Kitap okurken gayet akıcı bir şekilde okuyorum, lakin konuşurken takılıyorum? Yardımcı olun?

Ne olacak benim bu halim arkadaşlar? Diyafram nefesini biliyorum, ona göre okumalar yapıyorum. Ağzıma kalem alıyorum öyle tekerlemeler okuyorum ediyorum. Bazen kitap okurkende, mesela bir cümle vaaar, var kelimesini, vvvaaar diye uzatıyorum ama çok az oluyor. öyle zorlanıyorum harfleri cıkarmakta. onun ıcınde, fonotik çalışmalarda bulunuyorum... be ba bı bir tarzı tüm harflerle.

Sadece ağza kalem koyup tekerleme okuyup, diyafram çalışmaları yapmaktaydım.
2 gündür kitap okuyorum. 50 60 sayfa neyse, sesli bir şekilde daha fazlasını kaldırmıyor bünye. Böyle hemen olmasını hiç takılmayayım diye bekliyorum, ama takılıyorum gene tutukluk oluyor konuşurken. Bunu nasıl aşarım? Kitap okumanın faydası mı yok bana mı öyle geliyor? Yoksa ben mi çok acele ediyorum..
Güncellemeler
+1 yıl
yok mu yardımcı olabilecek arkadaşlar? saçma sapan sorulara binlerce cevap geliyor. Neden gerçekten ihtiyacı olan birine bilginizi aktarmaktan çekiniyorsunuz.. İlla saçma sapan soru baslıgında mı sormam gerekiyor :/
Kitap okurken gayet akıcı bir şekilde okuyorum, lakin konuşurken takılıyorum? Yardımcı olun?