Eşim trabzonlu ben ağrılıyım. Ben Aram Raber olsun istiyorum. o da Burhan olsun diyor.
anlaşamıyoruz. ne önerirsiniz.
Kesinlikel Kürdçe isim koymak isityorum.
anlaşamıyoruz. ne önerirsiniz.
Kesinlikel Kürdçe isim koymak isityorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben Cocugum Olursa Adina Agrin Koyacagim Manasi Daglari Ve Denizleri Delen... Kurtce Bir Isim... Esinizinde Gonlunu Alin Ikinci Isimde Laz ca Koyun... Hem Cok Anlamli Olur Hemde Ikinizde Anlasmis Olursunuz...
Bahoz: Firtina Demek... Guzel Bence...
az önce de bizi yahudilere benzetiyordu bu.. çok şanslısınız var ya. gele gele Türklere denk gelmişsiniz. başka bir millet olsa size faşizm nedir gösterirdi.
Miran çok hoş bizim oğlanın adı "Roni" aydın-düşünür demek ronahi de olabilir ışık saçan demek
Jiyan koy
Güzeel
Rojhat
Aaa mervan super baran da guzel bence
Cevap
8Cevap
Bence sadece türkçe koyun. Zaten ülke karışık kürtler dişlaniyor dahada dışlanmasina neden olabilirsin. Bence türkce koy. Evin icinde kurtce isimle seslenirsin. Gurur yapma
Oglunun gelecegini yakma. Sirf bir inat ugruna dislanacak. Oglunu milliyetcide yapma
Neyin mücadelesi bu? Dogu anadolu bizim geri versinler mi diyorsun
Madem oglunu özgür birakmak istiyorsun onun üzerinden neden mücadele veriyorsun.
Degmez. Sonund babam gibi ismini degistirip kürt oldugunu reddedecek
Neyin mücadelesi olacak Hak mücadelesi. Dil kültür millet insan hakları ve gerekirse toprak mücadelesi.
Redetme hakkına da sahiptir tabi yeter ki aklı bulandırılmasın boş bilgilerle doldurulmasın.
Baban bir yöntem bulmuş ne güzel herkesin seçim hakkı var. Benimde soy ismimi değiştirdiğim gibi.
2005e kadar türkiye sevdalısı kendini türk hisseden biriydim sonraları kimliğim gelişti kişiliğim oluştu okul kitaplarından farklı kitaplar okumaya başladım ve Kürdlükle tanıştım.
Bu toprak sınırlari asla asla degismez!
:D salak mısın ondan önce ne anlaşmaları ortaya koydular artık o anlaşmaların değeri yok. ingilizler iskoçlarla 5 6 tane anlaşma yaptı zamanında ama şu an geçerliliğiyok çünkü rejim değişti.
amerika avrupa kürtlere gaz veriyor ama değişen tek şey kürtler dahada sevilmeyecek
istediğin kadar hayal kur Mustafa Kemalin Cumhuriyetinde herkes türk vatandaşıdır ırk dil din gözetmeksizin bu sınırlar asla asla değişmeyecek. tarih öğretmeni adayı olarak söylüyorum
Ogretmen adayiyim. 1. Siniftayim ve bu konuda asla diyebilirim.
Rusya 2. Dunya savasinda bölündü beyefendi milliyetcilik hareketleri yuzunden ki son bahsettiginiz kır zaten özerk bir bölgeydi sadece yönetimi ukraynaya aitti. Anlasmasilar sonunda sayim yapildi rusyaya baglandi. Bunun turkiye sorunu ile hicbir alakasi yok
Tam cikmamis "kırım""
Sovyet rusya ne zaman dağıldı? 2. dünya savaşında mı Allahım ya tarih okumuyorsun sen oturup türk romanları okuyorsun bence anca böylesi şeyler oralarda yazar.
Azerbeycan kazakistan özbekistan gürcistan vs... ne zaman ayrıldılar Rusyadan.
türkiyeyle ilişkisi şöyledir canım yani her devlet bölünmeye müsaittir.
Amerika almanya fransa türkiye.
İnsanların olduğu yerde herşey olur devletler geçicidir statik değildir.
Osmanlı yıkıldı Türkiye oldu türkiye yıkılır Anadolu cumhuriyeti olur Kürdistan olur. Bunlar Allahın kanunları değildir.
1. Dunya savasinda imparatorluk yikildi polonya vs vs ortaya cikti sonra savasa tekrar polonya katildi iste dunyanin suanku hali 2. Dunya savasinda cizildi..1. Dunya savasindan daha cok sonuc cikti ortaya.
Rica ediyorum arastirmadan lise bilginle tarihci kesilme basima.
Anlamadigin tek birsey var. Dunyaya demokrasi kelimesi gldiginden beri sinir degismesi olmadi.
İsraili bu konuya dahil etme o israil hep vardi filistindeki yahudi halka kisaca israil diyebilirsin. Sadece sinirlar haritaya dokuldu. Hizla ticarette gelisti
Hala ogretmen diyot aglicam. Adayi adayi 1? Sinifim beeeeeen. Beynin almiyo mu ogrenciyim ogrenciiii okuyan unide fakultede. Dokuz eylul tarih ogretmenligiiii
Ya bir git ya. Kurdistan kurulacakmista kurtler tarih boyunca irk olarak kaldi hicbir zaman devlet olamadi olamayacak. İstedigin kadar dua etm turkiye yuzunden inancini degistiren bir ırk bu. Yezidisiniz aslinda siz yezidi (ezidi) ama baskidan din degistirdiniz eger gercek bir devlet olmak istiyorsaniz inancinizi satmazdiniz.
Ha yine ayni seyi turkiye icin dusunuyorum türkler gök tanri inancini müslüman araplarla savasta kaybetti. Türklerde devlet olmayi haketmiyor.
hadi canım ya sen ne engin bir bilgi sahibisin be. Aday adayı olarak böyleysen öğretmen halini düşünemiyorum halaçoğlu gibi birşey olursun sen. Kürdler ezidiymiş de türk baskısında müslüman olmuş türkler göktengriymişte araplardan dolayı müslüman olmuş nerden öğreniyorsunuz bunları. bizler ezidi değil Zerdüşttük ve kendi isteğimizle müslüman olduk. ezidilik islamdan sonra ortaya çıkmış islam bozması bir dindir alevilik gibi.
daha bunları bilmiyorsan sana Kürd devletlerini nasıl anlatayım be bilgiç
Kim kendi istegi ile din degistirir bir toplum neden bir anda din degistirir ve yine söylüyorum gercek turkler yezidi dir. Yezidi dir. Ve baski ile din degistirdiler.
Kim zorla din değiştirmiş bu dünyada hele bir bak Allah aşkına. Ezidiler sadece Kürdlerdir türk ezidi yoktur. Toplumlar yeni bir din görürler duyarlar izlerler beğenirler ve herkes kendi isteğiyle o dine girer. Ya da eskiden olduğu gibi toplumun öncüleri bir dine tabi olur toplum halk da liderine uyar. Yeryzünde kimse zorla din değiştirmemiştir belki birkaç tane kıyıdan köşeden vardır.
Eğer senin dediğin gibi hepsi zorla müslüman oldularsa demek ki islamdan önceki dine de zorla girmişlerdir ve ondan bir öncekine de zorla girmişlerdir. yani sonuç şuraya gider pek akıllı ve bilgili aday adayı tarih öğretmeni ilk yaratılışta biri bir başkasına zorla bir din öğretti. ama nasıl oldu da bu kadar din ortaya çıktı. birileri Hz. Muhammedi zorla mı müslüman yaptı? isayı hristiyan musayı yahudi vs...
Anlamiyorsun anlamanida beklemiyorum. Cok sacmaladin sende farkindasin. Ve hala ogretmen diyosun ben daha ogrenciyiiim ve biz daha eski romadayiz. Turk tarihini gormedik. Benim fikirlerim bunlarm kurtleri arastirdim kabul etmesende atarlansanda boyle.
Ayrica toplum olarak din degistirmek sana bu karar normal geliyorsa yuuuuh yani. Kurtler din degistirdi. Turklerde talas savasi ile musluman oldu 70 yillik suren bir savas sonunda musluman oldu.
Ya senim ciddi cdi beynin aliyomu. Sen durduk yere hristiyan olur musun hayir. Toplum nasil bir anda gok tanridan islama gecti. Nasil nasil.
Once kendine durust ol. Pislik. Hakaretten baska birsey bilmezsin ozguvensiz mal. Hakaret sevmezsin herkese edersin. Bu yuzden dislaniyorsun.
Artik yazmaa yazma bildirimden sıkıldm yaznaaaaaaaaaaaaaaaa yazmaaaaaaa
Yazma sakın biktim senin gibi tartismayi bilmeyen igrenc insanlardan.
Heleeeee kürtlerin savunuculuğunu üstlenen ama aynı zamanda bir Türk'le evlenen adama bakın heleeee :))
Kusura bakma bir Türkle evlenmene rağmen ve kürtlük propagandası yapıyor olmanı kınıyorum...
Zaten yarı hanımköylü olmuşsun :)))
Engellemeye çalıştığımıda nerden çıkardın :))
Buna algıda seçicilik diyoruz biz, bir Türkle evlendin, yani oğlunun kanı yarı kürt, yarı türk ve bunun müssebibi sensin :) Hem asimilasyona davetiye çıkaracaksın, hemde propaganda yapacaksın :)) Bu ne diyet, bu ne lahana turşusu?
aram raber nedir arkadaş? hüsnügül koysan daha iyi ak
Siraç olabilir ya da Ardıl. Yürek ateşi anlamı
Rubar, Rumet, Brusk, Rodi...
Demhat
Mustafa ya da kemal bırak güzel olur ;)
git kürtçe kürtlere sor
kürt ismi aramıyon mu be manyak. en iyi kürtler biler kürtlerin ismini
gidip kürtçe bir site grup orda konuşun yahu. bu kadar kürt kürt diye propaganda yapıyorsnz bir de türkçe yapıyorsnz. komiksnz
halk mı ahahaha. kürt halkı :D komiksinz işte. daglarda yaşamıyor muydnz siz ya. sayemizde indinz şimdi öğretmenlige mi soyundunz bize.
ya kapa çeneni tarihten bihaber salak. sanki burada bir medeniyetleri vardı da gelip ellernden aldk. sizin nerdne türedignz bile belli degl. muhtemelen arabistan civarndan geliyor köklernz.
neyse sana TÜRKçe iyi saçmalamalar.!
@ebbsa2009 adam her yerde ben pkk taraftarıym deyip duruyor. bu teröristi mi savunuyorsn bana. siz insanız biz deglz ha. o zaman insanlık artk sürüngenlere deniliyor olmuş demek
@ebbsa2009
@RobinBerk insan olana insan olunur. pkk yı savunanlara degl.
Muhammet baran koy knk
Heval neceydi
Tartismayin aram burhan olsun.
Kürt kizlarimiz gizlenmişler yazik
Azad..
Berat , Bager, Baran
İki isim koyun
Ne diyorsun be zekasız mısın sen kurtsun diye illa kurt ismi olmak zorunda mi cocugun annesinin istedigi ismi koyma hakki var ikinizde istediginiz ismi koyun iste cocukta buyuyunce istedigini kullanir
Amacınız ne mk ya
Aram serhat koy: D
Berat olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar