Soru açık:)
Kime zeki dersiniz,neye göre değerlendirirsiniz?
Benim cevabım,ahlakına ve konuşmalarına göre.
Kime zeki dersiniz,neye göre değerlendirirsiniz?
Benim cevabım,ahlakına ve konuşmalarına göre.
Sizi üzmek istemem ama
Ahlaksız biri de çok zeki olabilir
Sizin tanımınız zeki insan tanımı değil
İyi insan tanımı.
;
Herkesin kendine göre bir zekası
ve zeka tanımı vardır.
;
Zeki insan;
sunulan seçeneklerle sınırlı kalmayan
Yaratıcı zekası ile başka bir seçenek bulabilendir
Teşekkür ederim,güzel cevap,farklı bi'bakış açısı:)
:)
Mesela ahlakına göre zeki olduğunu düşünmenden dolayı, senin zeki olmadığını anlıyorum...
Zeki insanlar hazır cevaptır, konuşurken çok duraksamaz, az ve öz yalan söyler, söyledikleri yalanlar belirgindir. İyi yazarlar, çok okurlar, hep pozitiftirler...
Saygı duyarım,hayırlı mutlu günler:)
zekasini kullanabiliyorsa ona akilli derim. cok kisi var zekasi vardir ama kullanmasini bilmiyor. allah hepimize akil zekalik vermis, is bunu basarabilmekte.
dinlemeyi bilen insanların aklından şüphe etmiyorum..
Cevap
25Cevap
Detaylı açıklamaya gerek kalmadan çabuk kavrayışına göre, espri anlayışına göre, konuşurken ve yazarken kurduğu cümlelerin yapısına göre değerlendiririm. Kelime hazinesinin genişliği, sıradışı cümleler kurması zekiliğini gösterir
Bazıları gibi ÖSYM'nin sınavlarında alınan puanlara göre değerlendirmiyorum, Tıp kazananları zeki, açıköğretim okuyanı eksik zekalı değil
Çok doğru:)
Konuşmaktan çok dinleyebilen, düşüncelere önem veren, olaylara ve durumlara at gözlüğüyle bakmayan, Karşılaştığı sorunlara hemen çözüm üretebilen ve yeri geldiğinde doğru kararlar alabilen adam zekidir.
Çok güzel yorum,teşekkür ederim:)
rica ederim .. :)
1. Oturmasına kalkmasına.
2. İnsanlara olan hitabına ve uslubuna
3. Diğer insanların ona olan saygı oranına
4. Eğitimine ve yaşam tarzına
5. En önemlisi de düşüncelerine göre.
Çok güzel açıklamışsınız,çok teşekkür ederim:)
bazı kesin göstergeler vardır misal dinlemeyi bilmesi bir kriterdir benim için.Dinlemeyi bilen kişi herşeyi bilmediğini ve bunun farkında olduğunu ve tabi ki yeni şeyler öğrenmeye açık olduğunu gösterir
Farklı bi'bakış açısı,teşekkür ederim:)
Ben akıllı insanın sadece bilgili olduğunu düşünüyorum bilgisiz adamın cahilin teki olduğunu sadece bir insanın ne kadar bilgiliyse o kadar akıllı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki çok bilgili olupta akılsızca davranan insan vardır ama bunun bilimsel açıklaması kesinlikle vardır ve inanın akıllıyım diyen adamın bilgi düzeyine bakın dandik yerden mezunsa inanın günümüzde kendine Einstein diye adamlar hıyarın teki bu gerçek yani adama gerçeği anlatıcam ister inancan ister inanmican diyin yine inanmazsa o onun sorunu zaten. Zeka da Einstein falan
Konuşmalarına bakarım, sorunlara karşı geliştirdiği çözümlere ve pratikliğine bakarım, ortamda konuşulan her konuda 2 cümlesi 2 fikri varmı ona bakarım
Teşekkür ederim:)
Adamdan adam anlar. Bir insanın zeki veya akıllı olduğunu ancak onun kadar veya ondan daha zeki veya akıllı birisi anlar. Zekaca veya akılca çok gelişkin olmayan ve hayat deneyimi zayıf birisi asla anlayamaz.
Farklı bi'bakış,teşekkürler:)
seni bi kaç yerde gördüm senin gibisi işte bide var kimisi ampül yanmadı ampül yanmadı dercesine yorum bırakıyor çevresindekilere :)
Daha açık olur musun?
Ne demek istediğini anlamadım,çok basit bi'şekilde ifade et lütfen:)
eee bravo :) akıllı olduğunu konuşmalarından anlarım yanımdaysa buna ek olarak konuşma ve tavırlarından kapiş .) ( kapiş : anlaştıkmı ,oldumu , budur anlamlarını sempatik oluşunun içinde barındırır :) )
Demek istediğim,benim hakkımda ne demeye çalıştın,onu açıklar mısın idi:)
vayyyy " idi " imiş :) sözlerimden de bunun cevabını anlaman lazımdı ama sabah olduğu için seni mazur görüyoruz :)
senin yorumlarına ve sözlerine denk geldim akıllı olduğunu düşündüğüm bi kızsın dedim :)
daha da anlamadıysan boşver :) 2 dk sonra pencerene gidip dışarı bak leylekler geçicek küçükken bıraktıkları bebeklerde kusurlu olan varsa geri iade alıyolar :) :) koptum kopan parçalarımın dans edişlerini izliyorum :) kırılma nolur burda değer verdiğim bir kaç insan içindesin .
Teşekkür ederim,anladım,Allah mahcup etmesin:)
Bitkinin güzelliği,tohumun iyiliğinden. İnsanın güzelliği ise kalbinden gelir!Güzel bakan,güzel görür.
Hayırlı mutlu günler:)
işte budur :) hakkımda dilediğin tüm güzellikler seninle gerçek olsun , kendine cici bak kal sağlıcakla :)
Siz de,güzel dilekleriniz yerini bulur inşaallah,Allah'a emanet olun vesselam...:)
eyvallah :) osmanlıdan günümüze yansıyan sultan gibisin .) çok hoş , iyi günler .
zeki olmak ayrı şey akıllı olmak ayrı şeydir.her zeki akıllı olmayabilir
+1.
İkisini de açıklar mısınız?
çok zeki insan tanırım mesela matematikte dehadırlar ama akılıca hareket etmediklerinden perişandırlar
Anladım,teşekkürler:)
Düşünceleri,konuşma şekli,sorduğu sorular,hareketlerinden filan belli eder kendini..
az konuşup öz konuşuyorsa
sessizlik hayatına hakimse
pratik zekalı ise
lep demeden leplebiyi anlıyorsa
işe yarar kendine has çözümler üretiyorsa
önce konuşmalar sonra bu konuşmaların davranışa yansımasından..
davranışlardan , verdiği cevaplardan, yaptığı esprilerden vss
Zeka hayvansaldır ahlaksız insan hayvansal yönlerine göre hareket eder o tüzden Zeki bir ahlaksızda olabilir bunal rağmen insan akıllı ve zeki bir varliktır ama fiziksel ve ruhsal olarak 5 ila 13 yaş arasında ne yaşarsa ona göre kişilik ve yol belirler (aptal biri nazik olabilir) fakat akıllı biri naziktir insanlar akıllarını kullansaydı hiç kötülük yapmazdı nedeni bu akıllı bir insanın yapacağı bir şey değil. Senin tanımım nazik (aptal veya zeki) biri ile akıllı birinin tanımı oluyor.
zeki olmak farklı akıllı olmak çok farklı bir durum mesala ben çok zekiyim 17 yaşımda sü inşaat müh kazandım amma 7 yıllda bitiriyorum olmam tam bir akılsızlık malesef daha bir çok örneklerim var
zamnla kendisini belli eder,özellikle konuşmalarından
akıl doğru ile yanlışı ayırd edebilme yeteneği, zeka ise işlem, kavrama gücüdür.
verdiği cevaplardan o yaşına kadar nasıl vakit geçirmi tavırlardan anlaşılır mutlaka
ben düşünce biçimine ve hareketlerine bakarım genelde
bir insanın zekasını en iyi sorduğu sorulardan anlarsın cevap bulamasa da sorun değil filozoflar da sorularına cevap bulamazdı
hazır cevaplılıığına, hareketlerine yeri gelip hep susup yeri gelip çok konuşarak.. ortamına göre hareket ederek yani
sanırımsenin gibi oturaklı bi ablanın arkadaşlığına ihtiyacım var.
Çok konuşan insan kesinlikle değildir.
Farklı bir bakış,teşekkürler:)
Sordugu sorulardan ve verdigi cevaplardan anlarim
kişiye göre degişen insanlara derim.
konuşması hal hareketleri soruları cevapları
sorulara verdiği cevaplara göre
Sorunlarına çözüm bulan insan zekidir.
olaylara verdiği soğukkanlı tepkilerle
ahlakla zekanın ne alakası var
Kast ettiğim,bilhassa İslam ahlakıydı.
Zeka da ahlakın bir yansıması değil midir?
İslam ahlakı demiştim,bilhassa:)?
Beynini kullanabiliyorsa akıllıdır.
konuşma üslubu .
olaylara bakışı davranışı yaklaşımından
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar