Nedir bu kadının hizmetçi-aşçı olarak görülmesi saçmalığı?

Bu konu artık canımı ciddi derecede sıkmaya başladı.Zaten evlilik denen şeye sırf bu gerici zihniyetin saçmalıkları yüzünden soğuğum,şimdi iyice tiksinmeye başladım.Anlayamıyorum ben bu saçma anlayışı.Ya arkadaş, kadınların evde yemek, ev temizliği gibi şeylerle ilgilenmesinin asıl sebebi, kocası çalıştığı için işten döndüğünde yorgun olduğu, bunlara ayıracak yeterli zamanı olmadığı düşüncesi değil midir? Hadi bu doğru karşılanabilir,çünkü o zaman eve tek para getiren erkek oluyor, kadın da çalışmadığı için bütün gün evde bunlar dışında yapacak bir işi olmuyor.Eşitliğin sağlanması için bu gibi durumlarda haklı görüyorum,tamam.Ama az önce annemin bana söylediği bir söz onun da nekadar bu zihniyetin içinde kaybolduğunu gösterdi bana tekrar.Ben istersem kendimi doyurmak için ziyafet bile verebilirim kendime.Ama annem az önce bana "Sen evlenince kocanı nasıl doyuracaksın?" dedi, bende "Kendini doyuramayacak kadar aciz mi?" dedim.Gerçekten de öyle..Ya arkadaş, ben yıllarca okumuşum, belki o evleneceğim kişiden daha çok sınavdan geçmişim, daha kaliteli eğitimler almışım.Ter dökmüşüm onca sınavda, sonunda belki de ondan daha fazla kazandığım bir meslek sahibi olmuşum.Akşam eve geleceğim onca saat yorulduktan sonra, sonra bir de "sırf onun erkek olduğu benim kadın olduğum gerekçesiyle" onun karnını doyurmak için yemek mi yapacağım, ev işleriyle mi ilgileneceğim? Bunların yardımlaşma içinde yapılmasına diyecek sözüm yok, ama hem çalışıp hem yemek vs. beklenmesi olayı acayip saçma geliyor bana.Erkeklerde mi böyle düşünüyor gerçekten, yoksa bunlar sadece eskilerin zihniyetinden mi kaynaklanıyor?
Nedir bu kadının hizmetçi-aşçı olarak görülmesi saçmalığı?