Evet arkadaşlar bunlar benim derlediklerim. Peki ya size göre?
1. Kendine güvenen kadın tam bağımsızdır, kendi kararlarını kendi verir, oysa erkek son karar merci olmak ister.
2. Sevgilisinin, eşinin iznini almak gibi saçma bir şeye ihtiyacı yoktur, o sadece tebliğ eder oysa erkek “tamam gidebilirsin” demeyi ister.
3. Kendine güvenen kadın, tek başına eğlenmeyi, gezmeyi, tatile gitmeyi sever, oysa erkek kendisi olmadan kadının bir hiç olduğunu düşünmek ister.
4. Bu kadınlar son derece başarılı olurlar, kendi ayakları üzerinde durmasını bilirler, oysa erkek yanından çekilince kadın devrilsin ister.
5. Kendine güvenen kadınlar önceliklerini çok titiz bir şekilde çok önceden belirlemişlerdir, oysa erkek kendi öncelik sıralamasının tek sıralama olmasını ister.
6. Kendine güvenen kadınlar kesinlikle muhtaç değillerdir, oysa erkek kadın kendisine bağımlı olsun ister.
7. Kendine güvenen kadınlar hayatlarının tüm kontrolünü kendi ellerinde bulundurur, oysa erkek dizginleri (!) elinde tutmak ister.
8. Kendine güvenen kadınların hayata dair planları, hedefleri, amaçları vardır, erkek bunları kendi belirlemek ister.
9. Kendine güvenen kadınların tek sınırı hayal güçleridir, oysa erkek kadının önünde bir duvar gibi dikilmeyi ister.
10. Kendine güvenen kadınlar yeni şeyler yapmak, yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak için can atar, oysa erkek hepsine yeteceğini düşünür.
11. Kendine güvenen kadın kıskanmaz, baskı kurmaz, sıkıştırmaz, oysa erkek sahiplenmeye bayılır.
12. Kendine güvenen kadının kendine ait sözleri, düşünceleri, fikirleri vardır, oysa erkek kendi fikirlerinin kabullenilmesini bekler.
13. Kendine güvenen kadınların bir hayatı vardır, oysa erkek kendi hayatından arta kalanları yaşasın ister.
14. Kendine güvenen kadınlar ilişkideki, evlilikteki sorunların çözümü, kararların alınması için oturup konuşmayı ister, oysa erkek söylediğinin yapılmasını.
15. Kendine güvenen kadınlar hayatın her alanında, evde, işte, eğlencede, kazançta, vs. başarılıdır, oysa erkek kendi başarılarının takdir edilmesini ister.
Şahsen hoşlanırım. Ama özgüven ile temelsiz, çakma özgüven birbirinin aynı şeyler değil. Bizde genel kültürü sıfır dolaylarında seyreden kızlarda bile tuhaf bir özgüven var. Çekilmiyor.
Ulan 'Kendine güvenen kadın tek başına eğlenmek gezmek ister, sevgilisinden izin almaz' falan diye burada bik bik ediyorsun ama adam gece dışarı çıktığında seni arayıp sormasa 'Niye bana mesaj atmıyo ühüü' diye sabahına gelip burada dert yanarsın.
Ben yurtdışındayım buralı bir sevgilim var, haftada üç dört gün buluşuruz gelir bende kalır. Kendi parasını kazanır, gece çıkıp dolaşır falan.
Ama striptiz klübü ile ilgili bir anımı anlattığımda tribe girmez mesela, gece dışarı çıktığımda hesap sormaz, trip atmaz, kafamın etini yemez, sürekli benimle görüşmek istemez, bir konu hakkında fikri beğelimediğinde tribe girmez, kendi başına bir şey organize edip beni çağırabilir, gittiğimiz bir mekanda her seferinde hesap kitlemeye çalışmaz falan.
Sanırsın hepiniz her konuda bağımsızlığını kazanmış, her konuda kendi ayaklarının üzerinde durabilen, ilişkisinde illa erkeğinin desteğini beklemeyen, bir karar aldığında mutalk suretle uygulayabilen ve zora geldiğinde demoralize olmadan bir işin altından kalkabilen tiplersiniz de erkeklerin sizi beğenmemesi kaldı.
Bunları sırala sonra kızları erkek düşmanı yap "köleleştirmeye mi çalışıyorsunuz?" diye... Alakası yok. Aşırı özgüvenli kız erkeği sallamaz arkadaşım. Sevgilisine yokmuş gibi davranır. Terketmekten de çekinmez bu yüzden. Güvenilmez. Başına buyruk davranırlar. Laf dinlemez, kural tanımaz, sınır koydurtmazlar. Başka erkeklerle samimiyeti abartabilirler ve "bu çok normal. arkadaşım o benim." derler ve bir laf etmeye kalkışınca seni susturmaya, bastırmaya çalışır. Dominant olurlar. Ve erkekler de bu durumdan nefret eder.
burada Yazılan maddelerin tam tersine ben özgüveni yüksek kadın isterim. Yalnız maddelerde Yazılan erkek bencil erkek modeli. Evlilik ve sevgililikte burada ki maddeler farklı Olmalı, sevgili olur izin almadan gider bişey diyemem yalnız eşin olur Sorumluluğu vardır haber vermek zorundadır. Gittiği yere göre izin de almak durumunda olabilir. Aynı şey erkek içinde geçerlidir. Habersiz bir yere gitmek zaten Saçma, başına bir iş mi geldi öldü mü, göçe mi gitti. Başarılı kadın başımın tacıdır ayrıca.. yazılanlara kendi adıma katılmıyorum.
Ömründe iki tane kitap açıp okumamış, arkadaş ortamında gitarla Eric Clapton çalan birine 'Sen de hiç şarkı bilmiyorsun, nerde öğrendin gitar çalmayı' diyecek kadar mal hatunlar da sorsan çok özgüvenli.
En İyi Cevaplar