Öncelikle iyi hafta sonları.. Bunu çocukluğumda annemden görmüştüm. Alt kattaki bakkaldan değilde, ilerde ki marketten aldığı ürünü sanki ayıp bir iş yapmış gibi arka sokaklardan geçerek eve getirirdi. Ve durum hala değişmedi :)) Sizin bununla ilgili anınız var mı? Teşekkürler
Diğer bakkala ayıp olmasın diye yolu uzattığınız oldu mu?
Küçüktüm ozamanlar. Evimizin tam karşısında bakkal vardı, oraya bakan bi' teyze vardı hala yaşıyor mu bilmiyorum ama o kadın cimrilikten zengin olmuştur kesin.. Bize en yakın bakkal oydu yani, digerleri biraz uzak dusuyordu.. Ama ben 15-20 yuruyup o uzaktaki bakkala giderdim hep, ne alırsam alim o bakkaldaki Huseyin amca mutlaka bi' seker ya da bi' cikolata veriyordu.. :)) Donuste o cadı onumu kesip, " Bu sıcakta oraya kadar gidecegine gel burdan alsana yavrum" derdi arada, bikeresinde "Sen bedava bisey vermiyosun ki" demistim :// O cikolatalari saklayarak eve geldigim cok oldu.. Antalya gibi cehennem bi' yerde yurumek cidden delilikti ama cocuktuk iste, bi' sekere tav oluyorduk..
Ben de üşenmeden okudum :) Teşekkür ediyorum paylaştığın için :) Hüseyin amca gönlü zengin bir bakkalcıydı demek ki ve çocuk ruhuna dokunmuş o zamanlar.. Hala sevgiyle anıyorsun. Ne mutlu :)
Bizim evin karşısında kara marketimiz vardı yani küçük bir bakkal işte şenay amca işletirdi aynı zamanda hemen yan köşedeki okulumuzun kantininide o işletiyodu. Kara adam bıyıklı sigara eksik olmuyodu ağzında bakkaldayken fazla konuşmazdı sempatik gelirdi bana hem pintiydi de biraz ama olsundu iyi adamdı. Sonra evimizin altına süpermarket açıldı daha açılmadan şenay amcaya üzüldüm. Neyse aşağ inip fırt altımızdaki markete girmek varken caddeyi aşıp şenay bakkalın tozlu mallarından aldım. Zaten 1 seneye kalmadan kapatdı bakkalı süpermarket sonu oldu yani şimdi okulun kantinini işletmeye devammış inşallah geçinebiliyodur. Teşekkürler.
Çocukluğumda çokca başıma gelen bir hadisedir. Bazen öyle olurdu ki, aldığım birşey o bakkalda satılmasa bile önünden geçmezdim.
Aslında çocukluğumdan birşey kaybetmedim. şu an da çalıştığım yerin yakınında bulunan bakkalla çok samimiyim. Çok içten, sanki geçmişe dönüyorum onu görünce.
Çay yapar buyur eder, sohbet eder, o sıcaklık ve samimiyet çocukluğumda kalmamış. Marketten daha ucuza alacağım yerde, onun o sıcaklığı beni ondan alışveriş yapmaya itiyor.
Çocukken yol degistirirdim, şimdi değiştiriyorum. Çünkü; "Bakkal amca bana bir meybuz" dediğim günleri günleri özledim.
Ben hala öyleyim, elimde poşetlerle Şenol Amcanın önünden geçmem, arka sokaktan dolanırım, zaten çok da başka bakkala gitmem =) Bu öyle gördüğünle alakalı değil, babam mesela elinde poşetle girer oradan da alır.. Benim sadakat duygum fazla gelişmiş =)
sene 2001 yılıydı Ama şu an bunu düşünecek durumda değilim. Rüzgâr, keskin bir bıçak gibi tenimde gezinirken, vücudumun kaskatı kesildiğini hissediyorum. Hatta bazen paltomun içine kadar sokuluyor, ürperiyorum. Karşımda hiç bilmediğim; çukurlu, ıssız ve çapraz bir yol var. Böylesi durumlarda müphem bir duygu sarar insanın içini. Ayaklarımda biriken kesekli çamur adımlarımı ağırlaştırmasa, daha hızlı yol alacağım ama mümkün olmuyor. Neyse ki bir müddet sonra köyün ilk bakkalına varıyorum :P
Yaklaşık 10-12 yaşlarındaydım annem birşey almak için beni bakkala göndermişti. Aldım alacağımı sonra jöleleri gördüm, ufak kutuların içinde satılan hani :) Para yetişmedi, amca da sonra verirsin oğlum diyince aldım... Tabi 1-2 hafta veremeyince malum çocukluk psikolojisiyle, o bakkalın önünden geçemez olmuştum.
ne kadar güzel bir anneye sahipsin. genelde bende elimde başka bir marketin poşeti varsa onu apartmanın içine bırakır öyle girerim diğer markete bunu yapmak bana iyi hissettiriyor metroda yaşlıya yer vermek gibi bir şey ve umarım bu yıllar sonrada böyle kalır tıpkı annenin sana kattığı bu değeri bende kendi çocuğuma katarım :)
ben bazen ozellıkle mahallemızın de sevdıgı muzeyyen abla var hem bakkalı hem manavı var gıdıp alısverış yaparım mahalle halkıda aynı duşuncede cunku sevılıyor evın anahtarını bıle teslım edıyorum yerı geldıgınde cok ıyı bır ınsan durust esnaftır mahallenın boyle esnaflara ıhtıyacı var dıye duşunuyorum
Koyde iki tane bakkal var ikisinin ogluda arkadasim ikiside akrabam biri ara sokaktan digerinin karsiisna tasindi boyle olunca baya sikinti yasadim sonunda soyle bir yol buldum ekmegi birinden digerini birinden aliyorum veya anem birinden bn digerinden alisveris yapiyoruz sikinti olmaktan cikti
oldu tabi mahalle bakalımız vardı babam ile kardeş gibiler o yıllarda, Tabi bunun bana vermiş olduğu şımarıklık falan var bakkal amcam ile hep didişirdik bir gün bana içecek link vardı eskiden onlardan satmadı. Her neyse gittim başka marketten aldım geldim dükkanın önüne ne güzel içecek tazecik işte bu bakkal kazıkçı malları bayat diye söylendim ne kızmıştı be güzel günlerdi.
yaşıyon mu sen ya yazacaktım sonra aklıma sanki ben yaşıyom mu ya düşüncesi geldi, sonra bir baktım soru 2 ay öncesininmiş, sonra da ben bunları yazıyom ama belki boşa yazıyom düşüncesi geldi.
evet olmaz mı eskiden biz de öyleydik çünkü bakkallarla komşuluk gibi kişisel ilişkiler olurdu. mesela babamla gitsek çocuk istedi de vs derdi illaki açıklama yapmak zorunda hissederdi kendini. ne günlerdi ya:)
Hala yaptığım birşeydir. Fırından ekmek alıp eve giderim unuturum mesela , alt köşedeki bakkala gitmem gerekiyor. Utanırım , ilkten eve gidip ekmeği bırakır tekrar çıkarım :)
Aynen bugün A. yüz bir adlı marketten yoğurt falan aldım Bizim evin 2-3 bina yanında Candan marketten almadığım için yolu uzattim abiye ayıp olmasın diye :)
Benimki -hala yaptığı bir şey:)- girdiğimiz bir markette bulunmayan bi' ürünü diğer marketten alırken, ellerimde bir önceki marketin poşetleriyle beni dışarıda bekletirdi; alemim benim:)
Bakkaldan marketten alışveriş yapmıyorum. Belediye denetimi yok, ürünlerin ne durumda olduğu ve nerede üretildiği belli değil. Bu nedenle marka marketlerden alışveriş yapıyorum.
cebimde 1lira 40 kuruş var ekmek 1 lira 50 kuruş 10 kuruş eksik diye ekmek vermedi bana markete gidip karttan çektirdim şimdi sakız bile alsam markete gidip bakkalın önünden geçiyorum
Bm esnafim hala oyleyim her tarafa ugramaya calisioorum elimden geldigi kadariyla hele ki 2 tatlici var ikisinide tanioorim utancimdan ttli alamioorum baskalarini gonderioorum ahaha
Aslında bu güzel bişey mesela bende buna benzer bişeyi yapıyorum fırın yakın bize ondan almadıgımda siyah poşete saklıyorum araçta bikaç siyah poşet bulundururum yani komşu hakkı ondn almak münasip ama istediğim ceşit diğer fırında
ben de hep fırından ekmek alırım ama bazen bakkala girince bakkaldan alırım ve bakkalla fırın karşı karşıya.. fırıncı görünce hızlı hızlı yürür ihanet ediyomuş gibi hissederim :(
Küçükken bakkaldan tasolu cips çalmıştım. Bugünki 50kuruşluklardan yani. Bakkal görüp mahalle boyunca beni kovalamıştı :d şimdi bunun neyine ayıp olsun ki bim poşetiyle girip markette olmayan bişeyler alıyorum :d
bende oluyor ya.. marketten alıp eve giderken bakkal ile göz göze geliyorum ya.. o an vijdan yıkıyo beni.. ama pahalı satıyo ben napıyım.. arada ondan alıyorum bile bile..
aynen hacı amcaya ayıp olmasın diye hç karşı bakkala gidemezdik :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eski günlerimi hatırladım.. Annem fırından ekmek almaya gönderirdi bakkalın önünden geçmek zorunda kalırdık, Annem sakın gösterme bakkal amcaya ayıp olur derdi bende ekmegi almıs dönerken poseti nereme saklayacagımı sasırırdım :')) ne güzel günlerdi
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
Halamin kocasi bakkaldi bize 150 mt kadar uzakti bide bize 100 mt uzakta vardi bitane onu severdim ama onunden gecemezdim obur bakkaldan bieey alinca kizar diye korkardim 😀😀
eskıden küçüktüm büyükler bize öyle yapmamızısöylüyordu şimdi buyudum artık s.. bile değil bakarak selam vererek geçiyorum cebimdeki parayı kazanan ben olduğum için istediğim yerde harcayabilirim
valla ben bakkala mersedes ya da bmw marka araçla gıderım arabaları işte kesınlıkle kullnmam yasak şahşi araç bende o yuden bakkala çarta çurta yarıyor meretler motosikletlede gıttıgım oluyor :D
En İyi Cevaplar