Herkese karsi süpheli degilim güvendigim insanlar var ama aklimin bir kösesinde bu ihtimal.
Tabi sürekli bunlari düsünmüyorum, sadece daha dikkatli olmaya calisiyorum.
Insan birini sevebilir ama guvenmek daha zordur. Kimseye %100 guvenmemek hayatin gereğidir cunku karsindaki de insandir hata yapmaya aciktir.
Sahsen babama bile guvenmem yani %0 guvenirim anlamida bu.
Insanlar guvenim konusuna gore olur her konuda herkese guvenemezsin zaten. Zaaflara acik konularda hic guven olmaz para pul mal mulk konularinda.
Söylediklerine katiliyorum...
ben de sana katiliyorum.
eig icin teşekkürler
Rica ederim.
Onyargi asamasi tamamlanmis :D
Kimseye guvenmek zorunda degilsin ama karsina cikan her insana da guvenilmez gozuyle bakmamalisin. zamana birak ve kisiyi tani yine guvenme guvenmeyeceksen
Her insana güvenilmez gözüyle bakmiyorum güvendigim insanlar var, benim demek istedigim kimseye %100 güven olmaz kimseden emin olamazsin herseye hazirlikli olcaksin ki hayal kirikligin büyük olmasin yikilam bir sey oldugunda.
*yikilma
Öyle birisi degilim.
Haklısın sen.. İlla ki vurulduğun bir yer oluyor.. Önemli olan güvenirken bile dikkatli olmak..
Aynen güvenirken bile dikkatli olmak lazim...
Tam guvenemiyorum da
i.ytimg.com/vi/Z4FU1UQlOC0/maxresdefault.jpg
haha :D
Cevap
12Cevap
Aslında güven sevmekten bile daha hoş bir duygudur.
birilerine güvenmeden de hayat geçmez
tabiki önemli benimde güvendigim insanlar var demek istedigim kimseye %100 güven olmaz kimseden o kadar emin olamazsin güvenirken bile dikkatli olacaksin o kadar..
evet
insana güvenmeyip hayvana mı güvenecez.. saçmalık... iki hatasını gör hemen güven olmaz... sanki, mağaralara çıkıcaz.. güvenecez tabi başka çare mi var.
Güvenme demiyorum benimde güvendigim insanlar var, ne kadar güvendigin önemli ben %100 güvenmekten bahsediyorum hayal kirikligi büyük oluyor hazirsizlik olunca herkesten hersey beklenir insan sonucta yani güvenirken bile dikkat etmek lazim. "2 hatasini gör hemen güven olmaz" dedin ya o 2 hata iste %100 güvenilir olmadigini gösteriyor.
insan istiyor yani %100 güvenebilse ne güzel ama bencede gerek yok.
güzel söyledin :) yük etme yüregine dedin ya iste %100 güvendigin bir insan seni hayal kirikligina ugratirsa o yük cok büyük olur ama dikkatli olursan güvenirken o yük biraz daha hafif olur kabullenmen kolaylasir en azindan benim demek istedigim de bu güvenelim ama güvendigimiz kisinin de hatalari kötülükleri olabilecegini unutmyalim :)
bak sen de güzel dedin... İnsan hata eder.. Güvendiğimiz insan da hata eder. Hatta bize nasihat veren insan hata eder.. İnsanlara mükemmel dost yaftasını yapıştırıyoruz farkında olmadan. Sonra ondan bu yapıştırdığımız yaftaya uygun hareket etmesini istiyoruz. Biz aslında en büyük yükü ona yüklüyoruz ... :) Gel burdan yak..
Haklisin, kimse mükemmel degil kimseden mükemmel olmasini da beklemem zaten bende mükemmel degilim hepimizin kusurlari hatalari var. Bu yüzden de kimseye %100 güven olmaz, cok cok cok güvenirsin en iyi arkadasimsin dersin mesela ama o kiside bir insan seni hayal kirikligina ugratabilir bunu unutmamak herseye hazirlikli olmak lazim, yani anlatmak istedigim bu. Kimseye güvenmemek lazim veya 1 hatasini gördükten sonra arkadasligi bitirmek lazim falan demiyorum, hataya göre affedersin güvenin azalsada güvenmeye devam edersin belki duruma göre degisir, ama herseye hazirlikli olcaksin...
Arkadaslarima aileme süpheli yaklasmiyorum sürekli "beni üzebilirler" diye düsünmüyorum, sadece daha dikkatliyim aklimin bir kösesinde bu ihtimal o kadar ;)
Tamam işte ne güzel... Biz değil miyiz düşeni düştüğü yerde bırakmayan.. Biz değil miyiz mazluma el uzatan. Biz değil miyiz asırlara, insanlık dersi veren. Dostumuz düşmüş, arkadaşımız düşmüş, Akrabamız düşümüş... İster maddi düşsün ister manevi.. İster karakteri düşsün ister maliyeti... Biz varız ya.. Yetmez mi... El uzatmayacak mıyız? Gerekirse onu kurtarmak için üstümüzü kirlkletmeyecek miyiz? Bizi biz yapan nedir.. Biz kimseyi düştüğü yerde bırakmayız. Yoksa biz herkes gibi oluruz..
O baska bir konu ama, yardimsever iyiniyetli olmak cok güzel insanca tabiki arkadaslarimiza ailemize yardim ederiz yari yolda birakmayiz. Ama sana iyi gelmiyorsa birisi seni cok üzüyorsa ona katlanmak zorunda degilsin kendine yazik edersin herseyin bir siniri ölcüsü var hassas konular duruma kisiye göre degisir her zaman genelleme yapilamaz tabi dogal olarak.
insan her zaman şüpheci olamaz birilerine güvenmek ister önemli olan o kişinin ne kadar güvenilir olduğudur.
haklisin, bende her zaman süpheci degilim zor olur öyle ne kadar güvenilir bir insan ve ben ne kadar güveniyorum önemli olan bu, demek istedigim %100 güvenmem yani cok cok cok güvenirim ama yine aklimda olur bu bir insan degisebilir hersey olabilir :))
Insanoglunun * . Issiz bir yerde yasamak en buyuk hayalim. Kendi basima. Yalniz.
İnsanoglunun buyuk bir kismina guven olmaz diyim ((:
yani artık seni tavlamak daha mı? zor olacak bunu demek istiyorsun
dediklerimden bunu mu anladin -.- hayir bunu demek istemiyorum senin haricinde de böyle algilyan olmamis zaten
öyle şimdi bir düşün ben senden hoşlansam ve seni tanımak seninle ciddi düşünmek istesem...
senin geçmişte yaşadıklarından dolayı seni elde edemiyecem ... sen bunları düşünmeden önce seni tanımış olsaydım seninle evlene bilirdim ve çokta mutlu olabilirdik...
şimdi sana soruyorum benim suçum nedir?
benim bu konuda bir gecmisim bile yok ki haha :D ama demek istedigini anliyorum, ben kimseye güvenmem demedim ki sevsem cok güvensem evlensem bile o güven %95 olur en fazla cünkü o insan zamanla degisebiliyor bilmedigin yönlerini görebiliyorsun hayal kirikligina ugratabiliyor.
Birisine çok güvenebilirim, bu güven %100e yakın olabilir ama yinede dikkat ederim. Bu sürekli bir şüphe olacağı anlamına gelmiyor, kendimi korumak için bu çok duygusalım bir şekilde güçlü kalmam gerek insanlara karşı. İnsan hata yapabilir, beklemediğin şeyler yapabilir bu ihtimal herkes için geçerli kimsenin içini kalbini %100 göremezsin yani %100 emin olamazsın kimseden.
Herkes fırsatını bulduğu zaman her şeyi yapar.
herkes yapmaz da bir cok insan yapar yani...
Herkesi ayni kefeye koymamak gerek..
bir bakmissin tam senin gibi biri cikmis karsina ^^
😄
Tabiki aynı kefeye koymak yanlış bunu yapmıyorum zaten, sadece insanlara ne kadar güvenmeliyim ne kadar güvenilir bunu sorguluyorum düşünüyorum kimseden %100 emin olamayız.
Bir de söyle bak , Kendine güven yoksa kimse sana güvenmez ^^
Bu doğru özgüven çok önemli:)
%100 güvenebileceğim tek bir kişi bile kalmasaydı, yaşamamın bir anlamı kalmazdı
güven önemli, cok güvendigim insanlar var hayatimda ama %100 güvenmiyorum kimseden o kadar emin olamam.
anliyorum seni, haklisin da aslinda, söyle anlatayim: birisine 100% güveniyorsun cok güveniyorsun mesela ve hayal kiriligina ugradin bu ihtimali aklindan gecirmedigin beklemedigin icin yikilirsin cok üzülürsün inanamazsin ama %1 aciklik kaldigi zaman hayal kirikligina ugrasan da onu kabullenmek atlatmak daha kolay olur.
Ya ben böyle konusuyorum ama benimde kendimi kaptirdigim %100 güvendigim "bu bunu asla yapmaz" dedigim oluyor senin gibiydim bende hep ama artik biraz daha dikkatliyim bakis acimi biraz degistirdim o kadar :)
İnşallah sağol :)
Yok çok kötü şeyler yaşamadım çok şükür.
Hepimizin iyi ve kötü tecrübeleri oluyor tabi ama çok kötü şeyler yaşamak zorunda kalmayız inşallah.
Güveniyorum ama dikkat ediyorum ;)
Hoşçakal :)
Ben kimseye guvenmiyorum hersey Cook yapmacik geliyor
Aynı şeyleri düşünüyorum 👍🏻
kesinlikle güven olmaz özelliklede bu zamanda
Bir tek kendine güven bence
Önce kendime sonra başkalarına ama dikkat ederek..
haklı olduğunu düşünüyorum.
bu devirde babama bile güvenmicen
Ademoğullarıyız tabii güveneceğiz
olmaz tabiki.
Aynen guven olmaz
Güven olmaz
It's me.
What?
Seninle aynı şeyi düşünüyorum :)
Anladım :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar