Ağlamak çok şey ifade edebilir.. aslında bazen..
nedensiz ağlayanda vardır..
nedenleri olan ağlayanda
sevdiklerimiz ağladığında onlara destek oluruz elbette
peki hiç tanımadığımız birisini ağlarken görürseniz
ne yaparsınız?

o an onu rahatlatacak tek şey o olabilir, çok dolmuş içini boşaltmak istiyorsa beklenilebilir. belki de gerçekten ağlamak istiyordur. o an tek yapabildiği budur belki. ama yeter bukadar helak ettin kendini diyip akabinde göz yaşları silinebilir. güzel ikna edici sözler söylenir teselli edilir bu tarz yaklaşılabilir; beraber ağlamak dışında.
Önce ağlamasının dinmesini beklerim.
Sakinleşince derdini dinler. Gerekirse onunla birlikte ağlarım.
Bu tanısam da aynı tanımasam da...
teşekkür ederim. :)
Çekinirim ama yinede gider yardımcı olmaya çalışırım.
Belki göz yaşları dinene kadar sessizce beklerim sonra derdini paylasirim
Bunu eig seçin ya çok beğendim :D
Eksik olmayın arkadaşlar. Teşekkür ettim
Flimi indiriyorum :)) fragmanı güzeldi:)
Üstadım bende çok aradım bulamadım filmi.. İndirdiğiniz filmin içinden başka bir film çıkabilir bilginiz olsun. Henüz çıkarmadılar piyasaya
Valla izledim biraz
film gibiydi yani bunun gibi:)
sabri ile medeni
Helal olsun üstadım bende hemen araştıyım ozaman
degilmiş hacı
maalesef
:))
bulursan banada haber edermisin
:) Tabi üstadım bende bekliyorum 4 gözle.. şu an araştırıyorum bulursam sanada haber vericem hemen
Cevap
42Cevap
Neyiniz var size yardımcı olabilirmiyim diye sorardım.. Ağlamak benim için bardağın son damla ile taşmasının sonucudur kolay kolay ağlamam ama artık okadar yıpranmışsam ve bir çıkış yolu bulamıyorsam ağlarım.. Ve O kişininde o nedenden ağladığnı düşünür ona yardım etmeye çalışırdım çünkü ağlamak kalbin acısını dışa vurmaktır bence..
Gecen havaalaninda birisi aniden bagirarak aglamaya basladi. Oyle bir aglama ki kesin bir yakinini kaybetmis dedim icimden ve icim acidi bu aciyi yasayan biri olarak... Sonrasinda babam olmemisti diye yanindakilere isyan edercesine bagiriyordu... uzuldum, acidim, uzaklastim.. baska ne yapilabilir ki bu durumda?
Dolmuşda denk geldim. kadının telefonu çaldı konuştu. sanırım üzücü bir haber aldı. Ağlamaya başladı hıçkıra hıçkıra. Önce izledim sonra mendil verdim. Elimdeki suyu verdim. Teşekkür etti. Bir şey sormadım.
En son aglayan bir kiza gayet medenice yaklasip neyin var yardim edebilrmiyim dedin sinaneaa bee slk diye çemkirdi
Yanına otururum bitmesini beklerim
bir defa başıma geldi sınava yetişmek zorunda olduğum için gidemedim. Halâ aklımda kaç ay geçmesine rağmen.. O yüzden bir daha olurda başıma gelirse kesinlikle otururum yanına :)
biliyorum ki ne oldu diye sormak bir hata ben aglarken hep bir omuz sarlacagm biri isterim yannda rahatca aglayacagm biri , bu yuzden aglayan birini gorunce sarılmak ister misin diye sorarm o manevi ihtiyac baska seye degisilmez bilirim
Erkek ağlarsa karşımda oturur bende ağlarım. Kadın ağlarsa biraz daha duygusuz oluyorum sanırım gider derdini öğrenirim. Duygusuzum dediysem yardım etmem demedim
ben yaklaşmam nedenini bilmediğim halde. ama üzlürüm bir keresinde içim parçalanmıştı. insanlığımdan utanmıştım :( halen daha gelse aklıma üzülürüm
Gozude gozumuze gozumuze sokmussun
Tepkisiz kalirim herkes aglayabilir oturuo aglamam
öyle olmuş kusura bakma artık
Işaret parmağımı gözlerine götürür ve gözyaşlarını siler parmağımı yalarım. Biraz tuzlu olabilir ama güzel tadı var.
Gidip derdini dinlemek istediğimi söylerim..
Özellikle de ağlayan bir çocuk gördüğüm de asla duramam gidip ne istediğini sorarım.
göz yasını silerim. Aglayan gözlerine peçete olurum. Derdini sorar care bulmaya yardımcı olmaya çalışırım. Cunku hepimize bu yakısır değilmi ?
dışarıda ağlıyorsa insanların içinde, yarası büyüktür. yardım edebileceğim bir şey var mı diye sorar eğer hayır derse dertleşmek isteyip istemediğini sorarım tanımadığın bir insanla dertleşmek daha iyi gelir.
Çocuksa gider sorarım ne olduğunu yetişkin biriyse bir şey yapmam ağlaması klasikleşmiş cümlelerden daha etkilidir.
Hiçbir şey söylemeden yanından geçip giderim. Beni ağlarken görenlerinde böyle yapmasını isterim. Rahatsız edici bence.
Kim olduguna bagli. Cocuk ve yasli biriyde teredut etmeden gider ilgilenir elimi omzuna koyar sarilirim.
Neden ağlıyorsun derim..
Anlatır eğer boş yere ağlıyorsa GÜLDÜRMEYE çalışırım..
Ama dolu yere ağlıyorsa oturur bende AĞLARIM..
Bazen ağlamak gerek GÜLÜMSEMENİN kıymetini bilmek için.
Yanına giderim, anlatmasını beklerim. Eğer kızsa sarılırım erkekse ağlarım zaten. Dayanamıyorum bir erkeğin göz yası dökmesine
Yanına yaklaşır 'İyi misiniz?' diye sorarım. Terslemezse eğer elini yüzünü yıkayıp rahatlaması için bir yere götürmeyi teklif ederim.
Durup bir bakarım önce gerçekten kötü görünüyorsa su ile peçe alıp yanına giderim
sebebi ayrılıksa ya da aşk sa bırakırım ağlarrr ama sebep cenaze ise bende onla ağlarım :(
Bende duygulanirimm belki aglarim onunla kim olursa olsun
Hemcinsim ise neyi var sorarım ama karşı cins ise yaklaşmam bile hep yanlış anlıyorlar
Biraz gözlemlerim yaşıma yakınsa yaşı gidip sarılırım nedenini sorarım
Valla dayanamam abi yanına giderim derdini anlamaya çalışırım
Hiçbir sey yapmadan gecip gidedebilirim, yavaşça yanına oturup 'bir sey mi oldu isterseniz anlatabilirsiniz' de diyebilirim.. o anki ruh halime gore galiba
Yanina gitmem. Yalniz kalmak istiyor olabilir. KKendimden yola çıkarak söylüyorum aldirmazlik değil bu
Yanina oturup "anlatmak ister misin" derdim sanirim
bişey yapmam sadece yapabilcem bişey var mı diye sorarım belki peçete veririm ama genelde yanlız kalmak isterler ordan uzaklaşırım
Bir sorun olup olmadığını, yardıma ihtiyacı var mı diye sorardım.
Tanıdıksa dertleşirdim tabi.
hiç tanımadıgım bırını aglarken görmedim.. teselli veririm fayda etmez aglayan kişi yine aglar da.. cesmelerin acılmıs kapa derim bir duraklar sonra gözüme bakar gözünün içi biraz güler.. böyle yanı
Tanıyorsam yardımcı olup ilgilenirim. Tanımıyorsam çekinirim. Alacağım tepki ne olur belli olmaz.
sarılma isteği geçer içimden ancak bön bön bakmakla yetinirim
Yanına oturur bende ağlarım zaten ağlayacak yer arıyom :D
Doğru söylemek gerekirse hiçbir şey yapmam. Çünkü kötü bir tepkiyle de karşılasabilirim :)
Onun acınası haline üzülürüm. Ağlayan kişi Çocuk olursa yüreğim yanar.
Neden ağlıyorsun derim? Sonra dayanamaz bende ağlarım beraber ağlaşırız.
Yani ben ağlıyan biri gördüğümde çok üzülüyorum kim olduğuna bakmazsının sım sıkı sarılmak istiyorum ama ben zaten kaygılı utangaç biriyim eğer çok samimi değilsem ve üstelik tanımadığım biriryse ancak uzaktan bakarım yanına gidemem ya gittiğimde bana kısarsa ya kınarsa neden kötü bir sonuca katlanıyım? Keşke bu kaygılar olmasa aslında o kişinin bana kötü davranmayacağını bilsem sım sıkı sarılırım
otomatik olarak benimde ağlamam geliyor, nedenini sorarım yardımcı olmaya çalışırım yalnız kalmak istiyorsa rahat bırakırım çok üstelemem
Kim olursa olsun öyle görüpte yoluma devam edemem edersem aklım ondan kalır.. Yanına giderim o anlatsın ben dinlerim
medil uzatirim iyimisin die sorarim dinlemek istedigimi anlicak sekilde isterse dinlerim
Yanına oturur bir selpak verip neden ağladığını sorarım
Böyle bişi başıma gelmişti. İlk defa ne yapacağımı bilemedim. Tek yaptığım agla demek oldu.
Ya ben dayanamam normalde sevmediğim birisi olsa bile gider neyin var diye sorarım.
ne için ağlıyorsun diye sormam kesinlikle. sadece teselli edici bir kaç güzel çümle kurarım ve yalnız bırakırım.
Yardım edesim geliyor hatta konuşmak istiyorum ama çekiniyorum tersler diye
Duygularının esiri ve göz yaşı dökmeyen birisi olduğum için umursamaz yoluma devam ederim
duruma bağlı aslında belki konuşmaya ihtiyacı vardır belki yalnız kalmaya
Sariliyorum hemen sakinlesene kadar da aglasin diye bekliyorum
Karşımda birisi ağlarsa bende dayanamam ağlarım :(( gider yanına oturur bende ağlardım herhalde
Eğer ağlayan kişi erkekse ruh halime göre niye ağladığını sorarım eğer kız ise tereddüt etmeden uzaklaşırım beni ilgilendirmez.
cok saçma gelicek buyuk ıhtımalle ama streslı ve huzunlu ortamlarda gulesım gelıyo oyle bı manyagım ben
Üzülürüm haline nedensiz ağlanmaz. Ağlamak yaraya tuz basmak gibi aslında. Sadece acıyı o anlık hafifletir. Yara kapanmamıştır aslında
Bilmem, ancak muhtemelen rahat bırakırım..
sarilirim ağlarım her türlü bir yolunu bulurum olmadı ağlarım bende
erkekse dua ederim derman bulması ve gönül huzuru için kız ise yardımcı olmaya çalışırım
Yanına gider neyi olduğunu sorar sakinleştirmeye çalışırım.
Ağlamak iyidir. İçinde ki zehri akıtıyor diye düşünürüm.
Yanına gıdıp yardım edebılecegım bısey var mı derım.
ağlayan insan dürüsttür, sarılarım beraber ağlarızç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar