Her yalan söylediğinizde hayatınızdan bir gün eksilseydi yine de yalan söylemeyi göze alır mıydınız?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

ben dini bir kişilik değilim!! (içime cem yılmaz kaçtı) ama şöyle bir olay var ki peygambere müslüman hırsızlık yapar mı diye sorulmuş. "olabilir" demiş. zina yapar mı denmiş. her ne kadar cevap soran şahsın hoşuna gitmese de "yapabilir" demiş. mümin yalan söyler mi diye bir soru daha gelmiş. "yalanı ancak iman etmeyen kimse uydurur" buyurmuş. yaaaa
Pek yalan söylemeyi sevmem genelde yalan söyleyeceğime susarim ve yalan söylediğim durumlar hep birilerinin zarar görmemesi için olmuştur... o yüzden razı olurum birgunumun yok olmasına yalan söyleyecek bir durum varsa o an demekki birinin başı kötü dertte demektir göze alırım...
Hayatımızdan sevdiklerimizi, insanların bize güvenini, hayatımızın temelini bile eksiltiyor, gene söylüyoruz... ;)
Bazen bir olay senden yıllarını bazen òmrünü bile alıyor. 1 gun nedırkı.
Cevap
37Cevap
""Şüphesiz ki doğruluk hayra ve iyiliğe yöneltir. İyilik de cennete iletir. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddık (doğru sözlü) diye kaydedilir. Yalancılık sapıklığa sürükler. Sapıklık da cehenneme götürür. Kişi yalancılığı meslek edinince Allah katında çok yalancı (kezzâb) diye yazılır". (Buhâri, Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizi, İbni Mâce)"
Yalan söylememeye çalışıyorum zaten, olabildiğince dürüst olmak iyidir tabiki.. Ütopyanız gerçek olsaydı dünya ferahlardı gibime geliyor.. :)
Karikatürler çok güzeller.. Hiç yalan söylemedim dersem büyük yalan olur. Ama mümkün olduğu kadar söylememeye çalışırım. En büyük yalanım ise kötüyken 'iyiyim' demek..
Mukemmel bir konu. Keşke hicbirimiz zorunda veya deģilken yalan söylemesek. Yalanın siyahı beyazı turuncusu, veya küçügü büyüğü yoktur. Yalan yalandır asla da gizli kalmıyor.
Ne zaman öleceğimi bilmiyorum belki bugün Son Gün onu da yalan söylerek harcamazdım. Çunku hayatın her saniyesi kıymetli..
Günaha girmek hayatımdan azalacak bir günden daha fazla önemli bence. O yüzden hayatımdan bir gün azalacak olsa sadece daha az dikkat ederdim ^^
O yalan hayatimin bir gunune degecekse o yaln bayatimin diger gunlerine mutluluk getirecekse neden olmasin hayat bu az olsun iyi olsun
Valla olsaydı böyle bir durum gece gündüz yalan söyler olurdum :D
güzel bir soru olmuş cevap olarak ne söylesen yalan olur ama
yalan kadar kötü bir şey yok birde insanların bu yalana kendini inandırarak yaşaması...
yalan en sevmediğim şey dir ne söylerim nede tahammül ederim doğru olsun ben her türlü anlayış gösteririm
böyle bir yapım var
bazı durumlar için söylemek zorunda kalıyorum. elbette söylerdim. sonra ölürdüm.
Yani lüzumsuz yere asla söylemem kimse için günaha giremem. Ama çok lazımlıysa yapacak bir şey yok.
Yalanı bilmemde küfürsüz yapamam abi 'KÜFÜR' şart...
Şu üç günlük dünyada sayılı zamanım kalmış zaten. Onu da yalan dolanla mahvedemem
Zaten içimden geçeni direk söylerim. Benim için bir şey değişmezdi.
Söylemem ya yalan dediğin er ya da geć bigun mutlaka seni ele veriyor.
Muallakta kalırdım eğer hayat kurtaracak bir yalansa söylerdim ama önemsiz küçük bir şey ise değmez.
yalan söyleyen yalan duyar
gerçeğe hiç bir zaman ulaşamaz
Yalanin etkilerini ve en cok bana zarar verdigini biliyorum. Elimden geldigince yalandan uzak durmaya calisiyirum. Ama omrumden eksikecekse dusunebilirim bak
ne yalan söylemek isterim ne de hayatımdan gün eksilmesini.
Zaten yalan konusmuyorum hic sadce gercekleri bazen sakliyorum. Soru soruldugunda yorum yapmak istemiorum der kapatirim. Onda bile anlasilir.
Asla yalan söyleyemem. Söylememek için de başka konulara girmem.
Yalan söylemeyi beceremem söyleme gereğide duymam ama hayatımdan birgün eksilecekse yalan üzerine doktora bile yaparım:))
doktorun yasakladıgı ne varsa hepsini yapıyorum.
evet söylerdim. ömrümden bişeyler goturmesıu mrumda olmazdı.
bazı yalanlar vardır söylenmek zorunda kalınan bir ömür feda edilmesi gereksebile söylenir
Yalan sölemem ben cok fazla. Herkesin bilmemesi gereken seylerde söylerim
İyiyim diyerek zaten yalan söylüyorum yalandan ölüseydi ilk ben ölürdüm
1 gün eksiltseydi mi? yalan söylemenin zaten çok daha ağır bedelleri oluyo 1 gün dersen 1 gününü harcıcak çok yalancı bulursun. d
Huylu huyundan vazgecmeez :D kaldıkı zaten yalan söyleyen birisi değilim :D
onun öldüğü gün hayat zaten yalan oldu... o gün bitirirdim bütün yıllarımı..
Hemen hemen her gün söylerdim hemde şimdikinden daha fazla
Yalan söylemek günahlarıma günah kattığı için istemezdim omrumden omur aldığı için değil
İsterse 10 gun olsun söylemem. Söyleyemem ki yalan.
Söylemek istemezdim fakat hayati birşe ise kaçınmam...
ömrümüze bir gün katsaydı diye sorsan daha doğru olurdu
Doğru söylemek günü arttırsın da bütün günler bizim olsun
Söylemezdim, ne kadar ömrüm kaldıgını bilmiyorum :)
bazısı ömrümü uzatıyor:));evet daha dikkatli seçerdim
Öyle olsaydı eğer bazılarının yaşayacak cok az günü kalırdı ondan eminim.
Yalan söylersem götümü kurtarmak için söylerim yani başım in belaya girmesinden iyidir
Yani bazen çok zor durumda olunca gerekiyo artık hattınızı bir parçası oldu 😑
o halde çoktan ölmüş olurdum. sdsfdf
çok yalan söylüyorum yaaa 😭
Yalanci yalani soyleyemeyen adama denir
Yalan söylemeyi sevmem söyleyeni de sevmem.
bolca söyler günleri tüketirdim assassaasaassas
söyledimde ne oldu? bütün yalancılar en iyi yerde
Yalan yerine sussak daha iyi
Ömrümün yarısı giderdi herhalde.
Ben yalan Soylemem.
Hiç
Bence öyle bir şey olsa kimse yalan soylemezdi :)
Söylemezdim... Ömrüm ne kadar bilmiyorum nede olsa
Şu an ölmüş olur, bu soruyu da cevaplayamazdim.
söylemezdim.
(gitti bir gün daha)
çok zor durumda kalırsa evet söylerdim.
Yalan başvuracağım birşey değil.
Çok fazla söylemediğim için sıkıntı olmazdı ya
Sigara da hayatımızdan çalıyor ama içiyoruz?
Yalanda bağımlılık yapar bilimsel gercek :)
İkiside günah ortak nokta :)
Daha çok söylerdim hatta.
Normalde neysem o zamanda öyle olurdum tabisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar