"Narsistik kişilik bozukluğu kendini mükemmel görmek, başkalarını düşünmemek ve başkaları tarafından yargılanmaya aşırı hassasiyet olarak tanımlanabilir. Sadece kendini düşünmek ve davranışlarının başkalarına olan etkisini umursamamak bu kişilerin en temel özellikleridir.
Narsistik kişiler genelde ilgi odağı olmayı, dikkat çekmeyi ve olayları kontrol etmeyi isterler. Başkalarının hayranlığını ve sevgisini kazanmayı şiddetle arzularlar. Kendileri hakkında mükemmelliyetçidirler. Dikkati üzerlerine toplamak için tiyatromsu krizler yaratabilirler. Bu kişiler herkesin ve herşeyin kendilerine bağlı olması gerektiğine inanırlar."
Bana göre ciddi bir kişilik bozukluğu, ilgi görme çabası. Hayatta övünecek hiçbir şeyi olmadığı halde bazı insanların böyle olması trajikomik. Bknz=Boş hava dolu balon.
Peki siz bu tür insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelledim.
Herkes tarafından kıskanıldığını zanneden insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eğer bir şeyi yaptıktan sonra bunu söylüyorsa kıskanan salak insanlar çoktur ve aynı şekilde arkadaşından konuşan mal da çoktur. Ama bir şeyi yapmadan beni herkes kıskanıyor diyorsa o salaktır.
Bir insan başarılı olsa bile bunu her fırsatta söylüyorlarsa, mütevaziliğini yitirmiş ise karakter yoksunu olduğunu düşünürüm. Başarılı bir insan kendini övmez.
Başarılı bir insan sadece kendini ondan üstün birine övmez ama ondan aşağıdaki normal sıradan insanlara över ki bu onun en büyük hakkıdır. O sıradan insanların yapamadığı şeyi yapmıştır
Lakin bu mayakları haddinden fazla önemseyen ve her seferinde laf kondurmaya calisan insanları da o manyagi koyduğum kategoriden ayırmam. Onu da o kategorinin kıyısına köşesine yerleştiririm.
Şımarıklığa lüzum yok diyorum ben :D çünki ego yapmaya ćalışan ki, bunu istese bile yapamaz.. o kişilerin aksine kendine özguveni yoktur. Ve başkalarına laf atarak kendilerine guveniyorlarmis gibi, kendilerine guvenmeleri icin bir sebep varmis gibi davraniyorlar. Ayni ici bos balon gibi ama unutmayin tek bir igneyle puff ;) Komik :D
Ben genelde başarılı insanlara baktığımda, onlarda büyük ölçüde tevazu görüyorum. Çünkü kendilerini övmeye ihtiyaç duymuyorlar. Başarıları bunu kendilerinin yerine yapıyor zaten :) Hatta övgüden rahatsız bile olurlar diyebilirim.
En İyi Cevaplar