Heleki 3 semavi din birbirlerine tam dusman ve birbirlerinin hep uydurma oldugunu ve degistirildigini iddaa ediyorlar muslumanlar yuce kitabimiz kuran degistirilmemistir incil ve tevrat degistirildi diyor hristiyanlar ise mukaddes kitabimiz tanri sozudur digerleri uydurmadir diyor simdi kararsiz kaldim hangisine inanacagima diger budizm samanizm ve hinduizm gibi dinleride eklersek bayagi kabarik bir din listesi cikiyor hangisine inanalim simdi?
Cevabın nedir?
+1 yılHz. Muhammed’in (Sav) peygamberliğinin delillerinden bir kısmı:
Kur’an’ın mükemmel belagatı: Okuma yazma bilmeyen bir zât, edebiyatın meşhur olduğu bir toplumda Kur’an ayetlerini okur. Kur’an ayetlerinin mükemmel belagatı müşrikleri hayran bırakır. Bu yüzden Kur’an için “sihir” derler. Ayrıca Arapça dili konusunda uzman olan âlimler Kur’an’ı harf harf incelemişler ve Kur’an’ın insan sözüne benzemeyeceğini söylemişlerdir.
Kur’an’ın önceki tüm peygamberleri tasdik etmesi: Yukarıda da belirtildiği gibi Allah katında tek din İslam’dır. Hz. Adem’den beri gelmiş bütün peygamberler Allah’ın birliğini ilan etmişlerdir. Kur’an’ın en çok vurguladığı nokta da Allah’ın birliğidir. Hristiyanlar ve Yahudiler Allah’a ortak koşarlar. Kur’an ise Allah’ın bir olduğunu söyler ve onların iddialarını çürütür.
Kur’an’ın meydan okumasına karşı inkar edenlerin âciz kalması: Tarihte hiçbir insan, hiçbir topluluk Kur’an gibi bir kitap yazamamıştır. Edebiyat konusunda uzman olan müşrikler eğer Kur’an gibi bir söz söyleyebilselerdi savaşmadan Kur’an davasına karşı zafer kazanabilirlerdi. Ama bunu yapamadılar ve savaşı tercih ettiler.
Kur’an’da en ufak bir çelişkinin bulunmaması: Kur’an’da en ufak bir yanlış bilgi ve çelişki yoktur. Bazı insanların çelişkili ve hatalı zannettiği ayetlerin çelişkili ve hatalı olmadığı binlerce âlim tarafından ispat edilmiştir. Bu konuda Kur’an tefsirlerine bakılabilir.
Kur’an’ın usandırmaması, binlerce insan tarafından ezberlenmesi ve ruhların gıdası olması gösterir ki; Kur’an bir mucizedir: Kur’an hem hayatın mânâsı hakkında hayati konulardan bahseder hem de bir zikir kitabıdır. Kur’an sadece bilgi sahibi olunacak, sadece hayattan ders alınması için okunacak bir kitap değildir. Kur’an aynı zamanda insanlara huzur verir. İnsanların manevi gıdasıdır ve zikirdir.
Kur’an’ın gelecekten doğru bir şekilde haber vermesi Kur’an’ın mucizeliğini gösterir. İşte bir örnek:
“Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde. Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de sonra da emir Allah’ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.”
Rum Suresi, 1,2,3,4. Ayet Meali
613-614 yılları arasında Mecusi olan Perslerin orduları, Bizans ordularını mağlup etmişti. Mekkeli müşrikler, Ehl-i kitap olan Hristiyanların mağlubiyetine çok sevinmişlerdi. Ancak Kur’an-ı Kerim, bir mucize olarak, o zamanlar müşriklerce imkânsız gibi gözüken gelecekteki bir sonucu haber verdi: 3 ilâ 9 yıl arasında Bizans orduları Persleri mağlup edecekti. Ve Kur’an’ın bu gaybi haberi gerçekleşti.
Kur’an’daki bilgiler bilim ile çelişmez ve modern zamanlardaki bilimsel araştırma sonuçları Kur’andaki bilgileri tasdik etmiştir. Bu konuda Kur’an’ın mucizeliğinin bilimsel çalışmalar ile de görüldüğüne dair yazılan eserler vardır. Örneğin bebeğin anne rahmindeki oluşum aşamaları Kur’an’da Müminun Suresi’nin 13. ve 14.ayetlerinde anlatılır.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
senin aklin hangisine yatıyor ? sence en mantıklı olanı hangisi ?budizm di şuydu buydu zaten onları baştan sil elle yaptıkları şeye tapıyor onlar yada bi oküze aslı astarı olmayan şeylere
önce bi diğer dinleri araştır bilgisi zayıf olan kişi bile fark eder islam haricinde dinlerdeki sapkınlığı
birisi hazreti isanın allahın oğlu olduğuna inanır diğeri kendi dinlerindeki herkesin
öldürülmesinin çok sevap olduğuna inanır akla mantığa sığmayan daha bir çok saçmalaık
ama islam dini hiç bir peygamberi ve dini inkar etmez aksine onlarında hak din olarak geldiğini
ama zamanla değiştirildiğini söyler hoşgörüyü kadınlara hayvanlara ağaca bitkiye hatta kendi
dinindenolmayanlara bile saygılı olamak gerktiğini onlarında üzerimizde hakkı olduğunu söyler
sence uydurma olsa cahiliye devrindeki insanların o zanaki teknolojiyle dünyanın nasıl
vorolduğunu güneş sistemini demirin elemetlerini anne karnndaki bir bebeğin ilk nasıl
oluşmaya başladığını bilebilirlermiydi anlatmaya kalksak daha benim bilmediğim neler neler
biraz araştır ama gerçekten bilen insanlara sor basit bişey değil bu konu11 Yorumla
+1 yılhissedersin onu. ne okursan oku illa tüm cümleler için değil ama bazı cümlelerde bu etkiyi görürsün ve kutsallık verebilirsin okuduğuna. hatta öylesine bir muhabbette bile birinin laflarında tanrısallığı sezebilirsin. hangisine inanalım diye düşünmenin anlamı yok oku.
03 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum zaten ortalama bir musluman ve hristiyandan daha cok bilgim vardir dinleri hakkinda
- +1 yıl
ne güzel. okurken kendini de dinle. tanrı sevgisiyle oku, x dininden, y dininden ya da farklı dinlerden nereden olursa olsun seni etkileyen bilgiler edinebilirsin, onu bilebilirsin. haa okudun ama bu anlamda bir şeyi duyumsamadın. olabilir. belki ileride olur ya da hiç olmaz. önemli değil.
Soran+1 yılHicbir dini bir butun olarak dogru bulamiyorum kurandada incildede guzel bolumlerde var celiskili bolumlerde var
Burdaki bazı müslümanlık dininin gerçek olduğunu güzelce anlatan bir kaç kişi var. Fakat sen her şeyin en iyisini öğrenmek için Kur-an'i Kerimi açıp meallerini oku. Emin ol herşeyin cevabını alacaksındır.
11 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim YouTube "Sözler Köşkü" yazarak çektiğimiz videolarda hangi dinin hak dinin olduğunu anlayabilirsin :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
15Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüz de
anlaşıldığı üzere karıncalar ın reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.21 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
+1 yılTek doğru dinin (İslam'ın) ve peygamberliğin gerekliliğinin delillerinden bir kısmı :
Görüyoruz ki; kainattaki varlıklar kusursuzca vazifelerini yapıyorlar. Bilinci, şuuru, ilmi, iradesi olmayan Güneş ve yıldızlar belli bir yörüngede, belli bir düzen içerisinde hareket ediyorlar. Canlıları tanımayan, canlılara karşı merhamet hissi olmayan Güneş, Allah’ın izni ile canlıların imdadına koşuyor, canlılara ısı ve ışığını ulaştırıyor. Aynı şekilde canlıları tanımayan, canlılara merhamet etmeyen, bilinçsiz, ilimsiz bulutlar Allah’ın emri ile beraber toplanıyorlar ve çarpışarak ihtiyaç sahibi canlılara yardım eden ve ölü toprağı canlandıran yağmur damlalarını çıkartıyorlar. Bilinçleri dar, âciz, zayıf, ilimsiz arılar Allah’ın ilham etmesi ile bal üretiyorlar. Eğer Allah bu arılara görevlerini bildirmese bu merhametsiz, ilimsiz arılar lezzetli, faydalı bal nimetini üretemezler. Demek ki; sonsuz ilim ve sonsuz kudret sahibi olan bir Yaratıcı bu varlıklara vazifelerini bildiriyor.
“Rabbin, bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin.” Kur’an; 16/68
Ve şimdi soruyoruz:
* Kainattaki varlıklara vazifelerini bildiren Allah’ın; akıl sahibi, irade sahibi olan insana hayattaki görevini öğretmemesi mümkün olabilir mi? Kainattaki varlıkları başıboş, vazifesiz bırakmayan Allah, insanı başıboş ve vazifesiz bırakır mı?
“İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zannediyor!”
Kıyame Suresi 36. Ayet Meali
* Hayatın anlamı, insanın nereden geldiği, hayattaki vazifesinin ne olduğu, ne yapması gerektiği, nereye gideceği gibi çok mühim meseleler peygamberler vasıtası ile anlaşılabilir.
İnsan, aklı ile pek çok bilgiyi öğrenebilir, pek çok sorunun üstesinden gelebilir. Ancak yine de insan aklı sınırlıdır. İnsan, aklı ile bütün sorunların üstesinden gelemez. Hakikat karşısında insan aklı karanlıkta bir yıldız böceği gibidir. İnsan sadece kendi aklına başvurarak hayatın anlamını, nereden geldiğini, vazifesinin ne olduğunu bulamaz. Yıldız böceği hükmündeki insan, bir Güneş’e dayanmak zorundadır. O Güneş ise mesajını cüz’i irade sahibi varlıklardan değil, külli irade sahibi olan, tüm kainatı yoktan var eden, sonsuz hayata, sonsuz ilme, sonsuz kudrete sahip olan bir Zât’tan almalıdır. Demek ki; insana hayatın anlamını gösterebilecek olan ancak hayatı yaratan olabilir.
İşte insana hayatın gayesini, kainattaki sırları, insanın vazifesini, insanın nereden geldiğini, nereye gideceğini öğretenler hayatı yaratan Allah’tan mesajı alan peygamberlerdir.
* Tüm kainat hikmetli ve sanatlı bir şekilde yaratılmıştır. Peygamberler ise kainat kitabının mânâlarını ders veren muallimler (öğretmen), liderler, rehberler, aydınlatıcı zâtlardır. İnsan dünyevi ilimler için bile öğretmenlere, kitaplara, rehberlere ihtiyaç duyar. Demek ki; insana hayatın gayesini, yaşamın sırlarını öğretecek olan peygamberler olmak zorundadır.10 Yorumladaha bugün bir kitap okudum, almanların en ünlü yazarı goethe bile müslüman olma derecesine gelmiş 50 yıl hristiyanlığı ve kiliseleri araştırmış ve sonuçta hep birilerinin bundan çıkarı olduğuna kanaat getirmiş müslüman olduğunu söyleniyor ama bunu açık olarak dile getirememiş kilise baskısından ülke baskısından olayı.. şiirlerinin bir çoğu islam alimlerinden kur'an dan alıntı yapılarak yazılmış. Bütün dinlerde peygamberleri tanrı olarak görme durumu vardır ama hepsi fani olarak vefat etmişlerdir. Zaten diğer dinlerin kitaplarının hepsi değişime uğradığı için son din olarak Müslümanlık ve Kur'an-ı kerim indirilmiştir. Zaten Hz. İsa'nında kıyametten önce tüm hristiyanları Müslümanlığa davet edeceği kuran'da yazılmaktadır.. Aslına bakınca herkes bir tanrıya inanıyor, ama bazı dinlerde peygamberlere tapma daha fazladır.
00 Yorumlaarkadaş bu konu hakkında ne kadar bilgin var ki sadece varsayımdan yola çıkıyosun ? kendini rezil etme bence, diğer tüm dinlerin değiştirildiğini uzmanlar, hristiyanların, yahudilerin vs. çıkıp önce gelen din adamları yıllardır söylemektedir sen neyin polemiğini yaratmaya çalışıyosun
02 Yorumla
Soran+1 yılDigerleride islam icin ayni seyleri soyluyor emin ol
+1 yılkur’an’ı hz. peygamber kendi elleriyle yazmış olsa idi
- niçin, “mekke’nin feth edileceğine ve mekke’ye korkusuzca ve güven içerisinde girileceğine" dair ayet indirip, feth edilememe ihtimaline karşı davasını riske atsın! (fetih suresi, 27; bkz. ibni kesir, 4/201) evet, kur’an’ı -haşa- hz. peygamber (sav) kendi elleriyle yazmış olsa idi, böyle cesaretli ve riskli bir ifadeyi kur’an’a koymaya çekinirdi. çünkü, henüz savaşlar devam ederken, islam yeni yeni yayılırken düşman elinde bulunan mekke’nin feth edileceği, üstelik feth etmekle de kalmayıp oraya “güven ve korkusuzca” girileceğine dair ayrıntı bilgiyi dahi eklemek son derece riskli olurdu. “ya feth edemezsek, ya da feth ettik ama oraya güvenle değil çetin savaşla girersek” diye ihtimalleri göz önünde bulundurur ve böyle bir ifade yazmazdı. ancak, ayetin başında edinilen yemin, bu olayın kesin gerçekleşeceğini açıkça ifade etmekle ayetin insan elinden çıkmadığını açıkça göstermektedir.00 Yorumlaİslamiyetten başka din yoktur. Çünkü geçerlilikleri kalmamıştır. Hz. İsa bile dünyaya müslüman olarak, Hz. Muhammed(s.a.v.) efendimizin ümmeti olarak gelecektir.
İnned dîne indâllâhil islâm
Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. (Ali İmran-19)74 Yorumla
Soran+1 yılNereden biliyorsun hak dinin islam oldugunu ya muhammet yazmasi ise
- +1 yıl
Biz gayba iman ettik. Allah'a iman ettik. Kur-an'ı Kerim'e iman ettik. Bunun başka izahı yoktur.
Ayrıca Kutsal kitabımızda Akdeniz ile Atlas Okyanusunun sularının karışmadığı yüz yıllar önce vahyedilmiştir. Bu nasıl bir cehaletliktir ki, Kur'an-ı Kerim'in insan yazısı olduğuna zerre kadar ihtimal verebilirsiniz. Daha nicesi böyle gerçekler var.
Vallahide billahide hak din İslam'dır. Hz.Muhammed kulu ve elçisidir. O'na uymayanlar yanılmışlardır. Ebediyen cehennem ateşinde yanacaklardır. NOKTA - +1 yıl
Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20) bu ayeti okuyunca atlas okyanosu ile akdenizin karışmadığını mı çıkartıyoruz o zaman "Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri (düzenlemesi) dir. ( yasin 38 )" bu ayetten güneşin yörüngesinde döndüğünü çıkartırız. Ve yeryüzünü düz yaptı (sutıhat-düz olan-سُطِحَتْ)-GAŞİYE 20 KURAN
Yeri bir döşek kıldık-NEBE 6 KURAN
Döşek te 'yuvarlak değil düz bir şey'dir. Üzerine uzanacağınız düz bir zemini ifade eder.
Ve yeryüzünü yayıp döşedi-NAZİAT 50 KURAN
Ve yeri döşeyip yaydık (medednâ-hâ-مَدَدْنَاهَا)-KAF 7 KURAN
Yeryüzünü uzunlamasına yaydık (medednâ-hâ-مَدَدْنَاهَا)-HİCR 19 KURAN
Ve yere ve onu düzleyene (tahaha-طَحَاهَا) ŞEMS 6 KURAN bu ayetlerden de dünyanın düz olduğnu çıkartırız. - +1 yıl
Madem öyle düşünüyorsun bildiğini yap. BIZZAT Allah birdir. İsa onun peygamberidir. Bunu inkar etmiyoruz. Hz. Muhammed'e olanlar yalanmı, tesadüf mü yoksa Alah'ın lütfü ve hikmeti mi? Karar senin..
ki şimdiye kadar kim çıkıp kimin dinine uydurma demiştir söyler misin ? beynin körpe daha bir kaç tane fetocu kapıp götürmesin seni bu mantıkla siteden ? sonra canlı bomba olur çıkarsın söylim sana
03 Yorumla
Soran+1 yılHerkes diyor muslumanlarin hristiyanlara kafir demesi yeterli sanirim
- +1 yıl
ya arkadaş akşam akşam günaha sokacan ya... aziz nesin haksız yüzde 70'ten fazlası aptal bu ülkede... ilk insan o diyen köyün imamıydı sanırım ? ben kafir dediğiniz nice insan tanıyorum burada ki el üstünde tutulan imamlardan hocalardan daha insan... neyin kafasını yaşıyosunuz ki anlamıyorum. Önce insan olacaksın ki sonra dinine sahip çık ! sen olmamışın hangi dine mensup olsan kaç yazar ne yazar ne kurtarır seni ? sen kafalıları
Soran+1 yılBen demiyorum kafir diye iyi oku
Diyenler muslumanlar
Kişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. neden farklı dinler var? farklı dinlerin olmasını bu saydığın dinler nasıl açıklıyor? sana en mantıklısı hangisi geliyor? son olarak dinler hakkında ne kadar bilgin var ve kimden neyden öğrendin? bunları sor kendine, doğru cevabı bulacaksın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ben neye inanıyorsam benim için doğru odur,sen neye inanırsan senin için doğru odur.
02 Yorumla
Soran+1 yılinanamiyorum her dinde guzel bolumlerde var kotu bolumlerde var
- +1 yıl
Sen bildiği oku. Ancak Hz. Muhammed (s. a. v) e olan mucizevi durumları hiç duymadın mı? Bizzat bizde namus vardır. Yetmezmi ki Domuz pis ve bok yiyen bir hayvandir. Bu bize haram kılındı. Yetmezmi bizim kadınlarımız başını örter. O mağarada bir örümcek sonradan bir ağ ördüyse bu tesadüf müdür. Peki ya Ebabil Kuşları. Sen bildigini yap...
+1 yılSemavi dinler de aslında bütün dinler tevhid inancından geliyor, bu birbirlerine düşmanca yaklaşım muhabbeti insanların sonradan eklediği bir olay, semavi olmayan dinler sadece insanların yaşayışlarına rahatlık getirdiği için seçilmiştir
00 YorumlaTevfik Fikret bunu çok güzel cevaplamıştı, insanlar putlarını kendi yapar kendi tapar demişti
10 YorumlaHerkesin inancı kendine göre gerçek olan.Kimseye farklı birşey anlatamazsın.Anlayamayız anlamazlar.
10 Yorumla
+1 yılİslam sadece "düşmanlığa" düşmandır bu bile kendi başına yeterlidir gerçeği görmek isteyene
21 Yorumla- +1 yıl
Kuran-ı Kerim Tevbe Suresi 5. Ayet : Müşrikleri Gördüğünüz Yerde Öldürün...
gerçeği burdakilerin atıp tumasıyla bulamazsın. otur oku.
01 Yorumla
Soran+1 yılCok okudum emin ol
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu düşmanlıkların hepsi şeytani emelleri olan illuminati örgütü tarafından uygulanan asimetrik psikolojik savaşın sonucudur. Bunla ilgili the arrivals belgeselini bulup izle. Herkese de izlettir.
00 Yorumlabuna somut kanıt aradığın sürece kafan karışmaya devam eder :D adı üstünde "inanmak,inanç"
00 Yorumlahepsini oku, en son Kuran'ı Kerim'i oku.
10 YorumlaE hiçbiri.
00 YorumlaYorum yok...
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Herkes kendi inandığı dine hak din diyor, gerçek hak din hangisi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler