Din içerikli cevaplar beklentim dahilinde değil.
Yaratıcılık denince aklınıza gelenler nedir? Size ne çağrışım yapıyor?
Din içerikli cevaplar beklentim dahilinde değil.
Yaratmak; aslında yoktan var etmek anlamına gelir , yaraticiya ait bir vasıftır.
Ancak günümüzde yaratıcılık terimi bir çok sektörde kullaniliyor. Reklamcılık, mimarlık gibi.
Marjinallik de denilebilecek bu kavram, kişinin yetenekleri ve eğitimi şekilleniyor. Bazı insanlar bu konuda başarısızken bazıları genlerin , çevrenin , eğitimin etkisiyle bu konuda başarılı çalışmalar yapabiliyor.
İnovasyon terimi kullanılıyor artık, farklı olanı yapmak, görmek adına. Mesela aklıma Fatih Sultan Mehmetin karadan gemileri yürütmesi olayı geldi ki bu deha ve yaratıcılık göstergesidir
Çoğu mucidin damarlarında da bu kan vardır ve tabi ki ilk mucitler özellikle. Fikrin kaynakları. Taklit edilen icatlar yaratıcılık ifade etmez. Ama ilk uçağı bulanlar, ampulu, telefonu bulanlar yaraticilik fiilini hak ediyorlar
galeri8.uludagsozluk.com/.../...ticilik_529580.jpg
Sanırım, insanoğlunun kendini gerçekleştirme durumundan bahsediyoruz. Abraham maslow un insan ihtiyaçları hiyerarşisi kuramının en tepesinde insanın " kendini gerçekleştirmesi " yer alır. Biliyoruz ki her insanın hayalleri, yaşantısı, fikirleri ve duyguları Vs... Farklı biçimde ve içerikte. Bahsettiğimiz formda her insanın yaratıcı özellikleri mevcuttur. Mesela her insan yazabilir. Hemen hemen tüm. insanlar yazmayı bilir dahası gezegende yüzbinlerce yazar var. " Franz kafkanın " edebiyat ve düşünce dünyasına getirdiği yenilik ( farklılık) onu diğer yazarlardan ayırır ve farkını ortaya koyar. Bir başka örnek Picasso nun resimde ki sürrealist bakışı olabilir.
Iyi ki bir yaratıcılık demişsin lady'm :D
Cevaplar şahane asdfg :D
Yaratıcılık deyince aklıma ilk gelen kelimeleri sıralıyorum. "Resim, kıvrak zeka, renk, farklılık, hayranlık, neşe"
Bir şizofrenin defteri gibi oldu da idare et.
Haha, çok başarılı bir yorum olmuş bu sesli güldüm resmen lady'm
Teşekkür ettim :*
Yaratmak ve türevleri yoktan var etmek anlamına gelir yalnızca Yaradana aittir.
Ben özgün kelimesini beşer için daha mantıklı buluyorum. Ama ağız alışkanlığı olarak çıkabiliyor ağzımdan bu kelimeler.
Cevap
15Cevap
Yaratıcı olmak, yaratmak, bir şeyi yoktan var etmektir. Ve bu, insanın elinde olan bir şey değildir. İnsan mevcutta olanı değiştirerek, geliştirerek yenisini üretir.
Ancak ne var ki, 'yaratıcılık' kelimesi de diğer bir çokları gibi yanlış kullanılan, yanlış anlaşılan kelimelerden.
Yeni bir şey üreten, bulan, basit kullanılmış dil ile herkesin rahatlıkla anlayacağı, insan beynine bir yararı olmayan kitap yazarlarına, projeler üreten ve hatta o televizyonlarda ki saçma programlarda biraz hazır cevap davranıp, bir kaç gereksizce felsefi cümle kuran mahluklara dahi 'yaratıcı' diyorlar.
Yaratıcı olan tek varlık vardır. O da Allah. Onun dışındakiler yalnızca, onun verdiklerini kullananlardır o kadar.
Yaratıcılık birşeyin yoktar var edilmesidir ki bunu sadece en yetkin varlık Allah yapabilir.
Mesela örnek olarak bir ressam sanatında yaratıcı değildir o sadece doğada gördüğü güzelliği taklit eder yani sanat taklittir ve taklit gerçeğine ne kadar çok benzerse o kadar güzel olur. yani fsm in portresi ne kadar aslına benzerse o kadar güzeldir.
bence yenilik üretmek bir konuda.. yaratıcılıktır..
mesala tekerlek
buluşu ile önce taşımacılık ve sonra bircok amacla kullanılmış
Bulanın aklına saglık :))
Bir şeyi yoktan var etmek yaratıcılıktır. Yaratıcı olmak insana özgü bir kavram değildir. Çünkü dünyaya gelip gelmemeyi kendisi seçemediği gibi, olmayan birşeyi de var edemez. ancak var olanların üzerinde değişiklik yapabilir.
Eldeki alelade materyallerden , sasirtici sonuclar cikarabilme sanati..
Ajdar geliyor aklima kisa ve net bu kadar yaratıcı aynı zamanda bu kadar gereksi ve aynı zamanda bir o kadar başarısız :)
Gelmiş geçmiş en yaratıcı insan Da Vinci'dir. Bazı projelerine sadece deepweb'den ulaşılabiliyor.
yaratıcılık sadece ALLAHA mahsustur :D :D
Haci yaratmak Allah a mahsustur
Heyecan duymak geliyor aklıma
Allah <3
Benden ilham almış müritlerim
Yaratmak Allah'a mahsustur
Aklıma Allah geliyor başkada bişey gelmiyor...
Yaratmak allaha mahsustur.
Bu site :)
Allah
üretkenlik geliyor.
Mutlu olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar