Bir kavga olabilir, sorun olabilir. İçinden çıkılmaz durumda kalsanız neyi tercih edersiniz? Koparmak mı? Uğraşmak mı?
Bu da dinlemelik olsun. İyi geceler.
Bu da dinlemelik olsun. İyi geceler.
şu an vergi hukuku dersi çok karmaşık geliyor mesela konunun üstüne gideceğime erteliyorum başka ders çalışıyorum.. sanırım çok sıkılgan bir yapım var... lakin insan ilişkilerinde böyle değilim daha hassas ve empati yaparak işi çözerim.. üstüne giderim... insan kaybetmek cok kolay onemlı olan kazanabılmek (:
duruma göre değişir. çabalamak güzeldir. insan iyi hisseder kendisini ama karşıdaki buna değer mi orası tartışılır...
Düğümün nasıl ve neyden kaynaklandığına bakarım. Nedenleri çözmeye değecekse çabalarım, eğer değilse keserim tabi.
Düğümleri tek tek çözerim, ancak bir yere kadar, sınır dolduğunda keserim mecburen..
Sınır neresi?
Sınır; ruhumun alabileceği son yara zerresi..
Soruların gibi güzel bir cevaptı. Tesekkur ederim. :)
Rica ederim. . :) güzel düşünceniz için ben de teşekkür ederim. .
Eig için teşekkürler. . :)
Rica ederim.. Bıkmadan sorularıma cevap verdiğiniz için ben teşekkür ederim. :)
😊 sorularınız dikkat çekici olduğu için ilgimi çekmiş olmalı..
Cevap
22Cevap
Bükemedigim bileği kırarım çözmek bana gore degil :D
Haha kolay yol :D
İp Lazımsa Çözerim değilse Keserim hayata dair oyalanıcak zamanım yok
Hoş bir cevap oldu tebrik ederim. :)
Değeceğine emin olursan uğraşmak, yoksa kesip atmak.
Degecegine nasıl emin olabilir insan? Sonu baştan göremezsin çoğu zaman.
Teşekkür ederim. :)
İyiliğimin bir işe yaramadığını farkettiğimden beri kötü olmaya karar verdim baktın olmuyo kes at uzatmak zaman kaybından başka bişey değildir
Çözmeye çalışmak öncelikli tabiki kesildiği zaman çözülmüş sayılmaz ve acaba çözebilirmiydim ya da keşke çözmeyi deneseydım cumlelerı gelır arka arkaya... bu yüzden önce cozmeyı denemek elden gelenı yapmak olmuyorsa kesmek en dogru karardır.
Çözmeye uğraşırım.
Olmuyorsa, "inceldiği yerden kopsun." der, keser atarım.
Büyük İskenderde şavaşa şavaşa gelmiş ta gordiona orda bir dügüm var demişler bunu açan dünyaya hakim olcak iskender incelemiş ipi 3-5dk ve çekmiş kılıcını kesmiş düğümü ortadan ikiye sanırım anladın sen beni :)
Bazen kör düğümü, düğümün dibinden kesmek gerekir. Ama önce çözmeye değer mi amlamak lazım.
Değeerse Çözmekten başka Çarem yoktur.. Zaten değmeğinin derdi Beni Bağlamaz... 😒
Bazen sabretmek gerekir bazen kesip gitmek işte onu belirleyecek olan hayatta yediğin kazıkların toplamı yani tecrübendir
Illaki bir yede kesmek gerekecek dugum kesmeden cozulmez. Umarim anladin
genelde çözmeyi tercih ederim baktım elimi iyice sıktı kangren yapacak koparırım...
Düğüm çözmek bende bir tutku gibi. Sorunları cözebilmek adına tabi makul çerçevede ne gerekiyorise yapılması taraftarıyım.
o teknede balıkta oluyor misinalar karışıyor bazen kolaysa balık o sıra az vuruyorsa çözeriz karışanla ama aşağıda balık kalabalıktır keser atarım
Ben direk keser atarım. Çaba sarfetmek pek bana göre bir eylem değil.
baktım ki olmuyor
keser atarım yaaa
bende bir insanim her şeyi cözemem ya
serim hiç uğraşmayı sevmem ama kafayı taktım mı çözene kadar uğraşırım
İpin türüne bağlı, yani olaya ve ne hissettiğime
Diyelim ki hassassın bu konuda? Maksimum nedir sınırın?
Açıkçası uğraşmam ben genel olarak tavrım bu şekilde. Ama öyle aman aman bağlı olduğum biriyse bir şans veririm sanırım. Düğümü çözmek değil ama gevşetmek diyelim :)
Hadi hayırlısı :)
Konudan konuya değişir bazen ipi hemen kesmek gerek beiazen de konunun hassasiyetine göre yavaş yavaş o düğümü çözmek gerek
Yeni bir ip alır, uç uca bağlar ip atlarim ben o iplerle.
Sorunlar beni vazgeçiremez demek istedim adfgdfa 😃😂
İnceldiği yerden kopsun gereksiz yorulmaya gerek yok :)
Çözmeye çalışırım olmadı bir düğüm de ben atarım ama asla kesmem 😊
Kesmek. Vakit kaybina ugrasmaya gerek yok
Kaybolan kısım :)
Fazlalikmis ✌
kopardım sonu iyi olmadı, uğraştım sonu yine iyi olmadı. artık ip mip yok benim için.
dibine kadar uğraşırım :D
Helal olsun :D
arkadaşım bavul şifresini kaybetti diye 9999 kadar denemeyi göze alıp 1123 te bulmuştum :D kafama koyduğumun üzerine gitmeyi seviyom :D
Ben keserim
Kaybedilen kısım?
ben ipi camdan aşağı atarım genelde.
Çaba sarf edip çözmeyi tercih ederim.
Çözülecek gibi ise çözerim yoksa keser atarim
Genellikle çözmeye çalışırım
koparırım ben çözmek için çok üşengecim
bir düğümde ben atarım :)
ipin ucunda bagli olan neyse ona gore
Baktım olmuyo bir düğümde ben atarım
Çözmek bana göredir. Sabırla..
Ben keserim.