Sizce günümüzdeki tesettürlüleri nasıl buluyorsunuz? Erkeklere göre kapalılar mı daha çok dikkat çeker açıklar mı?
Bilirsiniz tesettürün eş anlamı örtünmektir
Bilirsiniz tesettürün eş anlamı örtünmektir
Başörtüsünü oyuncak ettiler bir çoğu moda olarak takmaya başladılar.
Kamuda türban yasağının kaldırılması için verilen mücadelede ki kızlar daha muhafazakardı yeni nesilden ve daha iyi usulüne göre kapanıyorlardı ama yeni nesil artık hevesine göre bir açıp bir kapanan kızlar çoğaldı ve öylelerinden gıcıkıyorum açıkçası. Evlenme kriterimde bir başörtülü yok çarşaflı ve peçeli biriyle evleneceğim ama yine de günümüzde ki başörtülülerden ferace giyenler biraz uygun giyinmiş oluyorlar bana göre. Ayrıca tesettürün amacı erkeklerin ilgisini kesmektir makyajından ve diğer nefsi arzularından geri kalmadığın sürece tesettür bir işe yaramaz.
Çok haklısın tam da bu cevabı arıyordum
teşekkür ederim.
ayak bilekleri açıkta gezen örtündüğünü sanıp vücut hatları hala belli olan daha sayarımda neyse hakkını verip örtünen kız Başımın Tacı :D :)
Doğru söylüyorsun günümüzde ki kapalılar hiç doğru bir şekilde kapanmıyor
:D .
Bugununlerdeki kapalilar tam kapalilar degiller cogu hep dar pantalonlar ve basortulerini deve horgucu yapiyorlar ve deve horgucu yapmak gunah hatta hzmuhhammed (sav) bir hadisinde tam hatirlamiyom ama basortulerini deve horgucu yapan kadinlar cennete giremez cennetin kokusunu bile alamaz diyordu (ama tam hadisi unuttum)
Hadis doğru ahir zaman için peygamber efendimiz s. a. v. Kadınların örtüsünün altında deve hörgcnden bahsetti. Dediğin gibi cennet kokusunu bile alamayacaklar
bir insanın giyinişi hakkında yorum yapmak bize düşer mi?
bununla ilgili deney yapıldı
umarım anlatabildim?
Beğendiğim ve tam beklediğim gibi o kadar yorumlar vardı ki. Ama bu video daha etkileyici olacak. ALLAH bize boşuna farz kılmadı tesettürü
Boşversene :) doğru her zaman doğrudur.
Cevap
12Cevap
Çok rahat buluyorum. Arkadaşlarım çok var öyle. Aradığımda buluyorum..
Eskiden skype-WhatsApp-Line-Facebook-twitter-İnstagram yoktu.. Şimdi herkes çağa ayak uydurup giriyor kullanıyorsa
Tesettürlülerde çağa ayak uydurup ona göre giyinebilir. Yarı çıplak gezenlerden iyidir.
Kuranı kerim de Allah çağ modasından bahsetmiyor. Tesettürün farz olduğundan bahsediyor
Guzel buluyorum ama insan o başındaki taktığına saygısı olacak adam gibi kapanan insanlara lafım yok zaten öyle insanları severim gel gelelim kapalı olup her yerde sürten kapalı olduğu halde kaşar gibi ortada dolaşan gösteriş amaçlı takan bide giyinmesine dikkat etmeyen insanlara ayri sinir oluyorum kapalı olup mini etek giyinen gordum disarda saka degil valla
Onlar günesten korunmak icin takan kisiler olabilir. Her basi kapaliyi turbanli diye nitelendirmemek gerektigini dusunuyorum
@doktorelaa
Doğru ama onlari ayirt edebilirim benim dedigim farkli
Daha hic karsilasmadigim icin fikir yuruttum hangi sehirdesin?
@doktorelaa
İstanbul
Doğru söylüyorsun. . ..
Etrafimda moda olsun diye kapanan sayisiz tesetturlu var. Bazen ben onlardan daha kapaliyim inancsiz halimle. Hele o makyajlari transparan gomlekleri diz ustu etekleri anlam veremiyorum. Sanirim hepsi bana denk geliyo.
Tesettür moda değildi farzdı. . Gençler mahvetti bunu
Ben de mahfettiklerini anlattim zaten.
Sadece basi ortmekle tesetture girilismis olunmuyo onu ogrendim buzamanin kapalilariyla..(duzgunleride var elbette ama cok nadir denk geldim oylelerine)
berbat buluyorum sadece saçı kapatmakla tesetturlu olunmaz ya tam açıl ya da bilinçli olarak düzgun kapan olay bu
Başı örtülü bacım onların başörtülü değiller. Örtünmek tesettür bu değil
Tesettur diye bir sey kalmadiki. Modaya uycaz diye onuda mahvettiler. Tesettur moda degil Allah'in emridir.
Hakkıyla örtünmek farz. Sonuçta bir ayet
Dogru. Kapaniyorsa uygun olan sekilde kapanacak
Bugün kü tesettürlü bayanların hepsi çok güzeller ama hepsi değil ama bir çoğu kapandığını zannediyor ama onlar aslında giyinik Çıplaklar
Kapalılar daha güzel değil mi. Kapandığını zannedenler değil.
Evet aynen öyle çok güzel oluyorlar
Kapaniyorlar ama dar pantolonlar yuzde gelin makyaji, tam bir ironi
Aynen öyle
Bakıyorum etrafıma bende kafama örtü alsam bende tesettürlüymüşüm
Dimi dimi aynen öyle
Moda oldu artık, kapalılar çoğaldı ama kapalılar içinde namaz kılanı pek nadir. Açıklarda daha fazla oluyor. Ve ağırlığını taşıyamayanlarda var.
Kimisi çok güzel kimisi dediğin gibi DİKKAT çekici :S
Onemli olan karakter guzeller hep dikkat ceker acik kapali diye bir ayrim yok
Soruyu anlamadın sen
Kapalılar daha çok dikkat çekiyo, hatta bu ateist halimle, kapalı fantazisi edindim.
Hadi canım
Herkes motor olmus. Cogu ayni..
Kopyala yapistir.
Fahişe olarak görüyorum (kimlere dediğimi anladınız)
What is this
Dogru duzgun kapanamiyorlar bile
Evet
Kadın güzel olduktan sonra her türlü dikkat çeker
Kapalılar için diyorum. Kapalılar dikkat çekmemesi gerekir ea
Görmezden geliyorum, Zaten pek görmüyorum.
Bazılarını çok kışkırtıcı
siyasi amaç ile kullanmasalar keşke
O anki duruma bakar
eşit...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar