benim gibi olan var mı? ben gerızekalımıyım neden yapamıyorum nasıl düzeltırım zekamı ?
Cevabın nedir?
gunluk hayatta karsına cıkan rakamları topla cıkar çarp ne gorursen ama bır ara boyle bır takıntım vardı bu sayede fazlasıyla ıyı oluyorsun bu konuda cok kez mıllet hesap makınesı kullanırken onlardan cok daha once sonucu soylerım onların şaşkın bakışı benı mutlu edıyor :D
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 313 cevap paylaştı. Bende buaralar mallik var ya:)algilamada zorluk cekiyorum müthis derecede:(
07 Yorumla
Soran+1 yılkafan ıle cok mu konusuyorsun
Soran+1 yılkafana şapkadan baska bişi takma düzelir:)
Soran+1 yılpara artık aslanın mıdesınde degıl kuyrugunda daha cok calısmak gerek :) olayları akısına bırakmak gerek fazla düşünmek hem bedenen hemde ruhen insanı yıpratır arkadas tavsıyesı ;)
Soran+1 yılteşk arkadasım :)
Bi' arkadaşım var kız matematik okuyor ve bölüm birincisi ama gel gör ki en ufak hesapları bile aklından yapamıyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılbende matematık çözebılırım uzerıne dussem fakat kafadan yapamıyorum Solagım acaba o yuzden olabılır mı
Soran+1 yılozaman keraatt cetvelınden baslamalıyım he nedersın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende de aynı. matematik bölümündeyim biri o tür bi hesap sorduğunda resmen midem bulanıyor. :)
09 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya hemen heyecanlanıyor beynin uyusuyor oyle degıl mı hadı bır an once yapmalıyım dıye dusunurken uzerınde cok dusunuyorsun:)
Cevap sahibi+1 yılevet öyle oluyor. baya yavaş kalıyorum iyice sinir oluyorum. :) bir de matematikçi olacağımı bilen varsa ve bu tür bi hesaplama varsa bir de dönüp e hadi söylesene demiyorlar mı sonucu deli oluyorum.
:) bence zekanda sorun yok. yani 4 işlemde yavaşım diye kendime aptal demem. :) daha zor şeyleri yapamadığımda derim.
Soran+1 yılbu davranısların uzerınde arastırma yapmak gerek bacım hadı ben sayısalcı degıldım kendımden suphelenıyordum sımdı sen sayısalcısın bu olayın uzerıne kafa yorulur :D
Cevap sahibi+1 yılelimde olan bir şey değil yavaş düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılbir de bölüme başladıktan sonra iyice yavaşladım. :) tuhaf bi etkisi oldu matematik okumanın.
Soran+1 yılpsıkıyatrıse gıtmeyı denedın mı pekı ... senınkısı rol catısması gıbı bısı olmus matematık bolumune gıt fakat kafadan yapamama yalnızken yapabılıyormusun pekı ... sadece ınsanlar sordugunda mı yapamıyorsun elestırılme korkun var mmıı
Cevap sahibi+1 yılbunun için gitmedim. pek umursamıyorum bu durumu. kafadan hesapta kötü olayım ne olacak.
sen niye taktın ki bu duruma.
Soran+1 yılbana eksıklıkmıs gıbı gorundu .. bı yerde calısmaya baslasam hesap makınası mı kullanacagım ... mıllet catır catır kafadan hesap yaparken ben yapamıyorum dıye uzuldum gecen cocugun bırı sanıye gecırmeden 2 rakamla 2 rakamı carptı.. benım erkek arkadasım 4 hanelı ıle 2 hanelılerı kafadan yapardı ben eksıklı hıssederdım :D her kula nasıp degıl demek .. bak benım arkadas vardı ılkokula gıderken kafadan butun ıslemlerı yapardı fakat matematıgı zayıftı :)
Cevap sahibi+1 yılzaten ben de matematiğin hesap tarafını değil ilişki kurma yanını seviyorum. :) ki en önemli yanı da o.hesapta iyi olabilirsin ama sorunu anlayıp çözüme gidemeyebilirsin ya da ispat yaparken ilişki kurmada geçişlerde sorun vardır o daha kötü.
bence bi eksiklik değil. hesap makinesi de güzeldir.:)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
24Cevap
Bende üniversite mezunuyum ve bilgisayar programcısıyım.Kafam zehir gibi çalışıyor.Analitik düşünce yeteneğim çok gelişmiş ama ufak rakamları bile kafamdan toplayamıyorum.Bence bu beynin bir bölümünde olan gelişme bozukluğu veya hasardan olabilir.Kesinlikle psikolojik bir faktör değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılKucukken düşüp kafami çöp konteynirina carpip kisa süreli bilinc kaybi yasamisim o problem olabilir mi
- +1 yıl
vallahi Allah bazı şeyleri fazla bazı şeyleri eksik verir mesela Stephen Hawking adam çok zeki zeka fışkırıyor ama adam felç
- +1 yıl
Bende de var bu sorun düşmeyle alakalıysa ben de pencereden düşmüşüm. 2 kez de boğulma tehlikesi geçirmişim.
+1 yılTürkiyede eğitim pratik değilde ondan..Üniversitede para üstü eğitimi almıyorsun ama ilkokuldan itibaren beyinde ve harekette pratik olmadığı için sen sadece kağıttaki soruları çözersin..Uygulamada bir hiçsin..
13 Yorumla
Soran+1 yılheh ıste ole kagıtta ıyıyım pratıkte de ıyı olmak ıcın napayım gecmısıme mı ıneyım
- +1 yıl
Abaküs kullan..
At çiftliğine git atları say..
Misket al misketleri topla say çıkar..
Yap bişeyler işte..
Senin problemin civata sıkmasını bilmeyen makina mühendislerine benziyor..
Civata al sık..
Soran+1 yılhaklısın tesekkurler :D
Zekanda sorun arama bence. Toplama çıkarma bilen her insan yapabilir bu islemi zekayla pek bi alakası yoktur. Fakat sende konsantrasyon sorunu vb bise olabilir. Bi psikiyatrdan yardim isteyebilirsin bu konuda..
06 Yorumla
Soran+1 yılgıttım psıkologa kaygı problemı var dedı bırde Asosyalsın dedı :D heyecanlı yapım var bır an once olsun ıstıyorum zaman cabuk gecıyor gbı gelıyor bırde Solagım et balık yemıyorum
- +1 yıl
Sana sunu söyleyim o zaman ayni sikintilar bende de var ve psikiyatra gittigimde bana da ayni seyleri söyledi halbuki hicbiseyi kafaya takmayan 7/24 kopma modunda bir insanim ve neden asosyal dedigini hala anlayamadim. Arastirmalarim sonucu vardigim sey ise bende hiperaktivite ve konsantrasyon bozuklugu oldugudur. Belki sende de böyle bi durum olabilir doktorlar her zaman dogru teshis koyamiyor. Bi arastir bence internetten.
Soran+1 yılevet cabuk hıperaktıve olabılırım hersey cabucak olsun ıstıyorum sankı arkamdan biri kosturuyor .. dıkkat eksıklıgım var evet .. ee napacagız sımdı bız :/
Soran+1 yıltesekkurler :)
+1 yılhacı senin kafan farklı çalışıyordur, yada kafan çok doludur, hesap işlerine önem vermiyorsundur.
13 Yorumla
Soran+1 yılöle mı dersın hacım :D
- +1 yıl
Öyle diyorum hacı çünkü çağımızın hastalığı stres.
Ben bir dahiyim ama stres ve geçim sıkıntılarım yüzünden nefes bile almak sorun oluyor bazan.
Soran+1 yılben aksıne cok rahatım bana rahat batıyor :D
kafamın farklı calıstıgı dogru tersten calısıyor :)
tesekkurler :D
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılFakat genelde fastfoodcularda veya marketlerde kasaya böylelerini oturtuyorlar. Basit bir hesaplama için hesap makinesini eline alıpta yine hatalı sonuç ürettiklerinde onlara gülüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılben de onlardan bırıyım :D
alakaya maydonoz ne alakası var mat profunu bozmuş olan ben yeri geldi kedi ismimi unutmuşum ne kadar dahi olursan o kadar manyaklasıosun bu bi gerçek bence :D
04 Yorumla
Soran+1 yılbende heyecan var saglıklı dusunemıyorum burnumun dıkıne ılerı vıtese takıp gıdıyorum düşünce yetenegımı nasıl gelıstırecegım anlam veremedım:D
Soran+1 yılbulmaca cozuyorum hatta sudoku bıle cozuyorum kıtapta cok okurum el becerım yok ıste :D tesekkurler
bi üniversite daha okursan fena olmaz :) fakat bu sefer matematik ağırlıklı olmalı :D
01 Yorumla
Soran+1 yılsayısalcı degılım ... matematık ılgı alanıma gırmıyor fakat uzerınde durdgumda çözebılıyorum :D
- Para & Ekonomi konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılDeli bile para işlerinden anlıyor bizim burda sen nasıl anlamıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılbende anlamadım ya Solagım ondan olabılır mı et balık malık yemıyorum
- +1 yıl
Balık mutlaka yemelisin
Soran+1 yılhadı ya baslamak lazım eskıden yıyordum onun canlı canlı elımde oldukten sonra üzüntüme ogun bugundur yıyemedım ...
Hangi üniversiteden mezunsun kız :s Nasıl mezun oldun ?
04 Yorumla
Soran+1 yılbende bilmiyorum bırde işletme bıtırdım ıyı mı
Soran+1 yıldusunuyorumda korkuyorum :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılturkiye sizin gibi dandikler yuzunden boyle cahillere yer veriyor ve bir sey yapamiyor yazikkk
23 Yorumla
Soran+1 yılhe bebegım aferın toto havalarda balon nıyetıne ucuyor ...
- +1 yıl
tamam he he haklısın
- +1 yıl
+1
+1 yılkafan dalgın hayat çok yıpratmış seni ve vitamin eksikligin var
05 Yorumla
Soran+1 yılnasıl duzelecegım olabılır et balık yemıyorum bırde Solağım
- +1 yıl
işte yeme içmeni düzeltceksin kuru bakla giller et balık meyce yiyeceksin bu tür şeyler konsatrasyoon eksiklikleri vitaminsizlikten :)) yemeye içmeye dikkat :) ama niye gizli sordun :) çok insani bişey saklamna gerek yok :) bende ünv agzımda hep yara çıkardı vitaminsizlikten :)
Soran+1 yılet yıyemıyorum kokuyor gelıyor kokusunu duydugumda mıdem bulanıyor cok yemek secıyorum.. hayırlısı artık ne yapayım :D
- +1 yıl
allah yardımcın olsun :))
Soran+1 yılteşk :D
+1 yılBurda bu soruyu sracak kadar zekiysen, para üstü de hesaplayabilirsin.Bİraz pratik yap.
01 Yorumla
Soran+1 yılözguvenım gızlılık maskesı arkasında super tavan yapıyor :D
+1 yılzekadan öte unutkanlığa da dayanabilir çağımızın sorunu B12 sonuçta
02 Yorumla
Soran+1 yılheh ıste cabuk unutuyorum nasıl çözecegım bu problemı
- +1 yıl
b12 iğneleri var rahatca alabilirsin ayrıca ek vitaninler tabler olarakta mevcut
Gizli Üye(36-45)+1 yılHatun işletme mezunu, para üstü hesaplayamıyor. İleride bi' işe girecek, şirketlerin hesaplarını kontrol edecek falan...
Yalnız değilsin korkma ama ben korkuyorum. Türkiye'nin geleceği "patlak" .02 Yorumla
Soran+1 yılherkes anne karnında ögrenmıyor ya benım sucummu he benım sucummu
Cevap sahibi+1 yılEvet.
aynı durumdayım, mantıklı bir cevap bulabilirsen benimle de başla
02 Yorumla
Soran+1 yılsarılalım sıkı sıkı kader ortaammmm :)
:'(( :'(( :'(( ve ben daha giremedim üniversiteye dünyanın adalatini sikiyim ya :'((
01 Yorumla
Soran+1 yılsakin ol şampiyon
+1 yılunı mezunusun ama yetenek yok nasıl mezun oldun acaba
01 Yorumla
Soran+1 yılbende anlamadım şans eserı sanırsam o.O
+1 yılvallahi Allah bazı şeyleri fazla bazı şeyleri eksik verir mesela Stephen Hawking adam çok zeki zeka fışkırıyor ama adam felç
00 Yorumlazeka geriliği okullar var oraya bir git dene bakalım
028 Yorumla
Soran+1 yılbu yastan sonra yok canım almayayım
Soran+1 yılfazla gelıyordur onlar :D
Soran+1 yıldıkkatlı olmalısın yada fermuarlı cep olması sart :)
Soran+1 yılsenın durum benden de vahımmıs be kardes
Soran+1 yıldalga mı gecıyorsun arkidiş :)
Soran+1 yılanammm hem dıkkatsız hem alıngan :) ben eglenıyorum .. gitme nolur kal ...
Soran+1 yılAllah ağlatmasın yuzyüze durum degerlendırmesı yaparız yalnız dıkkat gelırken cebındekı paraları düşürme hehe :D
Soran+1 yıldaha samimi olsun ıkı lafın belını kırarız :)
Soran+1 yılişletme :) ya benım durumum kotu ama ben duz hesapları yapıyorum yalnızken yapıyorum bırı anıden sordugunda tutuluyorum beynım uyusuyor elım ayagım tıtrıyor bırde kurusları yapamıyorum
Soran+1 yılAllah kahretsın cok ta tutumluyum fakat pazarlık yapamam :D
Soran+1 yılevın faturalarınıda ben oderım bılıyormusun hatta bırgun bankaya para yatırmaya gıttım kızın bırı para ustunu faladan verdı gıttım dedım yanlıs yaptın halbukı para ustu hesaplama gıbı huyum yok elımde fazlag gorundu :D
Soran+1 yılyok saydım uzerıne hesaplamalrda bulundum aynen verdıgım para vardı bu kız ona uzattıgım parayı aynen vermıs dedım dekont elımdeyken baskası olsa gıdıp onu vermezdı ..:)
Soran+1 yılsen benı eklesene ya bole zor olmuyor mu :D
Soran+1 yılşöle yapalım sen bır kac dk lıgına ac profılını ben ekleyeyım nasıl fıkır :D
Bende yapamiyorum kafadan oyle dert ediyorum ki kendime bazen isten cikasim geliyo😐😐
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla benim annem de hesaplayamiyor ama ilk okul mezunu bence sende bi sorun var :)
03 Yorumla
Soran+1 yılsorunu duzetlmek sart :D
Cevap sahibi+1 yılbi çare bulalim :)
Soran+1 yılnapsak acaba (Düşünen smile) o.O
Bu terste bir işlik var :/ :/ :/
04 Yorumla
Soran+1 yılNapak ölek mii o.O
Soran+1 yılHayirlisi be gülüm :)
+1 yılo değilde ben kendimi yırttım yerleşemedim.
02 Yorumla
Soran+1 yılbende eşşek sansı varmıs :D
- +1 yıl
evet bencede
ünide para üstü hesaplamayı öğretmiyolar ki zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılyanı aferın benı savunan bırı cıktı
+1 yılanasınıfı mezunuyum ben bile hesaplıyorum :D
00 YorumlaÜstü kalsın..
01 Yorumla
Soran+1 yılanamm ne guzellll :D
Gerizekalısın.
04 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı :D
Soran+1 yıltesekkurler tamamladıgın ıcın :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılgerizekalısın
23 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı
Cevap sahibi+1 yılbe gülüm
Soran+1 yılbu ne arkıdıs ya yukarıdakı ıle anlasmamı yaptınz :)
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası