ben eskiden 1 ama şimdi kesinlikle 3 tane çünkü kalablık her zaman iyidir. peki ya siz?
NOT: çocuk sevmiyorum ve evlenmeyeceğim diyecekler cevaplamasınlar
NOT: çocuk sevmiyorum ve evlenmeyeceğim diyecekler cevaplamasınlar
3 yada 5 istiyorum gercekten, ailem kalabalik olsun istiyorum, kardeslik hasreti cekmesinler biri evden gidince oteki kendini kendini yanliz hissetmesin, doyasiya kardesligin zevkini cikarsinlar.. sen de turlu turlu evlatlara sahip ol. her birini bir baska sev..
insallah tesekkur ederim ama cok var :)
orasi belli olmaz :)
cok onceden herseyi planlarim. tabi evlenmeyide planladim :) 25'ten once olmaz
herseyi planlarsin da bakalim biri cikar karsina aklini alir da gorursun bu da dua yerine gecsin..amin :)
farkindamisin bana beddua okudun? :D boyle biriyle tanissam bile 25'ten sonra evlenirim onunla. off bak hatirlattin cok uzun zamandan sonra ilk kez birini sevdim o beni sevmiyor :(
ben sana dua ettim sen beddua sansan da :) , bide beni bahane etme uzuleceksen uzul ama beni bahane edip vicdan azabi cektirme :
3 az 4 cok >)) ama ikisinden biri.
eğer iyi bir şekilde yetiştireceğimi düşünüyosam ve maddi açıdan sıkıntım yoksa doğurabildiğim kadar yaparım :) isimler bile hazır ilk oğluma nefes ilk kızıma güneş ismini vericem :D
nefes biraz kiz ismi gibi.. cocuk cok skinti ceker.
ben çocukları çok severim ama fazla olunca onlara ayırcağın zaman azalır kıskanırlar onun için 1 diyorum
Cevap
67Cevap
Hısım akraba ilişkilerinin iyice zayıfladığı günümüzde 1 çocuk yaparım diyenler bence bunu iyi düşünsünler. Tek çocuk anne baba aşından gittikten (vefat ettikten) ortada bir başına kalaçaklardır dar gününde kime sığınacak kiden destek alacak bu çocuk. O yüzden akrabalık olarak en yakın olan kardeşliktir ve en az 2 mümkünse 3 çocuk yapmayı çocukların geleceği için herkeze tavsiye ediyorum. 4 olsa fena olmaz :)
önemli olan sayısı değil ki... büyüdüklerinde sana hayırlı birer evlat olmaları ve en önemlisi sağlıklı olmalarıdır..
bir evlar buyunce, nasil hayirli olur anne ve babasina?
bu da sorumu?
Benim için 2 tane kesin olması lazım ama evleneceğim kıza bağlı eğer yapalım derse 6 yı zorlayabiliriz :) tabi bunun için çok büyük villa tarzı bir yer lazım. Hem geniş olması hemde sağa sola ses gitmemesi için.
Bir kız çocuğu ideal. Bir tane de evlatlık alabilirim.
çocukları severim ve kalabalık bir ailem olsun isterim Rabbim nasip kısmet ederse 4-5 tane düşünüyorum tabi bu sadece benim düşünüp istememle olacak şey değil eşiminde benimle hemfikir olması gerek.
peki istiyorsun, ama maddi durum? onlari mutlu edebilecekmisin? Sen 3 istiyorsun ama bas etmek zor, ve mutlu etmek en onemli isi dir...
maddi durum iyi ve onlari mutlu etmeyi dusunmuyorsam 1 tane bile dusunmezdim
tamam, guzel, dogru, ama bil ki, herkez 'mutlu etmek' anlami anlamiyorlar, ve farkli sekillerle gosteriyorlar, biliyorlar nasil bir cocugu mutlu edicegini, onsan sonra yillar gecer gider, cocuk onemli seylerden eksik buyuyor, sana karsi sicak olmuyor...
eskiden 3
şimdi 2
ilerde belkide 1
yaş geçtikçe çocuk sayısı azalıyor belkide hiç .anne olucakmışım gibi gelmiyor nedense
ne garip oysa kiz cocuklari veya kadinlar hep anne olmayi hayal eder.
yasin 50 degilse hicbisey icin gec degildir.
kiz candir can... ben anne olmak icin en iyi yas kendini bilme yasidir bu yas genelde 25-30-35'tir.
evlenmek icin uygun yastasin. omur boyu bekar kalmamak icin hemen ise koyulmalisin. cunku cocuksuz olmak bu hayatta yasamamis gibi olmaktir unutulmaktir. cocuklar unutmaz ve unutturmazlar neslin devamidir.
erken evlenenler cogu kez ayriliyor. insallah kismet cikar da evlenirsin muradina erersin :)
1 değil 2 değil 3 değil 4 değil tam 5 kavanoz ; ne diyorum ben ya 3 cocuk yeter hacu
Şimdilik 2 tane istiyorum ama evliliğin ilerliyen dönemlerinde 3 ü de düşünebilirim :D
2 çocuk kafiii... sende herhalde başbakanın tavsiyesine uyacaksın :)
basbakan kim? :D sirf insanlarin hayatina karistigi icin 10 tane yaparim onlara inat
hay allahına kurban senin :) nebileyim... 1 den 3 çıkınca acaba dedim tayyibin tavsiyesimi :))
evlendıgım yasa gore degısır :) 25 olmadan evlenırsem 2 cocuk 30 uma yakın evlenırsem 1 yeter
gayet mantikli. bunu dusunememistim :)
2 tane olsun istiyorum ben 1 kız 1 erkek olur inşallah
ya budunyay bu kdar rahat cocuk naıl getırıyorsunuz onu anlmdım ben dusunuyorum dıyorum kı bu dunyay cocuk getırsem mı yok getırmemelıyım sonra dıyorum kı cok tatlılar karar weremıyorum sız 3 5tne yazıyorsunu :S
3tane..
çocuklar büyüyünce belkim sonra 1 tane daha olur:)
son çocuklar tatlı olur
ben başbakana uyacam 3 cocuk ama eşim kabul ederse maddi durmum iyi olursa ben 5 cocuk istiyorum
oha :D haha kolay gelsin o zaman
yapabilsem 10 cocukta olur ama eşim istemez not ( ben bekarım evlenirsem hedefim 10 ama 5 te olur :) )
biz 7 kardesiz :) ama hepsini nasil terbiye edeceksin? bence enerjini az cocuga harca yoksa terbiyeleri tam olmaz
olabilir annemelerde 5 kardeş
8 .
Bir erkek bir kız ikiz olsun isterdim de soyağacında ikiz olan biriyle evlenmek lazım
Allah ım nasip ederse bir kızım bir oğlum olsun isterim :)
cocuk seviyorum, evlenmeyi sevmiyorum desek oluyor mu?
evlatlik al :) ama senin dediginde imkansiz gibi
tabi herkesin bir dusuncesi vardir ama sence bir cocugun kendi canindan kanindan olmasi senin fiziksel ozelliklerini tasimasi senin gibi dusunebilmesi guzel degil mi?
Evlat Edinme Koşulları
Evli ise; en az 5 yıllık evli olmak
Bekar ise;30 yaşını doldurmuş olmak
Evlat edinecek kişi ile evlatlık arasında en az 18 yaş fark bulunması
Tutarlı, dengeli, çocuğa yeterli sevgi verebilecek kişilik yapısında olması
Çocuğun bakım ve eğitimini sağlayabilecek yeterli gelir düzeyine, sosyal güvenlik hakkına, uygun çevre ve yaşam koşullarına sahip olmak
En az ilkokul mezunu olmak (Anayasal zorunluluk )
Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan mahkum edilmemiş olmak
ben de en az 3 çocuk diyorum. durmak yok yola devam :)
1 olsun yeterli ama taktir ilahi cilve i rabbani. de anlamadığım neden gizli soruyosun?
sonradan gizlendim :)
casuslarım seni bana gösterdi yıh yıh yıh:)
duruma göre değişir hayatın ne göstereceği belli olmaz ama şu varki dünyadaki en tatlı varlık bir kız çocuğudur.
7-8 tanecik fırtlatacak bir hatun bulursam hemen evlenirim.
sen es bulamazsin bu gidisle :)
bi kız bi oglum olsn ne güzel olur ama daha cok varrrrrrrr :)
3 istiyordum ama sırf erdoğan dedi diye inadına yapmıcam:)
evet..
1 tane makbüldür. Allah rıskını verir yapayım demek bnce en kötü bir yol bakabileceğin kadar çocuk yapmalı insan
bende isterim 1 ama biraz mantikli dusundumd tek cocuk bencil olur hala dayi amca teyze olmaktan mahrum kalir yalniz olur en onemlisi kardessiz buyur vs, vs,
hmm tabi oda bir düşünce saygım var ama hani benm düşünceme göre 1 tane ii dir sonuçta daha ii bir yetiştirme tarzı benimsetirim
2-3 gibi düşünüyorum hayırlısıyla ama jübileyi ileriki yaşlara bırakırsam 4'e kadar yolu var :))
1 tane olsun isterim eğer 2 tane olucaksa ikiside erkek olsun
hanıma da sormak lazım sade iş bizde bitmiyo hanım ne derse o
2 olsun ya en azından tek ocuk sıkıcı olur 3 fazla olabilir 2 iyidir iyidir
2 garantide 3 nasip...
benimkide oyle gibi bisy
ALLAH cümlemize hayırlı evlat nasip etsin... hatunu buldukta çocuk yapması kaldı dur hele :)
haha ne mutlu sana sakin birakma :)
o anlamda söylemedim yani daha evlenecek kız bulamadık.. o anlamda :)
yahu seninde mecaz anlamli cumlelerin ne tuhafmis oyle :D
hayat tuhaf be arkadaşım :) benim kelimelerim tuhaf olması şaşırtmasın :)
3şer yaş aralıklarla 5 çocuk düşünüyorum ..kalabalık her zaman iyidir...
1 yada en fazla 2 bir kız bir erkek olursa süper olur ama tabi ki öncelikle sağlıklı olsunlar.
çocuk seviyorum ama evleneceğim. bu cevap kabul oldu mu şimdi.
2 istiyorum açıkcası.3 de olabilir duruma göre ama daha fazlası olmaz.
2 tane ben istiyorum kesın birde eşim 3 derse olabilir..
4 iyidir ya.net.2 kız 2 oğlan
guzelmis :)
öyle ama kariyer planlarım izin vermicek gibi bu duruma
ben bilmem beyim bilir
2 yada 3 dusunuyorum evlenınce esımınde kararıyla tabı
2 en fazla ama bir iyidir.
parayı paylaşcaklar :)
3 yeter fazlaya gerek yok nerede çokluk orada B***** olmasın
1 kız 1 oğlan iyi olurdu herhalde.
4 isterim özelliklede 2kız 2 erkek bayılıyorum bu olaya :)
2 çocuk mümkünse 2side kız
2 tane bir kız bir erkek :)
ikiz olsunlar mümkünse bidaha bidaha zor iş yaa :D
evet ya negzel olur :))
hmm bide biri kız biri erkek olsun :D bak bi taşla kaç kuş :D
4 tane :) 2 kız 2 erkek :)
bir erkek bir kız olsa yeter
2 tane iyidir. Olursa 2 erkek, yeter ya :)
2 iyidir diorum her zaman için
1 iyi :) bence..
2 tane saglıklı evladım olur inş.:)
birkaç tane yeter herhalde
2 eşim çok isterse 3 de olabilir
Bakabileceğim kadar O.o
başkan seni fena etkilemiş :D
bi tane bi olsun ikinci belki
3 standart.. En fazlada 4 :) oda kaçarsa..
+1 ahahaha a kaçarsa nedir ki:D
11 iyidir yalnız sağlam bir damızlık lazım:)
+7 olur 18.00 oran kaçmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar