babaligin ne olduğunu tadamadim bu en eksik olduğum ve uzuldugum olay
Harbi yanlislik oldu yanlis anlamayin yanlislikla bastim
Yani ozur dilerim cok ozur dilerim
Off geri alma dugmesi yok mu yeniyim ve bilmiyorum gercekten pardon
Ya tamam ama yinede ozur dilerim gercekten yanlislik oldu
Tesekkur ederim
beni reddeden sonra vicdan yapıp 2 ayda bir arayan adam geliyor aklıma
Hayatımda unutamayacağım, eksikliğini her gün hissettiğim insan.
Güven kelimesinin tam karşılığı. Adam gibi adam geliyor. Fedakârlik geliyor. Yüreğindeki sevgiyi belli edemeyen ama bakısından anladığım koca bir yürek geliyor. kelimelere sigmayan bir huzur geliyo. Iyi ki var.
baba denildigi zaman aklıma evin temel diregi gelir her ailenin olmazsa olmazıdır baba onun ahı tutar o yüzden annemize babamıza yaşarken kıymet verilmeli onların hayır duası alınmalıdır babasız yetişen bir çocuk herzaman eksiktir hayatta ne yaparsa yapsın sadece arkasında onu destekleyen anne ve kardeşleri vardır babası olmadıgı için buruktur..
para istedigimde bir anda grumpy cat e donusen seker adam. yuregi kocaman ama cebi kucucuk
Doğru yaptığımda yanımda olup yanlış yaptığımda beni dışlayan kimse.
Uçsuz bucaksız okyanusun ucundaki limandır, deniz feneridir.
annen duymasın bunları.. sen nasıl annen ile babanı ayırıp babana en değer verdiğim diyebiliyorsunki? artık annen öldüğünde anlarsın onun değerini
Baba denildiginde aklima tek gelen sirtini dayiyacagin koca bir dag gelir guvenecegin tek erkektir hayatindaki ellerinen opuyorum canimin ici 😊
Babam benim kalbimin iğne oyasıdır :) o sert görünüşünün altındaki titrek içi içine sığmayan yönünü göstermekten çekinen koca gövdeli çınardır babam
Dem BABA geliyor benim. Sonra beşiktaşta sokakta söylenen Dem Baba şarkısı bir ara ağzıma dolanmıştı :D Ben fenerbahçeliyim neden böyle olduğunu bilmiyorum.
Herkezin yapamassın gözüyle baktığı şeyi 'Sen yaparsın oğlum!' demesiyle bütün engelleri aştıran bir güven abidesidir benim gözümde.
Baba söğüt agici gibidir meyve vermesede gölgesi yeter. Bilmem anlatabildimmi
Ne kadar yıldızımız barışmasada, arkamı toplayan, hiç bir karşılık beklemeden yanımda olan koca yürekli adam diyorum
yaşattıkları geliyor. ota b*ka bağırıp durması, egosu...
sevgisini hissetmedigim varken yok olan cocuklugumda bile en zor animda babam var diyemedigim vicdandan yoksun hakaretlerine maruz kaldigim sesini duymaya tahammul edemedigim godukce icimi sogutan bana gecmisimi hatirlatan biri geliyor benim aklima
Aile içerisinde en yufka yürekli olmasına rağmen sert görünüşün altına saklanan nadide bir güç, kuvvet ve sevgi.
Aklıma inat ve tartışma geliyo
https://i.hizliresim.com/9ErZYo.jpg
Babasız kadınların hayatları canavarlarla dolu çıkmaz sokak, diğerlerininki lunapark. Anlatabildimmi? Ha bide bizi çıkmaz sokağa sürükleyen babalar var, onlar derin mevzu.
Bir erkek çocuğunun idolü, bir kız çocuğunun ilk aşkı.
Beni kizdirmak için her şeyi yapan ne kadar kizsamda onu kocaman sevdiğimi hissettigim benim için herşeyi yapacak beni koruyacak bir adam babam :)
Beni koruyan
Bana güven veren
Ondan korkmam için sadece kaşlarını çatıp gözlerimin içine bakan
Allah onu başımdan eksik etmesin
baba deyince aklıma direk kahraman geliyor küçükken hep benim kahramanımdı ve şu an tanıdığım en güvenilir adam :)
güven, rahatlık , muhabbet edebılmek , dinlenmek, tarih, resim , balık :)))
Ayrımcıydı babam küçükken en çok beni severdi. Belki de evin küçüğü olduğum için. Şimdi anlasamadim birisi. Küçükken annen mi baban mı sorusunun cevabiydi babam. Seviyorum ama neyse.. büyüdükce insan farkediyor birşeyleri.
Baba kizlarinin ilk aski bitanesi ben babami opmeden uyuyamazdim huzursuz olurdum babam bir kere eve gec gelmisti saat 3 bucukta gelmisti ertesi gun okul vardi saat 6 bucukta kalkcaktim yinede onu bekledim onu opmeden uyudugum zaman kabus goruyodum
bu anime geliyor. baba olmak herşeyi sırtlamak
Buyrukçu namus bekçisi yinede tonbikim
BABA CANDIR👨🏽💜💛💚💙
Azmi sopasini yedim bee allah ömrünü uzun etsin bizi adam etmek icin azmi ugrasti be
İlk aşk , mutluluk , sıcaklık , huzur , sonsuz destekçi 💓 💓
Aşk geliyor ilk aklıma belki çok klişe ama öyle hala rahatlıkla kucağına oturup derdimi anlatabiliyorum hala daha ağladığımda gözleri dolar.
bir kızın ilk aşkı babasıdır mesela. benimde ilk aşkım babam her zaman babam gibi bir adamla evlenmek istemişimdir.
müslüm baba geliyor
https://www.youtube.com/watch?v=ZxcV9ZkYvsQbravo takdir ettim gerçekten seni.. baba deyince aklıma güç geliyor.
Sadece kendini düşünen alkolik bir Adam geliyor aklıma
Hayatta gerçekten çok çok sevdiğim ve değer verdiğim tek insan babam iyiki var
hakkını asla ödeyemeyeceğim insan aklıma gelir babama bana bu şekilde bir hayat sağladığı için ona çok teşekkür ederim
Hafif sigara kokan kocaman elleriyle evde ki her türlü tamirat islerini yapabilen ağır başlı sert duruşu olan kendini yanında güvende hissettiğin yakışıklı güçlü ve bilgi küpü olan kişi
Hayatımın anlamı, dostum, sırdaşım, güvenli bölgem, aşkım, olmazsa olmazım, dualarımda yer alan tek adam, Allah onu başımdan eksik etmesin dediğim ilk insan.
www.kizlarsoruyor.com/.../a40676-bir-kizda-baba-nin-onemi
Okutrsanıx sevinirim...
Annem babam ayrı baba deyince hiç iyi bir st gelmiyor maalesef
Baba candır ya ölüm gelip kapıyı çalıncaya dek kıymetini anlamazsın
Bebeğin doğması için yardımcı olan kişi şahıs geliyor aklıma
Her zaman arkamda dağ gibi duran adam. Eksik olmasın.
baba deyince
güven
sığınacak kapı
sevgi
...
bir yığın sayabilirim daha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar